U.S. Secretary of Defense / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Onder auspiciën van Stoltenberg heeft Oekraïne veel westerse huurlingen in dienst genomen. Moskou beweert echter dat veel van hen in feite hoogopgeleide beroepsmilitairen zijn uit Frankrijk, Polen of de VS. Nu zegt Rusland dat NAVO-piloten ook de binnenkort te leveren F-16’s zullen besturen. Als dat gebeurt, is Moskou klaar om de oorlog te verklaren aan de NAVO.

Jens Stoltenberg, een voormalige Noorse premier en nu secretaris-generaal van de NAVO moet nu ontslagen worden, voordat het te laat is. Hij kondigde aan dat hij Oekraïne “toestemming” geeft om zijn binnenkort te leveren F-16’s te gebruiken voor aanvallen binnen Rusland, schrijft Stephen Bryen.

Dit staat gelijk aan een oorlogsverklaring van de NAVO. Het is een irrationele en gevaarlijke zet die zo snel mogelijk de kop ingedrukt moet worden.

Stoltenberg is niet alleen een uber-havik, maar hij begrijpt ook totaal niet wat het doel van de NAVO is. Als hij in functie mag blijven, zal hij de NAVO naar een Europese oorlog leiden die wel eens nucleaire wapens zou kunnen omvatten. Bovenal begrijpt Stoltenberg niet dat de NAVO een defensieve, geen offensieve alliantie is.

De NAVO drijft al jaren in de verkeerde richting. Ze is betrokken geraakt bij oorlogen buiten het defensieve domein van de NAVO, op basis van een grof soort politiek die de anders inerte en kortzichtige leiders van de VS en Europa tevreden stelt. Deze oorlogen, waar Oekraïne nu deel van uitmaakt, putten de defensie van de NAVO uit en verzwakken de kernverantwoordelijkheid van het bondgenootschap, namelijk het beschermen van het grondgebied van zijn leden.

  Ah, dat is het

Het NAVO-verdrag bevat geen bepalingen die offensieve operaties buiten de grenzen toestaan.

Nu zeggen de Russen dat veel van de zogenaamde “huurlingen” in Oekraïne in feite goed getrainde NAVO-soldaten zijn. Ze dragen Oekraïense uniformen met nationale patches die hen identificeren. Ze zijn “nodig” om de hightech wapens te bedienen die de NAVO naar Oekraïne heeft gestuurd. Toen de Russen onlangs Avdiivka overnamen, vonden ze lichamen van deze huurlingen, sommige Amerikaans en sommige Pools.

Eerder doodden ze minstens 60 Franse huurlingen in een hotel in Kharkiv.

De Fransen veroordeelden de aanval en zeiden dat het desinformatie was. Maar de Fransen riepen ook Russische ambassadeur op om te klagen over de Franse doden in Oekraïne.

De oorlog in Oekraïne wordt snel een NAVO-oorlog, niet alleen door het leveren van inlichtingen, troepentraining en bewapening, maar ook door het leveren van ervaren technici. Het is simpelweg onmogelijk voor Oekraïne om luchtverdedigingssystemen zoals Patriot en NASAM’s, raketlanceersystemen zoals HIMARS, of Britse en Franse Storm Shadow kruisraketten te bedienen, zonder aanzienlijke hulp van buitenaf.

De meeste doden onder NAVO-personeel worden in de doofpot gestopt. Als er al melding van wordt gemaakt, wordt meestal gezegd dat de “vrijwilliger” medische hulp verleende.

Nu beginnen de Russen te geloven dat de F-16’s die aan Oekraïne zijn geleverd (waarschijnlijk operationeel aan het begin van de zomer) door NAVO-piloten zullen worden bediend.

De Russen doen deze bewering op basis van hun eigen prestaties in het verleden. Rusland verkleedde zijn piloten in Chinese outfits om met Mig-15’s te vliegen in de Koreaanse oorlog. In de uitputtingsslag in 1970 tussen Egypte en Israël vlogen Russische piloten missies, soms openlijk (omdat alleen Russen de Mig-25 konden vliegen) en soms alsof ze Egyptische piloten waren.

  Gelijktijdige deflatie en hyperinflatie zullen de wereld verwoesten - Economische ineenstorting, ellende, hongersnood, ziekten en oorlogen

Het is extreem gevaarlijk om NAVO-piloten in te zetten in Oekraïne. Maar nu heeft Stoltenberg Oekraïne “toestemming” gegeven om met zijn F-16’s over Russisch grondgebied te vliegen. De oorlog is al uitgebreid met door de NAVO gemaakte drones, kruisraketten en raketten die doelen in Rusland aanvallen. De toevoeging van de F-16 is een kwalitatieve uitbreiding omdat F-16’s Russische steden kunnen aanvallen.

Rusland zal geen genoegen nemen met het neerschieten van F-16’s die in naam van Oekraïne vliegen. Ze zullen zeker Oekraïense vliegvelden aanvallen (in feite doen ze dat al). Maar zal het daarbij blijven? Waarschijnlijk niet: Rusland zal de F-16’s die over zijn grondgebied vliegen interpreteren als een oorlogsverklaring aan Rusland, in feite zegt Rusland dat al.

De F-16 is een uitstekend toestel, maar de vliegtuigen die Oekraïne krijgt zijn ongeveer 20 jaar oud en zijn niet echt voor het front. Daarom zijn de landen die ze leveren verder gegaan. Hoewel ze kunnen worden geüpgraded met nieuwere wapens, betere vuurleidingscomputers en misschien zelfs betere radars, zijn ze niet bestand tegen de Russische luchtverdediging en Russische topvliegtuigen zoals de Su-35. Daarom is vliegen over Rusland een onmogelijke opgave. Ze boven Rusland laten vliegen is daarom slechts een provocatie die waarschijnlijk zal leiden tot een bredere oorlog die zich uitbreidt naar Europa.

De NAVO speelt al een tijdje chicken met Rusland, vooral door langeafstandssystemen te leveren aan het Oekraïense leger. Er is nauwelijks een militaire rechtvaardiging, aangezien Rusland provoceren alleen maar kan leiden tot escalatie en het Oekraïense leger, dat steeds meer mankracht en munitie tekort komt, daar niet sterker van wordt.

  Media besteedden veel aandacht aan de dood van Alexei Navalny, maar negeerden de dood van Gonzalo Lira volledig - HIER IS WAAROM

Zelensky hoopt waarschijnlijk dat hij gered zal worden door een interventie van de NAVO. Maar vanuit het perspectief van Rusland heeft de NAVO al ingegrepen en kan het alleen maar erger worden.

Het is niet duidelijk wie, indien iemand, Stoltenberg heeft verteld om zo’n roekeloze uitspraak te doen over het gebruik van de F-16. Wat wel duidelijk is, is dat de “toestemming” moet worden ingetrokken en dat Stoltenberg moet worden ontslagen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Stoltenberg: Meer wapens naar Oekraïne is de weg naar vredeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland sluit de mogelijkheid van een nucleair conflict niet uit! Medvedev
Volgend artikelOekraïnes tegenoffensief plan was van tevoren gelekt naar Rusland, zegt Zelensky
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Jens Stoltenberg, een voormalige Noorse premier en nu secretaris-generaal van de NAVO moet nu ontslagen worden, voordat het te laat is. Hij kondigde aan dat hij Oekraïne “toestemming” geeft om zijn binnenkort te leveren F-16’s te gebruiken voor aanvallen binnen Rusland,

  Kan hij dat zo maar doen? Nu begrijp ik waarom Rutte de gedroomde psychopaat is om hem op te volgen. Dit kan je niet anders zien als een verkapte oorlogsverklaring van de NATO aan Rusland. Iets verderop in het artikel stond dat f16 te oud zijn voor het front. Maar dat lijkt me geen geruststelling. WO3 moet en zal er komen. Het Avondland weer in puin. En wie heeft oorlog veroorzaakt? Het Westen waarom moest Oekraïne water afsluiten voor de Krim en Russische burgers terroriseren. Hier kan een normaal mens met zijn kop niet bij.

  • Natuurlijk kan Jens dat niet zomaar doen. Hij is slechts een dom gansje dat als spreekbuis mag dienen. Straks gaat die andere flapdrol genaamd Mark de woordvoerder spelen.

 2. Wie zou deze krankzinnige moeten ontslaan?? Zijn bazen zijn net zo geschift. Probeer mij niet wijs te maken dat ze niet weten dat Rusland niet te verslaan is. ‘Zij’ weten absoluut dat dit op een kernoorlog uitdraait, daar sturen deze krankzinnigen om wat voor reden dan ook op aan.

 3. Zijn we toch al 2 jaar? In oorlog met Rusland? We delen real time beelden van slachtveld naar Oekraïne met Starlink, we sturen zware tanks, super de luxe raketten ( Duitdland weer nieuwe kunnen 500 km ver iets raken), verdedigings installatie met raketten en radar, drones, “huursoldaten” vliegtuigen, leiden soldaten ( terrorisme) op in NAVO stijl. Dus het is gewoon afwachten wanneer de beer los gaat en dat is het einde van Europa en de meeste mensen. En ze hebben nog gelijk ook om het te doen. Liever niet wil nog lang genieten.

 4. Het zit al minstens 10 jaar in de pijp: die clash komt er gegarandeerd. Goed werk, stropoppen over en weer, onder de bescherming van dikke rookgordijnen hebben jullie zorgvuldig het lont uitgerold. De man met het vuurtje staat ook al klaar. Proficiat!

  • Ja laat maar komen. al dat geleuter. geen woorden maar daden. Mar dat doen ze toch niet want ze weten dat ze er zelf ook aan gaan. Als we dan toch kapot gaan zullen velen mensen met opgekropte haat los gaan en is er voor dat tuig ook geen houden meer aan

 5. “Het geheime Chinese militaire ‘Desintegratieoorlogvoering’-manifest om Amerika uit elkaar te scheuren met behulp van drugs, sociale chaos en meer”.
  Hoe de Chinese regering drugs, sociale chaos en andere middelen gebruikt om het sociale weefsel van de Verenigde Staten te verscheuren en oorlog te voeren tegen Amerika zonder een schot te lossen, als onderdeel van een ‘Disintegration Warfare’-strategie, uiteengezet in een obscuur manifest”.
  Het bloedrood gekleurde Westen wordt geleid door hersenloze politici en super oenen. Een collectieve verstandsverbijstering die de EU fataal gaat worden.
  https://www.breitbart.com/politics/2024/02/26/blood-money-the-secret-chinese-military-disintegration-warfare-manifesto-to-rip-america-apart-using-drugs-social-chaos-and-more/
  https://www.amazon.com/Unti-Nonfiction-Anon9780063061194/dp/0063061198/?tag=breitbart035-20

 6. Ik was al verwonderd dat Frontnieuws niets berichtte over de uitspraak van deze knaap. Nu Amerika ziet dat van de verhoopte economische ineenstorting van Rusland niks in huis komt zijn ze niet meer geïnteresseerd. Alleen de Europese dwerglanden blijven nog verweest achter in het Navo-koor voor Oekraïne. Ik kijk uit naar het bestijgen van de heer Rutte op de Navo-kansel. Ik lach nu al als ik zijn foto in de pers zie, nu nog de bijhorende stoere praat.

 7. Het Britse leger is inmiddels – het zal niemand verbazen – woke geworden en zal de traditionele christelijke georiënteerde waarden niet langer verdedigen. Dit is in het kort de inhoud van een door het Britse ministerie van Defensie gepubliceerd document met als titel ‘Beleid, richtlijnen en instructies voor inclusief gedrag’.
  Om bij defensie werkzaam te mogen blijven dienen alle wapenbroeders en – zusters, inclusief burgerpersoneel jaarlijks de cursus diversiteit en inclusiviteit te volgen met als onderwerp o.a. welke seksuele en spirituele gevoelens koester jij voor een ander genderindividu.
  De op 06.05.2023 gekroonde Charles II laat het als verdediger van alle geloven over zich heen komen, want het klimaat (hij was aanwezig bij de COP28 klimaatconferentie) en zijn ziekte (?) houden hem meer bezig.
  Ook rond degene die Charles + Camilla de kroontjes op hun hoofden heeft geplaatst, aartsbisschop van Canterbury Justin Welby is het oorverdovend stil.

 8. Quote: Stoltenberg is niet alleen een uber-havik, maar hij begrijpt ook totaal niet wat het doel van de NAVO is. Als hij in functie mag blijven, zal hij de NAVO naar een Europese oorlog leiden die wel eens nucleaire wapens zou kunnen omvatten. Bovenal begrijpt Stoltenberg niet dat de NAVO een defensieve, geen offensieve alliantie is. Einde quote.

  “Mensen” zoals omhoog gevallen puppet Stoltenberg hoeven niets te begrijpen. Luisteren naar His Masters Voice…en zo niet dan is het snel GAME OVER voor dat zooitje hoog verraders…

 9. Ach, ik zal nergens nog verrast door worden heb ik het vermoeden, Rusland is helemaal wakker hoor en dat zijn zij al heel lang, een groot gedeelte van de aardkloot is dat inmiddels, de macht en die misbruik van de VS is natuurlijk nog maar die VS willen die macht niet delen met andere landen, oke dan gaat erom gevochten worden, we zien het allemaal, bang zal ik niet worden om al dat gelul in de media, ik probeer er ook niet meer naar te kijken, de mantra is te erg geworden, we zullen afwachten, voorlopig zie ik het allemaal als blablabla vanuit dat Westen, Rusland vecht voor zijn onafhankelijkheid en dan zijn zij onverslaanbaar, die overtuiging hou ik echt en ook hoop uit, het kwaad moet verslagen worden zo simpel is het!!!

 10. Ik weet niet of het mogelijk is voor Rusland om te tracken vanuit welk vliegveld de F16’s opstijgen die aanvallen uitvoeren tegen Rusland. Als dat zo is, gewoon onmiddelijk dat specifieke vliegveld onklaar maken, maakt niet uit in welk land dat vliegveld ligt. Als ze het zo ook vooraf duidelijk communiceren kan de NAVO later niet huilie huilie doen.

  • Simon Russia will be on top of it. Be assure they working on this already.
   Unfortunate again Europe is going to suffer even more then now.

 11. De usa marionet, die alleen maar de orders vanuit dat oorlogzuchtige usa uitbraakt.
  Het failliete usa dat met alle macht haar zgn wereldheerschappij denkt te kunnen behouden ten koste van alles. En ook nu weer is Europa met de slaafse usa regeringen de L.L. Voor de derde keer wordt Europa naar de donder geholpen. Mocht inderdaad wo3 losbarsten, dan hoop ik echt dat ook usa zware klappen krijgt.
  Dir vuile, smerige, krankzinnige oorlogophitsers. Het tuig dat daar zit!

  • Jan . Dont worry . If there is a 3rd world war, large part of the U.S will be attact by 3/4 of the countries of the worldl The time that the US IS KEEPING OUT OF SHOT is no more. And quite so , that the world bully is finally learning a lesson.

 12. De Russen maken zich uiteraard druk over de inmenging van Navolanden maar maken zich totaal niet druk over de F-16 zelf, welke dan gevlogen zouden worden door ‘getrainde Oeki’s’

  Ga maar achterover zitten, pak de popcorn en kijk naar de show.
  Je hebt nog nooit zo snel F-16’s vernietigd zien worden. Waarom denk je dat ze worden weggegeven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in