© Pink Floyd - Another Brick In The Wall, Part Two (Official Music Video), screenshot YouTube

De tweede afbeelding is een schermafdruk van de website van NOS Nieuws, datum 31 maart 2020. We zitten dan in het begin van corona en diverse gemeenten roepen hun burgers op ongehoorzame medeburgers aan te geven. Wat zijn dat precies voor praktijken? Zoiets hebben we toch eerder meegemaakt?

De eerste afbeelding is een deel van een krant, datum 7 januari 1933. Het betreft nummer 1 van jaargang 1, Volk en Vaderland, weekblad van de NSB. Hun ‘leidend beginsel’ is ruim 87 jaar na publicatie nog altijd geldig bij onze Overheid. Of het nu gemeenten zijn of politiek Den Haag, schrijft gastauteur Niccos.

Dat dit gebeurt is onbegrijpelijk, maar dat ‘men’ dit niet wil inzien is eigenlijk nog veel erger. Blijkbaar is het voor veel ambtenaren en politici de normaalste zaak van de wereld om zo te denken en te handelen. Daarmee is tegelijk de verklaring gegeven waarom hetzelfde tijdens de bezetting kon gebeuren.

‘Men’ is overtuigd van de eigen waarheid en blind voor de consequenties daarvan. Die cognitieve dissonantie kan jaren aanhouden en men kan daarmee zelfs de kist in gaan. Het toegeven van een dergelijke grove onmenselijke fout doet teveel pijn die nauwelijks gedragen kan worden. Kijk naar de krampachtigheid van het Duitse volk.

De wissel die nu is getrokken op het volk heeft haar doen ontsporen. Burgers die worden aangemoedigd om elkaar aan te geven. Het is echt onbegrijpelijk voor degenen die het inzien. De meeste burgers doorzien het echter nog niet. Ik zeg niet dat het NSB’ers zijn, maar ze hebben zich wel voor het karretje laten spannen.

  Niccos: Dit is nepnieuws!

Te veel burgers hebben zich braaf gedragen en geholpen de treinen en prikcentra te vullen. Of mag ik dat vergelijk niet maken? Snappen we dan niet waar dit werkelijk om gaat. Is de essentie niet precies hetzelfde: een Overheid die bepaalt wat goed is voor het volk en waar ieder individu zich naar moet schikken.

Zien we nu niet dezelfde taferelen waar Overheden persoonlijke eigendommen inpikken, of het nu gaat om Russen of boeren. Zelfs internationaal recht wordt met voeten getreden, omdat de Overheid iets vindt en daarnaar handelt. Bovendien zonder enige ruggenspraak. Want als het volk iets vindt, dan wordt het genegeerd.

Er wordt door meerdere alom gerespecteerde wijze mensen op gewezen dat we op een zeer gevaarlijke helling zijn aanbeland. Het is gericht tegen dovemans oren. Zelfs de media die hier vragen over zouden moeten stellen en verwijzen naar de lessen uit de geschiedenis zijn stil en doen zelfs mee aan de propaganda.

Het griezelige is dat het volk dit grotendeels niet ziet en daarmee eigenlijk meedoet met de poppenkast. Er zijn mensen die waarschuwen, maar die moeten uitkijken niet uitgesloten of zelfs opgesloten te worden. We schrijven nieuwe geschiedenis, maar helaas is het een herhaling van zetten.

Ik probeer mij voor te stellen wat er door iemands hoofd gaat die het enigszins wel ziet, maar toch besluit er niets mee te doen. Misschien bang voor zijn baan of voor de mening van haar groep. Wanneer je eenmaal aan de zijlijn staat, dan heb je niets te verliezen. Maar dat is anders voor diegenen in en afhankelijk van ‘het systeem’.

  Over democratie en verkiezingen

Zij zien de meeste dingen die anders in elkaar steken niet. Maar ze moeten toch wel sommige zaken zien die echt niet kloppen. Al is het maar de zoveelste gruwelijke misser van Rutte, Biden of Von der Lugen. En ze moeten de resultaten zien van het beleid, al de schandalen, de teloorgang van het land enzovoort.

In het begin zal het aan je geweten knagen, maar waarschijnlijk gaat dit na een tijdje over omdat je dan de knop om moet zetten. Als vegetariër ben ik twee maal in een slachterij geweest en de tweede keer was minder erg dan de eerste keer. Alles went denk ik als je er maar lang genoeg in zit en geassimileerd bent.

Tenzij je hart sterk genoeg is, sterker dan je angst. Wanneer je innerlijk waarden krachtig kloppen in je aderen kun je je verzetten tegen de normen van de groep. Dat is volgens mij een grote uitdaging van deze tijd, dat mensen afscheid nemen van het groepsgeloof, het Overheidsnarratief, en op zoek gaan naar andere waarheid.

Mocht je al twijfelen, krabbel dan niet terug naar je denken, maar zet door naar je hart. Zie voor wat het is en durf een verschil te maken. Spreek je uit.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Onze helden zijn communistische landverradersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom, oh waarom
Volgend artikelWater is geen mensenrecht: WEF beveelt regering om water in huizen te rantsoeneren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Ik ben mijn leven lang (58) al een einzelgänger.
  Het word mij verweten, nagewezen.
  De laatste jaren echter merk ik dat dit etiket fout is geweest.
  Ik ben geen einzelgänger, maar ik lig vaker dwars met de massa.
  Ik denk luister en neem waar, om vervolgens MIJN etiket erop te plakken.
  Ik ben een dwarsligger, ja.
  Maar zonder heb je ook geen spoor.
  Steeds luider vertel ik, liefst ongevraagd, mijn visie (etiket) van de blik op de wereld.
  Doel?
  Moet alles een doel hebben?
  Nee, ik vertel mijn verhaal omdat ik niet in een wereld van leugens kan en wil leven.
  En als dit mijn doel is, dan is het prima zo.
  Blijf de waarheid vertellen, het belangrijkste wat er is.

  • Ik kopieer jou verhaal gewoon 😉 met 1 jaar verschil 🙂

   (Timbre april 13, 2023 at 08:32

   Ik ben mijn leven lang (57) al een einzelgänger.
   Het word mij verweten, nagewezen.
   De laatste jaren echter merk ik dat dit etiket fout is geweest.
   Ik ben geen einzelgänger, maar ik lig vaker dwars met de massa.
   Ik denk luister en neem waar, om vervolgens MIJN etiket erop te plakken.
   Ik ben een dwarsligger, ja.
   Maar zonder heb je ook geen spoor.
   Steeds luider vertel ik, liefst ongevraagd, mijn visie (etiket) van de blik op de wereld.
   Doel?
   Moet alles een doel hebben?
   Nee, ik vertel mijn verhaal omdat ik niet in een wereld van leugens kan en wil leven.
   En als dit mijn doel is, dan is het prima zo.
   Blijf de waarheid vertellen, het belangrijkste wat er is.)

   • Ik sluit me aan… ZIE JE IETS, ZEG DAN IETS!!! Blijf kalm, spreek je gewoon uit en stel vragen. Wees als een pure en onbeschreven ziel en deel wat je ziet en stel vragen. Wees wat je was voor het ego, het gouden kind, pure intelligentie.

   • Ik heb mijn kids opgevoed met: neem niet alles zo maar aan…Ook niet ( vooral niet) als een leraar op voortgezet onderwijs iets zegt..vráág! Denk ná!..Waaróm!
    Laten mijn jongens nu het “braafste kindje uit de klas “zijn… nu 30 jaar..
    Pfff. Hoe moet je ze dán opvoeden…
    Het woordje rebels kénnen ze niet eens..

  • Ik ben het helemaal met je eens. Ook ik ben 58 en mijn leven lang al vasthoudend aan de Waarheid. Sterker nog, ik ben er zelfs voor afgekeurd! Een vreemde erkenning van het systeem dat mensen zoals wij er niet in passen.

   Dat wil niet zeggen dat ik nooit van mening verander, want het leven is een leerschool. Meestal zijn het details. Maar als ik ergens mee zit wat niet klopt of niet goed voelt dan moet ik dat uitwerken. Dat kan niet blijven hangen want dan ben ik onecht, oneerlijk naar mezelf en dien ik de Waarheid niet.

   Dat kan een last zijn. Zeker als je geacht word in het hamsterwiel rondjes te draaien. Lekker duizelig worden. Een goudvis in zijn kom, elk rondje weer een verrassing. Voor mij niet meer.

   Ook ik blijf de waarheid vertellen. Soms ongevraagd. Soms lach ik de macht recht in zijn gezicht uit omdat ik zijn keizerlijke kleren zie. Maar steeds vaker hou ik mijn mond maar. Kwestie van voelsprieten. Parels voor de zwijnen. Zaaigoed op de verharde weg strooien heeft geen nut.

   Mijn buurjongen van vroeger is er zo een. Als refo zat hij met zijn broers altijd bij ons tv te kijken. Nu is hij ‘vrijdenker’ (close-minded tot op het bot en anti-theist) maar nog steeds is het leven ‘warken’ en daarna zuipen, hoeren en sloeren (maar dan stiekem). Vooral mijn moeder voerde vaker gesprekken over het geloof. We hebben ze nooit kunnen overtuigen. ‘Och mocht het eens gebeuren’ was het vaste adagio. Tamelijk passief en hopeloos. Of helemaal afgekeerd zoals hij. Maar we zijn nog steeds vrienden.

   En dan komt het op vrienden. Hij verkoopt pillen, reform. Vooral blauwe potjes. Het gesprek kwam van ‘hoe gaat het met…?’ ineens op Oekraïne. Waarom wil iemand daar heen, gevaarlijk en meest corrupte land van Europa… En ik zeg er onbevangen achteraan: nou ja, misschien op Nederland na dan. “hoezo?! Ik merk er niks van”. Ik ging er kort op in. Had ik niet moeten doen. De reaktie was heel agressief en denigrerend “ik ben het helemaal zat. Die onzin verhaaltjes van jou” enz. Alsof ik dom en geestelijk gehandicapt ben. Dus direct afgekapt.

   Daarna, toen hij weer afgekoeld was vroeg ik vriendelijk: hoe komt het nou dat dit jou zo triggert? ” ja die verhalen over ‘ojona’ enzo”. Uh, ja? En hoe staat het dan met de business? “Nou, van mij mag die ‘ojona’ nog wel een paar jaar doorgaan hoor, goeie handel”. En zijn vaste werknemer is herstellende van ‘problemen met zijn hart, en een ader hier in de schouder’. Dat wist ik al. En ook wanneer dat gebeurde. “ja, nee, het heeft niks met de 💉 te maken hoor”. Nee joh. Ik ben blij dat je je weer wat beter voelt. Hopen dat die chronische vermoeidheid ook weer over gaat he?

   Einde gesprek. Dan ben ik eigenlijk wel uitgepraat. En te halen heb ik er ook niet veel meer. Want het gaat alleen maar over banale dingen, ouwe koeien en ‘ moet jij/hij niet eens…’ verwijten. Alsof het lichtknopje uit ging. “Oogjes dicht en snaveltjes toe” was vroeger leuk. Nu kan ik daar niks meer mee.

   Maar ik voel me vrijer dan ooit.

  • Idem hir maar dan 70 jaar en reeds 11 jaar een “dwarsligger” die voor zijn mening uitkomt en zegt wat hij denkt zonder de ander in diskrediet te brengen en altijd beleefd en rustig te blijven. Velen kunnen dit gedrag niet verdragen maar dat laat mij volkomen koud. Ik luister en zit er ergens in hun betoog iets dat mij wel aanspreekt, dan meld ik dat.

 2. Er wordt geschreven: “Ik probeer mij voor te stellen wat er door iemands hoofd gaat die het enigszins wel ziet, maar toch besluit er niets mee te doen.” Er zijn veel mensen die het HELEMAAL zien, maar tegen een massapsychose (Matthias Desmet is daar heel duidelijk over) is niets en niemand opgewassen. Mijn zoontje brak twee jaar geleden (toen 9 jaar oud) zijn pols en wij naar het ziekenhuis. Mondkapje en PCR-test verplicht. Ik stampij maken, maar de keuze was eenvoudig: anders helpen wij uw zoontje niet. En dan? Ben ik medeplichtig als ik daar met een mondkapje rondloop en mijn zoontje een PCR-test heb laten ondergaan omdat hij aan zijn pols moest worden geopereerd? Of moet ik met een huilende jongen met gebroken pols het ziekenhuis uit? En dan wat? Je kunt aan alle kanten trachten om niet mee te doen, of zelfs proberen mensen te overtuigen, totdat je geen keuze meer hebt. Artsen die nog steeds in ziekenhuizen met mondkapjes als schapen rondlopen. Ze hebben er zelf geen probleem mee. Ik hoop er nooit meer te komen. Maar als je een verkeersongeluk krijgt en je hebt ze nodig…. succes ermee. Laat je je dan niet helpen om “een statement” te maken? Op dat moment ‘doe je gewoon mee’. Hopelijk heb je geen bloedtransfusie nodig.
  En maak jezelf niets wijs. Zolang er mensen bestaan worden er heksen verbrand, worden Joden in treinen geduwd en geven buren elkaar aan via een app. L’histoire se répète. Ik blijf liever weg van deze Nieuw Sociaal Bewusten (NSB’ers). Want met het grootste gemak vorm ik ineens de bedreiging.

  • Verdiep je eens in non-dualisme om angst en stress los te laten en rust in jezelf te kweken. Paniek en angst helpen niemand, rust en stilte kunnen echter een wereld van verschil maken.

  • Soms is de keuze gemaakt, zonder jou.
   En jij hebt geen reële keuze meer.
   Maar kijk eens hoeveel keuzes jij wel kunt maken.
   Elke dag weer.
   Daar waar jij wel mag/kunt kiezen, doe dat dan ook.

  • En toch..mijn man belande ook (poliklinisch gelukkig) in het ziekenhuis na een motorval.
   Geen test. Mondkapje wel.. de chirurg die de foto’s bekeek, had ook geen mondkap voor. Die bungelde onder zijn kin…leuk!
   Er zijn dus echt wel minder protocolaire artsen..

 3. Bijvoorbeeld als je als individu in een oorlog hebt geleefd ontdek je naast winnaars en verliezers de psychologische ellende dat je nooit zeker weet wie je vrienden of je vijanden zijn. Misschien is het tweede een neveneffect van het eerste. Dit kan wel een basis vormen voor een soort realisme.

  • Nadat ik hier een keer een link gaf van de agni yoga society, zag ik ineens een kop:

   Het vermogen om de werkelijke stand van zaken te onderscheiden en de ware kleuren van mensen te zien, is de basisvereiste om het Pad te betreden.

   Helena Roerich

 4. Eerder opgemerkt,
  Het is voor een deel GEEN ‘ niet zien’
  Netwerken overal noem het zoals je wilt. Minimaal 35%
  Mogelijk zien ze dit ook als een utopie,
  Een wereldstaat waar iedereen gelukkig is en zij hier een rol in mogen spelen. Proeftuin om “slaven” eronder te houden met hun ‘ verantwoordelijkheid ‘ bij een politie, zorg, onderwijs is mi alles protocol -richtlijnen waar je je aan moet houden; voorwaarden uitgekozen doelgroep was er al.
  Ernaast degenen die corrupt erin zitten, doen ook hun mond niet open.
  Bang voor hun inkomen, en gevolgen.

  ziekenhuis , denk dat deel uit een ‘ nest komt’ om uitgeloot te worden tegenwoordig.
  Hiernaast, doe je niet mee volgens de protocollen ben je je job kwijt; simpel.
  Of wordt je eruit gewerkt, hier is geen redelijkheid tegen op gewassen. Omdat dit alles niets met redelijkheid te maken heeft.
  Protocol is protocol. Befehl is befehl .

  Rest slaapt, geen lol mee te beleven.
  ‘Praten over het nieuws van de NOS’

  lastig , daar ieder een dubbel rol lijkt te kunnen hebben. In bovenste categorie.
  Moet gezegd worden, zit goed in elkaar organisatie. (Ook veel geoefend) Nooit opgemerkt voor 2020 : wel dat er dingen niet klopten.
  Het is dat de uitgekozenen , geen bijster hoog IQ hebben, anders had ik netwerken, niet opgemerkt.

  • In hun opleiding ‘ hoe word ik volksverraders’ , lijkt er ook aandacht te zijn voor een vorm van ‘ zelf hypnose’ is mijn indruk. Bij lastige situaties voor hen waar ze even geen raad mee wisten. Ging er een ‘ Luik’ voor hun ogen.
   Matthias D. Mogelijk global betoog om het in een gewenste richting te leiden. Gaat uit van ‘ massahypnose’ komt mooi uit nietwaar.

   • in ‘50er jaren ook boeken geschreven “massahypnose” ws voor sociale (her)integratie,
    ‘ Ich habe es nicht gewusst ‘
    Niets nieuws , over 70 jaar wordt zijn boek ‘ her’ uitgebracht. Zelfde doel. Och maar wij waren onder hypnose , konden er niets aan doen. Verhaaltje voor de 🗑 cursisten.

 5. Youp van ’t Hek zei dat hij de hongerwinter had meegemaakt.
  “Maar dat kan niet, toen was je toch nog niet geboren?”
  “Nee, maar mijn moeder wel.”

 6. Ja precies, ik ben hier uit de commentaar sector van de krant geschopt omdat ik er op wees dat als je de naam (van een bevolkingsgroep uit het oostelijke deel van de middelandse zee) vervangt in mandaten van 1942 en er ongevaccineerd in zet je exact de regels 2021 had.
  Hetzelfde trucje werkt nog steeds en zal altijd blijven werken omdat het menselijke character niet verandert.

 7. je kunt er wel over spreken ! maar dat haalt niets uit de mensen op roepen er dan SAMEN wat aan te gaan doen is een betere idee .maar ja krijg de makke schapen maar eens zo ver dat ? ze er wat aan willen gaan doen jammer genoeg gebeurt dat niet dus die makke schapen zijn al naar de slachtbank gegaan liggen al uit gestrooid op het strooiveld of 2 meter diep die kunnen ons niet meer bij staan de rest van de resterende mensen zijn 80 % schapen en 10 % willen er wel wat aan doen maar kunnen niets doen zij zitten dan namelijk tussen 2 VUREN

  • Hallo gerrit, in een treincoupé of wachtkamer wordt weinig met elkaar gesproken totdat iemand de stilte doorbreekt en de anderen een duwtje krijgen om mee te doen. Groetjes, Niccos.

   • @Niccos…

    Krachtige waarheid. Mensen kunnen leren dat verandering bij hen zelf begint. Wij zijn alchemisten, tovenaars zo je wil, WIJ kunnen de sfeer om ons heen beïnvloeden en besturen. Stop met oordelen en concluderen… start met toveren wat jij om je heen zou willen zien. Wil je gezelligheid en openheid, creëer dan gezelligheid en openheid. Stop met wachten tot anderen creëren wat jij wenst… wees de creator van wat jij wenst. Laat alle sociale angst en stress los. Stop om de ander te veranderen, maar verander jezelf, dan verandert alles om je heen ook vanzelf. Liefde of angst, dat is de magie die wij kunnen inzetten, ga dat oefenen en ontdek hoe machtig je bent. Angst maakt afstand, liefde maakt eenheid, succes met toveren 😜🙏❤

    • @Naam:* (Angst maakt afstand, liefde maakt eenheid, succes met toveren 😜🙏❤)

     Dan doe ik dit 🫰🏻 en alles staat stil. 😉

    • Je kwaakt als een eend, je loopt als een eend…

     Dezelfde taal als (zelfbenoemde) illuminati gebruiken. Plato, gnostiek en magisch denken. Bij mij gaan er belletjes rinkelen zo groot als kerkklokken.

 8. @Disciplus Simplex…

  Hahahaha… jij leeft in een hele kleine normatieve bubbel. Je leest niet begrijpend, jij leest om te kunnen oordelen.

  Illuminatie… haha… ik zeg dat wij met ons gedrag liefde of angst kunnen maken. En jij maakt er één of andere theorie van om mij te framen in één of andere fantasie die jij beleeft.

  Gister bestempelde je mij ook al als jodenhater. Je bent een ongeleid projectiel, ga begrijpend lezen.

  Woord

  Voor

  Woord

  Lezen

  En

  Begrijpen

  Met je illuminatie en jodenhaat vergelijking. Stel mij vragen ipv zo dom te oordelen. Jij praat als een trol en je loopt als een trol…

 9. Verraders zijn niet per se slechte mensen maar ijdele mensen. Bijvoorbeeld als je in het verzet zit en je vertelt er wat van tegen je vrienden zouden die er trots op kunnen zijn en het doorvertellen. Zo ontstaat het meeste verraad. Het gaat verder, want je vrienden zijn dat omdat ze weer eens een nieuwtje willen waar hun eigen leven als meeloper zo ontzettend saai is. De verzetsman moet afstand nemen van iedere loslippigheid, en vooral een onbewuste menselijke behoefte aan erkenning of medewerking. Daar is de mentaliteit van nu nog niet aan toe. Dat is ook de reden dat bepaalde zaken ook hier nog niet onthuld kunnen worden. De ethiek ontbreekt daartoe. Het kwaad moet zijn weg gaan, dat is karma, als het eenmaal begonnen is. Het verzet mag dus geen slachtoffer worden van een verzetje van leuke mensen die willen opscheppen hoe goed ze het weer weten. Nieuwsgierigheid is ook gierigheid. Kennis van de toedracht komt vanzelf voor hen die er niet in geïnteresseerd zijn, dat is onthechting. Er bestaan hier pertinent geen examens.

  • Hallo John, mooie diepgang! Veel hoogbegaafden krijgen nimmer erkenning, omdat het niet wordt herkend. Waarbij hoogbegaafdheid mijns inziens zich niet beperkt tot intelligentie, maar juist ook hooggevoeligheid in zich herbergt. Groetjes, Niccos.

 10. Je moet oppassen wie je tegenkomt. Als iemand je examineert, wijs hem af. Geef nooit persoonlijke details, zoals je leeftijd, dat is toegeven; ze speculeren al over je dood en worden geil. Ze gaan ervan uit dat ze daarmee zelf blijven leven, maar het is karma. Hoe voor de hand liggend het ook moge zijn voor de betweter die altijd prat gaat op wat erbovenop ligt, ze trekken het lot over zichzelf. Ze kunnen gissen maar weten is iets anders.

 11. Hoogbegaafden zijn een bedreiging voor de massa middelmatigen.
  Zie Tesla; de grootste geest ooit, en stierf zo arm als een kerkrat.
  Zie hoogbegaafde koters; wie moet ze lesgeven? Onderwijzers? Die zijn zo stom en laaggeschoold dat ze amper zelfstandig naar de plee4 kunnen gaan.
  Er lopen geniale mensen rond; in England een man die op IQ test 3 punten hoger dan Einstein; maar hij moet werken als glazenwasser. Zij specialiteit: getallen.

  In Groningen was een man die een boek schreef over kaakchirugie. Hij werd uitgelachen en ontslagen 15 jaar later was het een verplicht boek op alle universiteiten.

  Er was in begin jaren 80 een genie op gebied van toxologie; hij kwam erachter, dat als je vis eet, samen met bladgroente, dat in je maag een substansie vormt die kanker verwekkend is.
  Denk je dat hij werd ingehuurd? Nooit dus.

  Zie in RU de technische genialen die de ultra sonische raketten uitvonden…..

  Inzicht en extreem hoge kennis worden niet gewaardeerd, omdat die het bewijs van het eindeloze falen van de middelmatigen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in