De vraag ging uit … wat zijn de belangrijkste acties van de afgelopen week, en hoe presenteren wij die? De Russische Minister van Defensie Generaal Shoigu stond op nummer één, en dit is hoe wij dat presenteren, schrijft Thesaker.is.

“Op elke HIMARS hebben wij een POSEIDON.” De VS begrepen de verklaring van Generaal Shoigu snel

“De tactische pauze die het Russische leger iets meer dan een week geleden heeft ingelast, loopt ten einde,” volgens het Amerikaanse Institute for the Study of War. En hierin hebben zij zich niet vergist: het hoofd van het Russische Ministerie van Defensie, Sergej Shoigu, heeft opdracht gegeven de inspanningen in alle sectoren van het front op te voeren.

De belangrijkste taak is te voorkomen dat de Oekraïense strijdkrachten en de Oekraïense neonazi’s doorgaan met het lanceren van raketten en het uitvoeren van massale aanvallen op woonwijken en vreedzame infrastructuur van de Volksrepublieken van Donbass en andere regio’s.

En dan rijst de vraag over het gebruik door de Oekraïense kant van het “intimiderende” Amerikaanse meervoudige lanceerraketsysteem HIMARS. Wie beheert deze MLRS?

“Het Oekraïense leger houdt zich alleen bezig met de bescherming van HIMARS. En die worden gecontroleerd door Amerikaanse en Britse militairen, en aangevallen, ook door projectielen vanuit de bevrijde gebieden van Oekraïne. Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit officieel bekendgemaakt. Ook Kapitein Vladimir Yeranosyan twijfelt hier niet aan. Hoogstwaarschijnlijk worden de Russen in Oekraïne bestookt door het Amerikaanse Mariniers Korps, dat in Irak goede schietvaardigheden met HIMARS heeft gekregen,” zegt de Kapitein.

Amerika gebruikt HIMARS om Russischtalige burgers in Oekraïne te doden

Om de een of andere reden wordt hier niet publiekelijk aandacht aan besteed. Rusland heeft echter heel eenvoudig gereageerd op de levering van Amerikaanse HIMARS – “Wij hebben de Belgorod onderzeeër te water gelaten met Poseidon nucleaire torpedo’s. Zij heeft trouwens al gevechtstaken op zich genomen,” zei Sergej Lipovoy, voorzitter van het presidium van de openbare organisatie “Officieren van Rusland”, in een interview met Tsargrad. “Dit nieuws werd niet op alle wereldzenders aangekondigd, maar degenen die het moeten weten, begrijpen alles al.”

“En daarna begon de retoriek van Europa, Canada en Amerika te veranderen. Wij mochten vracht vervoeren naar Kaliningrad, en Zweden hief het inreisverbod op voor de havens van onze schepen die brandstof en voedsel aan Spitsbergen leveren. Zij zeiden: ‘Jongens, wij overdreven.’ En dat alleen maar omdat onze onderzeeër, uitgerust met wapens die in de wereld geen analogen hebben, de diepte in is gegaan en niemand weet waar hij nu is,” aldus Sergej Lipovoy.

“Als we het over MLRS hebben, dan kan HIMARS alleen door de APU berekeningen gelanceerd worden, maar dan wel onder toezicht van Amerikaanse instructeurs. In deze situatie hoeven wij alleen maar een ’tegengif’ te vinden,” benadrukte de deskundige.

  Polen's positie als het "volgende Oekraïne"

“Het is geen geheim dat HIMARS een groter bereik en een grotere nauwkeurigheid hebben. De Amerikaanse verzekeringen dat de HIMARS uitsluitend voor militaire doeleinden gebruikt zullen worden, en niet voor civiele objecten, weerstaan geen enkele kritiek. Wij zien dat deze MLRS in feite speciaal gebruikt worden voor de burgerbevolking en voor civiele voorwerpen. Dat wil zeggen, Amerika doodt burgers en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk vernietigd wordt. En de dood van burgers is te wijten aan de handen en op het geweten van Amerikaanse politici – in de eerste plaats aan president Joe Biden,” vervolgde Lipovoy.

Natuurlijk zal de geschiedenis hen aanklagen voor elke burgerdode. Want dit is een oorlogsmisdaad, een genocide tegen de vredelievende Russischtalige bevolking. Amerika is niet eens meer terughoudend en zegt eigenlijk dat het geen oorlog voert met een mythische vijand, maar met Rusland. Maar dit gebeurt door de handen van de NAVO.

En hier bleek Oekraïne een onderhandelingstroef te zijn, een pion die afgeslacht mocht worden, zodra de speciale militaire operatie begon, is Linden ervan overtuigd.

De Amerikanen en de NAVO hebben verklaard dat zij op geen enkele manier aan deze zaak (vredesonderhandelingen, red.) zullen meewerken, maar er alles aan zullen doen om de oorlog zo lang mogelijk te laten voortduren, zodat er zo veel mogelijk vernietigd wordt. Zodat de oorlog verloopt “voor het welzijn van het Oekraïense volk tot de laatste Oekraïner.”

De meervoudige raketwerper HIMARS uit de VS

Amerikanen proberen het lot van hun wapens in eigen hand te houden

Militair deskundige Alexey Leonkov heeft in een interview met Tsargrad ook commentaar gegeven op de informatie over de aanwezigheid van buitenlanders in Oekraïne aan de HIMARS-consoles. Volgens hem is er inderdaad dergelijke operationele informatie dat er samen met HIMARS Amerikaanse officieren in Oekraïne verschenen zijn, die de MLRS beheren.

Bovendien zijn er ook aanwijzingen dat een bepaald aantal Amerikaanse militairen zich bezighoudt met het begeleiden van M777 houwitsers en tegen-batterijstations.

“Dat wil zeggen, ten eerste probeert Amerika met het afstaan van dergelijke uitrustingen en wapens het lot ervan in eigen hand te houden, om zo het droevige lot te vermijden van sommige soorten wapens die Rusland als trofeeën ten deel vallen. En ten tweede kunnen zulke officieren het schieten controleren. Wanneer de Amerikanen bepaalde gegevens ontvangen, delen zij die hoogstwaarschijnlijk niet met de Oekraïners, om ze niet te laten uitlekken,” meent de deskundige. Het blijkt dat de Amerikanen in het geheim al deze processen beheren.

Er kunnen ook Britse officieren aanwezig zijn, maar alleen als er Britse luchtverdedigingssystemen in Oekraïne verschijnen, want hoezeer de Oekraïense pers ook schreeuwt dat die gemakkelijker te bedienen zijn dan een spelconsole, is dat niet waar.

Er blijft alleen nog aan toe te voegen dat Rusland’s tegenstanders, vertegenwoordigd door het collectieve Westen, de waarschuwing van minister van Defensie Sergej Sjoigoe over het opvoeren van de inspanningen in alle sectoren van het front perfect gehoord hebben. De Verenigde Staten hebben reeds een dringende verklaring uitgevaardigd aan alle Amerikanen die zich op het grondgebied van Oekraïne bevinden: zij zeggen: vertrek, forceer uw geluk niet. Diplomaten wordt ook bevolen Odessa en Kiev te verlaten. Er staat steeds meer op het spel, en Rusland zal zich niet laten afschrikken.

  George Soros wil "Europa slopen en verkiezingen vervalsen", zo blijkt uit documenten van de Open Society

VS Ambassade: “Alle Amerikanen moeten Oekraïne onmiddellijk VERLATEN”

De Ambassade van de Verenigde Staten in Kiev, Oekraïne, heeft haar alarmstatus verhoogd en adviseert nu publiekelijk alle Amerikanen om ONMIDDELLIJK Oekraïne te verlaten. Alle functies van de Ambassade zullen worden overgeplaatst naar Lviv, in het westen van Oekraïne.

U herinnert zich wellicht dat zij oorspronkelijk begin februari hetzelfde deden, en de Ambassade sloten, en de functies ervan naar Lviv verplaatsten, toen. Daarna kwamen ze terug naar Kiev. NU gaan ze weer weg!

Dit schijnt samen te vallen met een gisteren verschenen rapport waarin geschetst werd dat er een ULTIMATUM aan Kiev gegeven was door Moskou.

Wat betreft het hierboven gemelde “ULTIMATUM”, heeft het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd dat Kiev WEIGERT om überhaupt met Rusland te onderhandelen.

Dit schijnt ook samen te vallen met inlichtingenrapporten die zeggen dat Oekraïne van plan is de nieuwe HIMARS MLRS te gebruiken om de Krim aan te vallen.

De Krim is nu Russisch grondgebied. Rusland heeft eerder verklaard dat als de lange-afstandswapens van de VS gebruikt worden tegen “Russisch grondgebied”, Rusland de VS dan tot actieve strijder zal verklaren, en militaire actie zal ondernemen.

De VS zeggen dat de Krim “Oekraïens grondgebied” is, en dat de Oekraïners er dus HIMARS tegen mogen gebruiken.

In het weekeinde heeft de voormalige president van Rusland, Dmitry Medvedev, in het openbaar gesproken over mogelijke Oekraïense aanvallen op de Krim, en gezegd: “Als zoiets gebeurt, zal de Dag des Oordeels hen allen overkomen”.

In de loop van de nacht begon de Russische marine verschillende schepen BUITEN de Krim naar hun haven in Novorossiysk te verplaatsen. De Russische Zwarte Zee vloot trok het anker op en verliet Sevastopol, naar de Koeban. Het is duidelijk dat zij een raketaanval op de haveninstallaties vermoeden. Als dit zou gebeuren, denken veel waarnemers dat er oorlog zal uitbreken.

Oekraïne heeft onmiddellijk de toename van de impact gezien van de verklaring van het Russische Ministerie van Defensie. Hier is een samenvatting van het Russische MvD:

🔹 Russische precisieaanvallen vernietigden basis van Oekraïense Kostyantynivka (DPR-gebied), waarbij ongeveer 250 buitenlandse huurlingen, 7 pantsereenheden, 12 speciale voertuigen werden uitgeschakeld;
🔹 Ongeveer 60 nazi-troepen uitgeschakeld in Vitove (Cherkassy Oblast), 2 MLRS, 4 artilleriestukken;
🔹 Meer dan 10 Grad lanceerinrichtingen vernietigd in het station van Udachne;
🔹 2 Uragan MLRS en 17 Grad MRLS, Hyacinth-B en D-30 houwitsers vernietigd in artillerie-duels;
🔹 2 Mi-8 helikopters vernietigd en 2 meer beschadigd op het vliegveld in Novy Donbas (DPR-gebied);
🔹 Luchtmacht van het leger, rakettroepen en artillerie landden inslagen op 286 personeels- en pantsergroeperingen en 14 gevechtsruimten;
🔹 Buk-M1 SAM-lanceerinrichting vernietigd in Kramatorsk (DPR-gebied), 3 wapendepots en brandstofdepot vernietigd in Novooleksandrivka (Dniepr Oblast);
🔹 Luchtverdediging schoot 6 UAV’s en 2 Uragan-raketten neer.

  Oorlog en de Grote Illusie: Het tragische spektakel van Oekraïne

De tweede plaats wordt ingenomen door dit stuk van Andrej Martjanov en wij nemen daar een citaat uit.

“Nu, in een belangrijker bericht, na de ontmoeting met de leiders van de Staatsdoema op 7 juli, die officieel in de eerste plaats over de komende verkiezingen ging, heeft Poetin het nu welbekende standpunt herhaald:

“Vandaag horen wij dat zij ons op het slagveld willen verslaan. Wel, wat kan ik daarop zeggen? Laat ze het maar proberen. Wij hebben al veel gehoord over het feit dat het Westen ons “tot de laatste Oekraïner” wil bestrijden. Dit is een tragedie voor het Oekraïense volk, maar dat lijkt de richting te zijn waarheen het gaat. Maar iedereen moet weten dat wij in grote lijnen nog niets serieus begonnen zijn. Tegelijkertijd wijzen wij vredesbesprekingen niet af, maar degenen die ze wel afwijzen moeten weten dat hoe langer dit doorgaat, hoe moeilijker het voor hen zal zijn om met ons te onderhandelen.”

Het is meer dan een standpunt, het is de MO (Militaire Operatie) van Rusland van de laatste 15 jaar en het is de MO waarbij elk volgend aanbod van Rusland altijd veel slechter zal zijn voor degenen die het vorige niet aanvaard hebben.”

Andrei, (De Saker) noemt dit verschijnsel De Pijn Deal. Aan het front zijn de Russische strijdkrachten het dubbel aan het doen. Kijk maar eens naar het verslag – https://t.me/mod_russia_en/2803.

Rybar maakte een speciaal verslag over Avdiivka, dat u hier kunt zien: https://t.me/militarysummary/698

Nu er steden en dorpen vallen, is hier een goede vuistregel om te volgen. U kunt het pas serieus nemen als u a) de vlag omhoog ziet gaan, d.w.z. foto’s, en b) het Ministerie van Defensie of betrouwbare lokale autoriteiten verslag uitbrengen.

Vervolgens hebben wij veel verschillende recensenten bekeken, en wij staan nog steeds achter Military Summary, gebreken en al.

Er komen druppeltjes informatie uit Iran door, maar laten we wachten tot er wat formele informatie is. Nu al fascinerend is een commentaar van Peskov vanochtend: Rusland, Iran stappen af van schatting handelsvolume in dollars, zegt het Kremlin.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF dringt erop aan “bepaalde soorten actoren en transacties” uit te sluiten van het gebruik van gedecentraliseerde financiering
Volgend artikelWEF suggereert de zon verduisteren om klimaatverandering tegen te gaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Wacht op de Russiche overwinning. Zouden jullie een Russische vlag voor het raam durven hangen? Ben bang dat mn ruiten worden ingegooid.

  • Er is in mijn buurt al heisa als men de Nederlandse vlag op z’n kop hangt.
   Zag auto’s met zonnewering in de kleuren blauw en geel.
   Ook ik vrees dat onze ruiten eruit vliegen als ik een Russische vlag ophang.
   Ben al vrienden kwijt omdat ik een Poetinfan ben…….

   • ik ben ook een fan van de daden van poetin mbt oekraine en hopelijk gaat hij door. Maar r blijft 1 punt waarbij ik ook twijfels over hem heb: waarom is hij ook zo heilig voorstander van dat “vaccin” en zijn geloof in corona incl lockdowns en qr codes?

  • Ik heb bij een Russische web site t-shirts gekocht waar Rusland op staat en daar loop ik mee rond maar raad eens…….. ze zien het niet eens hahaha

  • in NL is alleen een Alfabet vlag redelijk veilig (zo krom)

   In men gedachten hang ik ook de Russische vlag uit, niet omdat anti NL ben, helemaal niet, maar wel anti regering/elite/meelopers (al die foute natuurlijk die vooral NL ten grabbel gooien, leegroven, wanbestuur, plucke politiek, nep democratie verkopen and so on)

   En anti Globalisten en foundations en clubjes ala WEF WHO UNHCR UN NATO en nog tig wereldwijd opperende valse honden meer, vroeger ooit verkocht als de saints for the world, maar hun werkelijke agendas kwamen nooit in het nieuws.

   Dus als Rusland ons helpt tegen de vijand van het volk, waar ze ook zitten (helaas veel in NL) dan ben ik zeker voor Rusland, kom maar op jongens, jaag het tuig naar de eeuwige ‘jachtvelden’ laat ze daar lekker.

   En ow, Rusland, please gooi alles wat Amerikaans is (doel dan op de foute politiek/WEF gekoppeld and so on) uit Europa en jullie mogen dan Europa’s hoeder zijn tegen het kwaad van buiten en binnen af.

  • Niet mee eens. Het zijn navolgers van Stepan Bandera, de meest vrede en idiote killer en nazi binnen de SS Sondergruppen. Bandera was zo extreem dat de moffen hem een tijd in het gevang gedonderd hebben. Deze wijlen moordenaar heeft nu miljoenen volgers en sympathisanten in Azov-land oftewel Banderastan. Dat ze joodse leiders volgen doet niets af aan hun nazisme, Hitler werd ook in het zadel geholpen en tot aan zijn einde gesteund door joodse bankiers.

   • Met jouw gekozen woorden eens hoor, het conflict is jaren geleden al begonnen met het ontnemen en verbieden van het Russisch spreken door miljoenen Oekraïners, dit was besloten in het parlement door Oekraïne en toen kwamen die Russisch sprekende in verzet, achter deze actie in dat parlement zat dat Azov bataljon, de coup was daarvoor door de VS o.a. gesteund, Joden waren en zijn er niet zoveel bij betrokken !!!

    • lmao (((flardinge((( oy vey

     ook jij bedankt voor je leugens

     anthony blinkin, jood, runt zelensky, jood, en zelnsky werd gefinancierd door kolomoisky, jood

     deze crisis is 99 procent joods

   • LOL (((break((( oy vey, bedankt voor deze joodse propaganda

    een nazi volgt geen jood punt

    hitler was geen jood en kijkend naar de ratio geld dan ontving hitler 1 procent en zijn (((tegenstanders((( 99 procent

 2. Hoop dat RU nu voldoende data heeft om de Himars te vernietigen.
  Als zo’n ding afvuurt, is het zichtbaar op (speciale) radar.Zelfde voor granaten en mortieren; laten een spoor van ionisatie achter in de lucht.

  meten=weten

  • Ja, maar dacht dat ze na elk schot het voertuig weer verplaatsen?

   Zag je ook hoe ze die bestuurder/operator van zo’n ding afschermden? terwijl de rest gewoon in beeld kwam en bleef? why? ga er maar vanuit dat het UK/US specialisten zijn die die dingen inprogrammeren en sture/afschieten! daar kan je bijna 100% vanuit gaan, zij krijgen ook de belangrijke info waar e.d. op te richten om schade aan te richten.

   Aan de ene kant hoop ik dat de NATO/US/UK die wat erachter zitten in Ukraine, alle vernietigd worden en rap een beetje, zonder dat Rusland bestookt word, dan is er nog hoop. Magoed laten we eerst 22 Juli afwachten, der schijnt dan wat grootst te gebeuren… of NATO/UkraiNazi’s geven zich ‘gedwongen’ over, of the shit is gonna hit the fan outside Ukraine!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in