De politiek is in de eindstrijd om het Covid-narratief en stookt het vuur nu echt op. Je kunt nu niet meer om burgerlijke ongehoorzaamheid heen, schrijft Milosz Matuschek.

Machiavelli adviseerde de strategische heerser om al in het begin van zijn heerschappij wreedheden te begaan. Maar democratieën kennen een betere tijd. Kanselier Merkel, die binnenkort haar ambt zal neerleggen, zou de grootste gruweldaad van haar ambtstermijn quasi “uitvoerend” kunnen begaan, in de zombiefase van haar bewind. Ze heeft zojuist aangekondigd dat het binnenkort nog ongemakkelijker zal worden voor de ongevaccineerden. Wat kan dat anders betekenen: uitgaansverboden en lockdowns voor de ongevaccineerden? Het etiketteren van de ongevaccineerden? Wat het ook is, het is waarschijnlijk de voltooiing van de quasi-gettovorming in de vaccin-apartheidsstaat. In Orwell’s 1984, was alles behalve werk verboden. Met 2G op de werkplek of de facto verplichte vaccinatie via 3G (met dagelijks betaalde tests) zijn we niet ver verwijderd van de verbeelding van Orwell.

Nu komt de wanhopige wreedheid van de staat

We naderen het toppunt van de waanzin van de pandemiebestrijdingspolitiek. Het Corona-narratief over de grootste pandemie in 100 jaar, waarvoor nu de groep van de ongevaccineerden verantwoordelijk is, brokkelt steeds sneller af. Nu moet blijkbaar het laatste nietje het narratief in stand houden dat is samengesteld uit datasalade, propaganda en bangmakerij: de collectief gepleegde wreedheid tegen een minderheid, die door de zwijgende meerderheid wordt vergoelijkt.

Vanuit politiek oogpunt is dit maar al te begrijpelijk. Alles wat ook maar iets met logica te maken heeft, ontploft in hun gezicht.

Laten we het kort samenvatten:

• Het aantal gevallen en de bezettingsgraad op de intensive care liggen nu hoger dan een jaar geleden. Toen was de vaccinatiegraad nul, nu is dat meer dan 70 procent (of was het zelfs 80 procent?, dat weten we niet eens zeker). Het begint tot iedereen door te dringen: ofwel werken de vaccinaties niet, of de bevolking wordt ingeënt voor de volgende golf. Dit laatste was maanden geleden al te voorzien, gezien de cijfers in andere landen (zoals Israël), toen de aantallen na massale vaccinaties door het dak gingen.

• De “pandemie van de ongevaccineerden” is het nieuwste sprookje van gezondheidsminister Spahn en wetenschappelijk weerlegd. Het is regeringspropaganda van de schandelijkste soort en slechts de laatste nagel aan de doodskist van de overblijvende geloofwaardigheid van een ontgoochelde politieke klasse. Het is onvoorstelbaar dat de communicatiestrategie van de Sovjets onder Stalin één op één en schaamteloos wordt gekopieerd. Ook daar was het nooit de planning van de politieke kaste, die ideologisch boven alle materiële zaken stond, die verantwoordelijk was voor grieven zoals leveringstekorten, maar “saboteurs”.

  Keulen: drie personen overleden na Coronavaccinatie - tot nu toe 69 sterfgevallen na vaccinatie in Duitsland

• Hoe overdreven de paniekcijfers zijn en waren, bleek onlangs uit het tijdschrift “Multipolar” bij het doorkammen van de boekhoudkundige gegevens van de ziektekostenverzekeraars. Daaruit blijkt dat slechts ongeveer de helft van de officieel voor Corona behandelde patiënten in de eerste plaats als gevolg van Corona in het ziekenhuis was opgenomen. Maar dat is niet alles: “De factureringsgegevens brengen ook andere explosieve bevindingen aan het licht: zo is in vergelijking met 2019 het aantal met intensieve zorg behandelde gevallen van acute ademhalingsziekten – met name beroertes, kanker en hartaanvallen – ongewoon sterk gestegen na de eerste lockdown. Dit wijst op de gevolgen van uitgestelde behandelingen en vertraagde screening als gevolg van de eerste lockdown.”

• Een klokkenluider heeft onlangs in het prestigieuze British Medical Journal (BMJ) onthuld hoe Pfizer brutaalweg Covid-studies heeft vervalst. Volgens het rapport heeft Pfizer er zelfs niet voor gezorgd dat de gebruikte vaccins bij de juiste temperatuur werden bewaard.

Er is geen andere manier om het te zeggen: met de hulp van de politiek en de media heeft de farmaceutische industrie de bevolking gegijzeld en tot proefkonijn gemaakt. Maar welke kritiek kun je verwachten van een farma-minnende media-industrie?

• Het pandemie-narratief heeft tot dusver gedijt op een kern van kadavergehoorzaamheid van regeringsgetrouwe “vaccinfluenzers”. Dat deze as nu aan het afbrokkelen is, is de echte kernramp voor de regering en aantoonbaar de reden waarom de toon nu wordt verscherpt en het tempo wordt opgevoerd. De openbare berisping en quasi-executie van profvoetballer en “vaccinatie-weigeraar” Joshua Kimmich zou een waarschuwingsschot moeten zijn voor andere prominente critici om het verhaal niet in twijfel te trekken. Kimmich is mede-initiatiefnemer van de “We kick Corona”-campagne en werd zelfs genoemd in de paniekkrant BMI.

Het schot werkte grondig averechts. Zelfs Richard David Precht sloot zich aan bij Kimmich, veroordeelde de jacht op hem en noemde mRNA-vaccinaties “genetische manipulatie” in een podcast met Markus Lanz; net als Kimmich verwees hij naar het gebrek aan langetermijnstudies en sprak hij zich uit tegen het vaccineren van kinderen met de Covid-vaccins.

  Oekraïense "vluchtelingen" branden huis af wegens Russische vlag

Deze ommezwaai doet vragen rijzen: Precht had zich in zijn boek “Über die Pflicht” (Over de plicht) uitgesproken voor de plicht van de burger tot gehoorzaamheid aan de verzorgingsstaat, en had daarmee zelf velen beledigd. Nu wordt ook hij in de media beledigend berispt, zelfs gesloopt, omdat hij zich heeft afgekeerd van zijn loyaliteit aan de regering. De journalist Norbert Häring spreekt van een record afrekening door de “Spiegel”. Het is steeds weer hetzelfde spel, met dezelfde eentonige woordenschat: iedereen die niet in de pas loopt, wordt belasterd.

• In de media rommelt het al een hele tijd, ook al is dat voor de buitenwereld nauwelijks zichtbaar. De SWR-medewerker, Ole Skambraks, die al zijn sceptische vragen samenvatte in zijn bekentenistekst in Multipolar Magazine (“Ik kan er niet meer tegen”), is inmiddels ontslagen. De omerta in de media kan niet veel langer worden volgehouden. Iedereen is er zich nu ten laatste van bewust dat hij zich ten koste van de burger heeft overgeleverd aan een machinerie van systematische desinformatie. Degenen die hun resterende geloofwaardigheid bij de mediamakers en journalisten willen behouden, moeten uiterlijk nu consequenties trekken.

Nu wordt verzet een plicht

“Waar onrechtvaardigheid recht wordt, wordt verzet plicht”, zou Bertolt Brecht gezegd hebben. De pandemie zal waarschijnlijk pas stoppen wanneer de angst voor de totalitaire gezondheidsdictatuur, die al lang een subliminaal en steeds duidelijker programma is, groter is dan de angst voor het virus of de angst voor persoonlijke nadelen.

Verzet tegen onrechtvaardigheid (zelfs wettige onrechtvaardigheid) vereist geen speciale toestemming. Zodra de staat zich tiranniek begint te gedragen, wordt de band van de democratische basisgetrouwheid doorgesneden. Tirannie is gemakkelijk te herkennen, zoals het Roemeense EU-parlementslid Cristian Terheș onlangs zei in een bezienswaardige toespraak met betrekking tot de bewerkte contracten van de EU-Commissie met vaccinproducenten (u kunt de contracten overigens hier vinden): “Als de regering alles over je weet, is dat tirannie. Als je alles weet over de regering, is het democratie”. Bekijk deze gedenkwaardige toespraak in het Europees Parlement. We zijn al met veel meer dan we denken.

De staat is niet superieur aan het individu, hij is het resultaat van de som van de individuen. Zodra zij het individu wil breken om zichzelf in zijn geheel te behouden, pleegt zij verraad aan de oorspronkelijke idee van de staat. Het verbreekt het sociale contract en verraadt de enige contracterende partij, de burger. Voor de Duitsers die de autoriteiten gehoorzamen, hebben onze grondwettelijke vaders in artikel 20, lid 4, van de grondwet een aparte norm gecreëerd voor dit geval van noodzakelijk verzet, waarover tot op heden geen jurisprudentie bestaat.

  Poging tot massamoord: Syriër wilde trein in Duitsland laten ontsporen

Zou het nu niet het juiste moment zijn om deze norm met leven te vullen?

Met welk recht wil de staat nog steeds belastingen innen van zijn burgers die zijn gepest, voorgelogen en beduveld met experimentele vaccins? Met welk recht willen de publieke omroepen nog steeds verplichte vergoedingen innen voor hun desinformatie? Zou het nu niet tijd worden om de grenzen te testen van het wettelijke en buitenwettelijke recht van de burger op noodtoestand tegen de staat? Wat moet er nog meer gebeuren?

Intelligent verzet begint met niet aan dit alles mee te doen. En dit duidelijk zichtbaar maken en documenteren. De acties #allesdichtmachen en #allaufdentisch zijn slechts het meest zichtbare topje van de ijsberg van verzet waarop dit beleid zal botsen. Nog belangrijker zijn de talrijke tekenen van burgerlijke moed in het dagelijks leven. Iedereen kan een stempel drukken op zijn eigen omgeving, of die nu klein of groot is, al is het maar een spandoek ophangen aan het balkon of een kaars voor het raam zetten. Henry David Thoreau heeft in zijn essay over burgerlijke ongehoorzaamheid duidelijk gemaakt waar het om gaat: de machine kan alleen worden gestopt als veel individuen voldoende wrijving creëren en zich niet aanbieden aan het onrecht dat zij als zodanig erkennen en in feite verachten.

Een waardesysteem wordt een waardesysteem omdat het iets kost en niet gratis te krijgen is. Er is geen verandering in de situatie zonder dat het individu iets riskeert, een offer brengt of tastbare nadelen aanvaardt.

De magie van het verzet begint te werken wanneer het verzet zichtbaar wordt en gelijkgestemden elkaar herkennen.

De eersten zijn deze weg ingeslagen.

Sluit je bij hen aan.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Verzet je tegen het biowapen, overleef medische apartheid, jaag op de roofdierenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe echte pandemie is net begonnen, en dat is COVID prik veroorzaakte hartaanvallen bij jongeren
Volgend artikelOvermatige sterfgevallen wijzen op ontvolkingsagenda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in