© Jernej Furman (CC BY 2.0)

Een ontwikkelaar van zelfrijdende auto’s is het eerste grote bedrijf in het land dat een inentingsplicht oplegt, maar de regering overweegt een mandaat.

Mobileye, een Israëlische ontwikkelaar van zelfrijdende auto’s en dochteronderneming van Intel, zal werknemers die een vaccinatie tegen het Coronavirus weigeren, verbieden om om ter plaatse te werken, aldus CEO Amnon Shashua.

In een interne brief die uitlekte naar de Israëlische pers, onthulde Shashua dat Mobileye verwacht dat ongeveer 10 procent van zijn werknemers de Covid-19 vaccinatie zal weigeren, meldt de Jerusalem Post.

Het bedrijf zal deze werknemers verbieden om te werken, hoewel sommigen die noodzakelijk worden geacht, zullen mogen terugkeren als zij negatieve Covid-19 testresultaten voorleggen, aldus de brief. De testverplichting zou gelden voor werknemers die het virus al hadden.

“We zijn er trots op dat 90% van de werknemers van @Mobileye al geheel of gedeeltelijk gevaccineerd is. We gaan de eerste week van april ‘groen’, waarbij alleen gevaccineerde werknemers naar kantoor komen en anderen (thuis) blijven werken”, twitterde Shashua vorige week.

Mobileye, dat ongeveer 1.500 mensen in Jeruzalem tewerkstelt, is volgens de Post het eerste grote Israëlische bedrijf dat verplichte vaccinatie aankondigt. Hoewel er in Israël geen wet is die werkgevers toestaat vaccinatie tegen Covid-19 te eisen, hebben hoge staatslieden naar verluidt nieuwe wetgeving op het oog om dat te veranderen.

“We onderzoeken wetgeving die zou verhinderen dat mensen die niet zijn gevaccineerd of die de laatste 48 uur niet zijn getest met het publiek werken – bijvoorbeeld voor een klas vol studenten staan”, zei de Israëlische minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein in februari.

  Japanse burgemeester: Alleen mannen zouden moeten gaan winkelen tijdens een pandemie omdat vrouwen er te lang over doen

“Het is mogelijk dat leraren die weigeren zich te laten vaccineren, elke 48 uur privé-testen uit eigen zak moeten betalen. Ik ga niemand ontslaan, maar als iemand niet gevaccineerd is, is dat hun probleem”, voegde hij eraan toe.

Israël heeft bijzonder strenge Covid-19 maatregelen genomen, waaronder verscheidene landelijke lockdowns en een verbod op internationale reizen. Vorige week nog heeft het land een wet aangenomen die de regering in staat stelt persoonlijke informatie te delen van personen die de Covid-19 vaccinatie weigeren en die de heropening van de economie beperkt tot degenen die een “groen paspoort” hebben voor de vaccinatie.

Diverse gezondheidsdeskundigen hebben de pogingen om werknemers te dwingen potentieel dodelijke Covid-19-vaccins te ontvangen, die geneigd zijn tot bijwerkingen en waarvan vele zijn getest of vervaardigd met gebruikmaking van cellen van geaborteerde baby’s aan de kaak gesteld.

“Experimentele vaccinaties moeten altijd een weloverwogen beslissing zijn tussen een arts en zijn of haar patiënt waarbij rekening wordt gehouden met een verscheidenheid aan risicofactoren, waaronder de leeftijd van de patiënt, comorbiditeit en blootstellingsrisico’s”, zei America’s Frontline Doctors oprichtster Dr. Simone Gold in een persbericht in december.

“Vaccinmandaten op staats-, plaatselijk en particulier niveau zijn in strijd met de burgerlijke vrijheden en stellen miljoenen Amerikanen bloot aan een experimenteel geneesmiddel”, benadrukte zij.

In de VS mogen bedrijven over het algemeen vaccinaties verplicht stellen, wat tot verschillende recente ontslagen heeft geleid, hoewel sommige staatswetgevers hebben geprobeerd die mogelijkheid te beperken, bericht Lifesitenews.

Slechts ongeveer 56 procent van de werkende volwassenen in de Verenigde Staten is bereid zich te laten vaccineren, en in andere landen zijn de cijfers nog lager, zo blijkt uit onderzoek. Raciale minderheden blijken bijzonder terughoudend te zijn om zich tegen Covid-19 te laten vaccineren, wat extra bezorgdheid doet rijzen over de wettelijkheid van vaccinatievoorschriften.

  Een week na de vaccinatie - VS: Verpleegkundige positief getest op SARS-CoV-2

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Zwarten zeggen nee tegen het vaccin

Vorig artikelRockefeller Foundation plande reeds in 2010 “lock step” scenario’s van een globale pandemie
Volgend artikelDe CEO van Pfizer noemt Israël een groot vaccinatielaboratorium
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. God houd van randdebielen, want hij heeft er heeeeeeeel veel van gemaakt !
    Kan mijn werkgever eerst zelf geen vergifspuitpapier voorleggen, ga ik niet meer werken, eens kijken hoe dat werkt ?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in