Via Unsplash

Westerse samenlevingen zijn in een race verwikkeld om tegen 2050 netto-nul koolstofuitstoot te bereiken. Groenen beweren dat er momenteel technologie bestaat om netto-nul te bereiken betaalbaar is en de economie niet te gronde richt. De elites willen een groen elektriciteitsnet van de eerste generatie dat steunt op duurzame windturbines, zonnepanelen en accu’s voor energieopslag om fossiele brandstoffen of kerncentrales volledig uit te schakelen. Ook moet de verbrandingsmotor worden vervangen door elektromotoren die worden aangedreven door lithiumbatterijen. Het probleem met duurzame energie is dat deze intermitterend en niet schaalbaar is, schrijft Bob Bishop.

Windturbines en zonnepanelen hebben een korte levenscyclus van ongeveer twintig jaar. Ze kunnen niet worden aangepast zoals fossiele brandstof- of kerncentrales, die tot vijftig jaar kunnen worden verlengd. Elektrische voertuigen moeten ook geschrapt worden. De term “vervangbaar” zou beter passen dan “duurzame energiebronnen”. Zodra hun korte economische levensduur is uitgeput, moeten duurzame energie en elektrische voertuigen op grote gifbelten worden gestort.

Windturbine stortplaats in West-Texas

Ik heb verschrikkelijk nieuws voor de groenen; netto-nul koolstof is niet haalbaar. En dat allemaal omdat de groenen niet hebben onderzocht of er al dan niet voldoende basis- en zeldzame aardmetalen zijn en of er voldoende tijd is om ze te ontginnen en de technologieën op te bouwen om de streefdatum van netto-nul koolstof in 2050 te halen.

Uit een recente studie van de Geologische Dienst van Finland blijkt dat de implementatie bij de huidige winningspercentages eeuwen zou duren en dat er meer bewezen reserves van basismetalen en zeldzame aardmetalen nodig zijn.

Uit de studie bleek dat de huidige geschatte metaalreserves in bijna elke categorie een ernstig tekort vertonen. In de onderstaande tabel zijn de categorieën met de tekorten geel gemarkeerd. Dus rekenen de groenen erop dat de maan en asteroïden ontginnen de tekorten zullen aanvullen?

  Time magazine geeft met tegenzin toe: "Oekraïne kan de oorlog niet winnen"
Bron: BGR 2021, USGS, Friedrichs 2022

Hieronder staat de tabel van de studie waarin de jaren worden geschat om de vereiste metalen te produceren. Voor lithium bijvoorbeeld zou het bijna tien millennia duren. Bovendien moeten deze schaarse mineralen worden gedolven, vervoerd en verwerkt, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van koolwaterstoffen, wat meer koolstofuitstoot zou veroorzaken.

Bron: BGR 2021, USGS, Friedrichs 2022

De harde, koude feiten en wiskunde ondersteunen de retoriek van de groenen niet. Het versneld uitbannen van fossiele brandstoffen zonder het equivalent van alternatieve energie te vervangen, zou de moderne samenleving snel doen instorten. Energie is de economie. De netto-nul beweging is “geluid en furie die niets betekent” dan ellende.

Zou de NAVO proxy-oorlog met Rusland een bijbedoeling kunnen hebben om Rusland te laten instorten en zijn enorme natuurlijke hulpbronnen te grijpen om de net-nul fantasieën van de groenen te vervullen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Spaans weerbureau AEMET: Meer dan 50 landen voeren momenteel “activiteiten uit om het weer kunstmatig te veranderen”, en spreekt van “chemische contrails” of “chemtrails” (Update video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWashington’s Reich Syndroom… Oorlogsplannen stapelen zich op van Rusland naar China
Volgend artikelSteeds meer artsen weigeren de booster
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Zoals de groene energie nu is: (ongeveer dan)
  40% groene energie voor huishoudens
  15/20% groene energie voor de industrie.
  En 3% groene energie totale engiebehoefte!!! Kolencentrales met een beetje hout er in zijn ook groen die tellen ze daar bij op. HOE willen dat tot 0 brengen is voor mij echt een groot raadsel!

 2. Er bstaat geen co2 crisis.
  Het is fake news .
  Het gaat om controle en geldroof.
  Controle is de uitgeperste behoefte aan macht.
  Zij zijn onzeker. Wij niet.

 3. Wat ik denk, is dat de wal altijd het schip keert. De groen waanzin wordt achterhaald door de werkelijkheid. Men zal inzien, dat het zogenaamde duurzame, niet duurzaam is, maar een idee-fixe van een aantal klimaat fanatici. De kosten rijzen de pan uit en de burger zal dit niet langer willen betalen. Onze economie kan alleen draaien op duurzame kernenergie, dat betrouwbare en goedkope energie levert en onze welvaart vergroot. Groene energie is leuk voor hobbyisten en zal nooit een werkelijke bijdrage leveren. Zolang er aan der andere kant van de wereld niets aan het milieu wordt gedaan, is onze bijdrage zinloos en te kostbaar en gaat ten koste van onze economie!!

  • Thoriumreactors en waterstof omtwikkelen… daarnaast is er nog het Nikola Tesla verhaal over vrije energie (ether/aether). Fossiele brandstof is ook onzin… onze aardkern maar oneindige hoeveelheid gas en olie aan, zo werkt onze aardkern!!! Dat heeft niks me fossielen te maken, onze aardkern maakt eindeloos gas en olie aan. Schaarste is de leugen waarmee wij bang, arm en verdeeld worden gehouden. Alles wat we nu beleven draait erom dat de elites ALLES schaars willen maken. En daarom willen ze ons afhankelijk maken van stroom, want dat kan je heel heel heel makkelijk manipuleren. Nu moeten ze wereldwijd een heel media netwerk aansturen om de mensheid voor de gek te houden en hun leugen van schaarste in stand te houden… als wij eenmaal het oude normaal vergeten en DENKEN dat stroom de enige energiebron is, dan hebben ze ons schaakmat… stroom zet je met 1 knop aan en uit en als niemand nog andere energiebronnen kent, dan zijn we volledig afhankelijk… ze willen ons 1000% afhankelijk maken. Ze willen voor God spelen.

  • De wal keert altijd het Schip..zo mooi gezegd 🤗 en het daarmee is alles gezegd eigenlijk……(heel mooi gezegde)…👍👍👍👍

 4. Volgens een krantenartikel uit de tijd van de 2e golfoorlog heeft het Pentagon verklaard dat “alle toekomstige oorlogen over grondstoffen zullen gaan”. Dus ook deze oorlog. Blijkbaar zijn de grondstoffen die Rusland heeft noodzakelijk voor hun groene waanvoorstelling. Daarom moet Rusland ontmanteld worden en in kleine stukjes verdeeld worden, waar gemakkelijk over te heersen is. Groenen zijn gevaarlijke, geestelijk gestoorde, niets ontziende arrogante oorloghitsers.

 5. De Groenen leven in een Utopia land, waar alleen hun waanideeën uitvoerbaar zijn. Dus niet.
  De laatste alinea in het artikel is de spijker op zijn kop.
  De proxy oorlog gaat alleen om de (zeldzame) grondstoffen die in de Russische bodem zitten. Om die reden steunt China zijn buurman, want als die valt, dan is China aan de beurt. Dan aast de usa op China. De usa marionetten in west Europa doen hier helaas 100% aan mee. Door dat wanbeleid van de krankzinnige sancties is Europa straks een derdewereldland. Brussel en de regeringen worden “bedankt”. Dag Europa, dag pleuro. Usa volgt ook nog, dag usa, dag (petro) dollar.

  • Alles is gezegd de koning gaat Dood…leve de Wijze uit het Oosten..daar staat de nieuwe Koning 🤝👏👏👏👏🌠

 6. Al die politici die dit promoten zijn hersenloze papagaaien alleen al die zonnecellen zijn de moderne asbest ze zijn voorlopig niet te hergebruiken🤔🧐

 7. milieu en volksgezondheid worden als psychologisch wapen ingezet en daarmee als excuus/rookgordijn/gedrogreden gebruikt om de Great Reset te kunnen uitvoeren.

 8. Wat er onderdrukt is het feit dat Tesla een methode had van vrije energie en energie draadloos te kunnen sturen. Het probleem van vrije energie is dat machthebbers en de elite geen macht meer kunnen uitoefenen.

  Er zijn al foto’s en filmpjes dat ze al zonne panelen en elektrische autos hadden in het begin van de 20e eeuw. Dit is allemaal onderdukt door de rockerfellers die belang hebben in de olie industie.

 9. De ‘groene-energie-zeloten’ zullen wel anders gaan piepen als Nederland (en de rest van de wereld) vol staat met tienduizenden zwaaipalen die elk vliegend dier dat langskomt tot gehakt maalt. Werk genoeg trouwens om elke 20 jaar al die palen te vervangen en gaten te graven om al het niet-recyclebare materiaal onder de grond te stoppen.
  De wereld wordt steeds krankzinniger. (Blij dat ik de 70 gepasseerd ben).

 10. Even kijken wat de groene idioten bereikt hebben.

  Bio ethanol in benzine. De pest voor oude motoren en kleine tweetakt motoren; tast kunstof van carburator aan; tast cilinder wand aan, tast zuigerveren aan.
  En waarom: er is voor eeuwen genoeg olie in de grond.

  Fijnstof gekte–zou van diesels komen. In verschillende steden mogen oude diesels niet in centrum komen.
  Alweer stompzinnige onzin.
  Werkelijkheid: fijnstof komt van remmatereaal en banden; heeft niks et motoren te maken.

  Gas verwarming mag niet. WEL bio centrales die per uur zo’n 30 ton hout verbranden…..

  Windmolens: achtelijk. Onbetrouwbaar, ontzettend duur in onderhoud. waardeloos. per kilowat zo duur, dat als we de werkelijk kosten betalen, we weer onder een 40 watt lampje in de kamer gaan zitten.
  Ook veel dodelijke ongelukken bij de bouw van die afgrijselijke dingen.

  Note bij atoomcentrales in westerse landen; sinds 1945 EEN dode…..

  Zonnepanelen; na 5 jaar versleten en moeten vervangen worden. Veel en veel te duur perkW.

  De enige goede methode: atoom centrales. Schoon, veilig en effectief.
  ——————————————————————————————
  Wat betreft koolstof uitoot: als heel europa morgen in de zee zou zakken, zou er geen meetbaar verschil zijn.
  De grote vervuilers zijn de arme mensen in China, India.
  Overtuig die nou maar eens, dat ze nog armer moeten worden, om de gekkies van de Groenen te plezieren.

  Veel succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in