Unknown author / Wikimedia / (Public Domain)

Ik snap het niet. Dit is het laatste nieuws van Politico:

De VS heeft Oekraïne verteld dat het door de VS geleverde wapens mag gebruiken om Russische troepen over de grens aan te vallen – niet alleen die in de regio bij Kharkiv, volgens Amerikaanse functionarissen.

De subtiele verschuiving in de berichtgeving – die volgens functionarissen geen beleidswijziging is – komt slechts enkele weken nadat de VS in stilte Kiev groen licht gaven om binnen Rusland aan te vallen als reactie op een grensoverschrijdende aanval op de stad Kharkiv. Destijds benadrukten Amerikaanse functionarissen dat het beleid beperkt was tot de regio Kharkiv, naast andere beperkingen.

Oekraïense troepen hebben sindsdien ten minste één keer Amerikaanse wapens gebruikt om Rusland aan te vallen, waarbij doelen in de stad Belgorod werden vernietigd. Maar Oekraïense en andere Europese functionarissen hebben er bij de VS op aangedrongen om de beperkingen nog verder te versoepelen, zodat Oekraïne overal in Rusland kan aanvallen.

Dat dit nu bekend wordt gemaakt, verandert niets aan wat Oekraïne heeft gedaan. Het lijkt niets meer dan een roekeloos gebaar om de Russen kwaad te maken. Misschien is dat wel het plan van Biden – de Russen pushen om het oorlogstempo te verhogen en een einde te maken aan het geld dat Washington in Oekraïne pompt. Waarom zeg ik dat? schrijft Larry Johnson.

Oekraïne vuurt al meer dan een jaar Himars, Storm Shadows en andere door het Westen geleverde wapens af op Rusland – voornamelijk op Belgorod en de Krim om precies te zijn. We hebben dus niet te maken met een situatie waarin Oekraïne achterover leunt en wacht tot Washington groen licht geeft om in het offensief te gaan. Integendeel, Oekraïne is zeer actief geweest en heeft aanvallen uitgevoerd, meestal tegen burgerdoelen, die nul resultaat hebben opgeleverd in het verminderen van de militaire macht van Rusland.

Volgens het Politico-artikel is dit geen “beleidswijziging.” Nee, het is gewoon “signaleren.” De domheid van die opmerking, als die waar is, is niet verrassend gezien de aangetoonde incompetentie van het Biden-team. Toen de Verenigde Staten in de jaren tachtig Stinger-raketten leverden aan de Mujaheddin in Afghanistan, was de Reagan-regering zo verstandig om dat niet in het gezicht van de Sovjets te wrijven. Ja, het was een soort publiek geheim in die tijd, maar zowel de Amerikanen als de Sovjets accepteerden de schertsvertoning als de kosten van het business doen en het vermijden van een escalatie waarbij de Sovjets zouden moeten reageren tegen Amerikaanse doelen.

De regering Biden heeft blijkbaar besloten om met vuur te spelen en daagt de Russen openlijk uit. Hoewel Poetin zich tot nu toe terughoudend heeft opgesteld, staat hij onder toenemende binnenlandse druk om terug te slaan tegen het Westen, en wel hard.

Ik heb van een Amerikaanse vriend ter plaatse in Belgorod gehoord dat de Oekraïners de afgelopen dagen wanhopig hebben geprobeerd de stad te raken. De Russische luchtverdediging lijkt de meeste, zo niet alle, raketten te hebben onderschept.

Oekraïne heeft te maken met twee problemen. Ten eerste hebben de raketsystemen van de VS en de NAVO een beperkt bereik. Geen enkele raket kan verder dan 320 kilometer naar Russisch grondgebied gaan. Dus geen enkele aanval met deze wapens zal de logistieke bases of militaire capaciteit van Rusland noemenswaardig beschadigen. Ja, ze kunnen schade aanrichten, maar niets dat niet hersteld kan worden.

Ten tweede heeft Oekraïne een beperkte voorraad en is het Westen economisch noch industrieel in staat om tijdig vervangende wapens te produceren. Hoewel ik niet op de hoogte ben van de militaire plannen van Rusland, zou het me niet verbazen als Rusland erop rekent dat Oekraïne zonder raketten komt te zitten. Tegelijkertijd lijkt Rusland de aanvallen met drones op Oekraïense lanceerinrichtingen en artilleriesystemen op te voeren. De Oekraïners moeten hun lanceerinstallaties dicht bij de frontlinies brengen, die elke dag steeds verder naar het westen worden opgeschoven, om Russisch grondgebied te kunnen bereiken.

Ik denk dat het echte doel van Jake Sullivans “aankondiging” meer voor politieke consumptie in Washington is – d.w.z. de indruk wekken dat de VS agressief reageert om Oekraïne te steunen en de Russen te raken. Dit is een gevaarlijk spel. Sullivan, door zijn ervaring, denkt alleen in termen van politiek, bijvoorbeeld het oppoetsen van Biden’s imago als een stoere leider. Hij realiseert zich blijkbaar niet dat de Russen ook luisteren en waarschijnlijk de conclusie trekken dat de Verenigde Staten aanvallen op Russische burgers aanmoedigen. Zelfs als de Oekraïense aanvallen weinig echte schade aanrichten, is dit een flagrante aanval op Rusland die zal worden beantwoord. Dat maakt domme opmerkingen zoals deze zo gevaarlijk.

Ik raad je aan om te luisteren naar Brian Berletic’s laatste artikel over westerse militaire leveringen aan Oekraïne:


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

First strike bekwaam: waarom Rusland onverschillig staat tegenover schade aan een of andere radarinstallatie op de grondVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWashington betwijfelt of Israëls Iron Dome stand kan houden in oorlog tegen Libanon
Volgend artikelRusland en DVK sluiten alliantie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. of is het i.p.v. de z.g.n biden regering o.a. BlackRock CEO (Larry Fink}2022; dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de wereldorde op zijn kop zet en een einde zal maken aan de mondialisering en Soros en aanverwante investeerders waar jan of jannie hun leven voor moeten opgeven om het moeras te drogen zodat de z.g.n. trump schone handjes houdt ten gunste van zijn investeerder BlackRock die de bui ziet hangen. Of is het spel wat ‘boven onze hoofden’ uitgespeeld wordt een afleiding om de matrix te bespelen? met als onderdeel het klapvee

  • Wat het ook is..
   Niets is wat het lijkt..
   Maar één ding is zeker..
   De Jantjes en de Jannie’s worden ‘genaaid’..
   Hugo de Jonge doet het openlijk..
   Jij bent dom volk dat niet capabel is om zelfstandig na te denken..
   Je vraagt je immers ook niet af wat er in een frikandel zit.. terwijl je die dagelijks eet..
   Ons rest slechts één antwoord aan dit vervreemde tuig..
   🖕

 2. Vreemd, deze bekendmaking. Zou het iets te maken kunnen hebben met de loopbaan van Rutte? Dat hij schone handjes blijft houden?

 3. “De NAVO gaat Cyprus niet verdedigen in geval van een aanval door Hezbollah: Stoltenberg. Op de vraag of de NAVO zou reageren op een aanval op Cyprus door Hezbollah antwoordde de NAVO-chef: “Cyprus is geen NAVO-bondgenoot”.
  Het hele eiland Cyprus is lid van de EU en dus ook EU-grondgebied, dus ook het Turkse ?
  Turkije is wel lid van de Nato. Hoe valt dit te rijmen ?
  https://english.almayadeen.net/news/politics/nato-not-to-defend-cyprus-in-case-of-attack-by-hezbollah–st

 4. Larry lijkt niet goed geïnformeerd
  Bij elke aanval die door zijn ‘vrienden’ is uitgevoerd, zijn er talrijke slachtoffers gevallen voorbeeld, in Belgarod is wit Rusland, een ander land , en Rusland zelf
  die tellen niet mee ?
  Wat telt wel mee.. als men er een hek omheen heeft gezet met een Amerikaans vlaggetje

  Journalist is tegenwoordig, niets meer dan een roeptoeter van goverments.

  Waarom men dit benadrukt weet ik niet
  Ik denk dat Larry dit wel weet.
  Mogelijk is het een afleiding maneuver voor iets anders binnen Europa of daarbuiten ; Rusland , Israël, wat in de planning staat. All script. Hollywood.
  Over het paard getilde acteurs maken dit spektakel, als je een scheet laat. , vluchten ze in hun bunkers .
  We komen nooit van die Romeinen af !

  • En dan , alle schade Larry, op Russisch grondgebied vernielingen van raffinaderijen, afweer detectie apparatuur , woningen die zijn vernietigd naast de moorden , het theater , dan wit Rusland waar JOUW vrienden helemaal al niets te zoeken hebben , de schade psychisch en materieel

   In mijn optiek ben je een criminele achterbakse snerthoer , ook wel trol genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in