Een overleg over een mogelijke inzet van Westerse vredestroepen in Oekraïne is mogelijk een zeer gevaarlijk idee, heeft Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov gewaarschuwd, in reactie op opmerkingen van de Hongaarse premier Viktor Orban op vrijdag.

“Als we het hebben over een soort serieuze onderhandelingen, dan is dit een potentieel zeer gevaarlijke discussie. In de wereldpraktijk worden dergelijke krachten in de regel alleen gebruikt met instemming van beide partijen. In dit geval is het potentieel een zeer gevaarlijk onderwerp,” zei Peskov tegen journalisten.

Zijn verklaring komt nadat Orban onthulde dat de EU-leiders op het punt staan een “legitieme” bespreking te houden over de vraag of de lidstaten “een soort vredesmacht” naar Oekraïne kunnen of moeten sturen, ondanks een waarschijnlijke afwijzing door Rusland.

De Hongaarse leider waarschuwde dat het Oekraïense conflict alleen maar bloediger en brutaler wordt, en vroeg zich af waarom de EU-leiders zich niet richten op het bereiken van vrede met diplomatieke middelen in plaats van Kiev meer dodelijke middelen te verschaffen en de vijandelijkheden aan te wakkeren.

“Als dit zo doorgaat, is het gevaar van een wereldoorlog geen literaire overdrijving,” zei de premier.

Sinds Rusland vorig jaar zijn militaire operatie in Oekraïne lanceerde, heeft Boedapest zich consequent verzet tegen sancties op Russische energiebronnen en geweigerd militaire hulp te sturen naar de troepen van Kiev, met als argument dat het eigen Hongaarse leger moet worden onderhouden en uitgerust.

Ondertussen heeft het Russische parlementslid Alexey Chepa gesuggereerd dat als de EU besluit een vredesmacht naar Oekraïne te sturen, dit zeker zal worden geïnterpreteerd als een directe betrokkenheid bij het conflict en een poging om een oorlog tussen Rusland en de NAVO uit te lokken.

  Waarom zwijgen zij over kinderhandel in Oekraïne?

Chepa verklaarde dat Rusland in dat geval gedwongen zou kunnen worden hulp te zoeken bij zijn partners van de Organisatie voor Collectieve Veiligheid, waaronder Wit-Rusland, Armenië, Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan.

Via RT.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne… maar Rusland is verzekerd van de overwinningVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBoze Franse demonstranten verleggen focus van pensioenfiasco naar Macron zelf – “Ken je de guillotine?” 
Volgend artikelCanada komt met plan om kinderen te euthanaseren zonder ouderlijke toestemming
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Voor mensen die het spel van de VS, EU t.a.v. de Oekraïne en Rusland doorzien, voelen op de klompen aan dat er een bedoeling achter zit in het sturen van een zogenaamde vredesmacht.
  Eerst staan ze te trappelen om de oorlog daar te verlengen met telkens meer wapens, en dan nu op de proppen komen met een vredesmacht?
  Dit kunnen enkele betekenissen hebben die ze niet open gooien.
  – De VS en de EU zitten zonder wapens die ze kunnen sturen en willen dat onder de noemer van een
  vredesmacht kunnen oplossen zonder hulpeloos over te komen.
  – De VS en de EU willen een vredesnacht daar hebben zodat ze alles een tijd geven om het conflict te laten
  doodbloeden en na ’n tijdje stilletjes die vredesmacht kunnen terug trekken zonder gezichtsverlies van de
  VS en de EU.
  – Met een aanwezigheid van een vredesmacht kan de Oekraïne doorgaan met hun duistere zaakjes, zeker
  onder het toeziende oog van de VS.

  Het voorstel voor een vredesmacht stinkt tegen de wind in.
  Ik hoop dat Rusland blijft bij de gestelde doelen.

  • – Men bezet west Oekraiene met een “vredesmacht”, dan kunnen de Russen niks doen. Vallen er toch doden, dan heeft men een legitieme reden om de “agressieve Russen” middels de NATO aan te pakken.

   • LOL. Om de Russen aan te pakken? En waarmee dan wel??
    – Het volledige westen is financieel bankroet en gaat hyperinflatie zien, zeker nu meer BRICS+-landen de dollar afzweren
    – Het volledige westen heeft nauwelijks echte productie-capaciteit, de echte maakindustrie is naar China verplaatst
    – Het volledige westen heeft maar bar weinig grondstoffen die nodig zijn voor high-tech wapens. Europa heeft al nauwelijks kool en ijzer meer over en geen zeldzame metalen en slechts zeer beperkt olie en gas. De VS doet het wat beter, maar niet wat betreft zeldzame ertsen. Zonder dat ga je niet veel oorlogstuig produceren.
    – Het volledige westen heeft zichzelf gecastreerd en omgetoverd in LBG-whatever mietjes, waarvan de bereidheid om te sterven voor hun idealen erg laag ligt en de training belabberd is.
    – Al die ‘moderne’ westerse superwapens blijken in werkelijkheid rotzooi die op een werkelijk slagveld slecht presteren en hopeloos achterlopen op de moderne Russische technologie.

    Dus leg aub eens uit hoe ze in die omstandigheden Rusland denken aan te pakken, ik ben benieuwd

 2. Dat de Europese vazalstaten maar heel snel en heel veel ‘steun’ naar Oekranazïe sturen.
  Des te sneller is de hele rotzooi opgeruimd.

 3. RUSLAND niet aan beginnen die vredesmacht kennende je zal heel Oekraïne moeten in nemen anders staat polen en de EU zo voor je deur het blijven smeerlappen de EU USE VK ENZ

 4. Het wordt steeds gekker: De EU/VS beginnen een oorlog om vervolgens na tienduizenden doden en honderden miljarden te zeggen, dat ze nu een vredesleger zijn om de orde te handhaven????

 5. Daarbij komt, om een vredesmacht te sturen zijn afspraken nodig.
  Nou kan Ik me moeilijk voorstellen dat men in Moskou nog enig vertrouwen heeft in afspraken met iemand uit de EU.
  Daar hebben ze al geleerd van Merkel’s en Hollande’s die gemaakt werden tijdens de Minsk accoorden.

 6. Als die zogenaamde vredesmacht bestaat uit “blauwhelmen” zijn de rapen gaar. Ik herinner me nog de misdaden die deze zogenaamde vredelievende soldaten pleegden op de bevolking in sommige landen in Afrika waar ze op ‘missie’ waren: het aantal verkrachtingen van de plaatselijke vrouwen steeg enorm, er gebeurden regelrechte maffia praktijken tegen plaatselijke winkeliers en nog meer van dit soort “vredelievende” handelingen.
  Als ik me niet vergis zijn er toen in België een paar van die lui veroordeeld omdat de bewijslast te groot werd om te verdoezelen.
  Als dit soort leger naar Oekieland gaat dan mag je op je vingers aftellen dat er veel meer oorlogsmisdaden gaan plaatsvinden die natuurlijk aan Rusland worden toegeschreven zodat ‘harder ingrijpen noodzakelijk’ word.
  In een ander artikel las ik dat de reden waarom Rusland niet zo snel opereert dan verwacht is dat ze de tijd nemen om ondertussen de $ waardeloos te maken en te handelen in eigen valuta. Dat zou niet gelukt zijn als Rusland in pakweg 3 dagen Kiev tot overgave had gedwongen.
  Het zijn juist de Amerikanen die haast hebben want een echte oorlog is het enige wat hun nog kan redden want dan kunnen ze de staat van beleg invoeren en heeft het volk het nakijken.

 7. Scenario is simpel:

  Wereldoorlog 1: League of Nations (Volkenbond) opgericht.
  Wereldoorlog 2: Vereenigde Naties opgericht.
  Wereldoorlog 3: One World Order.

  Er zijn heel veel scenario’s mogelijk om daar te komen, maar ik twijfel er niet aan dat vanaf of misschien nog eerder dan de Jezuïet Order tot en met de Club van Rome en zijn opvolger: de Bilderberg groep en het huidige WEF dit scenario naar een one world order uitgebreid is besproken.

  Albert Pike heeft in 1871 zo’n scenario al in een brief aan Mazzini geschreven.

  • Albert Pike wrote to Giuseppe Mazzini in 1871 regarding a conspiracy involving 3 world wars, that were planned in an attempt to take over the world.

   Pike letter was on display in British Museum Library until 1977. British Library denies the letter exists.

 8. Rusland moet gewoon samenwerken met china en iran . En dan gewoon europa engeland en usa vernietigen . En dan komt er weer rust tis zo simpel

 9. Die 1 wereld orde komt er, maar anders dan we verwachte. De wereld is allang overgenomen door de Deep State. Alleen er zijn twee stromingen erin. De zogenaamde kwaadwillende en de vredelievende. Het westen spelen de kwaadwillende en het oosten spelen de vredelievende. De kwaadwillende hebben al een poos de wereldsepter gezwaaid en nu is de beurt aan de vredelievende. Maar in beide gevallen zijn de gewone bevolking de onderdrukte slaven, die niets in te brengen hebben. Nu met het idee om een zogenaamde vredesmissie te sturen naar Oekraïne, zonder enig overleg met Rusland. Is een manier om zo met valse voorwendselen toch Oekraïne te kunnen veroveren op Rusland en doen alsof Rusland er dom genoeg voor is omdat niet te doorzien. De kwaadwillende neocons sturen daar waarschijnlijk op aan, want die kunnen zeer slecht te hun verlies. Maar de kwaadwillende zullen in een al min of meer bekent script alles verliezen en zullen alles op alles zetten om toch proberen te winnen. Waarvoor ze zoveel mogelijk mensen ermee de dood in willen jagen. Is het niet met de gifspuiten, vergiftigde voeding, organenroof, baby’s en kleine kinderen offeren met satanistische rituelen of hongersnoden dan wel met een nieuwe wereldoorlog waar massa vernietigende wapens in gebruikt zullen worden. Dit jaar ontvouwen alle scenario’s wereldwijd van de strijd tussen de twee uiterste.

 10. Ja het vetrouwen tussen Oost en west is als een blok ijs, toch weet poetin dat het de usa is die de eu pushen. Met Trump aan het roer en een regime change in Brussel is de oorlog snel verleden tijd ,maar het ziet ernaar uit dat het beschaafde westen dit nog heel lang laat door etteren en dat de relaties voor lange tijd zijn verstoord met Rusland.
  De jurken politiek van de EU is niet bij machte een deal te sluiten. De EU top moet vertrekken en oprotten pas dan zal er een weg naar vrede kunnen komen.

 11. EU wil Westerse “vredesmacht” in Oekraïne – Kremlin: “Uiterst gevaarlijk”

  Daar kan ik kort over zijn, de Russen pikken het niet, het is gewoon een tactisch/strategische zet van het Westen o.l.v. het gesouffleerde Biden regime Obama & CO.

 12. De EU is gewoon uitgespeeld: ze zijn gebruikt door de VS en nu zijn de wapens op en willen ze zoete broodjes bakken, maar wel de baas blijven. Wat een bende, letterlijk, een bende losers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in