Politico, middels het schrijven van haar amateur beunhazen “opgeleid” in VS diplomamolens in “internationale studies” of andere “communicatie” type vaardigheden en waarvan sommigen eindelijk hun schaamhaar hebben laten groeien (lees hun C.V.’s – het is LOL) is verwonderd:

De regering Biden moet haar Lend-Lease-autoriteiten nog gebruiken om wapens naar Oekraïne te sturen, zeggen hoge regeringsfunctionarissen en wetgevers tegen NatSec Daily. De VS onder president JOE BIDEN heeft sinds de Russische invasie bijna 35 miljard dollar aan veiligheidssteun voor Kiev toegezegd, allemaal afkomstig uit het onttrekken van Amerikaanse militaire voorraden of toekomstige wapenproductie. Maar het Congres heeft Biden vorig jaar ook de Lend-Lease bevoegdheid gegeven, waardoor de VS de bureaucratische rompslomp kan omzeilen en wapens aan Oekraïne kan schenken in de verwachting dat die later worden terugbetaald. Tot nu toe heeft de regering ervoor gekozen die optie niet te gebruiken, vooral omdat de door het Congres goedgekeurde pot met geld nog niet opgebruikt is. “Wij geven voorrang aan veiligheidshulp waarvoor zij ons niet hoeven terug te betalen”, zei een hoge regeringsfunctionaris op voorwaarde van anonimiteit om gevoelige interne besprekingen te vermijden. De ambtenaar voegde er echter aan toe dat de regering “er zeker voor open staat om er in de toekomst gebruik van te maken.” Op dit moment ligt de nadruk op “andere bestaande bevoegdheden die door het Congres zijn goedgekeurd.” Een andere reden om Lend-Lease in de achterzak te houden kan zijn dat er momenteel tweepartijdige steun is voor het sturen van wapens naar Oekraïne. Mocht de Republikeinse weerstand toenemen, of mocht het volk zich tegen de oorlog keren, dan zou het zinvol zijn om Lend-Lease te gebruiken om pogingen om toekomstige wapenleveranties te blokkeren te kunnen omzeilen, aldus een Democratische congresassistent die anoniem werd gelaten om vrijuit te kunnen spreken over de gedachten van de partij. – Politico

Oké, laat ik het in normale mensentaal vertalen: wat het congres ook doet, een eufemisme voor doen alsof er “wetgeving” is, de Verenigde Staten van 2023 en de Verenigde Staten van 1941 zijn twee verschillende landen en de Verenigde Staten van 2023, met inachtneming van aanpassingen, is een economische dwerg vergeleken met zichzelf rond 1942-43. Maar dat feit, dus het onvermogen om een ECHTE grootschalige gecombineerde wapenoorlog te voeren, naast het hele idee bij het aanschouwen van Amerikaanse wapens, waarrond de mythologie van het Amerikaanse leger in de afgelopen 30 jaar is opgebouwd, is voor velen in Washington een angstaanjagend idee. En die wapens zullen in industriële hoeveelheden verbranden omdat ze gewoon niet ontworpen zijn voor een echte grote oorlog, schrijft Andrei.

  Uitleg over Macron en BRICS

Ik herhaal al vele jaren ad nauseam dat de Amerikaanse politiek, die voornamelijk is opgebouwd rond PR en pronken voor de consumptie van het steeds volgzamer “electoraat”, geen PR-rampen kan toestaan van een omvang die Amerika’s militair-economische onmacht volledig en definitief zal onthullen. Het gaat hier NIET alleen om het onvermogen van de VS om het belangrijkste oorlogsmateriaal te produceren of op te voeren. Nee, de kwestie is enger – zij is operationeel-strategisch, en het hele gedonder met Oekraïne zelfmoord”planning” in de NAVO legde over de hele linie volstrekte militaire incompetentie bloot. Zoals ik gisteren in mijn video zei: de meeste Amerikaanse gevechtsdoctrines, zoals SEAD, combined arms, een spreekwoordelijke Airland Battle, die “overging” in Multi-Domain Operations, zijn niets meer dan white-board theorieën gebaseerd op het verslaan van Irak of het toe-eigenen van de “ervaring” van het Israëlische leger – nauwelijks een goede maatstaf voor echte oorlog. Toch is het hier.

Afgezien van de onverenigbaarheid van het Amerikaanse arsenaal met de behoeften van dergelijke operaties als SMO, kan men nu openlijk en vol vertrouwen stellen dat het Amerikaanse leger het niet veel beter zou doen dan het Oekraïense leger en zelfs met het beste wat het heeft voor het slagveld een grootschalige vernietiging van hoogwaardige middelen zou ondervinden zoals het neerschieten van AWACS en gevechtsvliegtuigen, het dagelijks vernietigen van bataljons personeel en hardware, om nog maar te zwijgen van de onderdrukking van ISR (Intelligence, surveillance, target acquisition, and reconnaissance), kan men alleen maar speculeren over de manier waarop het Amerikaanse leger zou reageren op dergelijke realiteiten. En natuurlijk zou de stroom gesneuvelden en gewonden naar de VS een dramatisch politiek effect hebben. Het verlies van 56.000 KIA’s (killed-in-action) in Vietnam gedurende 10 jaar is één ding, totaal iets anders is het verlies van 150.000-170.000 KIA’s in 12 maanden. Wanneer al deze feiten in overweging worden genomen, is het antwoord op de titel van de Politico BS Waarom Biden geen wapens heeft uitgeleend aan Oekraïne gemakkelijk te vinden. Maar Politico en de meeste gevestigde Amerikaanse media durven daar niet eens heen te gaan. Bovendien zijn de meeste mensen die daar als “medewerkers” werken sowieso onwetende idioten die doen wat hun partij of de curatoren van de inlichtingendiensten zeggen.

  Amerikaanse Abrams tanks, Bradley IFV's gespot in Nederland op weg naar Oost-Europa - foto's, video's

Ik ben niet te hard, in de exhibit A van hoe zelfmoord te plegen op nationaal niveau, meldt Spiegel:

Volgens Habeck is de nucleaire uitfasering onomkeerbaar Het is zaterdag afgelopen: de laatste drie Duitse kerncentrales worden gesloten. Voor altijd, zegt de minister van Economische Zaken. Niet iedereen ziet dat zo in het verkeerslicht (Duitse regerende coalitiepartij) – en in de bevolking. 

Ik herhaal nogmaals, zoals ik al vele jaren doe: het volk dat consequent van de “groene” partij en haar aanhangers een serieuze politieke kracht maakt, heeft een aantal ernstige psychologische, zo niet psychiatrische problemen. De economische afbraak van de westerse beschaving gaat door. Maar in gerelateerd nieuws:

Hongarije heeft een overeenkomst bereikt met het Russische energiebedrijf Gazprom over mogelijke gasleveringen bovenop wat is voorzien in langetermijncontracten, zei minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto tijdens een bezoek aan Moskou op dinsdag. De aankondiging volgde op gesprekken met de Russische vice-premier Aleksandr Novak en de CEO van de Russische kernenergiemaatschappij Rosatom, Aleksej Lichatsjev. “Wij hebben met Gazprom overeenstemming bereikt over de mogelijkheid om extra hoeveelheden aan te kopen bovenop de in de langetermijncontracten vermelde hoeveelheid, indien de behoefte daaraan ontstaat tijdens de voorbereiding op de winter … hoofdzakelijk via de Turkish Stream [pijpleiding],” verklaarde Szijjarto. “Vandaag hebben we de overeenkomsten betreffende deze mogelijkheid uitgebreid,” voegde hij eraan toe. De partijen bespraken ook een mogelijke versnelling van de lopende uitbreiding van Hongarijes Paks kerncentrale door Rosatom. De nucleaire samenwerking tussen beide landen heeft bij sommige EU-lidstaten tot protest geleid. – RT

U ziet, cultureel gezien verschuift de westerse beschaving steeds meer naar het oosten van het continent. Het “Westerse” (oude) Europa is verdwenen.

  Misvattingen - Van Ashraf Marwan tot Zelensky en Poetin

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Strenge economische sancties tegen Rusland zullen de economische zelfmoord van het Westen inluidenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING: Wagner heeft controle over flanken in Bakhmut overgedragen aan Russische Ministerie van Defensie
Volgend artikelNiccos: Zoek de verschillen als je durft
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • De communistische ideologische subversie is uiterst gerafineerd en is reeds in 1666 ingezet in Israël en met napoleon Bonaparte in circa 1706 in de 7 provincieen “nu nederland/Holland”
   en is druppeltje voor druppeltje ingevoerd.
   Verborgen voor alle ogen behalve voor hun zelf.

   Omdat het een spiegelbeeld van de waarheid betreft zoals zelf voor de spiegel staat je overtuigt bent dat je naar een exacte reflectie van jezelf kijkt.
   Kijk je in feite naar precies het “ tegenovergestelde” van jezelf.

   Steek je linker hand op ,
   en je reflectie steekt de rechter hand op , doch de hersenen nemen dit niet waar.
   als je de hand ook nog eens beweegt , en de beweging zich beide aan de zelfde kant bevind is de illusie compleet.

   Links is rechts
   Goed is slecht
   Duister is licht.

 1. We zijn er 2000 jaar reeds ingestonken .
  zichtbaar nu, omdat de kaarten open op tafel liggen.
  De prijzen stijgen, de camera’s hangen, dagelijkse kost met insecten voer vermengd,
  ‘ liefde, vrijheid, geen dictatuur met ballonnetjes carnaval heeft niet geholpen 😴
  terug naar de sprookjes van de alternatieve media, en hun goeroes.
  Die *strijden voor de ‘ betere wereld’
  * Praten .. en 🥂

 2. Ach alle coöperaties zijn failliet hebben geen rode cent, zonder de bewoners van het land kunnen ze niets. Zij hebben niet eens autorisatie over ons. Wat wie heeft die aan hen gegeven? Niemand. De zogenaamde gratie van Gods is ook natte vinger werk, is ook niet aanwezig zo’n verklaring van GOD. Daar de coöperatie Staat der Nederlanden onder curatele staat en feitelijk niet meer bevoegd zijn. We zien het al een hele tijd, dat er geen vlag meer hangt in de 2de kamer d.w.z. dat de Rutte en zijn clubje niet meer namens Nederland praat en geen autorisatie over het Nederlands grondgebied meer heeft. Enkel het stukje Den Haag met het Haagse bos. Meer niet meer. Geef ze geen aandacht meer, want dat verdienen ze niet meer. Wat we wel allemaal moeten doen voordat ze alles onder onze kont verkopen, nu de coöperatie in ontbinding is. Om je rekening op te maken om al jouw ooit betaald belastingen, al je ziekenfondspremies, al je verzekeringspremies, al je energie rekeningen, zo ook al jouw afbetaalde hypotheek en lening schulden. Deze alle moet je bij elkaar optellen en toe sturen naar de curator die de coöperatie Staat der Nederland afhandelt. Zodat de fictieve natuurlijke persoon die enkel en alleen op papier bestaat opgeheven kan worden samen met de coöperatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in