Foto: Exxpres

Onopgemerkt door het publiek zijn ze het EU-parlement weer binnengeslopen. En prompt stemden de hoofdverdachten in het EU corruptieschandaal “Qatar-Gate” Eva Kaili en Marc Tarabella voor maatregelen tegen Polen – en strengere ethische regels in de EU-instellingen.

Gisteren wreven meer dan een paar waarnemers verbaasd in hun ogen. De reden: uitgerekend de twee hoofdverdachten in het sensationele EU corruptieschandaal “Qatar-Gate”, Eva Kaili (44) en Marc Tarabella (60), spraken zich woensdag in het EU-parlement uit voor nog strengere ethische regels, bericht Exxpress.

Het voorstel van de EU-Commissie onder leiding van Ursula von der Leyen (64) om een EU-ethiekorgaan op te richten gaat Kaili en Tarabella, samen met nog 363 andere leden van het Europees Parlement, niet ver genoeg. Ook voor hen is het voorstel “onbevredigend en niet ambitieus genoeg”, meldt Politico.

Het was juist het corruptieschandaal van “Qatar-Gate” dat het idee van een onafhankelijk ethisch orgaan op gang bracht. Maar de “ethische haviken” in het EU-parlement, waaronder Kaili en Tarabella, zijn nu teleurgesteld dat de Commissie onder von der Leyen een orgaan heeft voorgesteld dat niet de bevoegdheid heeft om zelf onderzoeken in te stellen of sancties op te leggen.

Kaili woonde deze week voor het eerst weer een zitting van het EU-Parlement bij

Zowel de voormalige Griekse ondervoorzitter van het EU-parlement Eva Kaili als de Belg Marc Tarabella worden beschuldigd van het aannemen van miljoenen dollars aan steekpenningen in ruil voor politieke gunsten in de zogenaamde “Qatar-gate” affaire, die in december 2022 in de openbaarheid kwam.

Na maanden van detentie en huisarrest zijn ze sindsdien vrijgelaten, maar zij en andere verdachten zijn nog steeds onderwerp van onderzoek.

  Orban eist ontslag van EU-commissaris na geringschattende verklaring over Hongarije

Kaili lijkt zich hierdoor niet te laten afschrikken: deze week woonde ze voor het eerst weer een zitting van het EU-parlement bij – Tarabella had dat al eerder gedaan. En beiden spraken zich prompt uit voor strengere ethische regels in de EU-instellingen. Ze stemden ook voor sancties tegen Polen wegens overtreding van de EU-normen.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

EU corruptieschandaal blijft groeienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘We zijn geen Amazon’ – VK reageert op wapenverzoeken Oekraïne
Volgend artikelBritse huurling over Oekraïense tegenaanval: “Het is een bloedbad – ze sturen Oekraïners om zonder dekking gedood te worden!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

  • Opdoeken en dan “eerst naar Neurenberg” voordat die Covid etc. witte boorden moordenaars worden vrijgelaten. En vergeet de EU ambtenaren niet!

 1. Hoe is het mogelijk dat deze mensen die iedere integriteit hebben verspeeld nog formeel podium krijgen. Wat een wereld.

  • Ze willen een ‘ethiekorgaan’ oprichten…

   Je weet waar een opgestoken middelvinger voor staat hé?

   Dat dus.

 2. Waarom verbaast me dit niet? Het is toch een corrupte bende in Brussel, waar naast tienduizenden ambtenaren ook nog eens duizenden lobbyisten (ooit gelezen dat er daar 17.000) ronddwalen. Die bende daar zit er alleen voor de big enz., en absoluut niet voor decEuropese burger.
  Als die dezelfde fraude zou plegen als wat dat gebeurt, dan zat die gewone burger allang in de nor.
  En deze twee troela,s zitten weer gewoon in het corrupte zooitje dat EU heet.
  Nexit nu!

 3. “Eva Kaili terug in het EU-parlement na “Qatar-Gate”: Ze wil nu strengere ethische regels!”

  Dit gelezen hebbende, komt er bijna rode waas op mijn netvleizen even tot 10 tellen en dooooor, doet mij denken aan een citaat van Arthur Schopenhauer.

  “Een man bereikt zijn verstandelijke en geestelijke rijpheid zelden voor zijn achtentwintigste jaar, een vrouw al met haar achttiende. Maar haar verstand is er dan ook naar: het is wel heel armzalig uitgevallen. Zo blijven vrouwen hun leven lang kind, ze zien altijd alleen maar het meest voor de hand liggende, ze interesseren zich alleen voor het ogenblik, verwarren schijn met werkelijkheid en verkiezen kleinigheden boven belangrijke aangelegenheden”

 4. Een nieuwe ethische regel zou juist moeten zijn dat fraude met een permanente verwijdering en uitsluiting uit het eu-parlement wordt bestraft.

  Dit soort zonnekoninginnetjes kan je beter kwijt dan rijk zijn.

 5. Hoe zit het met onze eigen D666 koningin Sophie in’tVeld, voor wie ik toch wel een beetje respect had… En wanneer wordt de dominatrice zelf eens onder de loep genomen met haar sms’jes naar Bourla etc. En haar steekpenningen… man, wat een luxe baantjes toch. Ik ben zo jaloers! Ik wil ook oplichter worden! Ik ben al aan het oefenen met mijn ellebogen.

 6. Zelden reageer ik hier -ik ben slim noch goed geïnformeerd- maar iets valt mij op aan bovenstaande reacties dat mij noopt tot poosten.
  Waarom lees ik verontwaardigde en boze reacties? Allen hier weten al hoe erg het is. Dit is geen nieuws.
  Of eigenlijk: dit is goed nieuws. Hoe brutaler en duidelijker de corruptie wordt, hoe eerder het huis instort. Deze mensen ondermijnen zichzelf en dat komt steeds meer naar de oppervlakte.
  Mooi toch!?

 7. Beste Stamplust,
  Ik denk dat de bovenstaande verontwaardigde reacties voortkomen uit persoonlijke onmacht om er iets tegen te doen.

  Ik geef je helemaal gelijk in jouw opvatting.
  het besef van de rot in de systemen is nog niet goed doorgedrongen bij de burger.
  Zodra de rot op persoonlijk niveau zijn intrede doet, laat men zich horen.
  In de huidige maatschappij heeft menig mens lak aan wat er elders mis is, zolang het hun persoonlijk niet treft.
  Zodra echter de problemen bij hen aan de deur klopt, is men bereid om van de bank af te komen.
  Het ene volk is daar eerder toe geneigd dan het andere.
  ” zolang het e.e.a. ruikt, is er weinig aan de hand, maar indien het ondraaglijk gaat stinken gaat men pas schoonmaak houden”.

  • Beste Tigron,

   Dank voor je reply. Ik moest daar even over nadenken: verontwaardiging en boosheid uit onmacht.
   Dat doet de vraag rijzen: hoe machtig is mw Kaili (en het hele eu parlement for that matter) eigenlijk?
   Ze kunnen regeltjes opstellen en speechjes houden, maar dat is niets anders dan aandachtvragerij. Ik neem het hele gebeuren niet serieus. Het zijn kleine ettertjes en mijn boosheid niet waard.
   Mijn aandacht is mijn grootste goed, mijn wapen, my precious! Ik richt het liever op inspirerende mensen en schoonheid. Ik raad iedereen aan dat ook te doen. Of niet. Zelf weten, ook goed.
   Mooi gezegd, trouwens, Tigron. Nogmaals dank.

 8. De leugens van de omgekeerde retoriek door degenen die ‘zeggen de wereld te willen redden, en doen het niet want zij zijn van de synagoge van de satan’

  Dat wat ze zeggen en wat ze doen is tegenovergestelde uitersten om het publiek te misleiden!

  Daaraan zijn de landverraders en massamoordende neonazio-fascisten te herkennen!

 9. Er wordt maar geld in de zakken gepropt ,maar niemand moet zij verantwoorden of worden veroordeeld, ongelofelijk wie gelooft de rechtspraak nog ,en …………….wat kunnen we er nu eindelijk tegen beginnen

 10. Heb nieuws voor jullie .
  Er was geen slang in het paradijs . Slangen zijn mooie reptielen en verguist door een BS praatje .
  FF wachten …… er was wel een VROUW. !

  • En ik heb nieuws voor jou. Je praat over iets waar je geen verstand van hebt. Het woord slang komt in het verhaal niet voor. Er staat nachash, wat zoveel betekent als ‘glanzende’.

   Ook is het geen ‘praatje’ maar gewoon geschiedenis.

   De grootste list die de satan ooit uitvoerde was de wereld laten geloven dat hij niet bestaat.
   Charles Baudelaire — ‘The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist’

   Onze grootste tegenstander is de leugenaar van genesis.

   • @Disciplus Simplex
    Bedankt Bwanna .
    Voor deze terechtstelling .
    Wat kan jij mieren neuken dimplex. 👎
    Zout op met je*&^%%$ bijbel teksten .
    Rolt fijn in je bakkus INFIDEL ?

    • @Cornietdus

     Waarom reageer je zo buitengewoon agressief? Jij begint over zaken waar je geen verstand van hebt. Wees dan ook niet verbaasd wanneer je verbeterd wordt.

     JIJ begint te vuilbekken over de bijbel. Van mij mag je. Maar doe het alleen als je serieus een gesprek aan durft te gaan.

     Je gaat tekeer tegen een ‘zogenaamd’ satanisch systeem maar je wilt niet erkennen dat er werkelijk mensen zijn die hierin geloven. Dit systeem is niet zo machtig omdat het sprookjes zijn. Zij geloven in het slechte en denken dat het goed is.

     Dan zijn er die God wel geloven. En in hem geloven. En begrijpen dat de bijbel geen sprookjesboek is.

     Er zijn ook die er niet in geloven maar gewoon overal tegenaan willen trappen wat heilig is. Jij bent er zo een. Kijk maar naar jouw commentaar. Daarmee sta je gewoon aan de verkeerde kant. Je uitbarsting om niks zegt genoeg.

  • “The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist”—Charles Baudelaire
   “The second greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he is the good guy”—Ken Ammi”
   ― Charles Baudelaire

   -voor de ongelovigen bestaat hij niet
   -voor de religieuzen en de luciferianen is hij hun bevrijder
   -voor de praktiserende ongelovigen, de satanisten is het beide (die zijn dan ook constant in de war)
   -zij die eenvoudig Yeshua volgen trappen daar niet in. Die lezen gewoon de bijbel en kennen Gods woord èn zijn stem.

 11. Voor goed of slecht…..wat moet zo’n popje/sneeuwvlokje als Eva Kaili over Europeanen te zeggen hebben?
  Waar zijn die echt natuurlijke vrouwen die een ambacht (of meerderen) kunnen?

  Waar al die GROTE BABY’S IN WERELD POLITIEK? Vieze etters die nog nooit gearbeid hebben.
  Arbeiden zullen ze ooit…….

 12. In de EU hebben ze nog nooit iets gehoord van kaalplukken bij diegene die verkeerd bezig is? Als ze dat gaan doen hoeven de lidstaten een stuk minder bij te dragen aan dat circus. Begin maar met urs von der leugen, haal je zo een paar miljard binnen. Dat geeft wat ademruimte voor de mens.

 13. Conclusie: het aannemen van steekpenningen is gemeengoed en algemeen geaccepteerd in de EU-bestuurslagen en valt buiten het bereik van de ethiek. Geld is een wortel van alle kwaad – ook van de EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in