Ik ontving het volgende van een vriend die goed op de hoogte is van de Oekraïense kant. Ik beschouw zijn informatie als betrouwbaar:

Volodomyr Zelensky bezocht vandaag Chasov Yar om het startsein te geven voor een offensief om Bakhmut te ontzetten en de Russen terug te dringen. Een aantal pantser- en artilleriebrigades wordt vanuit het noorden overgebracht om een dergelijke operatie te ondersteunen.

Chasov Yar ligt op ongeveer zes kilometer van Bakhmut. Zelensky kan een bezoek aan Bakhmut, zoals hij eerder deze maand deed, niet meer wagen.

Zoals we al eerder hebben opgemerkt vechten er ergens tussen de 15 en 20.000 UKA in Bakhmut, en het controlegebied van de UKA wordt kleiner en valt uiteen in een grotere groep in het westelijke centrum van de stad en de rest in het noordoosten van de stad.

Bronnen melden dat Leopard- en Challenger-tanks in positie zijn gebracht voor de hulpoperatie, hoewel de ruimte voor tankoperaties niet groot is vanwege het slechte weer, de regen en de modder.

Sommige deskundigen denken dat deze hulpoperatie slechts vier of vijf dagen zal duren en morgen al kan beginnen. Veel langer dan dat kan het niet duren, want de UKA heeft beperkte reserves en kan zich geen lange strijd of patstelling met de Russen veroorloven.

Er wordt verwacht dat dit een zeer bloedige strijd wordt, die voor beide partijen beslissend kan zijn.

Zelensky handelt buiten het advies om dat hij krijgt van de VS/NAVO, die een frontale aanval op de Krim wensen en niet op Bakhmut of, verder naar het zuiden, Avdviika, dat ook onder Russische aanval en mogelijke omsingeling ligt.

Als de Russen bij Bakhmut verliezen, drukt dat op een veel langere oorlog, misschien wel jaren.

Tot nu toe hebben de Russen langzaam en methodisch geopereerd, maar dat zal met een felle reddingsoperatie uit het raam verdwijnen.

Als de Oekraïners verliezen, wijst dat erop dat de UKA veel van haar offensieve capaciteit zal hebben verspild, en dat zou tot een chaotische afloop kunnen leiden.

De kansen zijn tegen de Oekraïners. Zij kunnen niet op tegen de Russen wat betreft artilleriegranaten en vuursnelheid. Rusland beschikt, net als de Verenigde Staten en de NAVO, over robuuste ISR-capaciteiten (d.w.z. inlichtingen, bewaking en verkenning). Dat betekent dat Rusland de opbouw van Oekraïense troepen in Chasov Yar in de gaten moet houden en voorbereid moet zijn om een enorme vuurkracht op eventuele aanvallende colonnes af te vuren, schrijft Larry Johnson.

  Oorlog en spijt in Oekraïne

Mijn vriend maakte een understatement toen hij opmerkte dat “slecht weer, regen en modder” een probleem vormen voor de tanks. Er zijn niet meerdere toegangspunten voor de tanks en ze zullen te maken krijgen met Anti Tank Geleide Raketten, artillerie, door de lucht gelanceerde raketten geleverd door lucht- en zeemacht. Hoewel ik niet graag verwijs naar eerdere veldslagen in de geschiedenis, lijkt dit zeker een Pickett’s Charge-moment.

Rusland beschikt over een cruciale logistieke capaciteit in deze dreigende strijd. Het kan de troepen in die sector snel versterken en het kan de munitie leveren die nodig is om intensief vuur af te weren. De laatste dagen zijn er berichten dat de intensiteit van de gevechten in Bakhmut is afgenomen. Hoewel gebrek aan munitie een mogelijkheid is (een onwaarschijnlijke), denk ik dat een betere verklaring is dat Rusland op de hoogte is van de komende aanval en op de loer ligt om een verwoestende hinderlaag te leggen.

Ik wil u herinneren aan een punt dat ik in eerdere stukken over de situatie in Bakhmut heb gemaakt – dit is niet het enige aanvalspunt voor de Russen. De Russen dringen op meerdere fronten door en dwingen de Oekraïners een aantal moeilijke keuzes te maken over waar ze de schaarse versterkingen en munitie willen inzetten. In tegenstelling tot Oekraïne heeft Rusland getrainde, ervaren en goed uitgeruste reserves aan het front. De Russische reacties zullen ofwel de beweringen van westerse analisten bevestigen, die volhouden dat de Russen onbekwaam en slecht getraind zijn, ofwel die meme vernietigen.

  "Stop met zeuren" over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video)

Een Russische nederlaag in Bakhmut zal de doelstellingen van Rusland in deze oorlog niet veranderen. Het zou leiden tot een verschuiving in de militaire leiding en een aanzienlijke escalatie in het gebruik van geweld door Rusland tegen Oekraïne. Het zou Oekraïne wat tijd geven en het Westen een nieuwe impuls geven om de steun aan Oekraïne uit te breiden.

Een Oekraïense nederlaag zal echter verwoestend en beslissend zijn. Als Rusland het tegenoffensief verplettert, betekent dat de slachting van enkele van de meest capabele Oekraïense troepen en het verlies van recent geleverde uitrusting en munitie, die nu al schaars is. Een mislukking van Oekraïne zal een einde maken aan het westerse optimisme dat Oekraïne een militair wonder kan verrichten en zal de NAVO-bondgenoten twee keer doen nadenken voordat zij ermee instemmen meer middelen in de muil van Oekraïne te stoppen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Is de strategie van de NAVO om Rusland te laten bloeden teruggeslagen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengen
Volgend artikelLagarde: Eurozone kan welvaart verloren door energiecrisis niet terugwinnen – De last zal worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Het is niet te geloven dat die biseksuele komediant uit Oekraine zoveel mensenlevens kan vernietigen en beeindigen en de wereld naar de rand van uitroeing van alle leven te brengen. Ongelooflijk dat overzee amerikanen deze marionet zo kunnen blijven gebruiken tegen Rusland. En wat nog meer verbazingwekkend is, is het feit dat bijna heel Europa hierin gewoon de Amerikanen pleziert en meedoet.
  Kruimeldieven krijgen dwangstraffen, maar deze psychopatische kriminelen gaan vrijuit. Europese politiekers stoppen hun zakken vol en kennen zich zelfs opslag toe terwijl de bevolking lijd onder inflatie, en zelfs pensioenen van ouderen worden aangevallen. Niets van dat alles is genoeg om de waanzin te stoppen en peronen als macron pensioen straffing geeft, baerbock zegt oekraine te blijven steunen met wapens ongeacht wat de bevolking wil en bijvoorbeeld rutte de oorlog de zijne noemt. Waarom gaan die personen niet simpel een geweer bij elensky vragen en gaan de donbas in naar bahkmut. Het is toch hun oorlog waarom gaan ze hem dan zelf niet uitvechten en doen anderen er niet voor sterven ?

  • @WjmC >> (Het is toch hun oorlog waarom gaan ze hem dan zelf niet uitvechten en doen anderen er niet voor sterven ?)

   Inderdaad het is hun oorlog, rutte en consorten laat een zien dat je ballen van staal het en ga muppet zelensky helpen. Die kan wel wat schreeuwers gebruiken. A.U.B. vergeet flapdrol patersnotte niet 🙂

   https://www.youtube.com/watch?v=pO1HC8pHZw0

   • Het is de oorlog van Rutte heb ik begrepen, want hij sprak niet namens mij en veel andere Nederlanders, maar wat ik nog mis is dat Rutte zelf als schietschijf aan het front verschijnt.
    De lafaard wil dus duidelijk ontelbare land’genoten’ -weinig genoten overigens, met zo’n oorlogshitser als premier – in gevaar brengen met zijn domme uitspraken.

    • Het is niet onze oorlog en dat mag het ook niet worden.

     Weiger mee te gaan in de oorlogs retoriek van deze regering die wij allen haten.

  • @WjmC. Al die politici vreten uit de globalistsche hand. En je bijt niet de hand die je voedt. Ook onze oorlogshitser en afstammeling van een foute hollander in ww2 en daarbij 33e graad vrijmetselaar rotte. Wat nu gaande is stond/staat al decennia op de georgia guide stones in verschillende talen gekerft. Nee, de wereldbevolking moet en zal terug worden gebracht naar dat half miljoen buiten deze griezels. En zij zullen niets hebben maar als slaaf gelukkig zijn. Daarom.

   • Ik kende onder de oorlog 3 NSBers.
    Alle 3 waren zogenaamde brood-NSBers. Aan deze mensen was niets fout. Zij moesten lid van de NSB zijn om hun werk te kunnen doen.
    Ooordeel niet te gauw

 2. Ik volg het Ukraina gebeuren al vanaf 2000 met als sleutelmomenten 2014 en 2015 en 24 februari 2021, Ukraina was uiterst goed voorbereid dank zij de hulp uit Nato landen af 2015. Toch verloren ze de eerste slagen tegen de Donetzk en Luhansk troepen. Het oorspronkelijke UKA is inmiddels gedecimeerd plus dat het grootste deel van de hardware ook is vernietigd. Zou Zelenski beter naar zijn top militairen hebben geluisterd dan zou de situatie er voor Ukraina er veel beter uitzien. Nu zijn de begraafplaatsen te klein om alle omgekomen Ukrainse militairen een behoorlijke laatste rustplaats te geven. Ondanks de hulp van het westen bestaande uit NATO militairen in UKA uniform en de tanks en andere hardware vrees ik dat de lente blow waar al lang over wordt gesproken een ramp wordt. De militaire ondersteuning van NATO commando posten die met moderne middelen zoals satelietfoto’s, vliegende radar posten en daarop gebaseerde planning proberen eea aan te sturen missen ze een heel belangrijk element het is een strijd bij de buren. Oftewel een strijd zonder hart. De Vietnam oorlog, Iraq ondanks alle vernietiging, Lybia idem, Syria, Afghanistan en alle kleine oorlogen zijn om die reden zonder uitzondering verloren. Gaat weer gebeuren. Zelenski vecht niet voor zijn land maar voor zichzelf dat hele grote ego dat zich giga heeft verrijkt wil zich blijven bewijzen. Adviezen voor strategische terugtrekking en hergroepering zijn altijd door hem overruled ongeacht waar het advies vandaan kwam. De inmiddels vele verhalen van “”vrijwilligers””spreken ook boekdelen. Ik denk dat de leopard en andere tanks en hardware straks klaar zijn voor de scrap. MP Rizi heeft het over het gebruik van wapens voorzien van VU. Vrees dat dit afgestraft gaat worden met een of meerdere Nukes van Russische zijde.

 3. Het kwaad kan alleen gedijen met toestemming van ons. De gewone man die in vrede leven wil moet bereid zijn om voor eens en altijd een einde te maken aan de criminele politici. dat lukt maar op een manier. Uitroeien met wortel en tak. Blijven jullie vreedzaam dan zal er nooit iets veranderen. Helaas zal de grenzeloze domheid bij de gewone man ervoor zorgen dat ze nooit actie durven ondernemen. Politici weten dit en buiten dat uit.

 4. De Nederlandse media is bijna in een feeststemming dat er met een offensief weer duizenden Oekraïners worden afgeslacht. Zo kun je nog wel eens een onze oorlogje voeren

 5. Martin armstrong economics heeft een maand geleden al aangekondigd dat er iets staat te gebeuren in april mei wat oekraine en rusland betreft , zijn socratis voorspeld niks goeds in de maand april, mei. Ik heb in een van zijn blogs toen gelezen dat zijn computer jaren geleden al aangaf dat 2025 het jaar was dat ww3 uitbrak. Maar nu grote maand terug opperde martin armstrong dat dat wel eens kon vervroegen. Hij zei dat hij nu zijn socrates maandelijks tot wekelijks laat zoeken naar data specifiek oekraine rusland omdat er weinig goeds zit aan te komen. Ben erg benieuwd naar wat dat onheilspellende iets gaat zijn waar Martin bang voor is.

  • @ Greet
   Martin weet het, zoals meerdere experts, en is nu in volle gang met een Economic & Financial Warfare van de ZioNAZI Banksters in het Westen in hun ijdele poging hun corrupte Wereld-hegemonie te behouden. Het gaat ze echter niet lukken.
   Bereid je er op voor dat het corrupte banksysteem in het Westen spoedig omvalt, de $$ en Euro tot nagenoeg 0 gaan als gevolg van Hyperinflatie die (weer, zoals in 1930) door de FED (lees Powel namens dezelfde ZioNAZI Banksters) in samenwerking met Janet Yellen, Biden & Co, WEF, IMF, UK en EU (ook allen ZioNAZI) grondig is voorbereid en veroorzaakt tbv hun komende Grootste Economische Depressie ooit als HUN probleemoplossing van HUN onhoudbare zeepbel van HUN cadaver-kapitalist casino-economie in de laatste 100 jaar waarin deze Banksters zich extreem verrijkt hebben ten koste van de wereldbevolking. In deze hebben de kerken (speciaal de katholieke) altijd een corrupte smerige rol gespeeld.

   De operatie van Powel en Yellen en WEF en IMF samen met de 5 grootste banken is door HUN in het afgelopen jaar grondig uitgevoerd en leidt spoedig tot het omvallen van over 100 banken in de US.
   De zaak is te complex dit alles uit te leggen in een reaktie. Wellicht indien ik daarvoor tijd kan vinden in een uitgebreider verhaal. Luister naar haar opgelezen “cover up-verhaal” van Yellen op: https://www.youtube.com/watch?v=-QD-uxff_xQ&t=4s en hecht geen waarde in wat ze zegt, maar vooral in wat ze bewust NIET zegt !!

   Het kan nu een kwestie van weken zijn tot strikte bankopname-beperkingen om hun banken overeind te houden. Enige uitweg tot behoud van vermogen (en wat de banken zelf de laatste tijd massaal doen) is het kopen van goud en waardevaste assets.
   Bereid je er op voor dat ook onroerend goed als huizen sterk in waarde kunnen (zullen) dalen en hypotheken en andere bankkredieten beeindigd kunnen (zullen) worden.

   Het Westen trachtte Rusland en China met hun economische oorlogsvoering (sancties etc) te gronde te richten, maar dit lukt(e) hun niet en schoten/schieten daarbij in hun eigen voeten (zelfmoord).

   De dictatoriale EU met HUN ZioNAZI OORLOG tegen Rusland door de Russophobe idioten Von der Leyen, Timmermans (MIVD), Rutte (CIA-Bilderberg-WEF), Samson (Bilderberg), Baerbock (WEF). Oranjes (CIA-Bilderberg-WEF) enz. enz. leiden daarmede de EU tot faillisement in combinatie met HUN gigantische geldsmijterij, bank-manipulaties en eigen extreme inkomsten (salarissen, pensioenen, onkosten, smeergelden etc. etc.).

 6. Het Westen o.l.v. het Angelo Amerikaanse Cabbalisten blijven hoe dan ook Rusland provoceren miljarden aan inflatie onderhevig Dollars en Euro’s worden in Oekraïense oorlogskas gestort, Abraham , Leopard tanks zijn al in Oekraïne gesignaleerd, Amerikaanse PSRL-1 granaatwerpers worden momenteel gebruikt, Slowakije heeft vier MiG-29-vliegtuigen overgedragen aan Oekraïne. President Pavel van Tsjechië heeft vermoedelijk koudwatervrees gekregen en zal Kiev niet langer kunnen helpen.
  *
  Nieuws van de Russische lente: Yevgeny Prigozhin, zei dat de strijdkrachten van Oekraïne 80.000 militanten rond Bakhmut (Artemovsk) hadden geconcentreerd.
  *
  Gevechten in Bakhmut door de ogen van de vijand: militanten gebruiken Amerikaanse PSRL-1 granaatwerpers
  https://t.me/RVvoenkor/41189
  *
  Russische troepen versloegen de posities van de strijdkrachten van Oekraïne nabij Belogorovka (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/41193
  *
  Oekraïense Su-24 werd neergeschoten, het magazijn van de 65e brigade van de strijdkrachten van Oekraïne werd vernietigd – samenvatting
  Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren.
  *
  Onze troepen opereren met succes in de belangrijkste sectoren van het front , de vijand lijdt verlies aan mankracht en uitrusting.
  *
  Operationeel-tactische en legerluchtvaart, raketkrachten en artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie versloegen 76 artillerie-eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne in vuurposities, mankracht en uitrusting in 114 districten in een dag.
  *
  In het gebied van n. Het magazijn met brandstoffen en smeermiddelen van de 65e Gemechaniseerde Brigade van de strijdkrachten van Oekraïne werd vernietigd in het dorp Zaliznychnoye, in de regio Zaporozhye.
  *
  Gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht in het gebied van n. In het dorp Boguslavka, in de regio Kharkiv, werd een Su-24-vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten.
  *
  Luchtverdedigingssystemen onderschepten vijf raketten van het HIMARS-raketsysteem met meerdere lanceringen per dag. Daarnaast werden zestien onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de gebieden van n. Het dorp Zaliman, de Volksrepubliek Kremennaya Luhansk, Vladimirovka, Vasilevka, de Volksrepubliek Pavlovka Donetsk, Berestovoye, de regio Lozovaya Kharkiv en de regio Aleshki Kherson.
  *
  In totaal zijn sinds het begin van de speciale militaire operatie het volgende vernietigd: 404 vliegtuigen, 224 helikopters, 3.544 onbemande luchtvaartuigen, 414 luchtafweerraketsystemen, 8.384 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.071 meervoudige raketwerpersystemen, 4.415 veldartilleriestukken en mortieren, evenals 9073 eenheden van speciale militaire voertuigen.
  *
  Het Franse ministerie van Defensie vertelde wat Oekraïense piloten leren. Eerder meldde Le Figaro dat de piloten van de strijdkrachten van Oekraïne al anderhalve maand in Frankrijk trainen op Mirage 2000-jagers.
  *
  De VS zijn van plan Abrams-tanks sneller dan gepland aan Oekraïne te leveren
  *
  De “Kalmius” -brigade vernietigt vijandelijke posities en ondersteunt de opmars naar Avdiivka (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/41183
  *
  Kapotte voertuigen van de strijdkrachten van Oekraïne bij de kruising bij Bakhmut (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/41176
  *
  Gevechten in Bakhmut: nieuwe beelden (VIDEO)
  https://t.me/RVvoenkor/41173
  *
  Medvedev: Oekraïne maakt deel uit van Rusland
  Wat zei de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad nog meer in een interview, behalve een nucleaire oorlog.
  *
  NAVO-secretaris-generaal: West moet zich voorbereiden op langdurige steun aan Oekraïne
  Het Westen en de NAVO zijn niet van plan de oorlog te beëindigen.

 7. Het Westen kan een langdurige (+/- 7 jaar) oorlog organisatorisch en logistiek niet volhouden. Als Het Westen deze oorlog verliest is het “Der Untergang”. We zijn dus nu in de aanloop naar een geweldige clash.

  • Zeer juist Lepoudre Luc. Het Westen kan deze oorlog niet winnen en de onafwendbare geweldige clash (“Der Untergang” vom ZioNAZI) is zeer spoedig te verwachten. Zie boven.

 8. Zal binnen nu en enkele maanden voorbij zijn.
  De troepenconcentraties en aanvoer van vele duizenden voertuigen w.o. westerse tanks en ander binnenkort tot schroot geschoten ouwe westerse troep worden voor 100% gemonitord door onze russische vrienden en compleet vernietigd zodra zij dit wenselijk achten.
  10.000 nazi,s nog in artyomosvk..en zogenaamd 80.000 vers aangevoerde nazi,s in aantocht om artyomosvk te “öntzetten”jaja….kleiduiven schieten is een nieuwe nationale sport in Rusland…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in