Rusland lanceerde een verrassingsraketaanval op Oekraïense doelen met massale lanceringen van Kalibr-kruisraketten vanaf oorlogsschepen in de Zwarte Zee. Voor het eerst in vele maanden namen ook bommenwerpers deel aan de luchtaanvallen, waarbij lucht-grondraketten werden gelanceerd, misschien een teken van een verandering in tactiek van de kant van de Russen.

Volgens de Oekraïense premier Denys Shmygal heeft het land tot nu toe 44% van zijn kernenergieproductie en 2/3 van zijn thermische centrales verloren.

De gouverneur van de regio Nikolajev, Vitaly Kim, kondigde aan dat “twee ongeïdentificeerde doelen” door zijn regio naar het westen van Oekraïne vlogen en kondigde ook raketlanceringen vanuit de Zwarte Zee aan.

In de stad Khmelnitsky, 274 kilometer ten westen van Kiev, hebben zich twee explosies voorgedaan, zei het hoofd van de gelijknamige regio, Sergei Gamali.

Het hoofd van het militaire garnizoen van Kharkiv, Serhiy Melnyk, zei dat zes Kalibr-kruisraketten afgevuurd vanuit de Krim richting het westen van Oekraïne vlogen.

Video’s van de lancering van de Kalibr kruisraketten.

Grootschalige raketaanval op kritieke infrastructuur van Oekraïne

Volgens Russische media werd in de ochtend van 18 februari op bijna het hele grondgebied van Oekraïne een luchtalarm afgekondigd.

Oekraïense inlichtingenbronnen maakten melding van Russische raketten in de richting van Khmelnitsky, Ternopil, Dnepropetrovsk, Krivoy Rog en een hoog risico op raketaanvallen op een aantal andere steden.

Het hoofd van het Bureau van de President van Oekraïne, Andriy Yermak, vertelde op het Telegramkanaal dat de Russen tijdens de raketaanval regelmatig vliegtuigen gebruikten om Oekraïense doelen aan te vallen.

Hij zei dat de Russische luchtmacht lucht-grondraketten gebruikte van het type Kh-59, Kh-29T en Kh-31P.

  Voormalig adviseur van Zelensky: Tuckers interview onthult een steeds geduchtere Poetin

Van haar kant zei de Oekraïense luchtmacht dat de Zwarte Zeevloot van de Russische marine Kalibr-kruisraketten lanceerde.

Tegelijkertijd liet het Oekraïense energiebedrijf DTEK, eigendom van oligarch Rinat Akhmetov, weten dat er preventieve noodstroomonderbrekingen worden doorgevoerd in de regio’s Kiev, Odessa en Dnepropetrovsk.

Elektrische onderstations in Lviv verwoest

Als gevolg van massale raketaanvallen door de strijdkrachten van de Russische Federatie op de stad Lviv zijn bijna alle elektrische onderstations vernietigd. Dit heeft het hoofd van het stadsbestuur Andrei Sandovoy bekendgemaakt.

Volgens de burgemeester van Lviv kunnen de elektrische onderstations in de stad en het omliggende gebied hun functies als gevolg van een grote ramp niet uitvoeren. Bovendien zouden ingenieurs volgens Santovoi nog enkele “noodoplossingen” vinden, waardoor de stad over elektriciteit beschikt.

Santovoi merkte ook op dat andere belangrijke infrastructuurvoorzieningen in Lviv eveneens zijn verwoest. De meeste daarvan kunnen niet worden hersteld, zodat ze vanaf vanaf de grond zullen moeten worden opgebouwd.

Oekraïne heeft bijna de helft van zijn kernenergie en twee derde van zijn thermische energieproductie verloren

Als gevolg van de Russische aanvallen en de Russische controle over de kerncentrale van Zaporizja heeft Oekraïne 44% van zijn nucleaire productie en driekwart van zijn thermische centrales verloren.

  Caitlin Johnstone: Wat de mainstream media niet meer kan zeggen

Dit verklaarde de Oekraïense premier Denys Shmygal tijdens een regeringsvergadering.

“In het algemeen blijven door de voortdurende aanvallen bijna twee dozijn thermische centrales beschadigd. Als we hieraan het feit toevoegen van de inbeslagname van een deel van onze energiefaciliteiten, dan verloor Oekraïne tijdelijk 44% van de nucleaire productie, 75% van de capaciteit van thermische centrales”, zei hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Daar gaan we weer!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelParanoia: Is dat altijd slecht?
Volgend artikelOekraïne Situatierapport – Aantallen verliezen, gebrek aan tanks, er is iets aan de hand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Das t hele eieren eten adriaan.Zionisten.Maja waar worden WIJ dan voor uitgemaakt?Wat de mensen niet beseffen is dat zios hun eigen volk op offeren voor gewin.Wat al in de tweede wereldoorlog gebeurd is.En als je dan kijkt op internet hoe fanatiek de joodsche jeugd is.Wij zijn niks.Tis echt absurd.
   Hoe ze denken.Hoe ze doen.Dan kan ik net zo goed mn poetsemmer pakken.Heb UREN aan getuigenissen gehoord van joden over het leven in de kampen.Tis niet zoals ze schetsen.Alsof het een soort van eenheid was.Het waren beesten onder mekaar.Van meerdere vrouwen gehoord.Menigeen afgestapt van het joods geloof daar door.Wat er ook gebeurd,buiten alles wil ik de waarheid weten.En die is niet mooi.Geen eenheid.Ieder voor zich.Hoe mooi de joden het ook vertellen en inpakken.FOH.

 1. Platgooien dat hele nazi land.

  Wat moet het westen nog in Oekraïne als het hele land plat gebombardeerd is ?
  Vrede wilde het westen niet dan rest maar 1 ding ….. helemaal platgooien.

  Ik zal er geen traan om laten.

 2. Mooie video’s weer. Enige compensatie voor de opgedrongen anti Rusland propaganda. Op naar de 100% vernietiging van dat hele k*tland. Ik hoop dat die inwoners eens gaan nadenken en poppetje Zelenksy afleveren in Moskou, liefst samen met die westerse oorlogshitsers die continu afreizen naar Kiev. Aub meneer Putin, wat wisselgeld. En nu eerst ff met de billen bloot vanwege het opblazen van de northstream.

 3. Ik heb het al eens eerder opgemerkt mensen: vrede is enige oplossing. Het juichen bij “overwinningen” toont aan dat jullie dit zien als een voetbal wedstrijd. Ik ben het eens dat het goed is dat de NATO een lesje krijgt in nederigheid. Maar bedenk ook dat noch de Russische soldaten noch de Ukrainers met plezier vrijwillig naar het front gelopen zijn. De drijvende kracht achter alle oorlogen blijft wederom buiten beeld. De vrij metselaars onder aansturing van de Rothschild’s bepalen wat er gebeurt in jou en mijn land. Het verdriet om de vele dode zonen en dochters van oorlog voeren is immense. En staat m.i. in geen verhouding tot welke strategische beslissing dan ook. Er zijn dus maatregelen nodig om de politieke structuren in eigen land vrij te maken van de invloed van vrijmetselarij en ook daar helpt geen oorlog. We zullen ons mentaal moeten wapenen tegen corruptie en blackmail want zo werkt het Rothschild systeem. Een zakenkabinet als tussenstop met een gerichte opdracht om de regels voor de toekomstige politici aan te passen volstaat! Redactie: naast dankbaarheid voor de open verslaggeving, bedenk dat Putin net zo’n uitbuiter van de bevolking is als de regering in de US! En Brussel schakelt met de US bij gebrek aan een eigen beleid wat er al 30 jaren ontbreekt. Het zou mijn voorkeur hebben wanneer jullie aanzetten tot organisatie, om te komen tot zuivering van de EU politiek: manifest?

 4. @Donnish hoe kom je aan de bewering dat Putin een uitbuiter van de bevolking is. Mijns inziens heb je dat overgenomen van de MSM. Je verdere geleuter over vrede doet afbreuk als je niet goed geinformeerd bent.
  Naar mijn bescheiden mening heb je de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Het noemen van Rothschild is een ding maar geeft niet wat werkelijk wat achter de schermen gebeurt. Je denkt niet logisch na want als Putin dezelfde “slaaf” van die elite zou zijn dan zou dat betekenen dat 100% van de wereld in handen zijn van die elite, hoezo “aanzetten tot organisatie….”‘ . Je weet werkelijk waar je over praat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in