Ik heb geprobeerd iets zinnigs te zeggen over de stopzetting door Poetin van het Russische offensief in Donbass, waardoor Oekraïne het initiatief in handen kreeg, wat Oekraïne heeft geprobeerd uit te buiten met tegenoffensieven. Het eerste tegenoffensief in Cherson werd vernietigd, maar het tweede in het gebied rond Charkov, waar de Russische troepen dun gezaaid waren, dwong de Russen zich terug te trekken, schrijft Paul Craig Roberts.

Ik heb ook geprobeerd de eindeloze aankondigingen van Poetins rode lijnen, die hij nooit handhaaft, op een rijtje te zetten, terwijl het “beperkte conflict” zich steeds verder uitbreidt, nu Oekraïne Washington verzoekt om langeafstandsraketten te leveren waarmee de brug bij Kerch, de Russische marinebasis in de Zwarte Zee op de Krim, en Russische steden kunnen worden aangevallen. Oekraïne heeft al eerder Russische dorpen in de buurt van zijn grens aangevallen, zonder veel effect, wat misschien de reden is waarom de aanvallen geen reactie van het Kremlin opriepen. Washington, dat het gebrek aan reactie van Poetin op schendingen van zijn rode lijnen ziet en tot dusver geen Russische reactie op de uitbreiding van de oorlog heeft ontvangen, overweegt de levering van langeafstandsraketten, misschien via derden, aan Oekraïne.

Een oorlog, die bij een goed uitgevoerde campagne in drie dagen in een overwinning had kunnen eindigen, zoals de leider van de Russische Federatie in Tsjetsjenië zei, en die het geval zou zijn geweest als hij de leiding had gehad, is nu in zijn zesde maand. Niemand in het Westen is nog bang voor het Russische leger, dat in de westerse media eindeloos is afgeschilderd als ineffectief en incompetent. Het Kremlin ondersteunt deze conclusie met zijn gejammer dat Rusland een deal wil sluiten, maar dat de jood Zelensky niet met hen wil onderhandelen, waarmee het accepteert dat Zelensky de overhand heeft in het conflict. Het is onmogelijk om je een oorlog voor te stellen die zowel in schijn als in feite zo slecht is uitgevoerd als de “beperkte operatie” van het Kremlin in Oekraïne.

  De Uitputting Kunst van het Oorlogvoeren: Lessen uit de Russische oorlog tegen Oekraïne

Maar nu brengen nieuwsberichten van RT en Sputnik een ander licht op de situatie. Zowel de Volksrepubliek Donbass Lugansk als de Volksrepubliek Donesk hebben hun in 2014 door het Kremlin domweg afgewezen verzoek om hereniging met Rusland hernieuwd, nauwelijks een onredelijk verzoek aangezien Donbass wordt bewoond door Russen die vroeger deel uitmaakten van Rusland. De Openbare Raad van het Kherson-gebied in het huidige Oekraïne heeft ook de wens geuit om zich los te maken van Oekraïne en heeft zich aangesloten bij de burgerkamers van Lugansk en Donetsk in een oproep tot hereniging met Rusland. – https://sputniknews.com/20220920/kherson-region-public-council-proposes-to-hold-referendum-on-joining-russia-1100997757.html

Poetin, een goedzak, vindt dat hij niet buiten het internationale recht om kan handelen. Zijn overtuiging kan Rusland nog vernietigen, want niemand in de westerse wereld geeft iets om het internationaal recht. Maar Poetin vindt het belangrijk.

Het feit dat de verzoeken van Luganst en Donesk, na de afwijzing door het Kremlin acht jaar geleden, opnieuw worden ingediend en worden aangevuld met die van Kherson, wijst erop dat het Kremlin, dat eindelijk beseft dat het in oorlog is, om zijn handen vrij te hebben, de oorlog verandert in een oorlog tussen Rusland en Oekraïne en alle andere betrokkenen. Zodra de Donbass weer deel uitmaakt van Rusland, zijn Oekraïense aanvallen aanvallen op Rusland en daarom is Rusland volgens het internationaal recht gerechtvaardigd om heel Oekraïne aan te vallen. Zo’n aanval zou de oorlog snel beëindigen en eindelijk aantonen dat er toch Russische rode lijnen zijn.

Als werkhypothese neem ik dus aan dat het Kremlin eindelijk heeft begrepen dat Rusland echt in oorlog is en niet bezig is met een beperkte politieactie in Donbass, zoals het Kremlin van plan was. Om niet wettelijk de agressor te zijn, moet het Kremlin van Oekraïne de agressor op Russisch grondgebied maken door in te gaan op de verzoeken van Luganst, Donesk en Kherson om met Rusland te worden herenigd. Het Russische offensief is dus stopgezet terwijl het politieke terrein wordt voorbereid. Als het Kremlin de hereniging opnieuw weigert, is er geen andere verklaring voor het gedrag van het Kremlin dan domheid.

  Alles rustig aan het oostfront? - Dacht Kiev echt dat de wraak niet verschrikkelijk zal zijn?

Ik respecteer de bezorgdheid van Poetin over het recht. Toch vind ik de beperkingen die het Kremlin aan zijn acties stelt belachelijk. Niemand in het Westen geeft om internationaal recht, zoals de aanvallen van de VS, de NAVO en Israël op andere landen illustreren. Het enige wat het Kremlin met zijn brave gedrag heeft bereikt, is dat het zijn conflict met Oekraïne heeft verlengd tot een conflict waarbij ook de VS en de NAVO betrokken zijn.

Het gevolg van de Russische terughoudendheid en besluiteloosheid zal, als het aanhoudt, waarschijnlijk een kernoorlog zijn. Ik spreek mij uit tegen een kernoorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Waarom ZIJ een Derde Wereldoorlog nodig hebbenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is Poetins gedeeltelijke mobilisatie in bewoording
Volgend artikelHet nieuwe Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Das ook maar een lulhannes die nu geciteerd word.
  Eentje die Putin Zwaar onderschat.
  Ten eerste, Putin is op zijn slofjes met fluwelen handschoenen Oekraïne ingetrokken om een kleine indicatie van een mogelijke grote spierbal te laten zien. Maar niet de spierbal zelf.
  Zijn gehele bedoeling was mensen niet te schade onnodig. En beetje aanbrallen langs grens om wat grond gebied te winnen. Enfin zijn allerbeste soldaatjes voor wie dit een hobby is ,kregen vrijspel om in de zandbak van oekraine te gaan spelen.zich lekker uitleven en flink oefenen en nieuw jong grut trainen. Maar serieus was het niet. Mocht ook niet want er stak iets achter. Zoals ik van begin afaan al stelde, Putin wil heel oekraine zo niet dan is Rusland in gevaar. Hij wil Zelenske verdrijven en een rus op de troon zetten. En dat gaat hij doen doordat vrijdag gestemd word of men bij rusland wil horen of oekraine en natuurlijk word dat Rusland en dat geeft Putin meer macht en meer reden om met grof geschut te komen als Wefh..r Zelensky de oorlog tegen donbas enzo doorzet.
  Het is carta blanche voor Putin. Hij heeft dit altijd al geweten. Dit was altijd al de bedoeling. Voor degene al die blaaskaken die denken dat ze Putin kennen🤣🤣🤣🤣🤣tja.
  Die beste Man heeft het beste pokerface allertijden.
  Eerst beentjes binnen aan de grens in oekraine, tweede het oekrainse leger testen en demoraliseren en verminderen. Derde de stemmingen as vrijdag winnen en vierde, de macht nemen om een oorlog te verklaren aan wie dan ook de teruggevorderde regio aanvalt. Ik denk dat iedereen Putin zwaar onderschat heeft. Mij verbaasd dit helemaal niets, het is precies zoals ik verwacht had, Putin is een strategist. Denk aan Putin, denk aan strategische stappen om Rusland sterk te houden.

 2. mijn inbreng is dat ik niets heb in te brengen, mezelf dus niet druk maak over Oekraïne, zie welke soort leugens mij worden verteld en door wie en dat alles maakt dat ik ervoor kies mezelf, familie en vrienden als prioriteit te zien en msm, overheid en al het andere als vijand, wat ze ook zijn. Maak me de pis niet lauw…

  Blijft over dat je er voor jezelf staat, hier en nu. Oekraïne op ons bord gooien is feitelijk een show opvoeren en ondertussen onze zakken rollen…..

  via de overheids nieuwsoutlet krijgen we brood en spelen, maar van lage kwaliteit….

 3. Nou die kernoorlog komt er ook echt niet.
  Wordt niet toegestaan.
  Hoe lost dit dan op?
  Niemand weet het.
  De val van alle koningen en presidenten?

 4. Ik denk dat Putin het internationale recht gebruikt om aan de andere landen binnen BRICS en andere internationale niet westerse organisaties te laten zien dat zij geen aggressors zijn en geen dwingelandij gebruikt zoals de VS en schoothondje EU. Door te handelen zoals zij nu doen krijg je straks een situatie waarbij je de rest van de wereld hebt (die het ieder jaar weer een stukje beter doen) en het westen die lijnrecht tegen over elkaar komen te staan. De uitkomst is niet gunstig voor westen dat lijkt me duidelijk.

 5. Putin zou binnen 24 uur kunnen winnen.

  Simpel strategisch handelen.
  Alle gas, electra en water voorzieningen van de pakweg 10 grotere steden kapot schieten met preciesie raketjes, of kruisraketjes.

  Dan: overgave eisen.
  Niet?
  Dan een middelgrote stad met artillerie, scheepsgeschut, kruisraketten, carpetbombing volkomen van de kaar vegen.

  Dan weer overgave eisen.

  Niet? dan volgende stad.
  Net zo lang totdat er volledige overgave is.
  =====================================
  De fout die Putin maakte: hij wilde de wereld laten zien, dat hij zich aan de “regels” hield.
  Te veel fluwelen handschoentjes.

  Tijd voor verandering.

 6. “Het enige wat het Kremlin met zijn brave gedrag heeft bereikt, is dat het zijn conflict met Oekraïne heeft verlengd tot een conflict waarbij ook de VS en de NAVO betrokken zijn.”

  Wat Putin heeft bereikt is dat de Russische Federatie in dit conflict de handen schoon heeft gehouden, en dat mag voor Paul Craig Roberts dan wel niets betekenen, maar de gehele niet westerse wereld kijkt toe.
  De Russische Federatie profileert zich hier gewoon als een nieuwe wereldleider die, in tegenstelling tot de VS, wel te vertrouwen is.
  Het zijn de grondvesten voor de multipolaire wereld die hier gelegd wordt, een wereld waarbinnen iedereen, ook de leider, zich aan de regels houd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in