Nederlandse exit polls voorspellen dat de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders met grote afstand de grootste partij in Nederland wordt in een verbazingwekkende verkiezingsuitslag die door sommigen de grootste politieke aardbeving in Europa sinds Brexit wordt genoemd.

Uit twee enquêtes van Ipsos, die werden gepubliceerd bij het sluiten van de stembussen in het hele land, bleek dat de rechtspopulisten 35 zetels wonnen, veel beter dan enige opiniepeiler had voorspeld voorafgaand aan de stemming en een resultaat dat Wilders’ partij meer dan een verdubbeling van zijn ledental in de Tweede Kamer zal opleveren, schrijft Thomas Brooke.

De anti-islam, anti-immigratie partij kreeg veel meer stemmen dan de regerende VVD, de PvdA-GroenLinks alliantie onder leiding van Eurocraat Frans Timmermans, en verschillende andere gevestigde partijen dan was verwacht, omdat gedesillusioneerde kiezers blijkbaar massaal kwamen opdagen om Wilders te steunen als de volgende minister-president van Nederland.

Na de exit poll zei de 60-jarige Nederlandse politicus dat zijn partij “niet langer kan worden genegeerd” door de mainstream media en gevestigde politici. Hij beschreef de verkiezing als een “mega overwinning” en riep andere partijen op om nu naar de onderhandelingstafel te komen en de volgende regering te vormen.

Verschillende partijleiders, waaronder Timmermans, Pieter Omtzigt van het Nieuw Sociaal Contract (NSC), en Dilan Yesilgöz-Zegerius van de VVD hadden allemaal al voor de bombastische verkiezingsuitslag besloten geen ministersposten te accepteren in een door Wilders geleide regering, een zet die problematisch zou kunnen blijken als gevestigde partijen de PVV zouden willen negeren en over een eigen coalitie zouden willen onderhandelen.

  Russische parlementariër waarschuwt voor vernietiging Rotterdamse haven - Europa zal "helemaal ten onder gaan" 

Wilders waarschuwde dat “kiezers een dergelijke poging om de wil van het volk te negeren niet zouden accepteren” en riep partijleiders op om “over hun eigen schaduw heen te stappen” en het nieuwe politieke landschap te accepteren.

Hij beloofde ervoor te zorgen dat Nederlanders, “ongeacht waar je vandaan komt en wat je geloof is… meer geld in hun portemonnee zullen hebben” en beloofde “zorg en veiligheid” te herstellen.

Conservatieven in heel Europa haastten zich om Wilders te feliciteren met het opmerkelijke verkiezingssucces, waaronder de Hongaarse premier Viktor Orbán, die verklaarde dat “de wind van verandering hier is.”

De Franse nationalistische vurige Marine Le Pen beschreef Wilders’ overwinning als bewijs van de “groeiende gehechtheid aan de verdediging van nationale identiteiten” en prees zijn aanhangers voor het geven van nieuwe hoop aan Europa.

“Steeds meer Europeanen eisen in de straten en bij de verkiezingen dat hun naties, hun grenzen en hun rechten worden verdedigd,” voegde Santiago Abascal toe, de leider van de rechts-populistische Vox-partij in Spanje.

Geert Wilders’ conservatieven stegen naar de top van de peilingen enkele dagen voor de Nederlandse verkiezingen na indruk te hebben gemaakt in televisiedebat
Een schokkende nieuwe peiling zag Wilders’ Partij voor de Vrijheid (PVV) genieten van een dramatische stijging in de steun en zette het op gelijke voet met de regerende VVD.

De Partij voor de Vrijheid van Wilders kreeg weinig hulp bij haar sprong naar de voorgrond van de Nederlandse politiek van de mainstream media, die er veelal voor kozen om de rechtse groepering te negeren en de oude garde van Nederland te promoten.

  Schokkende video: Nederlandse staatsgangsters gebruiken "graai en grijp" tactiek tegen boeren die protesteren tegen Grote Reset

Uit gegevens van een waakhond, die slechts enkele dagen voor de stemming van woensdag werden gepubliceerd, bleek dat een lid van de PVV sinds de val van het kabinet van voormalig premier Mark Rutte in juli nog niet één keer was verschenen in een populaire late-night talkshow op een van de Nederlandse publieke omroepen.

Tegelijkertijd waren VVD-politici maar liefst 21 keer uitgenodigd in de Op1-show en de PvdA-GL 13 keer. In plaats daarvan moest Wilders vertrouwen op zijn aanzienlijke aanwezigheid op social media om te hopen dat de voelbare ontgoocheling onder het Nederlandse electoraat in zijn voordeel zou omslaan, en om ervoor te zorgen dat toen zijn tijd kwam om rechtstreeks met de kiezers te spreken in de leiderschapsdebatten op televisie, hij het beste uit de gelegenheid zou halen.

Dat laatste is zeker gelukt, want de populariteit van de PVV steeg na een recent televisiedebat waarin Wilders volgens velen ruim won.

VVD-leider Dilan Yeşilgöz-Zegerius toonde zich woensdagavond teleurgesteld over de uitslag van de exitpoll en vertelde journalisten dat de verkiezingen “een grote les voor politici” waren.

“Ze hebben niet genoeg geluisterd naar de mensen en hebben niet genoeg werkbare oplossingen geboden. We zullen niet langer het voortouw nemen, maar ik ben ongelooflijk trots op de partij,” voegde ze eraan toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NEDERLAND DOSSIER

Heerlijk! PvdA helemaal blij met de eerste exitpoll. Maar oeps…Volg Frontnieuws op Telegram

  Op 12-12-21 breekt de hel los

Lees meer over:

Vorig artikelIDF pantserverliezen zijn geen wunder
Volgend artikelDe meeste Europeanen denken dat sancties Europa hebben geschaad en Amerika hebben geholpen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

  • We have to prepare for an angrier world…

   -Klaus Schwab

   Wilders gaat de wereld polariseren. Links Nederland zit te koken van woede en we weten allemaal dat links Nederland momenteel overal de sleutelposities bezet houdt. Deze uitkomst is wat de WEF agenda nodig heeft om haat, nijd, woede, discussies, ruzie en het liefst oorlog te creëeren.

   Let maar op, Nederland gaat nu echt polariseren. Partijen weigeren samen te werken met Wilders en het land gaat op slot en alles wordt onbestuurbaar en links gaat rechts beschuldigen en rechts gaat links beschuldigen. Dit is waar ze al sinds het aantreden van Wilders naartoe werken. De Mossad gaat via Wilders de oorlog tegen moslims aanwakkeren en daarmee moslims aanwakkeren om zich te verdedigen. Links tegen rechts, moslims tegen blanke Nederlanders, jong tegen oud en ondertussen crisis na crisis na crisis.

   Wilders is een mol van het WEF, daarom zwijgt Wilders over het WEF. Wilders is een asset van de mossad. Maar het moet zo gaan om iedereen te laten inzien in wat voor totaal doorgestoken piramidespel we leven.

   Prepare for an angrier world.

   • zo kan het idd gaan lopen via duistere krachten.

    maaar, laten we de hoop niet verliezen en even genieten van links dat baalt, dan bedoel ik slapend links, de schapen op links die alles geloven wat de corrupte gekochte media uitkraamt en gekochte experts geloven en gekochte medische wereld en ambtenaren, wiens brood men eet…

    verder hoop ik dat het corrupte SSysteem eindelijk eens van binnenuit wordt blootgesteld en vernietigd.

   • De 100% Deep State-president elect van Argentinië Javier Milei (1970) was in het verleden tegen de rk-kerk in het algemeen en Jorge Bergoglio aka paus Franciscus (1936) in ’t bijzonder, maar nu hij de overwinning op zak heeft, is Bergoglio van harte welkom in zijn vaderland. Voor je broodheren doe je alles.
    Wanneer zal hij importbruid & gold digger Màx met of zonder Alex uitnodigen?

  • Geloof me…. Er zit een enorme adder onder het gras!

   Op de verkiezing avond sloeg de mening van het NOS tuig compleet om ten gunste van Wilders. Dit hele circus is ge-script.

 1. “Ze hieven het glas, deden een plas, en alles blijft zoals het was!”

  Geert is gewoon voortzetting van Vereniging Van Dieven want hij en zijn fractie stemt meestal met de regering en de EU mee…

  We worden weer opnieuw zo ongelofelijk genaaid!!

 2. Mijn kinderen en ex hebben hier in deze stad allemaal greet gestemd ook heel veel vrienden van hen. Daar ben ik echt van geschrokken. Hier was greet de grootste in de stad met de eindstemmen. In de wijk riepen ze gister ook allemaal greet stemmen,maar wat doet greet anders dan forum voor democratie, die waren toch veel beter. Greet is een jood en dat bevalt mij niet ik denk dat er zeker weer vals gespeeld is met stemmen van fvd en dat ze zeker 10 zetels zouden gehad hebben als alles eerlijk verliep. Ik vertrouw een jood niet. Krijg er een vreselijk onderbuik gevoel bij. Thierry word mishandeld en geert kan zonder problemen tussen marrokanen lopen, er klopt iets niet….wie heeft dat ook dat die de kt dat er met de uitslag gerommeld is. Ik geloof met heel mijn hart dat er stemmen van de kleine partijen zijn afgeroomd naar de grootste partij automatisch met het natellen maar dat dat de pvda moest zijn. Hm….er klopt iets niet.🤔

  • Dat gevoel kreeg ik ook gelijk, toch ben ik blij met de uitslag, ik stemde vroeger altijd op de PVV, maar sinds de FvD er is, op de FvD, nu kunnen ze in ieder geval niet meer om de rechtse partijen heen, tevens is het een overwinning van het volk op het mediabestel en de D66 invloed in de media.

  • Doordat de PVV bestaat, valt het niet op als ze stemmen van FvD afpakken en aan de PVV geven. Maargoed… de politiek is een piramidespel waardoor wij machteloos, arm, dom en afhankelijk blijven. Komend jaar gaan alle FN lezers beseffen dat poltiek het probleem is en dat we moeten stoppen om te hopen dat we kanker/politiek kunnen genezen met kanker/politiek.

   De verandering die nodig is, is de verandering in onszelf. We moeten uit onze hoofden en in onze harten. Het hart moet leiden en het hoofd is slechts een gereedschap.

   The mind is a great servant, but a terrible master!
   -Alan Watts

   Als het hoofd leidt, wordt alles egoïsme, verdeeldheid, consumeren, strijd en oorlog. Als het hart het hoofd bestuurt, ontstaat er liefde, samenwerking, eenheid, creatie, harmonie en vrede.

   Wij worden expres in ons hoofd/ego gehouden zodat we verdeeld blijven en er geen liefde, harmonie en vrede kan ontstaan. Geert gaat ons nu heel diep in onze ego’s duwen waardoor alles strijd en oorlog wordt. Dit is hoe de satanisten al duizenden jaren de macht over ons houden. Door ons in onze ego’s en uit onze harten te houden.

   Dus ja… deze uitslag is op alle fronten totaal gemanipuleerd. Prepare for an angrier world. Wil je de mensheid helpen? Verander dan jezelf door je ego los te laten en uit je hart te gaan leven. Er komt woede en angst en alleen liefde kan dat tegenhouden. We hebben SAMEN één vijand en dat zijn de elites en hun slaven in politiek, media, ONDERwijs, etc etc…

   Verenig ipv te discussiëren. Laat je niet gek/boos maken, want dat is wat ze willen. Maak hoge vibraties, want dat waar het kwaad (ego) niet tegen kan. Liefde en compassie genezen angst en boosheid… wees het geneesmiddel.

  • FvD heeft het grootste aantal leden (61.000) van alle politieke partijen en is toch gedaald wat percentage stemmen betreft en komt uit op drie zetels. Ik zou willen zeggen tegen AIVD, NCTV, we hebben jullie helemaal door en dit ‘politieke spel’ wordt met de dag doorzichtiger.

   • @Ron Swart…

    Alle kwaad wordt ontmaskerd, daarom mag Geert nu op het podium om te laten zien wat hij echt is en wie hij dient. Als hij de mensheid dient, dan verenigd hij ons tegen het WEF en de deepstate en de elites, zo niet dan verdeeld hij ons.
    De verborgen handen die alle regeringen als handpoppen bedienen worden in het licht gezet, zie onderstaand een nieuwe documentaire over het kwaad op aarde ‘de Rothschilds’.

    https://m.youtube.com/watch?v=IbWl40xgw0A

    • De meeste wilden absoluut geen Boskabouter als president, daarom stemde zij strategisch, dit heeft de allerbeste partij en stroming voor de vrijheid FVD zetels gekost!!! Erg jammer voor de FVD en voor Ruttekaagistan

    • De kiesdeler is bij verkiezingen het totaal aantal stemmen gedeeld door het aantal zetels dat te verdelen is. Bij een kiessysteem van evenredige vertegenwoordiging is dit in principe ook het aantal benodigde stemmen per te behalen zetel. = 100.000. Voor elke 100.000 behaalde stemmen krijgt een partij dan 1 zetel.

  • Het systeem waar mensen op stemmen is hetzelfde systeem dat ons wil volpompen met gifprikken… en mensen hopen dat dit systeem hen gaat redden.

   Wilders die pro ‘vaccin’ is en die niks over het WEF vraagt/bespreekt en die vooraan staat te klappen voor de oorlogen in Oekraïne en in het Midden Oosten. Met Wilders worden links en rechts nu maximaal verdeelt zodat de elite kan blijven heersen. Nederland wordt nu onbestuurbaar gemaakt.

   Maargoed… het moet zo gaan Erwin. Tigron had vandaag een mooie anekdote over een rivier. Tijd om de linker/rechterkant los te laten en je op de stroming mee te laten voeren in het het midden van de rivier. Tijd om innerlijk te transformeren. De mensen die links en rechts in wanhoop en stress en paniek raken, hebben het voorbeeld nodig om de linker/rechterkant los te laten.

   Go with the flow of the river of love within your heart. The mind is a great servant but a terrible master. Let go of the mind and let ypur heart become the master of your mind.

 3. Als “Stemmen” werkelijk het verschil zou maken, dan had men dit systeem al lang afgeschaft.
  “Stemmen” zijn waanvoorstellingen in je hoofd.

 4. Aan een hoop geblaat en een berg aannames en veronderstellingen hebben we nu weinig. Laten we de politiek op de voet blijven volgen en zien wat er gebeurt.

 5. Je merkt al 1 dag na de overwinning van Wilders dat de immigranten voor het eerst angstig gedag zeggen. Die vernedering van de opportunisten moeten we nog steeds dankbaar aannemen. Hun sympathie is altijd een belang. Daarom is heel Nederland met die spleetogen en roetmoppen die ieder gezin zijn opgedrongen totaal hypocriet, en dat is de norm met het intellectueel materialisme van D66, tot in de opvoeding: de debiliteit die zich ziet als helden-dom, meer dom dan helden.
  Er zijn ook mensen die niet stemmen, overmacht is oké. Maar zij zijn degenen die in de hand werken dat het verplicht wordt naarmate het zinlozer is. Zoals in België.
  Wat betreft de suggestie van de natuurlijke leider in de straat, ik heb gezien hoe dat werkt. Het recht van de sterkste, steroïden, spieren, sportschool maffia, of dacht je dat het liefde is en dar er overal een Messias rondloopt.

 6. Waar ik héél benieuwd naar ben……!……wat gaan ze doen met de NPO.
  Bosma heeft dat zootje daar al stevig in de tang gehad. Nu waarmaken!

  Dat de boel belazerd is met die Dominion computers is stevig in mijn overtuigingen verankerd. De FVD is met heldere ideeën en verhalen in het nieuws geweest.

  Maar ik denk dat ze dáár hun vuile verborgen pijlen op gericht hebben.

  Daarbij komt dat Wilders een oud-VVD man is…….en het idee dat hij gecontroleerde oppositie zou zijn klinkt mij niet vreemd in de oren.

  Rutte offert alles op voor een baantje als vervanger van die Navo -engbek Stoltenberg, en heeft vanuit die positie alle gelegenheid om de meelopertjes wel weer ergens een vetbetaald baantje te bezorgen.
  De Vvd kon zichzelf belachelijk maken en met de restanten zichzelf weer aan Wilders koppelen. Zo snijd het mes aan twee kanten als het om de macht gaat.

  Ben benieuwd hoe alles nu weer verwrongen gaat worden.

 7. Waarom is Fleur Agema PVV tegen besnijdenis van meisjes vanuit islamitische oogpunt. Maar voor chemische castratie en borst amputatie bij kinderen vanaf 11 jaar???

 8. PSSSST !
  Hebben jullie wel eens van de Moszaad gehoord ?

  https://jamesperloff.net/from-the-arab-platoon-to-hamas-israels-abu-nidal-strategy/

  “Boze” tongen beweren trouwens dat ‘onze’ Geert W. er OOK een recruutje van is, en al wel sinds de jaren tachtig toen hij met z’n VW Kevertje van de ene kibboets naar de andere sjeesde !

  Tijdens een kerstborrel voor de 2e Kamerleden eind jaren negentig zou Geertje (toen nog VVD) in zwaar beschonken toestand allerlei jiddische strijdliederen hebben gezongen tot grote ontsteltenis van de andere Kamerleden. Twee Kamerleden schijnen er een melding van hebben gemaakt / een klacht over hebben ingediend. Ook zou hij tussen zijn glazen cognac hebben lopen brallen dat hij ooit “de minister-president van Nederland” zou worden.

  Een ècht nederlands moszaadje dus !

  Maar dit blijft natuurlijk tussen ons, hè ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in