Al Jazeera English / Wikimedia (CC BY-ND 2.0 DEED)

We zijn nu eigenlijk de Gaza Nakba aan het uitrollen”, zegt Avi Dichter, ‘Israëls’ minister van Landbouw en voormalig hoofd van Shin Bet. Het Israëlische kabinet heeft te horen gekregen dat tot 1.700.000 Gazanen (op een totale bevolking van 2,2 miljoen) niet langer in hun eigen huizen kunnen wonen, ofwel omdat ze ‘ontheemd’ zijn, ofwel omdat hun huizen vernietigd/beschadigd zijn, schrijft Alastair Crooke.

Om echter het beeld op te roepen van het Israëlische leger dat ‘onvermoeibaar doorgaat’ met zijn operatie om Hamas uit te roeien, zien we veel video’s van tanks en pantserwagens rond Gaza Stad – maar daarentegen zien we opvallend weinig beelden van IDF-soldaten die te voet patrouilleren – ofwel om de tanks te beschermen, die onder vuur liggen van sluipschutters of RPG’s, ofwel (zoals veel commentatoren vermoeden) uit angst voor Israëlische slachtoffers.

Het is duidelijk dat “Israël” vasthoudt aan hun pantservoertuigen, hoewel ze hun voertuigen regelmatig verliezen door “flitsende” mini-squadrons van Hamas-strijders die plotseling uit verborgen tunnels tevoorschijn komen om de voertuigen te vernietigen – voordat ze weer ondergronds verdwijnen.

De IDF is Gaza Stad binnengetrokken en is in de loop van de maand een paar kilometer opgeschoten, maar heeft tot nu toe nog geen serieus bewijs geleverd dat ze de troepen van Hamas hebben geconfronteerd of dat ze een aanzienlijk aantal van hen hebben geëlimineerd. Waarom?

Simpel gezegd vechten de Israëli’s een conventioneel oorlogsmodel (een gepantserde ‘vuist’ die voorwaarts kruipt onder massale luchtsteun). Maar de tegenstrijdigheid met dit model is overduidelijk: de zogenaamde ‘vijand’ op de grond zijn gewoon burgers, die in gruwelijke aantallen sterven, terwijl de Hamas-eenheden intact blijven, diep onder de grond. Daar ligt ook de infrastructuur van Hamas.

De tegenstrijdigheden die inherent zijn aan deze benadering liggen geworteld in de decennialange evolutie van het IDF tot een quasi-koloniale politiemacht, die gewend is om de bezetting te controleren door middel van de dubbele vector van massale kracht, plus absolute bescherming van de troepen. Het is geen geheim dat het IDF bang is om een close combat vuurgevecht aan te gaan met Hamas-eenheden in het tunnelcomplex (waar hun strijders niet op zijn ingesteld). Dus in plaats daarvan hebben we een show van pantservoertuigen die aan de oppervlakte paraderen, gekoppeld aan grotendeels ongefundeerde IDF-claims over schade die is toegebracht aan Hamas.

  Jossi Gurwitz - Joodse Talmoed predikt pedofilie en genocide

De meest voor de hand liggende tegenstrijdigheid is de bewering van het Israëlische kabinet dat de bijna onbestaande militaire druk op Hamas op zich, de voorwaarden schept voor de vrijlating van gijzelaars; terwijl de echte druk – de onophoudelijke luchtaanvallen – die de burgerbevolking en haar infrastructuur (ziekenhuizen, scholen, bakkerijen en vluchtelingenkampen) verwoesten, een tweede Nakba vergemakkelijkt – meer dan welke vrijlating van gijzelaars dan ook.

Misschien zal Hamas meer gijzelaars vrijlaten (berekend in termen van zijn strategische doelen). Als dat zo is, dan zal dat waarschijnlijk – ten onrechte – geïnterpreteerd worden als Hamas die pijn voelt. Daarom kan de conclusie worden getrokken dat tapijtbombardementen ‘werken’. Zoals Zvi Bar’el schetst in de liberale Israëlische krant Haaretz:

“Volgens Israëls opvatting maakt de humanitaire crisis deel uit van een arsenaal waarover het beschikt, dat niet alleen kan worden gebruikt als onderhandelingstroef bij onderhandelingen over de vrijlating van gijzelaars. De rol ervan is om in het Palestijnse bewustzijn de apocalyptische straf door te schroeien die staat te wachten op iedereen die vanaf nu Israël durft uit te dagen.

Dit is een voortzetting van het diepgewortelde strategische concept volgens hetwelk humanitair lijden veiligheidsgerelateerde voordelen kan opleveren …

Nog belangrijker is dat de humanitaire crisis in Gaza Israël nu diplomatieke invloed geeft, waaronder het verkrijgen van concessies … Bovenal betekent het een ontkrachting van de Amerikaanse haast om tot een tweestatenoplossing te komen.”

De onontkoombare logica van deze analyse is dus om door te gaan met de status quo: als het niet werkt met betrekking tot het bevrijden van gijzelaars of het degraderen van Hamas, kan het aan het Israëlische publiek worden gepresenteerd als ‘werkend’ door burgers te dwingen hun verwoeste gemeenschappen te ontvluchten (wat Dichter de “Gaza Nakba” noemt).

Nu de ‘Nakba Doctrine’ aanslaat, smelten de gunstige voorwaarden voor de vrijlating van gijzelaars (die Hamas stelt op een langdurig staakt-het-vuren en humanitaire leveringen) weg. Het IDF kan het een of het ander krijgen: ofwel voortdurende vernietiging, ofwel voorwaarden voor vrijlating van gijzelaars. (Het lijkt erop dat het kabinet voor het eerste heeft gekozen).

Het andere (meer diepgaande) dilemma is dat de internationale druk voor een staakt-het-vuren (en vrijlating van gijzelaars) zich opstapelt. De tijd dringt en de militaire operatie moet misschien worden stopgezet. De vraag voor het kabinet Netanyahu is – als het eenmaal gestaakt is – is het dan mogelijk om de massamoorden op burgers en de druk van de Gaza Nakba te hervatten?

  De onuitgesproken olifant in de kamer van Netanyahu's bedoelingen in Gaza

In deze context gaat het Israëlische volkssentiment – zelfs onder voormalige liberalen – in de richting van een Grotere Nakba. Gaza staat onder Nakba-druk. Dat geldt ook voor de Westelijke Jordaanoever, waar het geweld van kolonisten tegen Palestijnen toeneemt. Zelfs een ‘liberaal’ als voormalig oppositieleider Lapid is het er nu mee eens dat ‘kolonisten’ in de bezette Westelijke Jordaanoever helemaal geen ‘kolonisten’ zijn, omdat het land slechts het ‘Bijbelse land van Israël’ is.

De Nakba-‘ambities’ breiden zich ook uit naar Zuid-Libanon (tot aan de Litani-rivier). De radicale leden van Netanyahu’s regering zeggen dat Israëli’s nooit zullen terugkeren naar de kibboets die grenst aan Libanon, zonder de verwijdering van Hezbollah uit het grensgebied.

Dus wordt er geroepen dat ‘Israël’ Libanon moet ‘innemen” tot aan de Litani (een belangrijke waterbron) – en ’toevallig’ is de Israëlische luchtmacht begonnen met operaties tot 40 km binnen Libanon. Kabinetsleden spreken er nu openlijk over dat de IDF haar aandacht moet richten op Hezbollah zodra Hamas is ‘weggevaagd’.

Het is onvermijdelijk dat de noordelijke grens verhit raakt. Hezbollah gebruikt zijn geavanceerdere en dodelijkere wapens tegen IDF-posities in het noorden van ‘Israël’, terwijl de ‘regels’ van de strijd voortdurend vervagen. En “Israël” reageert door steeds dieper in Zuid-Libanon aan te vallen (ogenschijnlijk om de achterliggende infrastructuur van Hezbollah aan te vallen).

Gisteravond stemde het Israëlische oorlogskabinet voor een grote aanval op Hezbollah – maar Netanyahu weigerde. De VS vermoedt naar verluidt dat “Israël” Hezbollah provoceert in de hoop de VS te verleiden tot een oorlog tegen Libanon.

Het is duidelijk dat het Witte Huis worstelt om te voorkomen dat het afglijdt naar een volledige regionale oorlog, nu zowel het Libanese front als het Irakese front verhit raakt: op zondag vuurden Iraakse stromingen opnieuw raketten af op de Amerikaanse basis in Shaddadi.

‘Israël’ ziet de huidige crisis als een existentieel risico, maar ook als een ‘kans’ – een kans om ‘Israël’ op lange termijn te vestigen in ‘zijn Bijbelse landen’. Er is geen vergissing mogelijk – dit is de richting waarin het Israëlische volkssentiment zich beweegt, van zowel de linker- als de rechtervleugel, naar een bloederige eschatologie.

  Israël: Premier Netanyahu zegt dat het land in oorlog is (Video's)

Zoals een prominente Israëlische commentator schreef na het zien van de (ongefundeerde) 47 minuten durende IDF-film over de gebeurtenissen van 7 oktober:

“Na het zien van de film heb ik voor geen enkele persoon in Gaza medelijden, geen vrouw, geen kind en zeker geen man. Iedereen verdient een pijnlijke dood, jullie waren allemaal medeplichtig aan dit bloedbad. Ik hoop dat er niemand meer in leven is in Gaza, punt! … Ik weet zeker dat jullie God jullie veracht, zich voor jullie schaamt en jullie zou verbranden in de hel, net zoals de IDF nu met jullie doet”.

De ‘stam van Amalek’ wordt tegenwoordig veel geciteerd. (Koning Saul, in het eerste boek van Samuel, beveelt Samuel om iedereen van de Amalekieten te doden: “Spaar hen niet; dood mannen en vrouwen, kinderen en zuigelingen, runderen en schapen, kamelen en ezels”).

Terwijl de Israëlische stemming Bijbels draait, stijgt de woede van de mondiale meerderheid. En zo gaan moslims de crisis zien als een compromisloze beschavingsoorlog – Het Westen versus ‘ons’.

De gelijktijdige twee conferenties – de Arabische Liga en de OIC (gelijktijdig gehouden in Riyad) – onderstreepten de complete ineenstorting van het imago van ‘Israël’ in de hele islamitische wereld. De uitstorting van woede en passie was voelbaar en heeft een metamorfose teweeggebracht in de nieuwe wereldpolitiek.

In het Westen versplintert de woede de heersende politieke structuren en veroorzaakt een brede stuiptrekking. Wereldwijde protesten zijn massaal.

Terwijl ‘Israël’ naar een Bijbels ‘Groot-Israël’ neigt, wordt de islamitische wereld steeds compromislozer. Hoewel de conferenties het niet eens werden over een actieplan, was het beeld van president Raisi die naast MbS zat; en dat zowel president Erdogan als Assad elkaar ontmoetten op de conferentie, indrukwekkend.

De strategische implicatie is grimmig: Israëli’s zien nu af van de risico’s van een leven met moslims, en het sentiment wordt volledig beantwoord door de Palestijnen tegenover het Hebreeuwse fanatisme. Het oude paradigma voor een politieke oplossing is achterhaald.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Niet uitgelokte aanval” of een Deep State oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNeonazistische junta militaire dienstplichtcommissies nu achter zwangere vrouwen aan
Volgend artikelBBC-video over inval in Al-Shifa: Israël knoeide met bewijsmateriaal, bewerkte ‘onbewerkte’ video en slaagde er niet in beweringen te bewijzen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. OOOh Ja , kiezen , voor wat mij niet duidelijk is ,,, maar wel de ellende ervaren die jullie meebrengen naar Nederland , flikker op , en laat Nederlandse werkende mensen , een huis krijgen , economische vluchtelingen ,, zoals 10 jaar geleden , terug sturen ,,, en anders heb ik een nog niet eerder voorstel genoemd ,,, we ruilen land in ,,, waar jullie niets mee doen , maken wij een oase van , stelletje lamzakken . GA WEG , BLIJF WEG

 2. Het eerste wat ik voelde van buitenlandse mensen , was ,, en is gedeeltelijk nog waar , zij haten mij ,,, waarom ,,, zeg mij waarom julie of sommigen van jullie zich zo gedragen , moet ik leren de wereld , in het hoe en waarom ,,, mensen zich vijandig gedragen , tegen elkaar ,,,,,,,, IK GEEF JULLIE ,,, ANTWOORD , HET ZIJN ONZE REGERINGEN DIE GEWONE MENSEN TEGEN ELKAAR OPZETTEN ,,, IK ZWEER , ZWEER , DAT HET ZO IS , ILL GATES , DOOD VEROORDEELT , WAAR HIJ , KINDEREN ,,,,, GLIM LACHEND INSPOOT MET VERGIF , TER DOOD VEROORDEELD DOOR SOMMIGE LANDEN ,,,,, IK BEGRIJP NIET WAAROM , DIE ZIEKE GEEST NOG LEEFT , INDIA ,,, INDIA , KENIA , KENIA , GRIJP HEM , GRIJP HEM ,,, EN LAAT ZIEN OP BEELDEN ,, ( IK WIL DE BEUL ZIJN ) , WERELDWIJD ZICHTBAAR , WAARSCHUW DIE , HOE NOEMT U , DIE U EN UW KINDEREN DODEN , TERWIJL ZIJ ZELF SCHULD ZIJN , WAT NOEMBAAR IS ,,, GEEN REACTIE , GIVE ME A SNIPER GUN , GA DE HANDLANGERS BANG MAKEN

  • Dat krijg je als de WEF bende in allerlei dorpen zogenaamde opvangcentra plaatst waar van alles uit het oosten en Afrika “verzorgd” worden.

 3. het westen leeft onder ZOG : zionist occupied government

  en zog heeft voor de massaimmigratie van moslims en andere niet westerlingen gezorgd

  en nu wil zog dat het westen vecht tegen deze moslims en niet westerlingen

  zog hoopt hieruit eretz israel te halen

 4. Citaat; “Terwijl “Israël” naar een Bijbels “Groot-Israël” zwenkt, wordt de islamitische wereld steeds compromislozer.”
  Begrijpelijk dat de islamitische wereld dit niet langer accepteert. Deze gang van zaken is ook voor ieder weldenkend mens verre van acceptabel en vergeet niet dat de kabbalisten al lange tijd geleden de bijbel hebben aangepast om de brave mensen te doen geloven dat het Gods wil is ten gunste van de huidige in Israël levende bezetters van Palestina, de criminele valse joden het werkelijke duivelsgebroed.

  • Als Joden de Bijbel ten eigen voordele zouden hebben aangepast, hebben ze slecht werk geleverd. Weliswaar wordt Israël in Deuternonomium 32 ‘Gods oogappel’ genoemd, maar dat was toen ze nog geen gouden kalf hadden opgezet. Daarna ging het snel bergafwaarts. Lees de rest van Deuteronomium 32. De Bijbel is één grote aanklacht tegen het Joods volk. Christenen lezen de Bijbel niet en lopen als blinden achter het blinde Israël aan. Sinds hun verwerping van God in zijn getuigenis via Johannes de Doper, de Vader, de Zoon en na de opstanding de Heilige Geest, is het volk Israël verder van God vandaan dan alle volken der aarde. Ze gaan in de grote-verdrukking-oven waarin velen de dood zullen vinden. Alleen een rest zal zich bekeren en eerst dan, en niet eerder, weer volk van God zijn. Zacharia 13:8,9
   https://youtu.be/5X0VsxT-A5Y

 5. Lang geleden, toen ik nog pas een puber was, vroeg ik al wat nou eigenlijk het verschil was tussen een volk dat zichzelf als het ‘Heren- en Heersersras’ beschouwt en superieur is en een volk dat zich als het ‘door God uitverkoren volk’ boven alle andere volken beschouwt…dat aan het einde der tijden ook als énige overblijft… Ik zag dat verschil niet zo.. Mocht ik niet vragen, was slecht en naïef… Tegenwoordig weten we immers dat het CIDI uitmaakt wat de ‘moraal’ moet zijn, wat goed en wat slecht is en wat wij moeten denken…..Tjaaa…

 6. Israël als zogenaamd ‘seculiere’ ‘democratische’ voorpost-van-het-Westen.. ??
  Laat me niet lachen.. Wélk ‘Westen’ ? Dat als loopjongen van de Big-Farma-maffia dan toch, in opdracht van de grote gestoorde Kwakzalvers het eigen volk kapotspuitend, net als die ‘verlichte moderne staten’ Canada, Australië, Nieuw-Zeeland enz. enz. en natuurlijk dat semi-intellectueel bekakte Nederland niet te vergeten, ‘gidsland’ met voortrekkersrol en Wef-vazallen en -propagandisten aan het roer…

 7. Peter november 18, 2023 Bij 00:05

  Als je gewoon de bijbel leest,weet je dat hun EIGEN god ze verdreven had van het land,omdat ze het verpest hadden.
  Ze(ZKM) zijn over 1000 jaar heen,uit meer dan 100 landen getrapt.
  Van Rusland tot Portugal.
  Hoe zou dat toch komen?
  Joden zien ons niet gelovigen als goyem,ondermensen die zij als slaven mogen houden.
  Bestelen en bedriegen,ja zelfs doden volgens hen geloof.
  Kan me zo ondertussen aardig goed voorstellen waarom de moslimgemeenschap zo een bloedhekel aan die Joden hebben.

 8. Hezbollah moet Israël aanvallen en Iran en andere staten moeten ook hieraan meedoen, eenheid maakt macht en veeg dat gore Joodse land van de wereld kaart en heel belangrijk roei ze wereldwijd uit.

  • Probleem is dat Israël een kernmacht is als 55ste staat van de USA… en ze zijn zo stom en agressief om deze daadwerkelijk te gebruiken…daarom spelen ze een ander soort spel!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in