Een Iron Dome-platform dat eerder deze maand door Hezbollah werd vernietigd. (Foto Credit: X)

Functionarissen in Washington maken zich ernstig zorgen dat Israëls Iron Dome luchtverdedigingssysteem zou kunnen falen in het geval van een bredere oorlog met Hezbollah, vertelden drie bronnen op 20 juni aan CNN, bericht The Cradle.

De anonieme functionarissen zeiden dat deze angsten ook aan Washington zijn doorgegeven door Tel Aviv, dat onlangs aan zijn bondgenoot heeft aangegeven dat het van plan is om zijn nu al gewelddadige en willekeurige aanval op Zuid-Libanon uit te breiden.

Israël is “van plan om middelen te verschuiven van Zuid-Gaza naar Noord-Israël ter voorbereiding op een mogelijk offensief tegen de groep”, aldus de Amerikaanse functionarissen.

“We schatten in dat ten minste enkele [Iron Dome batterijen] overweldigd zullen worden,” vertelde een hoge functionaris aan CNN.

Een andere functionaris zei: “In het geval van een volledige oorlog, is de steun die Israël het meest nodig zal hebben extra luchtverdedigingssystemen en aanvullingen van Iron Dome, die de VS zou leveren.”

In de afgelopen maanden heeft Hezbollah steeds meer operaties uitgevoerd die gericht waren op Israëlische Iron Dome-platforms in heel Galilea. Hezbollah heeft eerder deze maand beelden vrijgegeven van een operatie tegen Iron Dome-batterijen, waarna beelden van het vernietigde platform circuleerden in de Hebreeuwse media.

De verzetsgroep gaf in de ochtend van 21 juni een video vrij over zijn recente aanval op het Drone Dome radarsysteem, dat inkomende UAV-infiltraties detecteert.

Dit gebeurde slechts een paar dagen nadat Hezbollah een negen minuten durende video had vrijgegeven met beelden die waren gefilmd door haar bewakingsdrones.

De beelden toonden verschillende gevoelige locaties in het noorden, waaronder de haven van Haifa, de militaire locaties en oorlogsschepen in de haven, en gebouwen van het Israëlische Rafael defensietechnologiebedrijf ten noorden van Haifa, waar luchtverdedigingsraketten voor de Iron Dome en David’s Sling systemen worden geproduceerd, geassembleerd en opgeslagen. De video veroorzaakte paniek in heel Israël.

  Ontleding van de Israëlische media

In april lanceerde Iran honderden drones en raketten op Israël als reactie op de aanval op zijn consulaat eerder die maand. De aanval was weliswaar beperkt, maar slaagde er toch in om de verdedigingssystemen van Tel Aviv binnen te dringen en te overweldigen.

Palestijnse verzetsgroepen zijn in de loop van de oorlog ook in staat geweest om de Iron Dome te overweldigen.

Het enorme arsenaal raketten,kruisraketten en precisiegeleide wapens van Hezbollah vormt echter een nog grotere bedreiging voor het systeem.

“Israëlische functionarissen hebben de VS verteld dat ze geloven dat de Iron Dome kwetsbaar zou kunnen zijn, vooral in het noorden van Israël, en dat ze verbaasd zijn over de geavanceerdheid van de aanvallen van Hezbollah tot nu toe,” vertelden de Amerikaanse functionarissen verder aan CNN.

Een Israëlische functionaris die door de krant werd geciteerd, bevestigde dat Hezbollah-aanvallen “een uitdaging zouden kunnen zijn voor het systeem om zich tegen te verdedigen.”

Ondertussen groeit ook de bezorgdheid over Hezbollah’s netwerk van tunnels onder Libanon – die worden beschreven als nog geavanceerder dan het enorme tunnelnetwerk dat wordt gebruikt door Hamas en andere verzetsgroepen in Gaza.

“In tegenstelling tot Gaza, dat geografisch geïsoleerd is van zijn steunpilaren in Teheran, heeft Iran grond- en luchtaanvoerroutes naar Libanon via Irak en Syrië die gebruikt zouden kunnen worden om de troepen van Hezbollah te ondersteunen in het geval van een totale oorlog”, zegt Amy Mackinnon, de inlichtingen- en nationale veiligheidscorrespondent van het tijdschrift Foreign Policy.

  De overgang naar een nieuw tijdperk: Ruslands schaakmat tegenover de nucleaire escalatie van de VS

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Terwijl “Israël” naar een Bijbels “Groot-Israël” zwenkt, wordt de islamitische wereld steeds compromislozerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe staat negeerde ‘honderden’ publieke commentaren die beweren dat slimme meters de gezondheid schaden, zegt Harm Health Group
Volgend artikelV.S. geeft Oekraine toestemming om te doen wat het al doet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Thomas Gould uit Ierland zei het pas in het Ierse Parlement met tranen in de ogen, het Parlement was in stilte, echt indrukwekkend, hij zei, mag Bibi en zijn regering branden in de hel, may they burn in hell, ik sta er ook zo in, noem mij maar radicaal of weet ik wat voor stempel of hokje, nooit in hokjes gezeten, die benauwen mij, die Ier zegt het zoals het is, zijn boosheid voel en deel ik, ik ben dan ook voor een gewapend ingrijpen, dat doet niemand maar ik zou het steunen, net als ik voor vrede ben met Rusland en oplossingen i.p.v. escalaties doch Bibi is niet voor rede vatbaar en het naziregime van Kiev ook niet dus dan gaan we all the way zou Dave Chapelle zeggen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in