Anders dan in het Westen, waar politici alleen grote toespraken houden en geld verdienen aan de oorlog, hebben in Rusland veel politici en hun zonen zich vrijwillig aangesloten bij de gevechtstroepen, schrijft Thomas Röper.

Enkele dagen geleden werd bekend dat het hoofd van het particuliere militaire bedrijf Wagner had aangekondigd dat de zoon van Dmitry Peskovo, de woordvoerder van president Poetin, als vrijwilliger incognito aan gevechtsoperaties had deelgenomen:

“De zoon van de perschef van de Russische president Dmitry Peskov, Nikolai Peskov, heeft zich met “vervalste documenten” aangesloten bij het particuliere militaire bedrijf Wagner”. Dit is gemeld door Jevgeni Prigozjin, oprichter van de Wagner Group. Volgens Prigozjin benaderde Dmitri Peskov hem omdat zijn zoon wilde deelnemen aan gevechtsmissies en “het zinloos was om hem af te raden”. Prigozjin vervolgde:

“Dus accepteerde ik hem met valse papieren en veranderde zijn achternaam, voornaam en patroniem. Alleen ik en het hoofd van de personeelsdienst wisten ervan.”

De zoon van Peskov, zei Prigozjin, had drie weken opleiding gevolgd. Daarna, zei hij, ging hij naar Lugansk, waar hij werkte als artillerie laadschutter van een transport- en laadvoertuig. De zoon van Peskov had zes maanden gediend, “moed en heldenmoed getoond” en was “momenteel met verlof.”

Deze publicatie zou kunnen worden opgevat als Russische propaganda, maar dat is het niet. De publicatie is voor mij eerder een aanleiding om uit eigen ervaring verslag te doen, want ook ik heb in de Donbass mannen ontmoet die zonen zijn van zeer bekende Russische persoonlijkheden en die zich vrijwillig hebben aangemeld voor gevechtsdienst. Dit is blijkbaar geen uitzondering in Rusland, maar komt regelmatig voor.

  Getuigenis: Enorme biowapens productiefaciliteit onder Azovstal staalfabriek, Doomsday raswapens

Natuurlijk kan ik de namen van de mannen niet noemen totdat zij zelf in het openbaar uitkomen (en velen zullen dat nooit doen, dat weet ik), maar ik kan bevestigen dat deze gevallen bestaan. Ik ben, zoals u weet, een paar keer bij een eenheid van vrijwilligers in de Donbass geweest, en zowel de gewone soldaten als de zonen van prominente Russen die ik daar heb gesproken en geïnterviewd, hebben hetzelfde gezegd, zoals de zoon van Peskov tegen Russische media zei:

“Ik moest gewoon meedoen, ik moest iedereen helpen die daar was. Ik kon niet aan de kant blijven staan en toekijken hoe vrienden en andere mensen daarheen gingen.”

Hetzelfde geldt voor leden van het Russische parlement, van wie sommigen zich vrijwillig aanmeldden of werden opgeroepen. Aangezien het Russische parlement geen lijst met namen vrijgeeft, nam een Russische blogger de moeite om zelf op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekte dat 17 parlementsleden (waaronder vrouwen) zich vrijwillig aanmeldden of gemobiliseerd werden om naar de gevechtszone te gaan.

Hij voegde daaraan toe wat volgens hemzelf zeker een onvolledige lijst is van hoge ambtenaren en ook regionale parlementsleden die om dezelfde redenen in de gevechtszone zijn, volgens mediaberichten waar de blogger naar linkt. Aangezien hij de gegevens “met de hand” heeft opgezocht, zijn ze zeker niet volledig. De lijst bevat niettemin 23 namen, waaronder een vice-gouverneur die is opgeroepen, en de lijst bevat ook de aanwijzing dat alleen al in één Russische regio 150 regionale overheidsmedewerkers een oproep hebben ontvangen.

Hoe zit het in het Westen of Oekraïne?

Oekraïense hoge ambtenaren, parlementsleden en overheidsmedewerkers vallen niet op als personen die zelf of hun zonen vrijwillig naar het front gaan. Integendeel, de berichten stapelen zich op dat hun zonen in het Westen zitten, zich vermaken met het geld van hun ouders die rijk zijn geworden door corruptie, of studeren aan westerse elite-universiteiten. Dit ondanks het feit dat Oekraïne sinds eind februari 2022 een algemeen verbod heeft voor mannen van militaire leeftijd om het land te verlaten.

  Wat verbergt Oekraïne in de zoutmijnen van Bakhmut?

Evenmin is bekend dat westerse politici of hun kinderen hebben gevochten in de talloze oorlogen die het Westen heeft gevoerd (Irak, Afghanistan, Joegoslavië, enz.). Het is de moeite waard te herinneren hoe de toenmalige minister van Defensie von der Leyen reageerde op een vraag van deze strekking.

Ursula von der Leyen – Is er iemand van haar kinderen in de Bundeswehr?

Wat zegt dat?

Laten we het voorbeeld aanhouden van de zoon van de Russische presidentiële woordvoerder Peskov. Als Rusland, zoals het Westen beweert, onder bedrieglijke omstandigheden militair actief zou zijn in Oekraïne, dan zou Peskov dat natuurlijk weten en zou hij zijn zoon “klare wijn schenken” in plaats van hem ten strijde te laten trekken. Hetzelfde geldt voor de zonen van beroemde Russische persoonlijkheden die ik in de Donbass heb ontmoet.

U kunt denken wat u wilt over Rusland, maar in Rusland zijn zelfs de hoogste vertegenwoordigers van de staat ervan overtuigd dat Rusland in een existentiële strijd met het Westen zit, waarbij het doel van het Westen is om Rusland als staat op te breken. Dit wordt openlijk verklaard in Washington.

Daarom zetten veel Russen vrijwillig hun leven op het spel voor hun land en zijn toekomst.

Dit onderscheidt de oorlogen die het Westen voert van wat er nu in Rusland gebeurt. Het Westen voert oorlogen waarin westerse bedrijven zich verrijken (bijvoorbeeld de oorlog om Iraakse olie of oorlogen om uranium voor Franse kerncentrales). Er zijn nauwelijks jonge mannen die uit overtuiging ten strijde trekken. En zeker niet de zonen van de verantwoordelijke westerse politici, die meestal een baan krijgen bij deze bedrijven of hun adviesbureaus.

  Leun achterover en kijk toe hoe Europa zelfmoord pleegt

En dit onderscheidt Rusland ook van Oekraïne, waaruit miljoenen mannen de militaire dienst zijn ontvlucht. Ook enkele honderdduizenden jonge mannen zijn Rusland ontvlucht, dat is waar. Maar over het geheel genomen lijkt de meerderheid van de Russen te weten waarvoor zij vechten, terwijl Oekraïense mannen in het buitenland patriottische en anti-Russische leuzen roepen in plaats van zelf voor hun land te vechten.

Zij lijken te weten dat zij hun leven aan het front zouden riskeren, niet voor hun vaderland, Oekraïne, maar voor een kleine corrupte kliek in Kiev die zich in feite niets aantrekt van hun lot en het lot van Oekraïne en bereid is haar volk en haar land op te offeren voor de belangen van anderen, als de geldregen maar niet ophoudt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU beseft nu pas te laat dat de sancties de Europese economieën meer schade berokkenen dan de Russische economieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet komende einde van de Amerikaanse hegemonie: Elektrische tanks voor het klimaat!
Volgend artikelProfessionele clown onthult satanisch kannibalenritueel in Hollywood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Als het waar is ben ik er niet verbaast over, de liefde voor Moedertje Rusland zit in de harten van de Russen, 9 mei is binnenkort en in Nazi Oekraïne krijgen ze net als de Moffen een enorme nederlaag en op de kloten van de Russen, ze zijn onder de bevolking ook woedend denk ik, dat zou ik ook zijn.

  2. een dikke Bravo voor deze..en alle anderen militairen ook natuurlijk…Leve Rusland..als je Russia Beyond leest dan ziet u dat terug in hun geschiedenis..die is trouwens wonderbaarlijk ❗❗❤️🇷🇺

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in