Het hoofd van de Russische particuliere militaire onderneming (PMC) Wagner, Evgeny Prigozhin, heeft een mijlpaal prestatie aangekondigd in de strijd om de stad Artyomovsk (in Oekraïne bekend als Bakhmut), door een video te publiceren die naar verluidt op zondagavond voor het bestuursgebouw van de stad is genomen, bericht RT.

“Juridisch gezien is Bakhmut ingenomen. De vijand is geconcentreerd in de westelijke districten,” voegde het hoofd van de PMC eraan toe.

De strijd om Artjomovsk is uitgegroeid tot een van de meest intense en bloedige gevechten in het gewapende conflict in Oekraïne, waarbij beide partijen naar verluidt aanzienlijke verliezen hebben geleden. Westerse functionarissen hebben beweerd dat de stad geen strategische militaire waarde heeft, maar de Oekraïense president Vladimir Zelensky beloofde haar zo lang mogelijk te verdedigen nadat hij de stad tot vesting had uitgeroepen.

De pogingen van Kiev om Bakhmut vast te houden, ongeacht de verliezen, heeft “het Oekraïense leger bijna vernietigd,” aldus Prigozhin eerder deze week. Maar ook Wagner-strijders, die de aanval leidden om de stad van de Volksrepubliek Donetsk in te nemen, hebben “een flink pak slaag gekregen,” erkende hij.

“We hebben de Russische vlag met het opschrift ‘Goede herinnering aan Vladlen Tatarsky’ en de vlag van PMC Wagner bovenop het stadhuis van Bakhmut gehesen,” zei Prigozjin in de clip.

De aankondiging van Prigozjin kwam enkele uren nadat de prominente Russische militaire blogger Vladlen Tatarski (echte naam Maksim Fomin) zondagmiddag in een café in Sint-Petersburg om het leven kwam bij een schijnbaar geïmproviseerd explosief.

  Is oorlog met China onvermijdelijk?

***

Onder de vele Oekraïense patches van dode soldaten in Bahkmut, waren er veel AMERIKAANSE patches!

Om Amerika in staat te stellen in Oekraïne tegen Rusland te vechten, lieten zij hun soldaten op papier “met pensioen gaan” en stuurden hen vervolgens als “huurlingen”.

Deze tactiek werd ook gebruikt door bijna ALLE andere NAVO-landen.

Rusland stond tegenover meer dan 30 NAVO-landen in deze ene stad, en de NAVO kreeg een pak slaag van Rusland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Israël verovert de wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelProminente Russische oorlogscorrespondent Vladlen Tatarsky vermoord door Oekrainse terroristische aanslag (Video’s)
Volgend artikelHet Witte Huis geeft toe dat landen wereldwijd de Amerikaanse dollar weigeren – “Overschakelen op nationale valuta is een schending van de rechten van Amerikaanse burgers”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. go Russia, get rid of NATO (Nazi And Terrorist Organisation) and UN (United Nazi’s) Globalist and all other Nazi’s.

 2. Volgens goed gebruik van het mnisterie van waarheid en het protectoraat van de Verenigde Staten de staat Nederland gaf het dociele NPO vanmorgen door dat Bakhmut van weinig strategische waarde is. Gelijktijdig las ik de de minister van financiën mevr Kaag zegt dat Oekraïne ‘honderden miljarden’ nodig heeft, welja maak alles maar op waar generaties Nederlanders zich de typhus voor hebben gewerkt.

  Minister Kaag vindt dat het kabinet moet praten over de mogelijkheid om nog dit jaar extra financiële steun te geven aan Oekraïne. De D66-leider bezocht zondag de Oekraïense hoofdstad Kiev.

  Nederland kondigde voor dit jaar al 2,5 miljard euro aan steun aan. Het blijft belangrijk om ‘alles op alles te zetten om te zorgen dat Oekraïne de oorlog zo snel mogelijk wint’, zei Kaag.

  Op Twitter schrijft de minister dat het land honderden miljarden nodig heeft. Deze ‘gigantische opgave’ besprak ze met haar Oekraïense ambtsgenoot en de minister van Economische Zaken.

  Kaag is totaal de weg kwijt

  https://www.ninefornews.nl/kaag-zegt-dat-oekraine-honderden-miljarden-nodig-heeft-waanzin/

 3. De Oekraïne is al lang verslagen. Alleen in het reptielenbrein van Kaag nog niet. De bunker met Amerikaanse en Engelse generaals en adviseurs in de Oekraïne, is door een hypersone raket van de Russen op geblazen. Elke cent die naar dit hyper corrupte land gaat is weggegooid geld, en verlengt de ellende van haar bewoners. Zeker nu de Amerikanen verarmd uranium gebruiken in hun munitie. Vanaf nu misvormde babies en verhoogd kanker.

 4. Overwinning? vreemd genoeg voel ik vooral verdriet.
  Zo veel levens, en nog te gaan.
  De duivel speelt een spel met ons allemaal.
  Laten we het maar gewoon winnen.
  Misschien voelt het dan ooit als een overwinning.

 5. Het onvermijdbare heeft zich voortgedaan op 2-april jl. Bakhmut is gevallen, alleen in het Westerlijke gedeelte zijn nog achterhoede gevechten aan de gang, de 127e brigrade van Oekraïne heeft er de brui aangegeven de jongens willen niet meer sterven voor de door de Amerikaanse Kabbalisten geïnstalleerde Joodse clown Zelensky, waren al de Oekraïnse jongens maar zó wijs.

  Oekraïners van de 127e brigade in Bakhmut komen in opstand tegen de regering in Kiev: “Jullie hebben ons gestuurd om te sterven in de vleesmolen”
  “Geen uitrusting, geen training, geen battlefield-briefing”

  De nederlaag bij Bakhmut heeft al gevolgen voor de Oekraïners, aangezien het 228e Infanteriebataljon van de 127e Brigade dat in de stad vocht (en nog steeds vecht in de ruïnes van de westelijke sector) in opstand is gekomen en een verklaring heeft afgegeven tegen het Oekraïense bevel (en dus tegen V. Zelensky), dat ze “naar de vleesmolen” werden gestuurd om te sterven, zonder training, uitrusting en zonder rekening te houden met de kosten voor het leven van Oekraïense soldaten.

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukranoi-tis-127is-taksiarxias-sto-mpakxmout-eksegeirontai-kata-tis-dioikisis-tou-kievou-mas-steilate-na-pethanoume-stin-mixani-tou-kima/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in