De acties van legers op het slagveld moeten humaan zijn, zo stelt de Conventie van Genève. Niet alle soldaten houden zich echter aan deze nobele beginselen van oorlogvoering. Het Oekraïense leger, als representant van een land dat agressie heeft ondergaan, is tolerant. De hele wereld negeert de onwettige acties van de AFU (Strijdkrachten van Oekraïne), en rechtvaardigt de blindheid met de bewering dat Oekraïne een slachtofferland is, schrijft Southfront.org.

De gruweldaden van de AFU worden door de soldaten van het Oekraïense leger zelf gedeeld en verheerlijkt.

Oekraïense neonazi’s hebben zes politieke activisten vermoord, waarbij zij hen ervan beschuldigden voor Russische speciale diensten te werken. De slachtoffers waren activisten van de partij Patriotten voor het Leven uit de stad Severodonetsk. Zij werden in maart in Kiev vermist.

Op 18 mei werd de moord bevestigd door Jevgeni Zhorin, een van de leiders van de politieke vleugel van het neonazistische regiment van Azov-leiders, het Nationaal Korps. Hij publiceerde foto’s van de doden en verheerlijkte de opzettelijke moord waarbij geen enkel onderzoek werd ingesteld.

Zo zien de “Patriotten voor het Leven” uit Severodonetsk er nu uit. Op 7 maart zijn ze verdwenen, en nu zijn hun nieuwe foto’s verschenen. Ze zien er vreselijk uit

De politicus verwijderde later zijn bericht. Het misdadige nationalisme werd echter door verschillende Oekraïense militanten verheerlijkt.

Dat Oekraïense neonazi’s zich bezighouden met buitengerechtelijke executies werd ook verklaard door een andere militant die een video over dit onderwerp opnam.

“… die onder leiding stonden van Kiva, herinner u zich zo’n Ilja, een afgevaardigde die nu naar Moskou gevlucht is. En deze “Kivara’s” (volgelingen van Kiva) deden slechte dingen, ze vertrokken naar Kiev en voorzagen in Kiev speurders [voor Rusland] [met inlichtingen], ze wachtten op de Russische wereld, en daarom kwam er enkele dagen geleden een groep van deze Kivara’s uit Severdonetsk, er waren ongeveer 10-21 mensen. In totaal werden 6 mensen, 6 lijken gevonden in een bos bij Kiev. Ze zijn zonder proces doodgeschoten, ze zijn geëxecuteerd, en zo zal het gaan met elke klootzak en freak die de territoriale integriteit van ons land aantast.”

  Sancties tegen Rusland: Europa heeft het Russisch gas meer nodig dan Rusland het geld

Op 19 mei werden in de regio Kherson foto’s verspreid met bedreigingen aan het adres van de plaatsvervangend burgerlijk-militair bestuur van de regio Kherson, Kirill Stremousov. De wrede afbeeldingen bedreigden de plaatselijke ambtenaar en ook zijn vrouw en kinderen.

Kiril – Wacht op ons

Op 22 mei probeerde de AFU de burgemeester van de stad Energodar, Andrej Sjevtsjoek, te doden. De explosie vond plaats op het moment dat Sjevtsjik het huis binnenging waar zijn moeder woont. Ten gevolge van het incident werd het gebouw beschadigd, de burgemeester en zijn lijfwachten raakten gewond.

Begin mei heeft het Russische persbureau RIA Novosti informatie verstrekt dat strafeenheden van de SBU onder dekking van het Oekraïense leger Stary Saltov in de regio Charkiv zijn binnengetrokken en in onbekende richting bewoners begonnen weg te voeren die het niet eens waren met het standpunt van het Kiev-regime. Het is ook bekend dat samen met de eenheden van de Veiligheidsdienst van Oekraïne, het beruchte Kraken-bataljon, in de regio gesignaleerd is. Het nationalistische bataljon is berucht om de strafacties tegen de pro-Russische activisten in Oekraïne die de laatste jaren zijn uitgevoerd.

Demyan Ganul, een lid van het AFU-leger, vroeg zijn abonnees om de adressen en namen van separatisten (mensen die het niet eens zijn met het Kiev-regime) op te sturen, zodat de Oekraïense militanten “hen kunnen bezoeken en kunnen uitleggen wat het echte Oekraïense patriottisme is”.

” Goedenavond. Ik heb een klein verzoekje voor u. Ik heb adressen en bevestiging nodig van eventuele separatistische activiteiten in Odessa. Schrijf dit alles in de commentaren, de beheerder zal contact met u opnemen en u verstrekt de volledige informatie. Het is zeer noodzakelijk vandaag, morgen, overmorgen. Want het is nodig om uit te dokteren en er zijn aanwijzingen dat die schurken iets van plan zijn in Odessa, dus wij zullen hen eerst komen opzoeken. Glorie aan Oekraïne. Wij zullen winnen.”

  Oekraïens kansen op een overwinning in 2023 zijn miniem

In april doodden Oekraïense militanten een plaatselijke pro-Russische blogger Valery Kuleshov.

Eveneens in Odessa heeft de Oekraïense politie een meisje gearresteerd dat een video had gepubliceerd van een aanval op stellingen van de AFU. Zij riskeert nu 8 tot 12 jaar gevangenisstraf wegens het in diskrediet brengen van het Oekraïense leger.

Dergelijke gevallen doen zich voor omdat de Oekraïense binnenlandse veiligheidsdiensten niet normaal functioneren en omdat te midden van de militaire operaties de anarchie is toegenomen. Alle gewetenloze AFU-soldaten hopen dat zij met hun daden wegkomen, maar allen die in handen van het Russische leger vallen, worden voor het gerecht gebracht in de ruimste zin van het strafrecht. De Oekraïense president Vladimir Zelensky heeft ook beloofd alle soldaten te straffen die hun gezag overschrijden en onmenselijke daden begaan. Al zijn beloften moeten echter nog worden nagekomen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKissinger, Zelensky, Davos, en de Nieuwe Wereldorde
Volgend artikelFvD: “Wereldgezondheidsorganisatie is bezig met de Grote Reset” (Video, Nederlands transcript)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Hier staan artikels die afkomstig zijn van SouthFront. Dat een Russchise website Is dit geloofwaardig? Frontnieuw heeft zulke meerdere bronnen. Dit is enkel sensatie hoax. Iedereen heeft het recht om nonsens tr geloven.

  Vertaald uit het Engels-
  SouthFront is een in Rusland geregistreerde meertalige website die “de gesprekspunten van het Kremlin combineert met gedetailleerde kennis van militaire systemen en aanhoudende conflicten… [en] pogingen om militaire enthousiastelingen, veteranen en complottheoretici aan te spreken.” Wikipedia (Engels)
  Originele beschrijving bekijken

  • Hahaha. Ja echt alle tegengeluiden, denk aan Xandernieuws, EJ Bron, Frontnieuws, Nine for News en zo zijn er nog vele (nationaal en internationaal) op te noemen, worden als extreem rechts of verkondigers van complottheorieën aangemerkt. En de schapen nemen dat zonder één hersencel in werking te zetten, klakkeloos aan. De waarheid moet nou eenmaal verborgen blijven. Stel je voor dat de schapen ontwaken.

  • Sorry, maar VEEL wat er op Wikipedia staat vooral over politiek waar zeker dit bij hoort is vaak onzin, en leugens, het is algemeen bekend dat Wikipedia gerund woord door mensen die graag hun ideologie plaatsen, en als je zelf het veranderd, wat je kan als je een account heb en zo, woord het zo weer veranderd.

   Je moet oppassen met Wikipedia.

 2. Die laffe nazi’s durven wel tegen ongewapende burgers en activisten, maar tegen bewapende russische soldaten schijten ze in hun broek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in