Oekraïne zou een minder veeleisende toon moeten aanslaan wanneer het praat met landen die het land bewapenen om tegen Rusland te vechten, heeft de Britse minister van Defensie Ben Wallace voorgesteld. “We zijn geen Amazone,” zei hij.

De opmerkingen, die door de Britse media werden geciteerd, werden woensdag gemaakt tijdens een evenement in de marge van de NAVO-top in Litouwen. Wallace, die normaal gesproken een uitgesproken voorstander van Kiev is, zei dat het de zaak van Oekraïne zou helpen als ze wat dankbaarheid zouden tonen, bericht RT.

“Soms vraag je landen om hun eigen voorraden op te geven,” zei Wallace. “Soms moet je wetgevers op [Capitol] Hill in Amerika overtuigen. Je moet twijfelende politici in andere landen ervan overtuigen dat het de moeite waard is.”

De Britse ambtenaar zei dat hij klachten had gehoord van Amerikaanse collega’s dat Oekraïne hun land behandelt als een Amazon-winkel, zelfs terwijl het land miljarden dollars aan militaire hulp geeft.

Wallace bevestigde dat dit “waar” was, en zei dat hij persoonlijk was onderworpen aan dit soort behandeling door Oekraïense ambtenaren. Hij herinnerde zich dat hij afgelopen juni 11 uur had gereden voor een ontmoeting met een delegatie om “een lijst met verzoeken” te krijgen.

De nationale veiligheidsadviseur van de VS, Jake Sullivan, maakte in Litouwen een soortgelijke publieke opmerking en verklaarde dat “het Amerikaanse volk een zekere mate van dankbaarheid verdient voor de bereidheid van de Amerikaanse regering om hulp te bieden aan Oekraïne en ook voor de rest van de wereld.

Oekraïense functionarissen, waaronder president Vladimir Zelensky, hebben kritiek geuit op de VS en hun bondgenoten omdat ze niet genoeg of te langzaam steun zouden verlenen. De Oekraïense leider noemde het zogenaamd ongehaaste tempo van wapenleveranties als een belangrijke reden voor de teleurstellende resultaten van het tegenoffensief van Kiev vorige maand.

  Russische MvD - Analyse van de militair-biologische activiteiten van de VS en hun bondgenoten in Oekraïne en andere regio's

Een van de laatste uitbarstingen van Zelensky kwam tijdens de huidige top, toen NAVO-leiders weigerden een stappenplan te geven voor de toetreding van Oekraïne tot het door de VS geleide militaire blok en zeiden dat het land nog steeds aan een aantal voorwaarden moest voldoen om in aanmerking te komen. Hij noemde het standpunt “ongekend en absurd”.

De Amerikaanse delegatie in Vilnius was naar verluidt woedend over de verbale aanval. De Amerikanen zagen het als een poging van Zelenksy om de alliantie onder druk te zetten om haar beslissing te heroverwegen, aldus de media.

Het is niet de eerste keer dat Westerse irritatie over de communicatiestijl van Kiev wordt gemeld. Afgelopen juni zei de Amerikaanse president Joe Biden naar verluidt tegen Zelensky dat hij “wat meer dankbaarheid” moest tonen nadat hij tijdens een telefoongesprek een snauw had gegeven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: De nachtmerrie van NAVO-materieel dat naar Oekraïne wordt gestuurdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMark Wahlberg: Hollywood pedofielen “kunnen zich nergens meer verstoppen”
Volgend artikelEva Kaili terug in het EU-parlement na “Qatar-Gate”: Ze wil nu strengere ethische regels!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Tja velen weten nu reeds hoe Zelensky zich opstelt als een brutale henchman die gewoon alles voor niets wil hebben, nu ineens vinden de Amerikanen Zelensty een verwend kind dat steeds om meer en nog krachtiger wapens roept meestal in het Oekraïens, zijn versleten T-shirt imago daar kotst half Europa van, de Britse minister Ben Wallace is ook zo’n marionet die meteen doet wat zijn meester in het huis op Pennsylvania avenue 1600 Washington DC roept, als de kliek om Biden spring roept dan vraag Ben meteen hoe ver, hoe hoog meester, net zoals de puppets in het demissionaire ruk kabinet.

  Het mooiste vond ik toen een video conferentie met die idioot op steroïden in de 2e Kamer werd gehouden alleen de leden van FvD liepen weg, toen had iedereen kunnen zien wat een zooitje toneelspelers de reguliere politiek vertegenwoordigen, géén respect voor de burger zal betekenen dat het support voor hen tijdelijk zal afnemen om de volgende cyclus opneieuw te beginnen.

 2. Het is natuurlijk uitermate laf om Oekraïne niet toe te laten treden tot de NAVO.
  Nu duidelijk is dat we militair zwaar inferieur zijn aan Rusland wordt zelensky voor de bus gegooid en proberen we ons er via de weg van geleidelijkheid uit te draaien.
  We hebben alleen maar een grote bek maar als het op echt knokken aan komt dan slaan we op de vlucht.
  Onze specialiteit is proxy oorlogen in derde wereld landjes voeren en anderen het smerige werk laten doen. Met belerende vingertjes wijzen naar z.g. dictators maar zelf zijn we 1000x erger.
  Ben heel benieuwd of er nog een vals vlag incident in de planning zit.
  Ik denk het eigenlijk niet want Rusland zal genadeloos uithalen.
  Het is makkelijker om een uitroeingsoorlog tegen je eigen woke bevolking uit te voeren.

  • Wie zijn we? Ik heb geen enkele handtekening gezet om Oekraïne in as te laten leggen. Net als jij niet dus praat niet over we of wij maar over die perverselingen zoals Rutte, Biden, ect. Ook ‘ je eigen woke bevolking’.
   Ik ben geen bezit en of woke. Zoals de bijbel aangeeft ‘ geloof niet in valse profeten’.

  • Thom juli 13, 2023 at 11:27

   Kijken: Parlementslid doorprikt 3 mythes over de NAVO

   Het Duitse parlementslid Sevim Dagdelen (Die Linke) doorprikte woensdag in de Duitse Bondsdag drie mythes over de NAVO. De leiders van de 31 NAVO-landen waren op dat moment bijeen in het Litouwse Vilnius, op de stoep van Rusland en bondgenoot Wit-Rusland.

   De eerste mythe die Dagdelen noemde: de NAVO is een defensieve alliantie. “Was het niet de NAVO die in strijd met het internationaal recht een oorlog begon tegen Joegoslavië en daarbij burgers, tv-stations en de Chinese ambassade bombardeerde?” vroeg ze.>>>

   https://www.ninefornews.nl/kijken-parlementslid-doorprikt-3-mythes-over-de-navo/

   • Ja Adriaan,
    De NAVO is een wolf in schaapskleren.
    Een aanvals organisatie bedoeld om te destabiliseren en om zichzelf daardoor ook bestaansrecht te geven.
    Wat een wereld he.

 3. ik zit even te denken aan die aardbeving in turkije en syrie, toen vooraf alle diplomaten geëvacueerd waren.
  (hoe gaat het trouwens met de oorlog die turkije tegen de koerdische bewoners in turkije en syrie aan het voeren is?)
  zou zoiets niet mogelijk zijn in kiev, of heeft rusland die technologie niet?
  het zou mogelijk de oorlogszucht stoppen.
  het idee van sommige mensen dat een wef-bijeenkomst zou mogen ontploffen zie ik ook niet gebeuren.

  niet dat ik zit te wachten op nog meer (burger)doden, maar dat zouden er een pak minder zijn dan bij een voortdurende oorlog.

 4. Ben Wallace is een imbeciel. Dankbaarheid tonen. Belastinggeld gebruiken om dit i.s.m. hoerkaïense maffia wit te wassen. Gelukkig voor hem heeft de gemiddelde europese burger het verstand en geheugen van een goudvis, anders hing hij al onder de thames bridge te bungelen.

 5. Bestaat er een beleefd sjabloon hoe je een president of regering van een ander land, uiterst netjes, beleefd en beheerst om wapens kunt vragen?

 6. Oekraïne vecht niet voor de Oekraïners, maar voor Blackrock en Vanguard. Dáár zitten de mensen die dankbaar moeten zijn, bij de beleggers. En sommigen daarvan manipuleren de VS-regering om de koersen van hun deelnemingsrechten en aandelen de hoogte in te jagen via de oorlog in Oekraïne.

 7. VS en VK verlangen dankbaarheid voor een bak ellende, die ze zelf hebben veroorzaakt, om er heel veel mee te winnen, hetgeen nu een ietsiepietsie uit de hand loopt.
  Bizar hoor 🤔

 8. van de Amerikaanse regering om hulp te bieden aan Oekraïne en ook voor de rest van de wereld.
  jullie hebben die oorlog gebracht en niet de rest van de wereld (op enkele landen na dan) , rutte wel maar ik niet.

 9. Oekraïne moet dankbaar zijn?
  Voor iets wat de VS graag wilde hebben en daar een paar miljard voor over had?
  De VS baalt als een stekker dat het investeren in de Oekraïne met geld en wapens niet de uitkomst gaf die ze hadden gehoopt te behalen.
  En dat alternatief om de Oekraïne bij de NAVO te krijgen blijkt ook niet te lukken, gezien de huidige investeringen van de VS en NAVOlanden.
  Ik sla de ontwikkelingen met grote interesse gade.

  Vrijwel alle gebeurtenissen hebben op een of andere manier met elkaar te maken; Covid, ‘vaxen’ immigratie, voedselproductie, gendergedoe, kindermisbruik en handel enz.enz.
  Inzicht krijgen in de doelstellingen van de machten achter de schermen van ‘ mensen’ die zich niet laten zien en daardoor niet bekend zijn bij de massa, is moeilijk.

  De huidige wereldgebeurtenissen zijn van zo’n grote omvang dat het lastig is om de ‘ kleine’ detailles te ontdekken voor ons als burgers.

 10. What a circus show. Zelensky takes orders from MI5 and the CIA, then Wallace and Sullivan publicly reprimand Zelensky. Bread and circuses, nothing more. Meanwhile Klaus and Vladimir are partying while people are dying.

 11. Vergeet de Amerikaanse investeringen niet in Oekraïne zoas Monsanto en de vele biolabs.
  En dan het domme volk dat gelooft in een American dream…

 12. Wapens sturen waarmee je bevolking moet vechten en mede daardoor uitgeroeid word, zou je daar dankbaar voor moeten zijn? nou is zelenski een jood, dus dat de Oekrainse nazi s uitgeroeid worden stemt hem waarschijnlijk alleen tot vreugde.
  Die kerel werkt dus helemaal niet voor de Oekraine, maar voor de globalisten.

 13. Rat Rutte in de bocht .
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2022/02/28/verklaring-van-minister-president-mark-rutte-in-de-tweede-kamer-over-de-oorlog-in-oekraine

  Je hoeft geen potje sambalbadjak leeg te eten om de vlam scheit te krijgen .
  IK heb nimmer toestemming gegeven voor die bagger oorlog !!
  Mijn oudjes die die de &^%$ W2 hebben overleefd en al dat verdriet van de kampen en uitroeien van volkeren.
  Daarna Joegoslavische oorlog .
  Ben er zat van !
  53) korea vietnam cambodja en ga nog even door .
  Ben te &^%$ voor deze scheit geworden . !

  • Je hebt gelijk hoor de lijst van de VS is een hele lange lijst van verderf, moorden en regimechanges, het dictatoriale Iran bracht het een tijdje geleden uit, slechts enkele landen zijn door de VS niet bezocht, zij konden de landen zeker niet vinden of bijvoorbeeld sancties op het Heilige Land in Jeruzalem die al 50 jaar lang illegaal bezig is, de Russen mogen door de oorlog soms niet meedoen met toernooien of niet met hun vlag, bizar of kijk hoe men speelsters van Wit Rusland of Rusland benadert in de VK dit in tegenstelling met alles wat uit het Kievse komt, wat een walgelijke hypocriete rotzooi is het toch in het Westen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in