De roekeloze oorlogszuchtige ambities van de westerse mogendheden kennen geen grenzen. Net zoals Washington en zijn imperiale volgelingen in de NAVO-as de oorlog in Oekraïne tegen Rusland met de grootst mogelijke waanzin laten escaleren, pushen de westerse machthebbers ook verder om China uit te lokken met provocaties en dreigementen. Het psychopathische gedrag van de collectieve westerse zogenaamde leiders laat er geen twijfel over bestaan dat het Oekraïne-conflict slechts één slagveld is in een grotere wereldwijde confrontatie, schrijft Strategic Culture.

Deze week maakte de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin een rondreis door Oost-Azië, waar hij opschepte over de coördinatie van nucleaire strijdkrachten met Zuid-Korea en Japan in een provocerend en moedwillig machtsvertoon tegenover China (onder het mom van verzet tegen Noord-Korea). Austin herhaalde ongegronde propagandaclaims waarin hij China ervan beschuldigde de veiligheid op het Aziatisch-Pacifisch halfrond te bedreigen. De stoutmoedige omkering van de werkelijkheid verdraait het feit dat het de Verenigde Staten en hun bondgenoten zijn die de regio militariseren met oorlogsschepen en raketten. Deze week nog kondigden de VS de opening aan van vier nieuwe militaire bases op de Filipijnen met het uitdrukkelijke doel een toekomstige oorlog tegen China te lanceren.

Samen met het hoofd van het Pentagon maakte ook het civiele hoofd van het NAVO-bondgenootschap, Jens Stoltenberg, een rondreis door Oost-Azië, waar hij waarschuwde dat Rusland en China een bedreiging vormen voor de internationale vrede en veiligheid. Stoltenberg beweerde dat als Rusland niet wordt verslagen in Oekraïne, China het volgende probleem zal zijn. Hij drong er bij Zuid-Korea en Japan op aan om samen met de NAVO de confrontatie tegen Rusland en China aan te gaan.

In een toespraak in Tokio zei Stoltenberg het volgende: “Wat vandaag in Europa gebeurt, kan morgen in Oost-Azië gebeuren. China is niet de tegenstander van de NAVO. Maar zijn groeiende assertiviteit en dwangbeleid hebben gevolgen. Voor uw veiligheid in de Indo-Pacific en de onze in de Euro-Atlantische. We moeten samenwerken om ze aan te pakken. Beijing bouwt zijn strijdkrachten, waaronder kernwapens, aanzienlijk en zonder enige transparantie op. Het probeert de controle over de Zuid-Chinese Zee te verkrijgen en bedreigt Taiwan.”

Dezelfde boodschap bracht de voormalige Britse premier Boris Johnson deze week voor de Atlantic Council in Washington. Johnson, die een notoire leugenaar en wauwelaar is en in een deze week uitgezonden BBC-documentaire op absurde wijze beweerde dat de Russische president Vladimir Poetin hem persoonlijk intimideerde met een moordaanslag, riep op tot meer wapenleveranties aan Oekraïne om Rusland resoluut te verslaan omdat China anders een extra bedreiging vormt. Volgens Johnson, die afgelopen zomer moest aftreden als premier vanwege zijn onverbeterlijke leugens en intriges in Downing Street, houdt de Chinese president Xi Jinping Oekraïne nauwlettend in de gaten met het oog op een invasie van Taiwan.

  Orbán waarschuwt dat het Westen zich onderwerpt aan "zelfmoordgolven" van verval

Deze week werden Rusland en China dus in het openbaar beschouwd als een gemeenschappelijke vijand die, zo beweren de westerse mogendheden, militair moet worden geconfronteerd door de Verenigde Staten en hun NAVO-volgelingen. Rusland verslaan is de opmaat tot het verslaan van China, aldus de westerse mogendheden.

De waanzinnige oorlogsdrift van de westerse imperialisten heeft een wereldwijde dimensie gekregen. Amerikaanse militaire bevelhebbers waarschuwen openlijk dat een oorlog met China nog maar twee jaar op zich laat wachten, en dat terwijl de NAVO-machten momenteel een gevaarlijk explosieve oorlog voeren tegen Rusland in Oekraïne.

Deze ongelooflijke uitbarsting van psychopathie onder Amerikaanse en Europese elites houdt rechtstreeks verband met ten minste twee historische ontwikkelingen. Ten eerste is er sprake van een systemische ineenstorting van de westerse kapitalistische economieën. Wijdverspreide endemische armoede en toenemende publieke onrust stellen het conventionele gezag van de westerse regeringen, die vastzitten in een mislukt doodlopend beleid, zwaar op de proef. Deze empirische wanhoop van de heersende elite om sociale ineenstorting en revolutie te voorkomen – “turen in de afgrond,” zoals onze columnist Alistair Crooke deze week uitlegde – uit zich in de eeuwenoude toevlucht tot militarisme en oorlog als een manier om diepgewortelde en onoplosbare tegenstellingen in het kapitalistische systeem op te lossen.

Ten tweede zijn de westerse mogendheden erop gebrand te voorkomen dat er een multipolaire internationale orde ontstaat die hun vroegere mondiale dominantie verdringt. In een interview voor Strategic Culture Foundation presenteerde Pepe Escobar deze week een analyse in grote lijnen van de redenen waarom de VS en de bijbehorende cabal van westerse machthebbers de oorlog in Oekraïne tegen Rusland aanjagen. Het gaat er allemaal om te proberen een falende, door de VS geleide unipolaire wereldorde in stand te houden, die failliet en corrupt is door tientallen jaren van criminele imperialistische oorlogsvoering. Rusland, China en andere landen uit het Mondiale Zuiden die zich scharen achter een opkomende multipolaire orde, gebaseerd op internationaal recht, gelijkheid, samenwerking en gemeenschappelijke veiligheid, staan haaks op de supremacistische wereldvisie van de VS.

  Rusland geeft Oekraïne 'dubbele dosis' Iskander-raketten; valt hetzelfde doel twee keer aan voor maximale slachtoffers - rapporten

Dit is wat er werkelijk op het spel staat in het jarenlange militaire conflict in Oekraïne. Dit is niet zomaar een geïsoleerde oorlog die te maken heeft met de “verdediging van de democratie en de vrijheid” van Oekraïne, zoals de westerse media absurd genoeg beweren. Het naziregime in Kiev is sinds de door de CIA gesteunde staatsgreep in 2014 doelbewust opgebouwd met het strategische doel om na acht jaar agressie met lage intensiteit tegen de Donbass en de Krim uiteindelijk de confrontatie met Rusland aan te gaan.

Maar na Rusland, als het verslagen zou worden, is China het volgende doelwit in een geostrategische zet van de westerse mogendheden om hegemoniale controle te krijgen over het Euraziatisch halfrond. De spreekbuizen van de Amerikaanse imperialisten en de NAVO maken de inzet duidelijker dan ooit met hun eigen zelf-veroordelende arrogante woorden.

Het failliete kapitalistische Westen kan niet anders dan kwijlen bij het vooruitzicht om de enorme natuurlijke rijkdommen van Rusland te veroveren en de neokoloniale controle over China te verwerven in een volgende zogenaamde eeuw van schande. Eurazië is de sleutel tot wereldwijde dominantie, zoals westerse imperialistische planners al lang hebben opgemerkt.

Het lijkt ook passend dat het deze week 80 jaar geleden is dat de historische Sovjetoverwinning bij Stalingrad op het nazi-Derde Rijk werd behaald. Die beslissende overwinning in februari 1943 leidde tot de nederlaag van nazi-Duitsland en zijn misdadige imperialistische ambities. Als die heroïsche strijd niet was gewonnen, zou de wereldgeschiedenis een heel andere wending hebben genomen.

Zo is er ook vandaag in Oekraïne een andere historische strijd gaande, een strijd waarvan de uitkomst de wereld bedreigt met een uitgebreide wereldoorlog en misschien zelfs een nucleaire catastrofe als de oorlogszuchtige imperialistische NAVO-machine niet wordt verslagen. Het Reich Syndroom van Washington (ook bekend als “uitzonderlijk narcisme”) dat sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heerst en dat de wereld heeft onderworpen aan eindeloze oorlogen en meedogenloze financiële plundering, moet eindelijk worden uitgeroeid.

  Boycot van energierekeningen krijgt massale aanhang in heel Europa, "Don't Pay UK" loopt voorop

Dit jaar belooft een belangrijk keerpunt in de wereldgeschiedenis te worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De zelfbenoemde “elites” van Davos zijn bangVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne Situatierapport: Gesprekken VS-Rusland, Terugtrekking Bakhmut, Lachwekkende aantallen slachtoffers
Volgend artikelOne flew over de Groenen nest
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Even terzijde, twee interessante nieuwsberichten die je in je achterhoofd wilt houden:

  1. Rutte geeft mondjesmaat toe: ‘onbedoeld te hard geweest te zijn naar ongevaccineerden’ – (in het AD via whatsapp vernomen)
  Trap er niet, het zal vast vaseline zijn! Want tegelijkertijd dit:

  2. Jeremy Farrar benoemd tot WHO head honcho. (https://stichtingvaccinvrij.nl/who-benoemd-jeremy-ferrar-als-nieuwe-hoofd-wetenschapper-waarom-dit-een-gevaar-voor-de-mensheid-betekent/)

  • Er moet een verbod komen dat Verdragen zonder steun van de meerderheid van het volk mogelijk is !

   Alle gemaakte Verdragen moeten per direct als onwettig verklaard worden.

   Een Verdrag hoef je niet voor te leggen aan de bevolking. Zo hebben ze alsnog ( met dank aan Balkenellende) die EU grondwet in ons maag gesplitst waar 63% op tegen was.

   • Dit is een belangrijk onderwerp wat bijna nooit aan bod komt. Het knevelen van volkeren voor honderden jaren door verdragen en opgedrongen allianties zoals na WO2. De Anglo-Amerikaanse bezetter krijg je hier nooit meer buiten. Een geldigheidsduur van meer dan een generatie, of zelfs vijftig jaar is een limiet. Daarna moet alles door beide partijen opnieuw tegen het licht gehouden worden. Is het in Nederland ook zo dat sommige weten niet kunnen veranderen met een democratische meerderheid? In België heb je voor sommige knevelwetten een 2/3 meerderheid nodig. Zo kan een minderheid een meerderheid van 65% tegenhouden.

   • Balkenende een van de grootste smeerlappen die de Nederlandse politiek gekend heeft. Balkenende en Hoogervorst voerden marktwerking in de gezondheidszorg in. Twee bankiers die de gezondheidszorg wel eens even zouden regelen. Geld aftroggelen van zieken en hulpbehoevenden. Voor de ellende die Balkenende en Hoogervorst de patiënt aangedaan heeft moeten ze boeten. Alle bezit ontnemen en op straat schoppen is een terechte straf voor deze enorme smeerlappen.

    • Al die verdragen hebben onze vrijheden en ons geluk ondermijnt…. weg met al die verdragen…… nexit nu.

     Een insider vertelde mij eergisteren dat Hongarije al 1 jaar achter de schermen bezig is om de EU te verlaten. De EU wil schijnbaar geen slapende honden wakker maken en het voor de burger nog geheim houden.

     Dat verklaart ook de vijandige houding van Brussel naar Hongarije.

     Ook heeft Hongarije de 2 Amerikaanse legerbasissen gesloten.

   • @peterus : Daarom schrijf ik al jaren :

    Alleen een nationale Grondwet is rechtsgeldig en bindend.
    Het is de enige rechts-grond die er is, en kan juridisch nooit ‘over ruled’ worden,
    want dan wordt die opgeheven. En dat is onmogelijk.

    Alle internationale “afspraken”, o.i.d., enz.
    kunnen daarom nooit meer dan intentie-verklaringen zijn,
    en kunnen dus altijd opgezegd worden.

    • Nederland hééft geen Grondwettelijk Hof ergo de “Grondwet” is een dode letter!
     De Rechter is het verboden de ongrondwettelijk wetten te toetsen aan de Grondwet Art.120 Gw.

 2. Al deze oorlog hitsers maken een cruciale fout …… HET VOLK WIL GEEN OORLOG !!

  Er is totaal geen steun voor een oorlog te beginnen…… dus …. zal Amerika een false flag organiseren en China of Rusland daarvan beschuldigen.

    • Gezien de situatie in Oost-Europa wil CDA-frontman Wobke Hoekstra de dienstplicht weer terug. In militaire óf maatschappelijke vorm ditmaal. Ik neem aan dat deze dienstplicht geldt voor beide seksen en uiteraard ook voor de LHBTI-ers en statushouders. Wobke’s wens zie ik helaas niet in vervulling gaan, laat staan op korte termijn, want, stel dat iedereen kiest voor de maatschappelijke vorm, dan heb je nóg een personeelstekort bij het leger. Overigens herbergt Nederland talloze nationaliteiten, die de Nederlandse taal lang niet allemaal beheersen. Al met al zal de herinvoering van de dienstplicht een organisatorische puinhoop worden en ik vrees dat het CDA met dit voorstel nog méér stemmers kwijt zal raken. Ach ja Wobke, soms kom je met een idee en werp je een balletje op, maar dit balletje zal door iedereen teruggekaatst worden. Volgend balletje graag!

     • Ja, het ene proefballonnetje na het andere komt langs …. lang leve de verkiezingstijd.

      Weg met regeringen. België heeft aangetoond dat het zonder regering veel beter gaat. België heeft 500 dagen geen regering gehad en het leven ging gewoon door en het positieve, juist in die tijd daalde de Belgische staatsschuld.

      Regeringen zijn er alleen om het volk te onderdrukken en financieel uit te kleden.

 3. Kijk naar Oekraïne. De rijke Oekraïnse families vechten niet aan het front die zitten met heel hun gezin in Monaco en feesten daar. Eens dat de oorlog voorbij is komen ze terug om dat beetje wat nog over is te stelen van hen die voor hun land gevochten hebben.

  Laat de elite barsten laat ze hun eigen kinderen maar opofferen aan het front !

  • Het is de Ukrainse maffia die hier in het westen zit. Die hebben begrepen wat een Puppet Zalensky is…..
   Kijk eens naar hun auto’s Porsche cayenne’s Mercedessen van een klasse die je hier maar zelden ziet.
   BMW van een soort van meer dan 150.000 enz.

   Deze lieden VERTIKKEN het om te VECHTEN, zij hadden in de staatskas al een flinke greep gedaan via duistere transacties voordat ze hier kwamen.
   Anders kan een ukrainers die uit een arm land komt , dit niet betalen.
   De dames zien er ook behoorlijk “ geverfd “ uit.
   In mijn omgeving gebeurde het volgende : Nederlandse mensen hadden een familie in huis, en plotseling waren ze verdwenen. In een naburige stad hadden ze een huis gekocht, geen kleintje en zonder hypotheek…… zomaar zonder te groeten WEG….. ONBESCHOFT….
   Hopelijk zijn deze mensen geen blijvertjes want dan ziet het er slecht uit voor Nederland….

   • Anna,
    De vriend van de Azovnazi’s en USAlover heet geen Zalensky maar Zelensky, 1 letter verschil en verder is hij natuurlijk een stropop van despoot USA, groet aan U van Flar

 4. Een goed artikel, met m.i. Een juiste kijk op de verhoudingen in de wereld.‼️Dank hiervoor.

  Het is eigenlijk toch van de gekke dat Biden en zijn administratie zo kan KNOEIEN MET DE WERELD.
  Het zijn juist deze landen Ukraine en China , waar Biden zijn zoon Hunter miljoenen dollars heeft “ opgehaald “ voor zijn familie. En nu verklaard hij , Biden deze landen de oorlog….. nog geen hete hopelijk niet , maar dat kan er zomaar van komen. Met de half gekke Zalensky aan het roer( tje) Ze zijn gek genoeg daar in Amerika.
  En fanatiek genoeg in de Ukraine.

  Maar deze keer hebben de Amerikanen hun hand OVERSPEELD Rusland heeft in het begin van dit hele “avontuur “ contact gehad met China en alle belangrijke landen waarmee Amerika handel bedrijft, en samen met hen een geheel nieuw internationaal financierings stelsel opgezet.
  De andere landen ( behalve het brave jongetje Europa) gaan nu ook doorzien dat de USA niet te vertrouwen is, en dat is een GROOT voordeel. ❗️
  Nu zet AMERIKA ZICHZELF OP TERMIJN BUITENSPEL. De dollar zal verdwijnen als internationale munt ( in Europa zal dat nog wel even duren dat zijn nog echt loopjongens van Amerika ) maar dan zakt hun economie en hun handel als een plumpudding in elkaar.

  SLIM SPEL VAN PUTIN, XI, KROONPRINS MOHAMMED, REGERINGS LEIDERS VAN DE BRICS LANDEN ZUID AFRIKA ZUID AMERIKA ENZ ENZ.

  Maar een kat in het nauw maakt gekke sprongen dus , wat dit artikel ook zegt de omkeer zal w.s. Dit jaar plaats vinden maar de op macht beluste Amerikanen laten zich niet zomaar buiten spel zetten.
  De vraag blijft WAT ZAL ONS NOG TE WACHTEN STAAN❓
  We blijven het volgen.

 5. 14 tank uit Denemarken.
  88 tanks uit Duitsland

  14/88 heeft grote betekenis bij neo nazi’s
  Het lijkt erop dat het expres is gedaan

  • Maak je daarover maar geen zorgen want ga er maar gerust van uit dat Rusland Amerika omsingeld heeft met zijn super duikboten geladen met nog meer superieure drone atoombommen die in 1 klap het verderfelijke oosten (Washington, NY, (Wall Street) en al die belangrijke gebouwen zoals het Pentagon en Langley (het nest van de CIA) en aan de westkust o.a. Californië, dat al verdwijnt met een veel kleiner bommetje.
   De Amerikanen komen niet van een koude kermis terug maar van een hele hete.
   En dan wordt het voor Rusland nog gemakkelijker omdat hierdoor de $ totaal waardeloos is geworden, van de ene op de andere dag, want zolang zal die oorlog niet duren. Ook al die basissen over de hele wereld verspreid, kunnen, van zover weg, Amerika echt niet beschermen en zijn natuurlijk ook zelf doelwit. En wat als ze straks niet meer wapens meer hebben dan wat “veredelde” katapulten?

 6. Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin gaat als een gek tekeer probeert met Chutzpah op steroïden de deal naar zijn hand te zetten, terwijl verstandige leider de aspiraties van de VS hebben laten varen, kan alleen nog maar slechter uit pakken voor het Westen waaronder de EU burgers.

 7. In het hoofdartikel staat dat, als die heroïsche strijd in Stalingrad niet door de Russen was gewonnen, zou de wereldgeschiedenis een heel andere wending hebben genomen.
  Dit is deels mogelijk, maar de oorlog zou sowieso door de Duitsers verloren zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in