In feite wil het Westen zijn volk voor eens en voor altijd de mogelijkheid ontnemen om de nieuwsstroom kritisch te analyseren en te vervangen door monochrome propaganda berichtgeving… Zij doen dit onder de duidelijke invloed van zelfhypnose in hun exclusiviteit en permissiviteit,” zei Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, in een krachtige briefing op 14 juli 2022.

Ik heb de officiële website van de Russische Ambassade in de VS afgestruind naar sappige informatie, en ik stuitte op een briefing van de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, op 07/14/2022. Met enkele ZEER interessante opmerkingen die betrekking hebben op de Westerse Regeringen en Big Tech, en hun hypocriete pogingen om onwelgevallige berichten in de media te onderdrukken, met name die uit Rusland en van onafhankelijke journalisten, schrijft Clandestine.

Maar ik wil me concentreren op één passage in het bijzonder, zie hieronder:

Online kronieken van represailles tegen Russische media en journalisten door Westerse landen en internetbedrijven

“Sinds enkele jaren zien wij ons genoodzaakt regelmatig te schrijven over de pogingen van het Westen om Russische en voor de autoriteiten ongewenste Russischtalige media te onderdrukken, die de politieke elites van de “geavanceerde democratieën” verhinderden de publieke opinie in hun landen naar eigen goeddunken te manipuleren. Het is echter moeilijk om een naam te vinden voor wat er sinds 24 februari van dit jaar bijna dagelijks gebeurd is en nog steeds gebeurt, gewoon bij gebrek aan een historische analogie. De dichtstbijzijnde definitie die ons te binnen schiet in een poging om dit begrip te omschrijven zou zijn: “mediacide op grond van etnische afkomst en politieke overtuiging”. Met andere woorden, dit is een poging om het begrip zelf van pluralisme in de media te vernietigen door de totalitaire zuivering van iemands informatieruimte, met inbegrip van de digitale ruimte, van alle alternatieve visies op de gebeurtenissen in de wereld. Dit betreft in de eerste plaats alle Russische, Russischtalige en aan Rusland gelieerde media, zonder uitzondering. Tegen hun distributeurs wordt tegelijkertijd een heel arsenaal van represailles en beperkingen ingezet. De voornaamste vijanden zijn Russische journalisten, militaire correspondenten, hoofdredacteuren en bloggers die niet alleen een eenzijdige, westerse interpretatie van de gebeurtenissen geven, maar ook alternatieve verslagen. De leiders van de publieke opinie behoren tot dezelfde categorie.

In feite wil het Westen zijn volk voor eens en voor altijd de mogelijkheid ontnemen om de nieuwsstroom kritisch te analyseren en die te vervangen door monochrome propaganda berichtgeving. Daarbij blijven zij praten over de onvergankelijke waarde van de vrijheid van meningsuiting. Dit is niet alleen de uiting van modelhypocrisie die typisch is voor de retoriek van een neo-liberale politieke klasse. Zij doen dit onder de duidelijke invloed van zelfhypnose in hun exclusiviteit en permissiviteit.

Wij zien het nut niet in van een discussie met deze pseudo-voorstanders van de vrijheid van meningsuiting met hun duidelijke tekenen van een persoonlijkheidsstoornis. Wij zullen op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kronieken gaan publiceren van de meest opvallende feiten van represailles en intimidaties tegen de Russische media en journalisten, die zich hebben voorgedaan sinds de erkenning van de onafhankelijkheid van de DPR en de LPR en het begin van de speciale militaire operatie ter verdediging van Donbass. Het is onmogelijk om telkens alles te vermelden. Dit materiaal zal toegankelijk zijn voor allen die niet onverschillig staan tegenover de status van de vrijheid van meningsuiting in de wereld. Wij willen in praktische termen uitleggen wat “mediacide” ten aanzien van Russische en Russischtalige media en journalisten betekent. Wij zullen deze informatie regelmatig bijwerken, omdat wij beseffen dat er in de nabije toekomst veel redenen zullen zijn om dat te doen. Deze exorbitante hype in het intimideren van de Russische media zal niet afnemen. Waarom? Omdat de Westerse regimes een koers zijn ingeslagen naar de volledige zuivering van de mediaruimte van alles wat niet in hun visie op de wereld past.”

Wow… dat was krachtig. Zakharova klinkt VEEL als Trump en zijn onvermoeibare oorlog tegen de Fake News Media. In wezen zegt de Russische regering dat het Westen een stelletje hypocriete Orwelliaanse Neo-liberale Fascisten zijn die “MEDIACIDE” plegen en met geweld het narratief over wereldgebeurtenissen monopoliseren via totalitaire maatregelen, om “monochrome propaganda” te pushen, terwijl ze tegelijkertijd paraderen als het stralende baken van de “Vrijheid van Meningsuiting”.

  Oekraïne op de afgrond van een onherstelbare schuldencrises 

Zakharova wijst ook op de Amerikaanse Internetbedrijven en Big Tech, vanwege hun gewillige ondergeschiktheid, waarmee zij de onderdrukking van Russische en onafhankelijke verhalen helpen via censuur en Westerse black-outs op de media. Door de rug te buigen en meewerken aan door de staat gesponsord fascisme.

Zij zegt verder dat Rusland geen heil ziet in enige diplomatie met deze entiteiten, wegens hun opvallende hypocrisie en tekenen van “persoonlijkheidsstoornis”. De liberaal-globalisten op het matje roepen omdat zij niet dezelfde regels volgen die zij anderen zo hardhandig opleggen. Regels voor u, niet voor mij. Het is verschillend.

En de belangrijkste zin is de laatste, die wij conservatieve mensen maar al te goed kennen, “De westerse regimes hebben een koers ingezet naar de volledige zuivering van de mediaruimte van alles wat niet in hun visie op de wereld past.”

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. De heilige vrijheden die door de grondwet van de VS beschermd worden, zijn volkomen genegeerd en met voeten getreden door de liberaal-globalistische entiteiten die het hele Amerikaanse en Westerse leven manipuleren, aka, de Deep State. Het Westen dat wij gekend hebben en waarin wij opgegroeid zijn, is niet meer. De waarden en ideologieën die het Amerika en Westen zogenaamd van de rest van de wereld scheidden… het was allemaal een leugen. Een illusie. De pijlers van de Westers cultuur zijn weg. De Verenigde Staten van Amerika zijn gevallen. De Grondwet is slechts een stuk papier dat door de eliteklasse genegeerd wordt. Zij zien het als een hindernis, die in de weg staat om het Amerikaanse en Westerse volk te beheersen.

  Uitgelekt regeringsdocument : Meer dan 40% Oekraïens grondgebied door Russisch leger veroverd; 75% van Oekraïense militairen vernietigd

Deze perversie van de Grondwet en de misdaden die tegen de mensheid begaan zijn, kunnen en zullen NIET ongestraft blijven. Er komt een grote afrekening, op de een of andere manier. Laten wij bidden dat de Grondwet stand houdt, en dat de krachten van het Goede zegevieren over het godslasterlijke kwaad dat in ons midden is geïnfiltreerd.

Complete lezing: Briefing by Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova, Moscow, July 14, 2022, The Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Daarom wordt er selectief in de media gemeld wat er in Nederland gebeurt”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland vernietigt weer een HIMARS, Russische opmars gaat door
Volgend artikelWEF dringt erop aan “bepaalde soorten actoren en transacties” uit te sluiten van het gebruik van gedecentraliseerde financiering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in