Migranten in Heidelberg. / Photographs by Radosław Drożdżewski (User:Zwiadowca21) / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

De westerse media zijn volledig in hysterie en beweren dat Vladimir Poetin de migrantenstroom ‘bewapent’ in een poging de komende Europese verkiezingen te destabiliseren.

Net als de belachelijke beweringen over “kleine groene mannetjes” en “tractorprotesten uit Moskou” beschuldigt Europa Rusland er nu van paramilitaire troepen en particuliere huurlingen in te zetten om migrantenstromen uit Afrika over de Middellandse Zee naar het hart van Europa te leiden, schrijft Robert Bridge.

Zonder aan ironie in te boeten, verspreiden westerse propagandisten beschuldigingen dat het Kremlin bezig is die Afrikaanse naties te ageren die zo lang hebben geleden onder de Europese koloniale overheersing, namelijk Burkina Faso, Mali, Soedan, Ghana, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Libië, een voormalig hoogontwikkeld land dat in 2011 werd vernietigd door een aanval onder leiding van de VS.

The Telegraph wil zijn Britse lezers doen geloven dat het inlichtingendocumenten heeft “gezien” waarin plannen worden gedetailleerd voor “Russische agenten” om een “15.000 man sterke grenspolitiemacht” op te richten die bestaat uit voormalige milities in Libië om de stroom migranten te sturen. Iedereen die hoopt op fotografisch bewijs van dit enorme leger kan maar beter niet zijn geld erop te zetten. Blijkbaar zijn de duizenden Russische rekruten zo technologisch geavanceerd dat ze onzichtbaar zijn voor spionagesatellieten.

Terwijl het voor de hand ligt dat miljoenen wanhopige vluchtelingen uit deze turbulente naties onderdak zouden zoeken in Europa, of misschien zelfs in de Verenigde Staten, waar ze een trans-Atlantische reis zouden riskeren om de wijd openstaande Amerikaans-Mexicaanse grens te bereiken, hoopt Brussel gewoon de aandacht af te leiden van zijn immigratieproblemen naar Moskou, een schijnvertoning die voor iedereen met ook maar een half functionerend brein doorzichtig is.

  Scott Ritter: Eindelijk viel de stier aan

Laten we niet vergeten dat we dergelijke beschuldigingen eerder hebben gehoord.

Zonder dat er ook maar één overtreder werd aangehouden, werd Moskou ervan beschuldigd dat het een vluchtelingencrisis wilde veroorzaken door asielzoekers over te brengen naar de grens met Finland, wat de nieuwe NAVO-lakei ertoe aanzette om de grensovergangen met Rusland te sluiten, in strijd met alle diplomatieke normen. De waarheid is dat Helsinki de russofobie aanwakkerde om de bittere pil van hogere uitgaven aan in het Westen geproduceerde (lees: Amerikaanse) bewapening soepeler te laten vallen voor de Noordse kiezers.

Wit-Rusland, de naaste bondgenoot van Rusland, is er ook van beschuldigd – opnieuw zonder een greintje bewijs – immigranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar zijn grenzen met Polen, Litouwen en Letland te sturen.

De nieuwste golf van russofobie die de Europese hoofdsteden treft, komt op een moment dat migratie een belangrijk onderwerp wordt bij de algemene verkiezingen op het continent, en ook in het Verenigd Koninkrijk, waar het tromgeroffel over door Rusland gesteunde migranteninvasie het hardst weerklinkt.

Een niet-geïdentificeerde veiligheidsbron vertelde de Telegraph naar verluidt het volgende: “Als je de migrantenroutes naar Europa kunt controleren, kun je effectief de verkiezingen controleren, omdat je een bepaald gebied kunt beperken of overspoelen met migranten om de publieke opinie op een cruciaal moment te beïnvloeden.”

“Een falen om het aantal migranten dat naar het VK komt te controleren, wordt nu al gezien als een belangrijke zwakte voor Rishi Sunak, die worstelt om een regeling door te drukken om illegale migranten uit te zetten naar Rwanda om de stroom van kleine bootjes over het Kanaal te stoppen,” vervolgde het Britse dagblad.

  Het einde van de Kabinetsoorlog - Poetin en Moltke worstelen met de limieten

Sunak maakte “het stoppen van de boten” tot een van zijn topprioriteiten als premier, hoewel uit een enquête van het Britse sentiment eerder dit jaar bleek dat driekwart van de kiezers van mening is dat de belofte niet goed is gegaan.

Sinds juni 2023 zijn er meer dan 52.000 illegale migranten geregistreerd die het Verenigd Koninkrijk zijn binnengekomen, een stijging van 17 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Gegevens die vorige maand werden vrijgegeven, onthulden dat het aantal illegale migranten dat asiel kreeg in het VK in 2023 een recordhoogte bereikte, omdat grenswachten duizenden aanvragen doorzwaaiden “in een poging om een enorme achterstand weg te werken die na de pandemie was ontstaan.” Wat nog lachwekkender is, hoewel totaal voorspelbaar, is dat de mensen die het “doorzwaaien” deden Britse grensbeambten waren en geen geheime “Russische agenten.”

Met de EU-verkiezingen in juni lijkt het erop dat het Europees Parlement sterk naar rechts zal verschuiven, waarbij migratie nu al een belangrijk onderwerp voor de kiezers blijkt te zijn. Wie kan het beste de schuld krijgen van dit naderende debacle? Zeker niet Angela Merkel, die persoonlijk verantwoordelijk is voor een groot deel van de puinhoop. Opnieuw dient Rusland als een handige boeman voor de stompzinnige besluitvormingsprocessen die uit de EU komen, en we hebben dergelijke beschuldigingen al eerder gehoord.

In februari 2016, een jaar nadat Merkel de sluizen opende voor zo’n 2 miljoen migranten, waaronder veel moslims uit Syrië, beschuldigde generaal Philip Breedlove, hoofd van de NAVO-strijdkrachten in Europa, Rusland ervan de vluchtelingenstromen te verergeren in een achterbakse poging om de EU te destabiliseren en te vernietigen. In een getuigenis voor de House Armed Services Committee zei hij: “Samen bewapenen Rusland en het Assad-regime doelbewust de migratie vanuit Syrië. In een poging om de Europese structuren te overweldigen en de Europese vastberadenheid te breken.”

  Oekraïens parlement keurt wet goed om beslag te kunnen leggen op bezittingen van Rusland of Russische burgers in Oekraïne

Bijna tien jaar later worden dezelfde onbezonnen uitspraken gedaan, hoewel het Europese publiek dit keer sceptischer is geworden over het ‘Rusland de vijand’-narratief na de uitval van Nord Stream en bereid is om in juni tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement zijn woede via de stembus te uiten. Rechts-populistische partijen doen het goed in verschillende EU-landen, met name in Oostenrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Dit beangstigt Brussel, want de dreiging van een rechtse machtsovername lijkt nabij, en dat heeft Europa alleen aan zichzelf te danken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De Russische doelstellingen in Oekraïne opnieuw bekekenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS piloot waarschuwt Kievs regime voor tekortkomingen F-16, noemt het een ‘prima donna’
Volgend artikelEU-topdiplomaat geeft toe dat tijdperk van westerse dominantie voorbij is, maar blijft blind voor Amerikaanse olifant in de kamer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. wat betreft de Huurlingen… Amerika heeft er duizenden gestuurd vanuit zuid-amerika.. beelden genoeg van Oekraïners die deze Huurlingen vernederde omdat ze kleinere gasten zijn én omdat de Banderisten nu eenmaal behalve Nazi’s, ook en Natuurlijk Racisten zijn…die beelden stonden toch hier op Frontnieuws….

 2. Hillary Clinton gebruikte Russiagate als rechtvaardiging om de censuur industrie de verkiezingen te laten beschermen, oftewel om zich in te dekken tegen eventuele beschuldigingen door de verkiezingen te hebben beïnvloed in het voordeel van de democraten. Wellicht gebeurt er nu hetzelfde in de EU waarbij de neoliberalen zich alvast indekken uit angst voor nationalistisch ingestelde landen die hun soevereiniteit willen beschermen met democratie als rechtvaardiging, wat natuurlijk niet geoorloofd is in een Europese democratie, maar ja, we moeten allemaal zwijgen om de ongekozen leden van de Europese commissie te behouden, wat niets anders is dan een usurperende macht, een dictatuur!

 3. The brains of Brussel and the U.S GOV in so deteriorated , it will be the end of their civilisation. Which might be the best for the world on the long run

 4. De liegende media. Hoe hersenspoel je het klootjesvolk dat nos kijkt, Telegraaf en co,
  leest. Heel simpel, door constant te liegen. Ergens in de jaren negentig lag er op een tafel het Algemeen Dagblad. Op de voorpagina met vette grote letters: de Russen komen. Ook toen al de waanzin om de russenfobie aan te wakkeren.
  Om die reden kijk ik al heel veel jaren geen tv, lees geen liegende krant en haal mijn info uit de alternatieve sites EN vooral mijn eigen GEZOND verstand gebruiken en de info aan elkaar koppelen.

 5. Wat gemeen van Rusland om al die vluchtelingen uit gebieden waar de VS/NATO er een rotzooi van heeft gemaakt naar Europa te sturen.
  Hey, stel je eens voor dat we geen oorlog gestookt hadden, dan zouden die russen dom kijken omdat ze geen vluchtelingen kunnen vinden.
  Wat een ironie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in