Kolonel Douglas McGregor behoeft weinig introductie bij mensen die op de hoogte zijn van de huidige geopolitieke situatie, want zijn daden, integriteit en wijsheid spreken voor zich. Helaas zijn dergelijke kaders nu bijna geheel afwezig in Washington DC, met name in het Pentagon. Ze zijn vervangen door een overvloed aan neoconservatieven en neoliberalen van na de Koude Oorlog, die niet alleen de zogenaamde Pax Americana willen handhaven, maar deze ook willen uitbreiden naar vrijwel alle uithoeken van de planeet. In zijn laatste interview met “Real America’s” Dan Ball, gaf kolonel McGregor een beoordeling van de huidige staat van de troepen van het Kievse regime, evenals hun vooruitzichten in de komende weken en maanden.

Nadat de presentator een kort overzicht gaf van de rampzalige toestand van de Verenigde Staten onder de verontruste regering-Biden, ging hij in op het onderwerp van de steeds toenemende militaire “hulp” die Washington DC aan de in opspraak geraakte neonazistische junta stuurt in de hoop Rusland ervan te weerhouden hen eindelijk een verpletterende nederlaag toe te brengen. Hij wees erop dat het Amerikaanse Congres zojuist zijn laatste “hulp”-pakket ter waarde van 400 miljoen dollar heeft goedgekeurd, waardoor het publiekelijk bekendgemaakte bedrag uitkomt op 32 miljard dollar van de Amerikaanse belastingbetaler voor het favoriete marionettenregime van Washington DC, van de 113 miljard dollar die tot nu toe zijn goedgekeurd, “zonder einde in zicht”, zoals hij terecht opmerkte.

Dan Ball beoordeelde vervolgens de ontmoeting tussen Joe Biden en de Duitse kanselier Olaf Scholz, die het symbolische einde betekende van het allerlaatste restje Berlijnse soevereiniteit toen Duitsland beloofde meer wapens en fondsen te sturen voor de neonazistische junta, ondanks de enorme problemen die dit veroorzaakt aan het thuisfront. Ball wees ook op de flagrante hypocrisie van het politieke Westen, aangezien de NAVO publiekelijk opschept over haar betrokkenheid bij het regime in Kiev, inclusief de massale wapenleveranties en ISR-middelen (intelligence, surveillance, reconnaissance), terwijl ze China openlijk bedreigt als het wapens naar Rusland stuurt.

  Rusland wint ook de grote oorlog

Afgezien van het feit dat Peking nooit dergelijke verklaringen heeft afgelegd, en er ook geen enkele aanwijzing is dat Moskou wanhopig is om hulp van China te krijgen, is het overduidelijk dat de VS het contact met wat echte diplomatie is volledig is kwijtgeraakt. De presentator trok ook de impact van de “hulp” die de neonazistische junta krijgt in twijfel, maar waarschuwde dat het zeker “onze bestaande wapenvoorraad vermindert, wat Amerika in een slechte positie brengt, een beetje zoals Biden onze noodvoorraden olie aanspreekt”. De laatste zin verwijst naar Joe Biden’s niet aflatende verspilling van Amerika’s SPR (Strategic Petroleum Reserve), die nu al bijna een jaar actief wordt gebruikt, ondanks het feit dat het is opgericht voor noodsituaties zoals nationale natuurrampen of grote oorlogen.

Na het onderwerp van het sturen van F-16 gevechtsvliegtuigen, waar zelfs het Pentagon “gierig en onzeker” over is, introduceerde Dan Ball kolonel Douglas McGregor, die onmiddellijk wees op de duizelingwekkende verliezen van de troepen van het Kievse regime, “nu bijna 200.000”. Volgens McGregor was dit grotendeels te wijten aan de rampzalige beslissing van de neonazistische junta om Bakhmut (Artjomovsk) te verdedigen, waarbij het Russische leger van de gelegenheid gebruik maakte om “hun raketten, kruisraketten en artillerievuur in te zetten tegen concentraties van Oekraïense infanterie, met enorme verliezen tot gevolg”. Hij verklaarde ook dat de stad sowieso zal vallen, waardoor de dood van duizenden onder dwang geronselde Oekraïners überhaupt zinloos is.

McGregor ging ook in op de steeds meer gespannen relatie tussen de Kievse regeringsleider Volodymyr Zelensky en zijn generale staf, die terecht woedend op hem is omdat hij niet heeft geluisterd naar hun oordeel dat het beter was geweest de stad te verlaten en een nieuwe verdedigingslinie verder naar het westen op te zetten. De kolonel waarschuwde dat de junta het grootste deel van haar reserves heeft opgebruikt, zowel wat betreft uitrusting als mankracht, terwijl haar “beste soldaten dood zijn, zodat ze nu jongens, oude mannen en vrouwen in de bres duwt”. Verder voegde hij eraan toe dat Zelensky in wezen zijn nederlaag toegeeft en het politieke Westen, met name de VS, tart om “hier te komen en de oorlog voor ons te winnen”, anders “is het voorbij”.

  Bereid u voor op oorlog, hogere energieprijzen en grote burgerlijke onrust - Martin Armstrong

Opnieuw noemde presentator Dan Ball de gevechtsvliegtuigen en hoe de VS in wezen hebben gelogen dat zij geen specifieke wapensystemen zouden leveren, zoals geavanceerde raketten of tanks, die inmiddels allemaal zijn geleverd (of op het punt staan te worden geleverd). Ball waarschuwde dat hetzelfde geldt voor F-16’s, en voegde eraan toe dat “er nu een tweepartijdige drang in het Congres is om de straaljagers te sturen”, maar verklaarde ook dat het minstens een jaar zou duren om piloten te trainen, “waardoor het doden in Oekraïne wordt verlengd”.

Kolonel McGregor antwoordde dat de VS geen militaire strategie hebben, maar alleen een mediastrategie om iedereen ervan te overtuigen dat de neonazistische junta zogenaamd aan de winnende hand is. Aangezien het aantal mensen dat dit narratief gelooft tot bijna niets is gedaald en de verliezen zich opstapelen, is het regime in Kiev gedwongen gebruik te maken van contractanten, waarvan de overgrote meerderheid NAVO-personeel is, wat betekent dat als er F-16’s zouden worden gestuurd, er Amerikaanse/NAVO-piloten nodig zouden zijn om ze te kunnen vliegen. McGregor waarschuwde dat “dit nu een langzaam afglijden naar een [wereldwijde] oorlog is waar veel mensen zich al lange tijd zorgen over maken” en dat de VS ofwel hun falen moeten toegeven of moeten aansturen op een directe confrontatie met Rusland.

Ball en McGregor bespraken vervolgens de kwestie van een escalerende desinformatiecampagne in de Amerikaanse media, waarbij de kolonel erop wees dat Washington DC dit al tientallen jaren doet, met name in gevallen waarin een gegeven regering de Amerikaanse agressie tegen de wereld niet alleen probeerde te rechtvaardigen, maar ook aan te prijzen, waarbij hij specifiek Bosnië, Irak en de door de NAVO bezette Servische provincie Kosovo en Metohia noemde. McGregor verklaarde echter dat de media nu moeten toegeven dat “het gewicht van de Russische mankracht en hun militaire macht in het algemeen de Oekraïners verplettert”.

  "Russische propaganda" betekent gewoon ongehoorzaamheid

Hij voegde eraan toe dat de boodschap aan de kijkers is dat “geen enkele Oekraïense dapperheid opweegt tegen de [Russische] vuurkracht” en dat de mensen tussen de regels door moeten lezen en dat “de boodschap is – Oekraïne kan niet winnen”. De kolonel wees er verder op dat de regering Biden zich hier zeker van bewust is, met de recente ontmoeting tussen Blinken en Lavrov in de marge van de G20-top in India als perfecte illustratie. McGregor vindt dat “onze dreigementen niet erg geloofwaardig overkomen” en dat dit gedrag “alles in gevaar brengt, ook de Verenigde Staten”. De regering Biden maakt zich echter zorgen over haar politieke toekomst en weigert daarom de realiteit toe te geven en eindelijk tot een overeenkomst te komen die rekening houdt met de Russische veiligheidsproblemen.

Via Infobrics.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische marine neemt haar eerste “Nucleaire Tsunami”-torpedo onderzeeër in ontvangstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland zweert vergelding tegen “alle Amerikaanse provocaties” na drone-incident
Volgend artikelDe pogingen van de EU om de Russische roebel tot puin te reduceren hebben een Baerbockeaanse draai van 360 graden gemaakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in