Wanneer de president van de armste, meest corrupte natie in Europa wordt onthaald met meerdere staande ovaties door de gecombineerde Huizen van het Congres, en zijn naam in één adem wordt genoemd met Winston Churchill, weet je dat we de piek van Zelensky hebben bereikt, schrijft Robert Freeman.

Het is een kluchtige, bijna psychotische overpromotie, die waarschijnlijk alleen wordt overtroffen door de beschamende, hyperbolische overrompeling van de media om het land in oorlog met Irak te brengen, in 2003. Gertrude uit Hamlet parafraserend: “Ik denk dat de media te veel hypen”.

Laten we niet vergeten dat Volodymyr Zelensky voordat hij het presidentschap van zijn land op zich nam vooral bekendheid verwierf doordat hij piano kon spelen met zijn penis. Ik maak geen grap. En hij stelde zich kandidaat om zijn land te verenigen voor vrede, en om het goed te maken met Rusland. Nogmaals, ik maak geen grap.

Nu is hij Europa’s George Washington, FDR en Douglas MacArthur allemaal samen en voor wie de machtigen en groten knielen.

Alsjeblieft. De enige manier om verder te gaan is naar beneden. En dat komt er zeker aan. Binnenkort.

Overweeg enkele ongemakkelijke feiten waarvan de media, die in wezen de pr-afdeling van de wapenindustrie zijn, niet willen dat u ze weet.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, liet zich onlangs ontvallen dat het Oekraïense leger in de acht maanden sinds het begin van de oorlog meer dan 100.000 manschappen heeft verloren. In de negen jaar van de Vietnamoorlog verloren de VS, met een bevolking die zes keer zo groot is als die van Oekraïne, in totaal 58.220 man.

Met andere woorden, per dag en per hoofd van de bevolking verliest Oekraïne 141 KEER ZOVEEL soldaten als de VS in Vietnam. De VS verloor het publiek over Vietnam toen blanke jongens uit de middenklasse in lijkzakken thuiskwamen. Gelooft iemand met een beetje hersens dat dergelijke verliezen in Oekraïne houdbaar zijn? Heeft iemand een ander plan om een dergelijke slachting af te wenden?

Von der Leyen legt gewiekst de basis voor westerse terugtrekking uit Oekraïne en beëindiging van de oorlog. Als u naar de feiten ter plaatse kijkt en niet naar de ophitsende propaganda die de media u voorschotelen, begrijpt u waarom.

In enkele weken tijd heeft Rusland met zijn hypersonische raketten de helft van de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur vernietigd. Dit, terwijl de winter in aantocht is. Het kan net zo makkelijk de andere helft uitschakelen, waardoor Oekraïne terug naar het stenen tijdperk wordt gebombardeerd. Is dat wat iemand wil?

Het schokkende, ja zelfs angstaanjagende hieraan is dat noch Oekraïne noch het Westen enige verdediging hebben tegen deze hypersonische raketten. Ze gaan zo snel en met een variabele baan, dat ze zelfs door de meest geavanceerde westerse systemen niet kunnen worden neergehaald. Zij vertegenwoordigen een van de grootste asymmetrieën in leverbare vernietigingskracht in de geschiedenis van de oorlogsvoering, die waarschijnlijk alleen in de schaduw staat van het bezit van atoombommen door de VS aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

  Video: Amerikaanse huurlingen gevangengenomen door het Russische leger buiten Avdiivka

Nogmaals, er is geen effectieve verdediging tegen. De Russen hebben ze. De Oekraïners niet. Game over. Begrijpt u waarom de leiders in het Westen wakker beginnen te worden?

Op het conventionele front hebben de Oekraïners moeite om zelfs conventionele wapens te bemachtigen om zich te verdedigen. Amerikaanse wapenleveranciers werken de klok rond om hun eigen voorraden en de voorraden die Europese landen aan Oekraïne hebben gegeven te vervangen. Maar de achterstand loopt in de jaren. Een recente kop van The Wall Street Journal luidde: “Europa haast zich met wapens naar Oekraïne, maar heeft geen munitie meer“.

Tenslotte hebben de VS $112 miljard toegezegd aan Oekraïne. Dat is inclusief 45 miljard dollar die net in de omnibusfinancieringswet is opgenomen, terwijl een door de Republikeinen gecontroleerd Huis waarschijnlijk aanzienlijk in die financiering zal snijden.

Dat is meer dan 10 miljard dollar per maand sinds het begin van de oorlog in februari. En dan zijn de subsidies, zowel materieel als financieel, van de EU nog niet eens meegerekend.

Zonder deze subsidies zou Zelensky de oorlog nog geen maand hebben volgehouden. Hoeveel uur denkt u dat hij het volhoudt als die stroom eenmaal opdroogt? En dat is zeker het geval.

Europeanen worden wakker

De Europeanen beginnen te beseffen dat hun continent wordt gedeïndustrialiseerd, letterlijk een heel tijdperk teruggaat in economische termen, vanwege hun bereidheid om als deurmat te dienen voor de imperiale oorlog van de VS tegen Rusland. Zelfs zij, met hun onderdanige trouw aan de Amerikaanse overheersing, zijn niet bereid collectieve economische zelfmoord te plegen namens de VS.

De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse Olaf Scholz suggereren dat er aanpassingen aan de Russische belangen moeten worden bedacht om tot een vreedzame regeling van de oorlog te komen.

Macron suggereerde in een televisietoespraak voor zijn land dat een geïrriteerd Rusland niet in het belang is van de veiligheid van Europa. “We moeten voorbereiden waartoe we bereid zijn … om Rusland garanties te geven op de dag dat het terugkeert naar de onderhandelingstafel.”

Scholz was nog specifieker. In een artikel in Foreign Affairs verklaarde hij: “We moeten terug naar de overeenkomsten die we de afgelopen decennia hebben gesloten en die de basis vormden voor vrede en veiligheid in Europa.”

Dit is een directe afwijzing van het maximalistische standpunt van de VS voor het begin van de oorlog, dat de veiligheidsbehoeften van Rusland niet van belang waren voor een plunderende NAVO.

  Professor Trenin: Een jaar later - Dit is hoe het Oekraïne-conflict de wereldorde verandert

Zelfs de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken trekt nu het idee in twijfel dat er territoriale concessies op tafel moeten komen. In een artikel in de Wall Street Journal verklaarde Blinken: “Onze focus is … het terugnemen van grondgebied dat sinds 24 februari van [Oekraïne] in beslag is genomen.”

Merk op dat dit een aanzienlijke verslechtering is ten opzichte van het eerdere standpunt van de VS dat alle Russische overwinningen sinds 2014, inclusief de Krim, moeten worden teruggedraaid voordat de onderhandelingen kunnen beginnen. En dit is slechts de openingshand van Blinken. Er zullen zeker meer concessies volgen naarmate de Russische winst groter wordt en de kans dat deze wordt teruggedraaid kleiner.

Formule voor het verliezen van de oorlog

Voeg deze vier dingen samen: duizelingwekkende, onhoudbare verliezen aan soldaten; angstaanjagende, onverdedigbare asymmetrieën van vernietigende kracht; onvermogen om zichzelf te voorzien van zelfs conventionele defensieve wapens; en categorisch verminderde steun van je belangrijkste medestanders.

Klinkt dat als de formule om een oorlog te winnen? Dat is het niet. Het is de formule om de oorlog te verliezen, en daarom leggen von der Leyen, Macron, Scholz en Blinken nu de vloer om eruit te stappen. Het tij aan het keren voor Zelensky. Hij zal binnenkort herinnerd worden als een Trivial Pursuits vraag, of een antwoord op Jeopardy: “Het enige moderne staatshoofd waarvan bekend is dat hij piano kan spelen met zijn penis.” Ding. “Deelnemer #3?” “Wie is Volodymyr Zelensky?”

Er zal binnenkort een vrede worden afgekondigd. Rusland zal de Donbass en de Krim behouden als erkenning van de feiten ter plaatse. Beide partijen zullen daar beter van worden. De Donbass is etnisch, linguïstisch, religieus en cultureel Russisch, en daarom hebben ze massaal voor assimilatie in Rusland gestemd. Bovendien, als Kiev zoveel van hen hield, zou het de afgelopen acht jaar niet 14.000 van hen hebben vermoord en begin februari van dit jaar, vóór de Russische invasie, de massale beschietingen hebben hervat.

Oekraïne zal elke toekomstige aansluiting bij de NAVO afzweren. Dit is de hoogste prioriteit van Poetin en wat hij vroeg – en werd geweigerd – in zijn verzoek aan de VS en de NAVO afgelopen december, voordat de invasie werd gelanceerd. Als Rusland zijn gevreesde winteroffensief begint, zoals velen verwachten, zullen de Oekraïense generaals Zelensky liever met een coup afzetten dan hun weinige overgebleven soldaten naar een zekere vernietiging te sturen.

  Een zware maand voor buitenlandse huurlingen in Oekraïne

Amerikaanse graan- en farmacieconcerns zullen Oekraïense landbouwgrond – die tot de beste ter wereld behoort – voor een appel en een ei opkopen. Dit is de standaard werkwijze van Amerikaanse multinationale gieren die na het doden de karkassen uit elkaar komen plukken. Amerikaanse wapenproducenten zullen op zoek gaan naar en helpen bij het uitlokken van de volgende razernij, zoals ze nauwelijks een jaar nadat de vernederende Amerikaanse nederlaag in Afghanistan hun laatste joekel van een trein deed ontsporen, Oekraïne hebben gematerialiseerd.

Rusland en China, samengedreven door de Amerikaanse intimidatie, zullen de naties van het Zuiden blijven samenvoegen tot een antiwesters blok dat zich inzet voor gezamenlijke, wederzijds voordelige, vreedzame ontwikkeling. De VS en hun naaste bondgenoten zullen zich terugtrekken achter de muren die zij hebben opgetrokken van het steeds kleiner wordende deel van de wereldeconomie dat zij voor zichzelf kunnen houden.

Oekraïne zal een keerpunt blijken in de ontmanteling van de Amerikaanse hegemonie over mondiale aangelegenheden die zij sinds 1945 genieten – en, laten we eerlijk zijn, vaak misbruiken. Het Amerikaanse publiek is psychisch niet voorbereid op een dergelijke val. Maar dat is de prijs van het leven in de fantasiewereld die de media uitventen om datzelfde publiek onwetend, angstig, verward, vermaakt en afgeleid te houden.

Ten slotte zullen de neocons die de VS in de opeenvolgende debacles van Afghanistan, Irak en nu Oekraïne hebben geleid, die het land tientallen biljoenen dollars en een nog grotere hoeveelheid vernietigd reputatiekapitaal hebben gekost, hun gebruikelijke immuniteit opeisen voor elke verantwoordelijkheid voor hun wrede mislukkingen en vrolijk verdergaan met hun volgende ramp. Wij moeten uitkijken naar hun volgende poging om de schatkist te plunderen en hun eigen privébelangen boven die van de natie te stellen. Wat zeker zal komen.

Robert Freeman is oprichter en uitvoerend directeur van The Global Uplift Project, dat kleinschalige infrastructuurprojecten bouwt in de ontwikkelingslanden om het vermogen van de mensheid tot zelfontwikkeling te verbeteren. Robert gaf les in economie en geschiedenis aan de Los Altos High School, waar hij ook het Speech and Debate team coachte en in 2006 nationaal kampioen werd. Hij heeft veel gereisd in zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden. Hij is de auteur van The Best One Hour History-serie, die onder meer de Eerste Wereldoorlog (2013), The InterWar Years (2014) en The Vietnam War (2013) omvat.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van Europa zal het begin zijn van de Grote ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPolitici raken in paniek, leugens over vaccins ontmaskerd
Volgend artikelAls het leger van Rusland zo erbarmelijk is, waarom heeft de NAVO hen dan nog niet verslagen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. We zitten hier commentaar te leveren op The Biggest Show on Earth produced by Trutsula van de Lijken en haar Band van Parasieten. Maar het is super tof dat FN zeer goede info aanlevert op dagelijkse basis om op de hoogte te blijven. Je kan deze wereld niet meer serieus nemen. Lachen gieren brullen. Wacht tot het doek valt!

  • Beste Immortal,
   Uit de oude doos;

   De illusie van vrijheid gaat net zolang door,
   als het winstgevend is deze illusie aan te houden.

   Op het punt dat deze illusie te kostbaar wordt,
   om deze aan te houden, dan wordt
   simpelweg het decor naar beneden gehaald.
   De gordijnen worden opzij geschoven,
   en ook tafels en stoelen worden weggeschoven.

   We zullen dan de stenen muur zien,
   aan de achterkant van het theater.

   -Frank Zappa (1940 – 1993), componist/muzikant

 2. Elke zin.minuut dat er aandacht aan deze clown wordt besteed is er een teveel.
  Een door de nwo geinstalleerde dombo met hersens van een garnaal, wel sadistisch van inslag en uiteraard een smerige nazi.
  Klaus ss schwab is zijn hoeder,zijn gids.
  Net zoals ss schwab die van rat rutte en reptiel kaag is.
  En de kudde schaapjes grazen vort…..

 3. Op deze site weten wij allemaal toch wel dat Zelensky een stropop is van andere duistere figuren, gaat hij dood verzinnen wel weer iets anders in de plaats, geen illusies over, de VS de staat van list en bedrog, waar gaat Rusland stoppen dat is voor mij de vraag,Zelensky kan mij niet boeien, zij gebruiken hem.

 4. Goed artikel conform de werkelijkheid, een herhaling van zetten om de meest naïeve reguurder ervan te overtuigen dat de auteur geen desinformatie verspreidt, geen broodschrijver voor het CIA en Militair Industrieel complex om de lezers aan hun zijde te krijgen.

  Belangrijker is wanneer Oekraïne om de een of andere reden naar de onderhandelingstafel gedwongen wordt, hoe Europa, het Westen en de NAVO reageert op de dictaten van de Russische leider, naar mijn mening wordt Europa waaronder Nederland kaal geplukt economisch blut en helemaal gecontroleerd met de nieuwste surveillance technologie, zeg maar ontvolkt en van de nutteloze eters ontdaan.

 5. Onbeschaamde tering jood hij heeft het ongebreidelde gebluf dat veel joden eigen is tot abstracte kunst verheven, zeg maar chutzpah op steroïden.

  Wees niet verlegen: Vladimir Zelensky vroeg het ijskoude Europa om de invoer van elektriciteit naar Oekraïne te verhogen. Dat zei de president van Oekraïne op een internationale conferentie over hulp in de winter.

  “Voor het einde van het stookseizoen hebben we de levering van elektriciteit uit de EU-landen nodig in een hoeveelheid van maximaal 2 GW. Het zou ongeveer 800 miljoen euro kunnen kosten, veel minder dan een black-out in Oekraïne iedereen zou kunnen kosten”, zei hij.

  Het is vermeldenswaard dat Europa zelf nu in een energiecrisis verkeert.

  • Zelensky geeft geen fuck om de burgers en militairen.
   Het maakt hem weinig uit wat er gebeurd.
   Wat hij wel doet, en dat is redelijk te verwachten, is zijn eigen schaapjes op het droge te krijgen.
   Het meeste van de gedoneerde spullen en geld gaat naar geheime rekeningen van hemzelf en directe medestanders.
   Tegen de tijd dat alle leningen aan de Oekraíne moeten worden terug betaald, weet niemand meer wie Zelensky was en waar hij dan zit.
   Ach, afschrijven kunnen ze goed in Brussel.

   • Fout, hij zal gedood worden zodat zijn bazen het geld kunnen houden, niemand weet dan plotseling meer waar het gebleven is…. En aan een dode kan je wel vragen stellen, maar het antwoord krijg je niet!

  • Terwijl hijzelf het miljard op zijn bankrekening heeft overschreden inmiddels volgens martin armstrong evonomics. Tja….over joden gesproken, die gooien hun eigen volk onder de bus als het hun geld oplevert en veel aanzien en macht in de opgoekomst.

 6. Loopt allemaal gesmeerd vlg de wef nazia protocollen
  You OWN nothing ,
  100.000 man dood, ligt ook op schema met depopulatie
  Landje pik loopt ook op schema, moggel wal kan investeren in chemische drap voor de andere kudde. Op haar nieuwe landje.

  Let’s hope dat Rusland , nieuwe landadel eruit trapt .
  Ik denk niet dat “ het zielige” volk het op gaat geven, de zelensky ‘s

 7. 2022 was voor menigeen een heftig jaar, but you ain’t see nothing yet
  Het komende jaar gaat veel ellende, tranen,woede,wanhoop en verdriet geven.
  Brothers in arms

 8. Ahora entiendo…. La fuerza de energia sexual de zelensky ( o sea de su pene) es lo que hace que los líderes europeos(con poca energía como Macrón o porque son iguales, como aquel español casado con un transexual) esten enamorados de Zelensky (de su pene porque guapo no es) y lo apoyen en la guerra aún traicionando a los que les dieron el voto y sacrificando la economía del pais. (Ese dinero tirado en la guerra ….no regresará)

 9. Voor we de Spaanse taal te machtig is. ( met hulp van Google Translate.)
  Nu begrijp ik het…. De kracht van Zelensky’s seksuele energie (dat wil zeggen, zijn penis) zorgt ervoor dat Europese leiders (met weinig energie zoals Macron of omdat ze hetzelfde zijn, zoals die Spanjaard getrouwd met een transseksueel) verliefd worden op Zelensky (met zijn penis omdat knappe dat is hij niet) en steun hem in de oorlog door zelfs degenen te verraden die hen stemrecht hebben gegeven en de economie van het land op te offeren. (Dat geld verspild in de oorlog …. zal niet terugkeren)

 10. Na enige pianolessen van Swaffelensky wordt nu de Beethovengroep klaargestoomd om andere musici als Wagner en Mozart het vuur na aan de schenen te leggen. Laat de vijfde symfonie maar beginnen!

 11. Hoezo “blanke” (De VS verloor het publiek over Vietnam toen blanke jongens uit de middenklasse) alle kleuren zijn daar gestorven. Bruin, rood, geel en wit. Vrouw man en kind. En nog steeds voeren wij als mens oorlog tegen elkaar.. behalve tegen de “beslissers” tot die oorlog. 100.000 mensen, soldaat of burger zijn het slachtoffer. De een gekocht voor geld, de ander geofferd voor geld. Maar beiden sterven, of raken gehandicapt. Qui bono

 12. LET OP: REACTIES – KUNNEN _ ZONDER OPGAAF VAN REDEN WORDEN VERWIJDERD!

  Dat je het ff weet

  Het is hier feitelijk net als op Shitter.. 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in