De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft soldaten van de Oekraïense strijdkrachten gedecoreerd op de contactlijn in Bakhmut (de Russische naam van de stad is Artemovsk). Dit is een deja vu met betrekking tot Soledar, toen de Russische troepen de stad innamen na een soortgelijke publiciteitsstunt, bericht Pravda.

De video van de ceremonie werd door talloze nieuwszenders gepubliceerd. Oekraïense kanalen geven aan dat Zelensky’s reis naar Bakhmut een reactie was op Poetins recente reis naar Mariupol. Volgens het Telegramkanaal Legitimny vond de ontmoeting met de soldaten van de Oekraïense strijdkrachten plaats in een “verlaten” hangar in het dorp Konstantinovka.

Volgens het Telegramkanaal van de 93e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) is dit een echte frontlinie, zij het niet de eerste. De video maakte een “deprimerende indruk” op de Oekraïense militair:

“De gezichten van de strijders, hun ogen. Ze hebben iets tussen verdriet, vermoeidheid en fatalisme in. Sommige anderen geven duidelijk die beruchte “tweeduizend meter blik”.

Zelensky zelf, vervolgt de auteur, “ziet er uitgeput uit.” Iedereen probeert bij zulke gelegenheden te glimlachen, “maar dit is de glimlach van de mensen die hun positie begrepen en accepteerden.”

De situatie aan het oostfront is erger dan ooit

De Oekraïense soldaten hebben werkelijk niets om zich over te verheugen: het door hun president beloofde tegenoffensief tegen Bakhmut wordt voortdurend uitgesteld. Naar verluidt is het het warme weer dat de wegen heeft verpest. Oekraïne had de stad echter al in februari kunnen deblokkeren.

Ook Zelensky heeft niets om zich over te verheugen. Naast die in Bakhmut duiken er nog twee vallen op – in Avdiivka en Seversk.

  Aardgastekort verergert in Europa en zal komende maanden voedselcrisis veroorzaken: Rapport

In Bakhmut zelf hebben de Oekraïense strijdkrachten zich teruggetrokken van het grondgebied van de AZOM-fabriek, aldus het Telegramkanaal Whisper of the Front. Nu hebben PMC Wagner-strijders vanuit alle richtingen een directe weg naar het centrum, aldus blogger Ruslan Tatarinov.

Volgens het Telegramkanaal Resident is het Russische leger van tactiek veranderd en omsingelt het nu de AFU-groepering binnen Bakhmut en herovert het meerdere woonblokken per dag. De nieuw geleverde tanks worden “gewoon verbrand in de stad en hebben geen nut in de strijd.”

Bakhmut is bijna volledig geblokkeerd, zei Yan Gagin, adviseur van het waarnemend hoofd van de DPR.

Falen in de strijd om de zielen van zijn volk is het ergste wat Zelensky te wachten staat.

Er staat een video op internet waarin Oekraïense soldaten een oudere vrouw overhalen te evacueren. De vrouw zegt nee en vraagt zich af of de soldaten haar huis zullen verwoesten. Deze paradox zegt misschien wel alles.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin aan de Nieuwe Wereld Orde: Je hebt nog niets gezienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe muren sluiten zich rond Joe Biden
Volgend artikelWaarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ondertussen…

  WTH? Die hufters zien geen reden voor een hertelling?

  ‘30.000 stemmen bij verkeerde partijen in Limburg: ‘Wat een bananenrepubliek’
  ‘Er is twijfel gerezen over de uitslag van de verkiezingen voor het Waterschap Limburg. Maar liefst 30.000 stemmen zijn bij verkeerde partijen terechtgekomen.’

  ‘Partijen hebben om opheldering gevraagd bij het Centraal Stembureau, dat geen reden ziet voor een hertelling, meldt 1Limburg. Het waterschap laat weten dat er iets fout is gegaan met een rekenmodel en dat de voorlopige uitslag niet klopte.’
  https://www.ninefornews.nl/30-000-stemmen-bij-verkeerde-partijen-in-limburg-wat-een-bananenrepubliek/

  • En het CDA heeft 9(!!!) nep partijen opgericht om stemmen te harken. Het lijkt niet zo, maar dit is goed. Mensen moeten het vertrouwen verliezen in het kinderachtige en totaal corrupte politieke links rechts systeem.

 2. Zojuist even op liveuamap gekeken naar de situatie in Avdeevka… Kamianka aan oostzijde is gevallen… Russische troepen staan in de buitenwijken van Lastochkyne… Spoorlijnen in het Noorden helemaal in Russische handen. Op de kaart lijkt het op een complete omsingeling. Zoals Dima van Military Summary Channel het zegt… in het Noorden van Avdeevka nauwelijks loopgraven / versterkingen… Oekrainers worden op hun meest kwetsbare plek in de verdediging aangevallen. Situatie lijkt hopeloos voor Oekraine in Avdeevka. Een plaats die militair strategisch belangrijker is van Bakhmoet nota bene.

 3. Decoraties, strategische doelen, wie is goed en wie is fout….Allemaal ziek gelul. Enkele machtswellustelingen hebben het weer voor elkaar gekregen een hel volk voor generaties lang naar de kloten te helpen en wat doen wij? NIETS. Het wordt tijd dat figuren als zelenski en alle oorlogshitsers eindelijk hun decoratie krijgen middels een bijl in hun domme koppen. Tijd voor een wereldwijde zuivering van dit soort schoften.

  • Echt hè… ik keek laatst de film Boondock Saints… inspirerende film. Geen plan, maar gewoon bivakmutsen op en beginnen. In Duitsland had je in de jaren 70 toch een groep die dit ook deden met bankdirecteurs?

 4. Mooi.
  Ook voor de onschuldige Ukrainers (niet azov/nazi/zio)

  Ruttes Ukrainese nazi groet en het is (((onze))) oorlog mag een gratis openbaar vervoer ns(b) kaartje Waalse vlakte in zn brievenbus verwachten.

  T word zo langzamerhand tijd.

 5. Een prima videokanaal voor diepgaande oorlogsanalyses ten aanzien van Oekraïne is The Duran . Dit videokanaal bevindt zich op videoplatform Bitchute

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in