Om 17.58 uur op 18 december 2022 plaatste het Twitter-account @blackintheempir (“Black in the Empire”, van een “Anti Establishment Veteraan met commentaar uit ervaring in de oorlogsmachine en het leven in de burgerwereld als een zwarte man”) de volgende tweet:

Een terechte vraag, gezien de realiteit dat de 10 maanden oude oorlog die in Oekraïne woedt, vanaf het begin een conflict is tussen Rusland en het “collectieve Westen”, waarbij Oekraïne heeft gefunctioneerd als een de facto proxy voor de door de VS geleide Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), schrijft Scott Ritter.

Deze status is niet ontstaan door “de niet-uitgelokte aanvalsoorlog van Rusland” tegen Oekraïne, een gangbare westerse narratief, maar is het directe gevolg van de intentie van de NAVO, die tot uiting komt in een beleid dat al meer dan tien jaar in de maak is om Oekraïne te gebruiken als middel om Rusland te ondermijnen en te verzwakken door middel van een uitputtingsslag, waarbij de NAVO bereid was de nationale integriteit, soevereiniteit, levensvatbaarheid, bloed en rijkdom van Oekraïne op te offeren voor het beoogde doel.

Hoe weten we dit? Het memorandum dat William Burns, de huidige directeur van de CIA en voormalig ambassadeur van de VS bij Rusland, op 30 januari 2008 schreef over de inspanningen van de NAVO om Oekraïne in haar schoot te sluiten, biedt een goed uitgangspunt. In het kort voorspelde Burns dat elke poging om Oekraïne lid te maken van de NAVO zou leiden tot een burgeroorlog in Oekraïne tussen Oekraïense nationalisten en etnisch-Russische burgers, die een Russische militaire interventie zou afdwingen – een klassieke oorzaak-gevolg-analyse.

Ondanks deze scherpe waarschuwing kondigde de organisatie in april 2008, tijdens de NAVO-top in Boekarest, Roemenië, aan dat Oekraïne uiteindelijk lid zou worden van de organisatie, een stap die de toenmalige Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, afkeurde als “het roekeloos negeren van wat de Russen als hun eigen vitale nationale belangen beschouwden”.

Dankzij de verbluffende bekentenissen van zowel de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko als de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel weten we nu dat de Minsk-akkoorden van 2014 en 1015, waarover Duitsland en Frankrijk (beide NAVO-leden) samen met Oekraïne hebben onderhandeld, niets meer waren dan een schijnvertoning, bedoeld om tijd te winnen voor de NAVO om een Oekraïens leger op te bouwen dat in staat is etnische Russen te verslaan die zich verzetten tegen de staatsgreep van februari 2014 waarbij de grondwettelijk gekozen Oekraïense president Viktor Janoekovitsj werd afgezet en vervangen door een regering die de verfoeilijke ideologie van de ultranationalist (en ooit bondgenoot van Adolf Hitler) Stepan Bandera omarmde.

  Ergste gevechten die ik ooit heb meegemaakt: Buitenlandse huurlingen in Oekraïne 

De akkoorden van Minsk brachten ogenschijnlijk een staakt-het-vuren op gang, waarbij de etnisch Russische tegenstanders van de Oekraïense nationalisten hun militaire voordeel (zij hadden een aanzienlijk deel van het Oekraïense leger in en rond de stad Debaltseve omsingeld en maakten zich op om dat te verslaan) inruilden voor het vooruitzicht van een onderhandelde vrede, waarbij de afgescheiden gebieden van de Donbas onder Oekraïens soeverein gezag zouden blijven in ruil voor grondwettelijk gegarandeerde autonomie die hun Russische culturele erfgoed zou beschermen.

Maar Oekraïne noch zijn NAVO-meesters waren van plan de akkoorden van Minsk tot een goed einde te brengen. In plaats daarvan richtten de VS en de NAVO in 2015 het Yavoriv Combat Training Center op in het westen van Oekraïne, nabij de stad Lvov, waar de volgende zeven jaar meer dan 27.000 Oekraïense soldaten (10% van de reguliere bezetting van het Oekraïense leger en inclusief duizenden pro-Nazi leden van het Azov-regiment) werden getraind met als enige doel de Russen in Oost-Oekraïne te bestrijden.

Het lijdt geen twijfel dat het huidige conflict in Oekraïne een bijproduct is van een masterplan van de NAVO, dat Oekraïne in zijn gelederen wilde opnemen met als enig doel een conflict met Rusland uit te lokken, waarbij Oekraïne zou fungeren als proxy van de NAVO om Rusland te verzwakken en uiteindelijk te verslaan door middel van een uitputtingsslag waarvan de NAVO-planners wisten dat die zou resulteren in de vernietiging van Oekraïne.

Met deze achtergrond in gedachten leek de tweet van @blackintheempir een terechte vraag, vooral omdat dit een oorlog was waarop de NAVO zich minstens sinds 2008 had voorbereid.

Adam Kinzinger, podium rechts. Op 19 december 2022 tweette de Republikeinse afgevaardigde uit Illinois een antwoord:

Kinzinger’s Twitter bio omschrijft het Congreslid als een “Echtgenoot, vader, piloot, Lt. Col in @AirNatlGuard, oprichter van @Country_F1rst. Amerikaans congreslid dat complottheorieën uitdaagt en altijd opkomt voor de waarheid. #NAFO.”

Ik werd getroffen door het onprofessionele taalgebruik van iemand die openlijk zijn status als luitenant-kolonel bij de Air National Guard omhelst, namelijk dat een oorlog tussen de NAVO en Rusland (twee nucleair bewapende entiteiten) “een echte” (in tegenstelling tot “nep”) 3-daagse operatie zou zijn.

Afgezien van de semantiek van een student (zoals, wow), legt Kinzingers tweet een mate van onwetendheid bloot die helaas niet uniek is voor de wannabe stoere vent van de Illinois National Guard.

Kinzinger weet niets over het soort “echte oorlog” dat zou worden gevoerd tussen de NAVO en Rusland, om het simpele feit dat hij de afgelopen twee decennia heeft deelgenomen aan de “valse” oorlogen die de VS voerden in Irak en Afghanistan – de man vloog in KC-135 tankers, voordat hij overstapte op het kleinere RC-26B tweemotorige spionagevliegtuig, waarmee Kinzinger in het toegestane luchtruim boven Irak vloog, ter ondersteuning van de Amerikaanse speciale operaties die jacht maakten op Iraakse opstandelingen.

Ik denigreer Kinzingers dienst niet – het Amerikaanse leger is een team, en als voormalig inlichtingenofficier weet ik dat elk lid van het militaire team nodig is om een succesvolle militaire operatie uit te voeren. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden: Kinzinger liep meer risico om uit de lucht te worden geslagen door een vogelaanvaring dan door vijandig vuur. Kinzinger weet misschien het een en ander over het vliegen met kleine vliegtuigjes hoog in de lucht boven de woestijnen van Irak, maar hij weet niets over “echte oorlog”.

Pro-hint, Adam – u en uw RC-26B zouden een levensverwachting in seconden hebben als u in het luchtruim boven Oekraïne zou opereren.

Kinzinger mag dan wel enige kennis hebben van NAVO-operaties in Afghanistan, hij weet absoluut niets als het gaat om het vermogen van de NAVO om grootschalige grondgevechten te voeren in Europa, al was het maar omdat Kinzinger geen ervaring heeft met grootschalige grondgevechten in welke context dan ook.

  De roebel rolt, de dollar brandt en de globalisten gaan naar de hel

Oekraïne en Rusland voeren nu al 10 maanden grootschalige grondgevechten. Dat is 10 maanden langer dan welke NAVO-militair dan ook in de afgelopen twee decennia. De realiteit is dat de meeste NAVO-militairen niet in staat zouden zijn zich gedurende drie dagen staande te houden in een grootschalig grondgevecht, laat staan te zegevieren tegen een tegenstander die zo groot en capabel is als Rusland.

Men vraagt zich af waarom Adam Kinzinger zichzelf in verlegenheid brengt door zo’n onzinnige bewering te tweeten. En dan neemt men nota van de laatste vermelding in zijn Twitter bio, en alles wordt duidelijk.

Kinzinger is een “fella”.

Hij is lid van de NAFO, de “North American Fella’s Organization”, een internetbeweging voor sociale media die zich toelegt op “het tegengaan van Russische propaganda en desinformatie over de Russische invasie van Oekraïne in 2022” door middel van meme’s met afbeeldingen van Shiba Inu-honden.

NAFO is gespecialiseerd in “shit-posting”, de kunst van het tweeten van agressief absurd commentaar op elke online inhoud die sympathiek wordt geacht voor het Russische standpunt, uitsluitend “om inhoud te genereren voor het vermaak en de status van hun eigen leden”. Het is een proces dat geen begrip of kennis van Rusland vereist, en toch openlijk commentaar geeft op alles wat Russisch is.

In deze context bezien is Kinzingers tweet in de stijl van een studentenjongen nu begrijpelijk: een man-kind dat onzin post voor het plezier van andere man-kinderen, over zaken waar ze niets vanaf weten.

Adam Kinzinger is een NAFO “fella” die, net als zijn collega “fellas”, het Amerikaanse leger in verlegenheid brengt, ook al draagt hij nog steeds het uniform van een luitenant-kolonel bij de Air National Guard.

Hij is, eenvoudig gezegd, de ultieme Amerikaanse idioot.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe hebben de piek van Zelensky bereikt. Wat nu?
Volgend artikelNieuw jaar van de eeuwige oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. You’re right, it’s more a battle between right and wrong than between peoples. Als er ooit een keuze gemaakt moet worden, kies ik voor de keuze om te vechten aan de zijde van Rusland, tegen Oekraïne. Our fight is against evil, rather than for righteousness.

 2. Hetzelfde zien we in Nederland waar oud legerleiders hun leugens of onkunde tonen ook instituut Clingendaal maakt zich schuldig aan pure propaganda.

  Je kunt die lui totaal niet serieus nemen. Dat zijn zogenaamde professionals. Nou ik ben geen professional maar ik weet wel wat over geschiedenis en economie.

  Het westen is gebouwd op een schulden economie die in 2008 al op zijn einde was. Het westen valt alleen landen aan die zwak zijn en veel belangrijke grondstoffen hebben, olie, gas, mineralen met als enige doel die landen leeg te roven en hun land totaal te vernietigen.

  Dat is het moderne kolonialiseren !

  Amerika heeft na WW2 meer dan 100 oorlogen gevoerd en niet één van die oorlogen gewonnen. NATO is een moord machine die verantwoordelijk is voor miljoenen doden. NATO heeft dan ook niets met vrede te maken. Net als alle fake van de UN. Waar is UN in de zaak Israël. UN is een achterbakse handlanger van NATO.

  Het ICC International Criminal Court veroordelen ALLEEN mensen uit arme onbelangrijke landen want van grootmachten mogen ze geen uitspraken doen laat staan berechten. Bij het ICC kun je als geen ander zien hoe de corruptie in de Rechtspraak is doorgedrongen.

  Dankzij de miljoen Russische soldaten die het leven hebben gelaten tijdens het bevrijden van Europa spreken wij nu geen Duits !!
  ZONDER HET OPRUKKEN VAN HET RUSSISCHE LEGER TOT BERLIJN WAS D-DAY NOOIT GELUKT !!!

  Kijk naar alle films waar Rusland voor 99% wordt afgeschilderd als de “bad boy”, pure propaganda van Amerika die alleen de held uit kan hangen in Hollywood maar in werkelijkheid een moord machine is.

  Zoals gezegd is de Amerikaanse economie gebaseerd op de dollar schulden economie en op export van oorlogen. Een maak economie heeft Amerika nagenoeg niet.
  Amerika heeft een staatsschuld van z’n 120% .

  Rusland is rijk aan olie, gas en vele soorten mineralen en is de graanschuur van de wereld. Rusland heeft een staatschuld van 15% plus is Rusland de 2de met de grootste goudvoorraad. Rusland moest het het internationaal ruimte station bevoorraden omdat de Amerikaanse raketten onbetrouwbaar waren en omdat ze de kosten niet konden betalen.

  Amerika vuurde in Syrië vele Tomahawk raketten af die bijna allemaal doel miste.
  Rusland vuurde de SS-N-27 Sizzler die alle doelen vernietigden !

  Rusland is Amerika allang voorbij op technisch vlak dat toonde Rusland al in Syrië en nu in Oekraïne waar Rusland nog steeds niet hun hele oorlog arsenaal hebben getoond.

  Ook kan Rusland 90% goedkoper produceren !
  Rusland heeft nog NOOIT een oorlog op eigen bodem verloren.
  Rusland is inclusief Oekraïne na WW2 nu bij 5 oorlogen betrokken en alle 5 was Amerika daar de aanleiding van.

  Om een oorlog te kunnen winnen heb je een onuitputtelijke bron van diesel nodig, techniek en sterke onafhankelijke economie nodig en laat Rusland dat nu allemaal hebben.

  Rusland heeft niet stilgezeten na alle boycotten en het afsluiten van SEPA dat is waarom het westen NOOIT in staat is om Rusland te verslaan.

  Maar er is zoals bij iedere oorlog maar 1 echte winnaar, dat zijn de banken !.
  Banken financieren alle partijen door middel van leningen en het maakt dan ook niet uit wie de oorlog wint want alle partijen moeten hun leningen afbetalen. Voor de banken is het dan ook zo dat hoe langer een oorlog duurt des te meer ze verdienen aan hun bloed geld !!!!

  ALL WARS ARE BANKERS WARS !!!!

  ZONDER SOLDATEN GEEN OORLOG !!!!!

  • Economie zou wat meer aandacht mogen krijgen. Men kan eindeloos dollars printen en dat is les 1. Daarnaast is het goed om te beseffen dat andere landen schulden hebben in dollars en daarnaast is de wereldhandel in dollars.
   Navo cia fbi of vn claus of whoever ..ze werken allemaal voor de dollar. Thats all.

   Van wie de dollar is is dan weer een volgende vraag.

  • Ik probeer geen partij te kiezen maar ik denk dat dit de feiten zijn.
   Uiteindelijk worden de Oekraïners gewoon gebruikt om de westerse doelen te behalen.

   • Beste Peterus,
    Ik kan mij helemaal vinden in jouw tekst.
    Zodra de feiten op tafel liggen, en die zijn goed te achterhalen, dan kun je weloverwogen partij kiezen. Niks mis mee.

 3. In het westen zijn geen echte mannen meer zoals in Rusland. Hier worden jongens nog opgevoed met de waarheid dat zij de beschermers van gezin en land zijn. Bij ons word ze verteld rokken te dragen en zich als wijf te gedragen. Daarom zal dat nichterige navo leger nooit een deuk in een pakkie boter slaan.

  • De meeste Nederlanders vinden het heerlijk om door de staat gepamperd te worden want zelf verantwoordelijkheid nemen weten ze niet wat dat is.

   Als ik jongeren van nu hoor praten daar zakt toch echt je broek van af hoe dom ze zijn. Wat leren die tegenwoordig op school. Zelf nadenken in ieder geval niet.

   Dit is precies het resultaat waarom er geen tegenmacht is. De millenniums zijn watjes van het ergste soort.

 4. Misschien zijn die nuttige idioten ook wel goed voor ons. Nu is er een kans dat de unipolaire VS gaan instorten, terwijl dat voor de Oekraine oorlog totaal ondenkbaar was. Dankzij Biden hebben we nu toch wel 25% kans op een totale instorting van het diabetes-en opioid empire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in