Het langverwachte offensief van Oekraïne om de Krim af te snijden van het Russische vasteland is mislukt, ondanks het feit dat de NAVO-bondgenoten hun beste wapens hebben geleverd. De in Moskou gevestigde internationale betrekkingen en veiligheidsanalist Mark Sleboda zei dat de VS misleid werden door hun “Hollywood”-beeld van het conflict, schrijft James Tweedle.

Westerse militaire en politieke leiders en de mainstream media zitten in de ontkenningsfase.

Voormalig CIA-directeur en hoofd van het US Central Command, generaal David Petraeus, voorspelde op 6 juni, twee dagen na het zuidelijke offensief van Kiev, dat “de Russen brozer zullen blijken te zijn dan de verwachting is” wanneer ze geconfronteerd worden met door het Westen geleverde pantsers, en beweerde ook dat de troepen van Moskou slecht getraind, uitgerust en geleid waren en uitgeput na een jaar aan het front zonder pauze.

Sindsdien heeft de Vostok (Oost) gevechtsgroep van het Russische leger minstens 246 Oekraïense tanks vernietigd, waaronder 13 NAVO-modellen waaronder de bejubelde Leopard 2’s, samen met meer dan 440 andere pantservoertuigen, terwijl de Oekraïense strijdkrachten ongeveer 13.000 verliezen hebben geleden.

Militair analist Mark Sleboda vertelde Sputnik dat de verklaringen van Petraeus “flagrant onjuist” waren.

“Ten eerste heeft Rusland 300.000 reservisten opgeroepen bovenop de 150.000 troepen waarmee ze Oekraïne zijn binnengetrokken,” zei hij. “Dit zijn allemaal mensen die al ervaring hadden in het leger, en vervolgens kregen ze meer dan acht maanden training sinds ze hier bovenop werden opgeroepen.”

Hij viel ook de westerse kijk op het conflict aan als een heroïsche oorlogsfilm.

“Sommige mensen denken dat dit een Hollywoodfilm is en verwachten resultaten,” merkte Sleboda op. “Nee, dat is het niet. Waarom zouden we denken dat dit een Hollywoodfilm is?”

  Is dit de Canadese generaal die als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zou zijn?

“We hadden video’s van deze informatieoorlog van het Kievse regime, die ze altijd voorrang hebben gegeven boven de echte oorlog,” onderstreepte Sleboda. “We hadden een aantal Oekraïense militairen die erdoorheen flitsten, waarop ze ons allemaal tot zwijgen brachten en ons verzekerden dat er een plan is voor het tegenoffensief.”

Dat werd gevolgd door een “overduidelijke deepfake video” van de Oekraïense chef van de militaire inlichtingendienst Kyrylo Budanov, die vermoedelijk was getroffen door een Russische raketaanval op zijn hoofdkwartier in Kiev op 29 mei, “die eindeloos in de camera staart en met tussenpozen vreemd knippert.”

De militair analist voorspelde dat Rusland, zodra het Oekraïense offensief vastloopt, een tegenoffensief zal inzetten, zoals de term “hoort”.

“Maar het zal er waarschijnlijk niet uitzien als een groot, pijlsnel offensief in Hollywoodstijl, zoals men ons wil doen geloven,” zei Sleboda. “Ik verwacht dat het meer van hetzelfde zal zijn, gericht op het bevrijden van de laatste bolwerken in de Donbass.

“Er zal geen grote tankblitzkrieg komen, rijdend op de mijnenvelden, want we hebben gezien hoe goed die werken voor Kiev,” benadrukte de veiligheidsexpert. “Ze zullen doen wat voor hen werkt, namelijk het langzame vermalen met artillerie en luchtmacht van bovenaf.”

De analist stelde dat Rusland veel beter voorbereid was op een langdurig conflict dan het regime in Kiev en zijn westerse meesters.

“Poetin zendt zeker signalen uit dat Rusland van mening is dat het voor de lange termijn in dit conflict zit,” zei Sleboda, maar de VS en de NAVO als geheel “hebben bijna geen voorraden meer van veel artikelen die essentieel zijn voor het Kievse regime om het conflict voort te zetten, zoals artilleriegranaten.”

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland dreigt de EU met een nucleaire aanval

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe diep de verrotting is doorgedrongen in de kern van de regering en de instellingen van de Verenigde StatenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCabalistische duikbootvaarders botsen met de werkelijkheid
Volgend artikelWaarom Scott’s artikel belangrijk is…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in