Er zijn onbevestigde geruchten op de sociale media dat generaal-majoor Cloutier van het Amerikaanse leger door de Russische strijdkrachten in Mariupol gevangen zou zijn genomen. Intel Slava Z, een Telegram-kanaal, meldde eerder dat NAVO-officieren uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden met Azov-strijders in Mariupol vastzaten, schrijft Freewestmedia.com.

Enkele verwoede pogingen om deze ingesloten personen te redden zijn geregistreerd. De Westerse mogendheden zouden niet graag zien dat NAVO-commandanten of huurlingen uiteindelijk met Azov-strijders worden geparadeerd, om voor de hand liggende historische redenen. De optiek van vechten voor nazi’s is niet populair.

Er zijn zelfs geruchten over een gevangengenomen Amerikaanse generaal, maar die konden niet bevestigd worden. De generaal in kwestie is voor het Oekraïense leger wat Victoria Nuland is voor de Oekraïense politici – een instrumentele figuur.

Generaal-majoor Cloutier van het Amerikaanse leger is misschien gevangen genomen door de Russische strijdkrachten in Mariupol. Als old-school, praktische militair is hij vóór de oorlog vele malen op de grond in Oekraïne gefotografeerd, waar hij het Oekraïense leger tot NAVO-normen opleidde. In een persconferentie beschreef Cloutier de Oekraïners als zijn broeders.

De Britten hielpen overigens de Oekraïense marine, terwijl Frankrijk de luchtmacht had opgeleid.

Cloutier zou een grote rol gespeeld hebben bij de geplande Oekraïense aanval op Donbass en zo’n kundig man zou men graag ter plaatse hebben om te helpen bij de coördinatie van de gecombineerde Amerikaanse, Britse en Franse inlichtingen en technische steun aan Oekraïne tijdens de voorbereiding van de aanval op Donbass. “Zijn arrogantie kan er ook voor gezorgd hebben dat hij in Mariupol vast kwam te zitten,” merkte een bron op.

  In video 18+: Oekraïners slaagden er niet in Britse huurling te evacueren

Een ander feit dat kan wijzen op het belang van degenen die in de staalfabriek in Mariupol vastzitten: volgens de Franse onderzoeker Thierry Meyssan is generaal Eric Vidaud, directeur van de Franse militaire inlichtingendienst, op 29 maart 2022 ontslagen, zonder dat er een officiële verklaring voor gegeven werd. “Het lijkt erop dat generaal Vidaud in werkelijkheid op directe instructie van de privé-staf van president Macron, in 2021 toen hij commandant van speciale operaties was, mannen had ingezet om toezicht te houden op het regiment Azov Banderites.”

Twee van de vijf Oekraïense helikopters die geprobeerd hadden het bolwerk van het Azov-regiment te ontvluchten, nadat de Russen Mariupol hadden omsingeld, werden op 30 maart neergeschoten. De overlevenden werden door het Russische leger gevangen genomen en waren vrij coöperatief. Reporters in de buurt van de plaats hebben inmiddels voorwerpen gevonden die aan Franse militairen toebehoorden. Volgens onbevestigde geruchten is ook een tweede poging om per helikopter te vluchten mislukt.

Het verhaal van de evacuatie van de Westerse adviseurs uit Mariupol werd het plot van een minicomic. Volgens het plot loopt voor hen alles droevig af. Screenshot van minicomic.

“De militairen van het commando speciale operaties staan voor alle logistieke zaken onder het bevel van de chef-staf van de strijdkrachten, generaal Thierry Burkhard, maar zij krijgen hun bevelen rechtstreeks van het hoofd van de strijdkrachten, president Emmanuel Macron,” legde Meyssan uit.

Helikopterpiloten voor speciale operaties worden gewoonlijk niet uitgezonden om huurlingen of zelfs inlichtingenagenten te evacueren, tenzij het toevallig hooggeplaatste CIA, MI6 of Mossad agenten zijn, zei een bron. “Nog minder zouden hoogopgeleide en waardevolle Spec Ops piloten tweemaal op een ultra-hoog-risico missie gestuurd worden.” Tenzij er natuurlijk toevallig hooggeplaatste personen in de staalfabriek opgesloten zitten.

  Nieuw IJzeren Gordijn in Europa, net als het vorige, is een creatie van Westerse vijandigheid tegenover Rusland

Aanvallen in de omgeving door de Russische marine zouden verband houden met het opstellen van Britse Sea Skua raketten, wat wijst op verdere maatregelen van de Britten om ervoor te zorgen dat dergelijke agenten niet gevangen genomen worden.

“Hoewel Sea Skua een oud systeem is, hebben de Britten er grote voorraden van en ze kunnen op een grondlanceerplatform worden opgesteld en worden afgevuurd vanuit dekking, een vrachtwagen, binnen in een magazijn. Ze zouden een puinhoop maken van Russische bevoorradingsschepen en landingsvaartuigen.”

De Britten hebben tot nu toe duizenden raketten aan Oekraïne geleverd in de vorm van NLAW’s, en nu Starstreak, een draagbaar luchtverdedigingssysteem voor de korte afstand. Boris Johnson bevestigde eerder dat er anti-scheepsraketten naar Oekraïne zouden worden gestuurd.

Een Amerikaanse generaal, die samen met de NAVO de inspanningen van Oekraïne tegen Rusland coördineert, zou de directe militaire betrokkenheid van de NAVO en dus haar actieve deelname aan de oorlog aan het licht kunnen brengen.

Oorlogscommentator Pepe Escobar is er zeker van dat er nog steeds NAVO-adviseurs vastzitten in Mariupol: “Ja, er zit nog steeds een hele reeks NAVO honchos met de Azov neonazi’s verschanst in de ingewanden van Azovstal. Maar de sleutel is wat er zich in die ondergrondse acht verdiepingen lager afspeelde.”

Volgens Escobar is er in een diepe bunker een laboratorium voor biowapens, waarin burgergevangenen van de “Biblioteka” gemarteld worden en mogelijk blootgesteld aan menselijke experimenten. “De “kuil” kan een door de NAVO beheerd ondergronds biolab in Azovstal geweest zijn.”

De eigenaar van Avostal, Rinat Akhmetov, een Oekraïense oligarch, is bij deze experimenten betrokken geweest, aldus Escobar. Akhmetov is verbonden met Metabiota, het bedrijf van Hunter Biden. Op Hunter’s achtergelaten laptop staan e-mails waarin gedetailleerd staat beschreven hoe Hunter had geholpen miljoenen dollars te verkrijgen voor Metabiota, een contractant van het Ministerie van Defensie die gespecialiseerd is in onderzoek naar pandemie-veroorzakende ziekten die als biowapens gebruikt zouden kunnen worden.

  Bloomberg: Europese sancties en een historisch record voor de export van olieproducten uit Rusland

Bovendien stelde Biden Metabiota voor aan een naar verluidt corrupt Oekraïens gasbedrijf, Burisma, voor een “wetenschappelijk project” waarbij laboratoria met een hoog bioveiligheidsniveau betrokken waren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is de doodsteek voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWashington Post: “Voor sommigen in de NAVO is het beter dat de Oekraïners blijven vechten, en sterven, dan dat er vrede komt”
Volgend artikelOekraïense burgers zeggen “Fascistische neonazistisch Azov-regiment schiet op de burgerbevolking” (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het blijft spannend, we zitten midden in een film waarvoor we continu betalen. Ik ben benieuwd wie de Russen te pakken krijgen, al zal het allemaal onduidelijk zijn door de censuur in de media.

  Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe de NAVO al die wapens naar binnen weet te krijgen. Het moet voor Rusland toch te doen zijn de grenzen te controleren met drones en satelieten.

 2. Heftig verhaal…als het zo is dat er daar proeven met mensen worden gedaan dan denk ik dat de hele politieke kaste van Europa als medeschuldig kan worden gezien. Dat zou betekene dat de straf ook collectief is. Zou Rusland Eropa nuken omdat hier de medeschuldigen zitten dan zou dat voor Rusland niet hinderlijk zijn, over 100 groeien hier ook weer bloemen en bomen….

  Wat ik weet is dat we hier dus medeplichtigne hebben en dat de Russen die ook willen hebben. Misscheinb komt er wel een ultimatum aan ons burgers van Europa: lever de politici uit ter berechting of we nuken jullie wezenloos….het zou niet leuk maar wel rechtvaardig zijn. Ik stem vast voor uitleveren….

  Wat mij duidelijk is geworden is dat de waarheid er niet tot doet in het spel van de gorte mensen, slechts wie zijn zakken vol kan graaien en ermee weg komt. ongeveer alles officieel en zogezegd vertegenwoordigende de mensen liegt. Wat mij betreft mag de nuke erop. Liever dood dan leven tussen leugenaars.

   • Hirosima was een Uranium bom, de andere Plutonium. Het verschil is dat Uranium snel minder straling geeft, Plutonium is wat lastiger. Blijft vrij kut als je er 10 km vandaan woont….al die troep die door de lucht vliegt, glasscherven die alles kapot snijden….plus dat je stof in ademt waarin werkelijk alles zit…je kan beter zandstralen zonder helm…..

    Ik kende vroeger een man die als piloot bij de Amerikanen vloog op een bommenwerper en in de stille Zuidzee een bom moest gooien op een eiland van 3 km lang en 2 km breed….Het was een bom met vloeibare zuurstof en explosieven wat ik me kan herrinerren….hij zei dat het een grote vuurbal was en dat iedereen op het eiland kansloos was…later werd hij tolk op de Neurenberg processen. Ik kende de man een beetje, maar ik denk dat hij zoals alles hier nu gaat wat het liegen en bedriegen betreft gisteren al met het geweer in de hand naar Den Haag was getrokken….hij zal op 4 mei zich in zijn graf omdraaien vanwege het huichelen van lui zoals Rutte….

 3. Begrijpelijk waarom de corrupte VS/EU/NAVO de Russen met alle mogelijke middelen daar weg willen hebben. Het begint er steeds meer op te lijken dat daar de afgelopen jaren zóveel rottigheid gepleegd is dat dit nooit boven water mag komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in