De Russische minister van Defensie Sergey Shoigu heeft beweringen van Oekraïense militaire functionarissen over het neerschieten van zes Russische hypersonische Kinzhal-raketten tijdens nachtelijke aanvallen op doelen in de buurt van de hoofdstad van het land, Kiev, weerlegd.

Oekraïne overdrijft stelselmatig de effectiviteit van zijn luchtafweer en “onderschept” voornamelijk inkomende Russische munitie alleen met openbare verklaringen, vertelde Shoigu aan RIA Novosti, bericht RT.

“Ik heb dat al gezegd, en ik zal het nogmaals herhalen. Wij hebben niet zoveel ‘Kinzhals’ gelanceerd als zij met hun verklaringen telkens weer zouden neerschieten. Bovendien is het aantal van deze ‘Oekraïense onderscheppingen’ – en wie echt de Amerikaanse luchtafweercomplexen daar bemant, is nog steeds een grote vraag – drie keer zo hoog als wat we daadwerkelijk lanceren,” verklaarde Shoigu.

De minister zei ook dat Oekraïne de door Rusland gebruikte munitie “altijd” verkeerd identificeert in haar verklaringen in de media. “Daarom missen ze,” voegde hij eraan toe, zonder verdere informatie te verstrekken over het aantal raketten dat in het laatste spervuur is gebruikt.

Oekraïne werd vannacht onderworpen aan een nieuw massaal spervuur van raketten en kamikaze-drones, waarbij de Oekraïense luchtafweer in de hoofdstad Kiev bijzonder actief was, zo blijkt uit online circulerende beelden.

Moskou en Kiev hebben drastisch verschillende verklaringen afgelegd over wat er vannacht is gebeurd. Kiev beweerde dat het zes geavanceerde hypersonische raketten boven de hoofdstad had neergeschoten, evenals andere inkomende projectielen, met behulp van een batterij van het in de VS vervaardigde Patriot luchtverdedigingssysteem. Het Russische leger zei echter dat de batterij met succes was geraakt door een Kinzhal-raket. Online beschikbare beelden tonen meerdere luchtdoelraketten die op een ongezien doel afgaan, met ten minste twee explosies op de plaats van waaruit ze gelanceerd leken te zijn.

  VIDEO: Oekraïense troepen op het slagveld brengen de nazigroet

Volgens westerse media is de Patriot batterij in kwestie waarschijnlijk beschadigd bij de aanval. Volgens CNN, dat zich beroept op een niet-geïdentificeerde Amerikaanse functionaris, beoordeelt Washington momenteel de omvang van de schade om te bepalen of de Patriots moeten worden teruggetrokken of dat reparaties ter plaatse door Oekraïense troepen voldoende zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Slachter” van M777 houwitsers in Oekraïense oorlog: Rusland noemt het wapen dat verwoesting onder NAVO artillerie aanrichtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWashington Post interview met NAVO-baas stinkt. Dit is waarom
Volgend artikelDr. Coleman: Krankzinnig is nu het nieuwe normaal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Er zijn in principe maar 2 mensen verantwoordelijk voor deze waanzin: Poppa Joe in Ziomerica en Moeke Trutsula van de Lijken en haar EUnuch leger in EU. Zij hebben veel schik in deze afslachting en worden er goed voor betaald. Hoe kom je van parasieten af?

  • Beste Immortal,
   Die twee zijn gewoon kneedbare trekpoppen die daar zijn neergezet door de machten achter de schermen.
   WIJ kiezen geen leiders, zij worden aangewezen door figuren die zelden tot nooit te zien zijn.

 2. Ik neem de verklaringen over het neerschieten van Russische raketten door Oekraïne niet heel serieus meer.
  Het gebeurt zó vaak dat ik ben gaan denken, dat Oekraïne meer Russische raketten neerschiet dan Rusland er afschiet ! 🤣🤣

  • het is gewoon propaganda. of het klopt weten we niet, uiteindelijk zullen we de waarheid wel te weten komen maar alleen het totaalplaatje is dan belangrijk.
   voor nu liggen er wel feiten op tafel, zoals dat het westen dit conflict vanaf 2014 (of eerder) voorbereid en uitgelokt heeft, en dat het deel uitmaakt van een wereldwijde agenda van een groep die het niet best voor heeft met de wereldbevolking.

  • De zenuwachtigheid zal altijd maar meer toenemen als blijkt dat Rusland niet in elkaar stort en stoïcijns de oorlog oneindig lang gaat rekken. Wie gaat dat het best volhouden? Ze hadden al hals reikend op resultaten gehoopt door Rusland van het Shift-betalingssysteem uit te sluiten.

 3. Houdt nog iemand de tel kwijt van het aantal herhalingen “niet-uitgelokte” aanval? Ondertussen duidelijk dat precies dàt het grote imagoprobleem is van Het Westen.

 4. nou was er vandaag een bedrag dat niet geverifieerd is uitgegeven van ongeveer 21 miljard. Oorlog is een kostbare zaak en ook voor de Navo landen erg duur. Zo bang zijn ze dat ze niet eens willen dat wij weten waar dat geld is, maar WIJ weten het wel.

 5. Joh…die cokesnuivers van een nazi-oekri weten het verschil niet meer tussen een doos kroketten en een enkele raket…..probleem opgelost……sturen we ipv wapens voortaan dozen mora-kroketten…toch niet te vreten die troep!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in