Zoals de reactie op de Truckerprotesten in Canada eerder dit jaar aantoonde, maakt een gecentraliseerd en streng gecontroleerd financieel systeem het heel gemakkelijk om de deelnemende partijen te straffen, schrijft Didi Rankovic.

Op een veel grotere schaal geldt hetzelfde voor ganse landen – als zij alleen van gecentraliseerde internationale systemen afhankelijk zijn, kunnen zij op elk moment worden afgesneden, en degenen die de systemen beheersen kunnen ze als zeer doeltreffende wapens gebruiken.

Maar de opkomst van de gedecentraliseerde financiën (DeFi) gooit roet in het eten, zo heeft het Wereld Economisch Forum (WEF) opgemerkt in een artikel dat op zijn site is geplaatst. Het WEF noemt de technologie achter DeFi “een tweesnijdend zwaard”. Het geval van Rusland wordt gebruikt als voorbeeld en misschien als rookgordijn, waaruit de oude drang naar voren komt om gedecentraliseerde financiën als zodanig te reguleren.

Vanuit het standpunt van degenen die DeFi ontwikkelen en gebruiken, liggen de zaken veel eenvoudiger: het doel is derden uit te schakelen en de financiële soevereiniteit te waarborgen.

Dat betekent echter ook dat het gedecentraliseerde systeem gebruikt kan worden als bescherming tegen verschillende vormen van bestraffing – op het niveau van een enkel individu, tot aan de hoogste geopolitiek. En het gedecentraliseerde systeem lijkt goed te schalen over dit enorme speelveld.

Dat is waar het WEF zich zorgen over maakt: hoe kunnen sancties om de economieën van de tegenstanders lam te leggen weer doeltreffend worden gemaakt, in het tijdperk van DeFi?

Het artikel – geschreven door Alisa DiCaprio van R3 – wordt voorgesteld als een “gedachte-experiment” – maar het WEF lijkt er weer eens op gebrand zichzelf een leidende rol te geven in het sturen van de richting van de regelgeving voor opkomende technologieën.

  Zonder vaccinatie en hersenchip een tweederangs mens

DiCaprio merkt op dat er weliswaar grote hoop was dat de verwijdering van de Russische banken uit SWIFT de anti-Russische sancties veel efficiënter zou maken, maar dat dit niet het geval is geweest. De reden is dat het systeem van geauthenticeerde berichtenuitwisseling niet gecentraliseerd is. Hoewel SWIFT een belangrijke speler is – is het niet de enige. En dus hebben de getroffen banken hun transacties kunnen voortzetten.

DiCaprio suggereert dat het reguleren van blockchain – dat aan de basis ligt van gedecentraliseerde financiën – de juiste manier is om controle te krijgen over gedecentraliseerde netwerken.

“Een toekomstig kader moet nagaan hoe deze belangrijke activiteit (de mogelijkheid van derden zoals SWIFT om betalingen te onderscheppen) gerepliceerd kan worden voor op blockchain gebaseerde waardeoverdrachten,” schrijft DiCaprio.

“Regelgevers over de hele linie zijn vervolgens snel bezig met regelgeving voor cryptocurrencies om juist deze problemen aan te pakken.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Schokkende WEF-video stelt voor senioren te euthanaseren “voor de kinderen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussisch Ministerie van Buitenlandse Zaken: Westerse bedrijfsmedia en Big Tech zijn schuldig aan “Mediacide”
Volgend artikelSituatierapport Operatie Z0V: Veranderende retoriek en VS Ambassade roept op: “Alle Amerikanen moeten Oekraïne onmiddellijk VERLATEN”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Die KlauSS SSchwab wordt hoe langer hoe gekker. Is het niet eens tijd de man voor zichzelf te beschermen en hem in een gesloten verzorgingshuis op te sluiten, sleutel weggooien.

 2. Te laat. Gedecentraliseerde digitale systemen bestaan al meer dan 10 jaar en gaan over veel meer dan alleen maar financiën. Op gedecentraliseerde platformen is censuur ook technisch onmogelijk, en zo’n platform sluiten gaat ook niet want dan zou je miljoenen computers verspreid over de meeste landen in alle continenten moeten afsluiten.
  Dat gedecentraliseerde Internet ontstond als reactie op de grote techbedrijven en wordt door vele miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. Was tot voor kort enkel maar bij die miljoenen kleine tech-people bekend maar nu het ook over financiën gaat schrikken er enkele grote jongens wakker. Te laat.
  Dat heb je met die clubs van zeer rijke en zeer machtige mensen. Leven in de waan alles onder controle te hebben. Ondertussen zijn er vele grotere gemeenschappen hun eigen ding aan het doen. Voor WEF en co is het te laat, zullen zich aanpassen en aanvaarden dat ze de controle kwijt zijn, inzien dat die controle altijd al een illusie was. Als dat niet kan zullen WEF en co het hele internet moeten sluiten maar ook dan is hun digitale droom met totale controle een illusie. Te laat, WEF en co, aanpassen en er mee leren leven dat u de controle kwijt bent, of opkrassen. Het zal aanpassen worden en aanvaarden dat totale controle onmogelijk is.

 3. Beste mensen

  De burgers moeten gezamenlijk een aparte Ruil handel systeem ontwikkelen en werken via hun eigen ontwikkelde systeem
  De WEF en Cornuiten kunnen de pot op

  Aansluiten in het nieuwe systeem onmogelijk maken voor al die tuig en de Crimineele Multi Biljardairs zoals Hilly Billy Gates , Muski Mouse Ellone , Jeff Boss Besos en meer

  Hun valuta met hun waarde kunnen die handjevol crimineelen onderling gebruiken
  Misschien als toilet papier

  Begin maar snel
  Alleen zo kunnen die crimineelen buiten beeld worden gezet
  The Rockefeller , Rothschild , Carl Max , Max Muller , Soros , Schwartzz , Fausi clan

  Dank U

 4. Estoy de acuerdo con A3en, ese invertido está loco, pero más locos están los que le hacen caso. Los invertidos tienen el coco lleno de tricocefalos y aire que se les metió por el pito cuando confundieron las funciones del asterisco. Cómo? Más de 143 paises se someten a este loco, como puede ser que países donde se jactan de cultos e inteligentes quieran imponer cochinadas, de ser normal llenarse el dedo de mmma y respirar desechos tóxicos todas las noches, sólo se demuestra que los legisladores estan más locos que él. Tienen el cerebro lleno de aire y tricocefalos, por eso se quedarán pelones.

  • Ik ben het met A3en eens, dat inverteren is gek, maar degenen die op hem letten zijn nog gekker. De inverts hebben hun hersenen vol zweepwormen en lucht die in hun lul kwam toen ze de functies van de asterisk verwarden. Hoe? Meer dan 143 landen onderwerpen zich aan deze gek, hoe kan het dat landen waar ze opscheppen over beschaafd en intelligent vuiligheid willen opleggen, als het normaal is om hun vingers te vullen met mmma en elke nacht giftig afval in te ademen, het toont alleen maar aan dat wetgevers gekker dan hij Ze hebben een brein vol lucht en zweepwormen, daarom worden ze kaal.

 5. Swchwab met zijn vriendjes willen toch iedereen die zijn pensioengerechtigde leeftijd hebben gehaald toch ruimen, omdat zij onrendabel zijn geworden. Laten we dat dan eerst uitvoeren op zijn eigen praatclubje. Het was tenslotte zijn eigen idee, dus dan kan hij en zijn praatclubje er nooit tegen zijn.

  Daar ook iedereen zijn geld vermogen in een een goud gedekte valuta moet omzetten. Zodat het fiatvaluta van zelf kan verdampen. Trouwens het is wel heel dom om waarde aan iemand anders te geven, die jouw voorhoudt het ooit terug te geven. Maar als hij het niet doet, kun je nergens verhaal halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in