Is er op dit moment iets op het internet over de oorlog in Oekraïne dat hilarischer, onoprechter en ronduit belachelijker is dan het “interview” tussen de Washington Post en NAVO-secretaris Jens Stoltenberg?

Als mediagebeurtenis is het misschien niet op uw tijdlijn verschenen, aangezien niet EEN enkel westers mediakanaal ervoor koos om het op te schrijven als een echt nieuwsitem op zich. De reden hiervoor is dat de meeste redacties argwaan kregen en besloten het te negeren, schrijft Martin Jay.

De reden was simpelweg dat het interview niet echt oprecht was en door sommigen als “nepnieuws” zou kunnen worden beschouwd, aangezien het interview zelf niet werd afgenomen in de klassieke zin van een interview. Stoltenberg ging niet voor de Post verslaggever zitten, van aangezicht tot aangezicht, en hield het interview rechtstreeks. Wat vrijwel zeker het geval was, was dat de persvoorlichters van de NAVO met WaPo afspraken maakten over de vragen die vooraf werden gesteld; misschien hebben ze de vragen zelfs zelf geschreven.

Een aanwijzing hiervoor is hoe beperkt en steriel het interview is wanneer het op de pagina staat. Als er geen vervolgvragen zijn – en daar waren grote kansen voor – is dat normaal gesproken een teken dat het een PR-exercitie was en zo ver verwijderd van een “interview” en alles wat daarbij hoort als maar mogelijk is.

Wat was de achterliggende gedachte? Mogelijk voelt Stoltenberg dat hij zal worden herinnerd als een liefhebbende en loyale puppy van de Amerikanen, in het bijzonder van de regering Joe Biden, die hem de gespreksonderwerpen geeft voor bijna alles wat hij zegt – en dat tegen de tijd dat hij in oktober aftreedt, Oekraïne en zijn marionet in Kiev er veel slechter aan toe zullen zijn dan nu. Hij bereidt zijn erfenis voor terwijl hij zich in de elitaire enclave van gouverneur van de centrale bank van Noorwegen nestelt, compleet met de status van Bildenberg Club. De maffia die de westerse elites bestuurt, heeft hem betaald met een pensioenplan voor zijn onsterfelijke loyaliteit – zelfs tegen de prijs dat hij soms enigszins idioot overkomt door zijn beleidswijzigingen, met als goed voorbeeld China.

  Is de VS wereldorde in verval?

Nog maar drie jaar geleden sprak Stoltenberg over de Chinezen als bondgenoten die het westen moet verwelkomen. Maar Joe Biden had andere plannen, dus moest het NAVO-script worden herschreven.

Het door de Washington Post gescripte interview bevatte enkele komische fouten van Stoltenberg, die hij misschien niet had gemaakt als het interview echt was geweest, wat nog een aanwijzing is dat zijn perschimpansees erachter zaten.

Wat China betreft, zit hij nu volledig op één lijn met Biden, want China is nu de nieuwe bedreiging die de NAVO zal aanpakken zonder, naar het schijnt, op zoek te gaan naar nieuwe leden in het oosten. Een andere verwijzing naar China werd gemaakt toen Stoltenberg sprak over hoeveel hij de NAVO sinds 2014 persoonlijk heeft gestimuleerd om haar meer geld en leden te geven, waardoor zij een kracht krijgt die Rusland en China niet hebben.

Maar de coin-operated robot van de zogenaamde journalist reageerde niet met de voor de hand liggende vraag “ja, maar hoe lang blijven Rusland en China achter bij de NAVO?” Naddah. Vervolgvragen maken geen deel uit van de e-mailinterviewafspraak. Sorry.

In werkelijkheid zou het met 19 nieuwe kandidaten voor de BRICS wel eens zo kunnen zijn dat een nieuw oostelijk defensieverbond wordt samengesteld nog voordat Storters zijn nieuwe functie bij de centrale bank in Oslo aanvaardt.

Maar zijn verwijzing naar 2014 is om twee redenen merkwaardig. Ten eerste wordt de banale obsessie met de beweringen van de NAVO dat de oorlog in Oekraïne in 2022 begon door een “niet-uitgelokte aanval” van Rusland, hiermee tenietgedaan. Dit narratief wordt nu met één pennenstreek van tafel geveegd. En ten tweede geeft hij toe dat de oorlog zelf is begonnen in 2014, waarbij de NAVO-baas erkent dat het westen Oekraïne tot de tanden toe begon te bewapenen voor, vermoedelijk, een conflict met Rusland en zeker het doel om het Krim-schiereiland in te nemen, dat volgens de westerse elites de sleutel is om Poetin te vernietigen. Er wordt niet verder op ingegaan omdat men de lezer niet wil wijzen op de nuances van het verhaal van 2014, toen de VS 5 miljard dollar uitgaven om zich te mengen in een verkiezing en de zittende leider van Poetin omver te werpen. Of hoe volstrekt onoprecht de rol is die het Westen heeft gespeeld bij de Minsk-akkoorden, waarvan zelfs Merkel toegaf dat ze waren ondertekend “om meer tijd te winnen”.

  De laatste dagen voor de overgave of vernietiging van de Oekraïense neonazi's in Azovstal

Als we zover in het artikel zijn, begint de bullshit echt te stinken. Maar er is meer. De bescheiden lezer heeft misschien niet de moeite genomen om sommige beweringen te googelen, maar die over “alle NAVO-leden zijn het erover eens dat Oekraïne lid moet worden” gaat wel erg ver. Probeer “sommige” NAVO-leden.

Als het een echt interview was geweest, had zelfs de sycofante callcenter-journalist in de stoel tegenover hem deze bewering beleefd in twijfel kunnen trekken. Maar niet in het la-la land van het nepnieuws van de NAVO, waar men ons wil doen geloven dat de aarde plat is en dat een bepaald merk tandpasta je tanden echt witter maakt.

Maar het meest schokkend was de, weliswaar moeilijk zichtbare, erkenning dat de oorlog in Oekraïne niet langer door het Oekraïense leger kan worden gewonnen. Kijk goed en zie hoe het narratief van Stoltenbergs persmensen is teruggeschroefd. Blijkbaar hoopt de NAVO tegenwoordig alleen nog maar dat Oekraïne “overwint”. Met andere woorden, dat het de grond behoudt die het heeft en steeds meer raketaanvallen op zijn waterwerken, elektriciteitscentrales en steden doorstaat. Dag na dag. Week na week. Voor altijd.

Als dat de grootste grap was, was er altijd nog de bewering dat de rol van de NAVO erin bestaat de oorlog blijkbaar te de-escaleren. Ja, u leest het goed. De-escaleren. Op dit punt vraagt de lezer zich af of onze man dezelfde Colombiaanse Panadol Extra heeft gesnoven als Zelensky. Verwacht nog voor Kerstmis in de boekwinkels een vanity publishing autobiografie over de drie termijnen van de NAVO-baas en zijn prestaties onder de titel “NAVO – my life, my wank, my shit” met een vertederende foto op ware grootte van onze Jens die van kaft tot kaft reikt. Je kunt deze onzin niet verzinnen, maar we kunnen er zeker van zijn dat hij dat wel zal doen.

  Europa op de rand van een zenuwinzinking

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Stoltenberg in de ether, laten we de “uh’s” tellenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet einde van Bakhmut
Volgend artikelOekraïne zegt meer raketten neer te schieten dan Rusland afvuurt – Shoigu
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Een paar weken geleden heeft Rusland bij Kiev een 30 mrt. diepe bunker gebombardeerd, totaal vernietigd.
   Hierin waren hoge Oekraïense, Amerikaanse en NAVO militaire, plus de Secretaris-generaal Jens Stoltenberg.
   Het interview is opgenomen voor het bunker incident, of het is zijn dubbelganger.
   Ik wil Jens in het echt zien, maar ik denk dat ik dit moet opgeven.

 1. Ik voorkom zoveel mogelijk om naar die shit propaganda nieuwszenders te kijken maar als het eens gebeurd bekijk ik het met mijn eigen bril, dat wat daar verkondigd wordt ik een draai van 180 graden moet geven.

  Al blokkeren ze alle alternatieve nieuwszenders dan nog zal dat mijn mening niet meer kunnen veranderen. De schade en het wantrouwen in politiek en media is blijvend.

  • Beste Peterus,
   Helemaal mee eens.
   Teveel leugens, teveel zieken, teveel doden, teveel draaien om de brei heen, teveel voedselbanken, teveel inmenging van de MSM,EU,VS,WHO,WEF .

 2. Spoedig is de NAVO topbaas verledentijd, bekend gemaakt dat hij de terreurorganisatie en het priveleger van de Verenigde joodse Staten gaat verlaten.

  Tucker Carlson werd ontslagen omdat hij christen is, Satanist Rupert Murdoch haat God. ‘Dat spul maakt Rupert gek. Hij houdt niet van al dat spirituele gepraat. Tucker Carlson werd ontslagen nadat hij predikte over goed, kwaad en de noodzaak van gebed – nadat de ex-verloofde van de tycoon Ann Lesley Smith zei dat het brandende anker een ‘boodschapper van God’ was

  Welke kranten zijn eigendom van Rupert Murdoch?
  Rupert Murdoch Via zijn bedrijf News Corp is de eigenaar van honderden lokale, nationale en internationale uitgeverijen over de hele wereld, waaronder in het VK ( The Sun en The Times), in Australië (The Daily Telegraph, Herald Sun en The Australian ), in de VS (The Wall Street Journal en de New York Post) , uitgever van boeken …

 3. Jens Stoltenberg is een marionet aan touwtjes. Een zielige vertoning. Een castratie zonder ruggengraat. Het prototype van een lafaard.

 4. De Navo begint steeds meer te gelijken op een nieuw soort Vaticaan met Zelensky als nieuwe heilige Pater Damiaan. Het is goed om op bedevaart naar Kiev te gaan en wapens te doneren als aflaat om uw plaats later in de hel veilig te stellen.

 5. Waarom vernoemt men deze Jens Stoltenberg altijd als Navo-secretaris? Voor mij is hij niks meer, maar ook niks minder, dan de persvoorlichter van de NAVO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in