De Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung publiceerde gisteren een stuk (in het Duits) waarin werd beweerd dat CIA-baas William Burns 20% van Oekraïne heeft aangeboden aan Rusland in ruil voor vrede in Oekraïne, schrijft Andrei.

Zoals Newsweek samenvat:

NZZ meldde donderdag, onder verwijzing naar hooggeplaatste Duitse buitenlandse politici, dat Burns medio januari aan Kiev en Moskou een vredesplan heeft voorgelegd dat een einde zou maken aan de oorlog, die begon toen Poetin op 24 februari 2022 Oekraïne binnenviel.

Volgens de krant bood het voorstel “ongeveer 20 procent van het grondgebied van Oekraïne” – ongeveer de grootte van de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne.

De woordvoerder van het Kremlin, Dimitry Peskov, het Witte Huis en de CIA verwierpen de bewering:

Een CIA-functionaris vertelde Newsweek dat beweringen in het NZZ-rapport dat Burns in januari een geheime reis naar Moskou maakte en dat er een vredesvoorstel was gedaan door de directeur namens het Witte Huis, “volledig onjuist” waren.

Vorige maand reisde Burns in het geheim om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Kiev te ontmoeten en te informeren, meldde de Washington Post.

Volgens de Neue Züricher hadden zowel Kiev als Moskou het Amerikaanse plan afgewezen.

Dat iedereen ontkent dat dit is gebeurd, betekent dat de beweringen van de Züricher waarschijnlijk waar zijn.

Wij weten dat de besprekingen tussen Washington en Kiev nog gaande zijn.

Op 30 januari was minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken in Egypte en had een ontmoeting met de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Sameh Shoukry. Een dag later vloog Shoukry naar Rusland en ontmoette daar minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov. Egyptische media meldden dat Shoukry een brief van Blinken bij zich had:

Het Egyptische staatspersbureau Al-Ahram meldde dat Shoukry een boodschap van Blinken aan Lavrov overhandigde. De boodschap lijkt te verwijzen naar een oproep om het offensief van Rusland in Oekraïne te stoppen.

“Rusland moet deze acties stoppen zodat de onderhandelingen kunnen slagen,” luidde de boodschap volgens Al-Ahram.

Een woordvoerder van het State Department vertelde Al-Monitor dat Blinken een consistente boodschap had dat Rusland de oorlog in Oekraïne moet stoppen en zijn troepen uit het land moet verwijderen omwille van de vrede. De boodschap die hij aan Shoukry gaf week daar niet van af, aldus de woordvoerder.

Lavrov omschreef het voorstel als “onvolledig”. Lavrov prees ook Egyptes “gebalanceerde” aanpak van de oorlog in Oekraïne. Lavrov zei verder dat Rusland met Egypte in gesprek zal blijven over de Oekraïne-kwestie, meldde Al-Ahram, onder verwijzing naar de persconferentie.

“We zullen contact blijven houden. En ik vertrouw erop dat dit in het belang zal zijn van de vriendschap tussen de twee landen,” zei Lavrov.

Samengevat: Rusland heeft de rol van Shourkry als tussenpersoon in de onderhandelingen geaccepteerd, maar wil een beter aanbod van Washington.

  Rusland: De Nieuwe Wereldorde is tot een einde gekomen

We zullen zien wat hieruit voortkomt.

De VS weten dat het Oekraïense leger niet in staat is de huidige verdedigingslinie in het oosten vast te houden. De vrees is dat het zal vluchten als de linie wordt doorbroken.

Oekraïne heeft al verschillende brigades van de Bakhmut/Artyomovsk-lijn gehaald om gaten in andere verdedigingslinies te dichten (Ugledar, Kremmina). Op 17 januari telde ik op de inzetkaart van Military Land 27 Oekraïense brigades in dat gebied. De kaart toont nu slechts 18 Oekraïense brigade-equivalenten op de lijn Soledar-Bakhmut.

17 januari – 27 Oekraïense brigade-equivalenten

Bron: Military Land Deployment Map – Klik voor groot

3 februari – 18 Oekraïense brigade-equivalenten

Bron: Military Land Deployment Map – Klik voor groot

Het aantal Oekraïense doden in de stad moet extreem hoog zijn:

[Mykola] Bielieskov, [een onderzoeker aan het Nationaal Instituut voor Strategische Studies van Oekraïne,] Bielieskov zei dat Oekraïne zijn gebrek aan zware uitrusting compenseert met mensen die bereid zijn tot het laatst toe stand te houden.

“Licht bewapend, zonder voldoende artillerieondersteuning, die ze niet altijd kunnen krijgen, houden ze stand en houden ze aanvallen zo lang mogelijk af,” zei hij.

Het resultaat is dat de strijd zowel voor Oekraïne als voor Rusland enorme verliezen aan troepen heeft opgeleverd. Hoe dodelijk is niet bekend: Geen van beide partijen zegt iets.

Langs de frontlinie aan Oekraïense zijde verlenen medische eenheden spoedeisende hulp aan slachtoffers op het slagveld. Dagelijks passeren 50 tot 170 gewonde Oekraïense soldaten één van de verschillende stabilisatiepunten langs de frontlijn in Donetsk, volgens Tetiana Ivanchenko, die zich als vrijwilliger inzet in Oost-Oekraïne sinds daar in 2014 een door Rusland gesteund afscheidingsconflict begon.

Rusland heeft de intensiteit van de strijd opgevoerd:

De Russische artilleriebeschietingen zijn gestegen van een gemiddelde van ongeveer 60 per dag vier weken geleden tot meer dan 90 per dag vorige week. Op één dag alleen al waren 111 Oekraïense locaties het doelwit.

Op dinsdag hebben Russische troepen 197 keer Oekraïense stellingen in Bakhmut bestookt met korteafstandsgeschut, en de twee partijen raakten ongeveer 42 keer slaags, aldus het Oekraïense leger, aanzienlijk meer dan een maand geleden. Oekraïense troepen sloegen Russische soldaten terug die hun linies keer op keer aanvielen, aldus het leger.

Het bovenstaande bevestigt de aantallen artilleriegevechten die in de dagelijkse rapporten van het Russische ministerie van Defensie worden vermeld. Het bevestigt ook dat Rusland geen gebrek heeft aan artilleriemunitie.

  Azov officier: Oekraïens grootste probleem is dat we onze beste strijders verliezen bij Bakhmut

Maar ondanks dat stenografeert de New York Times opnieuw ongeloofwaardige beweringen over hoge Russische slachtoffers:

Het aantal gedode en gewonde Russische troepen in Oekraïne nadert de 200.000, een grimmig symbool van hoe slecht de invasie van president Vladimir Poetin is verlopen, volgens Amerikaanse en andere westerse functionarissen.

Hoewel de functionarissen waarschuwen dat slachtoffers moeilijk te schatten zijn, vooral omdat Moskou zijn oorlogsslachtoffers en gewonden stelselmatig onderschat, zeggen zij dat de slachting in en rond de Oost-Oekraïense stad Bakhmut en de stad Soledar de toch al hoge tol nog verder heeft opgedreven.

Omdat Moskou wanhopig op zoek is naar een grote overwinning op het slagveld en Bakhmut ziet als de sleutel tot de overname van het hele oostelijke Donbas-gebied, heeft het Russische leger slecht getrainde rekruten en voormalige veroordeelden naar de frontlinies gestuurd, recht in het pad van Oekraïense beschietingen en machinegeweren. Het resultaat, zeggen Amerikaanse functionarissen, is dat dagelijks honderden troepen worden gedood of gewond raken.

De cijfers van de Oekraïense slachtoffers zijn ook moeilijk te achterhalen, gezien de terughoudendheid van Kiev om zijn eigen oorlogsverliezen bekend te maken. Maar ook in Bakhmut zijn dagelijks honderden Oekraïense troepen gewond geraakt en gedood, aldus functionarissen. Beter getrainde infanterieformaties worden in reserve gehouden om hen te beschermen, terwijl minder goed getrainde troepen, zoals die in de territoriale verdedigingseenheden, aan het front worden gehouden en de zwaarste beschietingen te verduren krijgen.

Op 22 januari zei Gen. Eirik Kristoffersen, de Noorse defensiechef, op de Noorse televisie dat Rusland naar schatting 180.000 doden en gewonden had, terwijl Oekraïne 100.000 doden en gewonden had en 30.000 burgerslachtoffers.

Ik vind deze beweringen over hoge Russische slachtoffers lachwekkend, omdat we weten dat de Russische artillerie meerdere malen meer granaten per dag afvuurt dan het Oekraïense leger kan afvuren. Artillerie is de grote doder in deze oorlog.

Er zijn vaak beweringen van amateur-‘deskundigen’ dat de verdediger in het voordeel is in stedelijke oorlogsvoering en minder slachtoffers maakt dan een aanvaller. Beide beweringen zijn gewoon fout:

Het idee dat stedelijk terrein de verdediger bevoordeelt, een gebruikelijke bewering van de hedendaagse urban exceptionalisten, is onjuist. In de jaren tachtig toonde het Britse Defence Evaluation and Research Agency (DERA) aan dat stedelijk terrein geen paradijs voor verdedigers was. Het tegendeel was waar. De aanvallers wonnen bijna altijd, en in bijna alle gevallen waarover gedetailleerde gegevens beschikbaar waren, leden de verdedigers hoge verliezen.

Met name goede training en ondersteunend vuur van pantservoertuigen gaven de doorslag bij stedelijke operaties. Op basis van een vergelijking van historische analyses met proeven met de Berlijnse Brigade, bevestigde verder onderzoek dat stedelijke operaties meestal, maar niet altijd, slecht afliepen voor de verdediger, om zeer begrijpelijke redenen. Bekwame stedelijke verdedigingen waren zeldzaam en vereisten vooraf geplande tegenaanvallen die het best ondersteund werden door pantserwagens. Nog meer bewijs bleek uit het werk van Christopher Lawrence, die de bevindingen van DERA bevestigde.

Zelfs een vluchtige analyse van algemeen beschikbare gegevens lijkt het bovenstaande te ondersteunen. De slag om Marawi bijvoorbeeld kende 150 dagen van gevechten waarbij de verdedigers catastrofaal verloren: 6,52 KIA (Killed in Action) per dag tegenover 1,12 KIA per dag voor de aanvallers. Fallujah 2004 duurde 50 dagen en de Amerikaanse aanvaller leed 112 KIA met een snelheid van 2,24 per dag, terwijl de verdediger naar schatting 40 KIA per dag verloor. Operatie Protective Edge in 2014 duurde 49 dagen en de IDF verloor 67 KIA, dus een hoger aantal slachtoffers dan in Marawi met 1,3 KIA per dag, maar slechts een heel klein beetje.

De strijd om Bakhmut is veel intensiever dan de bovengenoemde gevechten.

  In video: Russen gebruiken ondergrondse tunnels om Oekraïense vestingswerken in Avdeevka te bestormen

De Russische troepen vallen stedelijke conglomeraten aan terwijl ze absolute artillerieoverwicht en veel munitie en pantser hebben. Het Oekraïense leger verdedigt de steden meestal met weinig getrainde territoriale brigades te voet, terwijl het zijn beter getrainde en uitgeruste reguliere eenheden als back-up houdt. Er is ook een acuut gebrek aan gepantserde ondersteuning aan Oekraïense zijde.

Maar we weten uit de militaire geschiedenis en wetenschap dat de verdediger meestal meerdere malen meer slachtoffers maakt dan de aanvaller. We weten ook dat goede training en gepantserde ondersteuning essentieel zijn voor de verdedigende partij. De Oekraïense troepen in Bakhmut hebben geen van beide.

Tien dagen geleden schatte de goed geïnformeerde Kolonel .(gepensioneerd.) Doug Macgregor het aantal doden aan Oekraïense zijde (video) op 122.000 doden plus 35.000 vermist in actie (vermoedelijk dood). Het aantal dode Russen (inclusief Wagner-troepen en Donbas-milities) ligt op 16.000 tot 25.000 met 20 tot 40.000 extra gewonden. De aantallen zijn sindsdien toegenomen en de Oekraïense aantallen zijn vele malen groter dan die van de Russen.

Moeten we desondanks geloven dat Rusland veel meer mannen verliest dan Oekraïne? Niemand zou zo dom moeten zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wordt Duitsland ooit wakker?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJacht op NAVO-tanks – Het Sudoplatov Bataljon van Zaporizhzhia looft 160.000 euro uit voor verovering NAVO-tanks
Volgend artikelWashington’s Reich Syndroom… Oorlogsplannen stapelen zich op van Rusland naar China
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Rusland praat via Egypte over vrede, in het bericht zegt men dat de Russen vele doden heeft gekregen in zijn leger, de VS wil dat Rusland gaat praten over vrede en zich terug gaat trekken uit het land van de Azovfascisten, het gaat zo slecht met Rusland in die oorlog dat de VS wil dat Rusland voor vrede gaat, hahahaha, de Russen maken gehakt van al die vrienden van de Azovfascisten, mogen zij branden in de hel allemaal, hoop dat Rusland gewoon door gaat met hun gestelde plannen, geen medelijden met die Azovgasten en hun Rechtse kameraden, niks geleerd van de geschiedenis, Rusland wel hoop ik (?)!

 2. De 35.000 vermiste Oekraïnse soldaten zouden zomaar overgelopen kunnen zijn naar Russische kant. Er zijn al berichten verschenen van Oekraïnse soldaten die nu voor Rusland vechten.

  Als je mensen van de straat moet plukken om onder dwang te vechten voor Oekraïne denk je dat die mensen gemotiveerd zullen zijn. Zij zullen iedere kans die zich voor doet om over te lopen naar Russische zijde.

 3. Ik snap nog altijd niet waarom de Oekraïners nog niet tegen hun beulen in Kiev vechten.
  De thermobarische bommen van de Russische artillerie maken een slachting – meer dan 90% van de verliezen. De Oekraïense zijde is weerloos; een volledig nutteloze weerstand zelfs al hadden ze goede wapens en training. Welke gek gaat die moorddadige clowns verdedigen tegen de interessen van zijn eigen familie na jaren van plundering en terreur ???

  Hetzelfde doen wij in Europa: we laten moorddadige gekken oorlogen opzetten, mensen mutileren met injecties, de economie vernietigen met lockdowns en speculatie op brandstoffen, de geesten vernietigen met LGTB en klimaatleugens dringen zogenaamde groene alternatieven op, die mens en natuur vernietigen.

  Toon een beetje verantwoordelijkheidszin en breng de regeringen, de EU en NATO ten val. IJsland heeft in 2005 getoond, dat dit de juiste oplossing is en perfect kan zonder geweld. Geen angst voor de boze Poetin, die heeft geen interesse in onze puinhoop. Valt de waanzinnige Anglo-Zionistische bedreiging weg, dan ook meteen de nood aan militaire actie van de Russen tegen ons.

  Willen jullie echte informatie, ga dan naar Wagner op Telegram : https://t.me/wagner_group_pmc

 4. De Engelsen provoceren RU om een atoombom op Londen te krijgen.
  Het aantal dode engelsen zal laag zijn; maar ze zijn dan in een klap van de moslims an afrikanen af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in