De begoochelde, domme en/of liegende president van de Verenigde Staten zei op 13 juli over de oorlog in Oekraïne: “Poetin heeft de oorlog al verloren. … Er is geen mogelijkheid dat hij de oorlog in Oekraïne wint. Hij heeft die oorlog al verloren.” Alsof wensen het zo zal maken, schrijft Eric Zuesse.

Op 20 juli kopte het Russische RT News, met een link naar nieuwsartikelen in de Financial Times en in het Center for New American Security (CNAS), “Westen niet voorbereid op conflict met China“, wat betekent dat “het Westen” (dat wil zeggen de regering van Amerika) elke oorlog tegen China zou verliezen, tenzij het een nucleaire oorlog zou worden (die beide landen zou vernietigen, zo niet de hele wereld).

Op 19 juli kopte Politico “Allies’ ‘main effort’ for Ukraine shifting from donating weapons to repair them” (Geallieerden ‘belangrijkste inspanning’ voor Oekraïne verschuift van het doneren van wapens naar het repareren ervan), en meldde dat omdat de productiecapaciteit om wapens voor Oekraïne te produceren de vernietiging van die wapens door de wapens van Rusland niet kan bijhouden, de strategie van het Westen om Rusland te verslaan nu voornamelijk gebaseerd is op het repareren van alle wapens die het kan, en dat, aangezien dezelfde Westerse industriële basis die de wapens van het Westen produceert, afhankelijk is van de onderdelenfabricage die nodig is om de wapens te repareren, het leger van Oekraïne steeds meer op zijn eigen troepen en minder op de wapens van de NAVO is aangewezen om de oorlog namens het Westen uit te voeren – dat zijn steun aan Oekraïne zal staken tenzij Oekraïne Rusland verslaat – en Oekraïne dus moet doorvechten, in een steeds hachelijker positie, waarin het aantal slachtoffers onder zijn troepen nog hoger zal worden dan voorheen.

Waarom verliest het Westen zijn beide belangrijkste oorlogen? Sinds 1945 heeft het geen enkele oorlog gewonnen. Het probleem gaat hier veel dieper dan alleen Oekraïne – of zelfs Oekraïne plus Taiwan – om een fundamenteel en systemisch probleem in het hele Westen te bereiken: de corruptie aan de top van de regeringen.

Scott Ritter: Een "gevaarlijk, bloederig en smerig spel"

De laatste keer dat het Westen een oorlog won, was Amerika’s Operatie Desert Storm van 17 januari tot 28 februari 1991, tegen de invasie van Irak in Koeweit. Maar dat was geen “oorlog”: het was slechts een gevecht dat 42 dagen duurde.

Dus: de laatste keer dat het Westen (zonder Hitler’s Duitsland) een oorlog won was in 1945, toen Duitsland en Japan werden verslagen in WO II.

Wat is er daarna gebeurd waardoor de Amerikaanse regering 297 invasies heeft uitgevoerd na WO II en toch geen oorlog heeft gewonnen in de 78 jaar vanaf 2023? De lijst van de U.S. Congressional Research Service van Amerikaanse invasies (inclusief uitbreidingen van bestaande invasies) geeft een opsomming en korte beschrijving van 297 van zulke invasies na WO II (d.w.z. gedurende 1945-2022, een periode van 77 jaar), en is getiteld “Instances of Use of United States Armed Forces Abroad, 1798-2022“. Die 297 Amerikaanse invasies in de afgelopen 77 jaar is meer dan alle invasies bij elkaar in de periode 1798-1945 – wat een periode was die twee keer zo lang was, namelijk 147 jaar. En geen van die 297 invasies na 1944 was defensief. 244 van de 297 vonden plaats na het einde van de Sovjet-Unie in 1991 en vóór de Russische inval in Oekraïne in 2022. 175 daarvan vonden plaats tussen de eerste dag van de 21e eeuw en de dag (24 februari 2022) waarop Rusland Oekraïne binnenviel. Gedurende die hele periode (en zelfs helemaal teruggaand tot het einde van WO II in 1945) was er geen Amerikaanse oorlogsverklaring en dus geen grondwettelijke rechtsgeldigheid voor de invasie – voor geen enkele van Amerika’s invasies na WO II. Alle 297 waren ongrondwettelijk (zonder een officiële oorlogsverklaring van het Congres). De meeste waren pure agressies (sommige om een buitenlandse tiran te helpen zijn eigen bevolking te onderdrukken). Nadat de Sovjet-Unie in 1991 eindigde, ging het Amerikaanse regime gewoon door het lint, internationaal, en voerde het de frequentie van zijn invasies op. De stichters van Amerika stonden erop dat er geen “staand leger” in deze natie zou zijn. Tot Truman in 1947 het Ministerie van Defensie en de CIA oprichtte, was dat er niet. Die verandering, door hem, creëerde het militair-industrieel complex van Amerika, dat nu het land controleert namens de Amerikaanse miljardairs – de minder dan duizend mensen die de wapenfabrikanten van het land controleren. Maar eigenlijk zijn alle Amerikaanse presidenten sinds 25 juli 1945 neocons geweest (behalve JFK vlak voordat hij vermoord werd), hoewel sommigen erger dan anderen. De slechtste van allemaal (de slechtste van een slechte reeks) zijn Truman, Eisenhower, beide Bushes, Obama en Biden. Dit land een democratie noemen is een slechte grap. Het is een kleptocratie. Het Amerikaanse “Ministerie van Defensie” is het enige van de 15 Amerikaanse federale departementen dat zo corrupt is dat het niet eens gecontroleerd kan worden.

Westerse Leiders creëren voedseltekorten en manipuleren u om Rusland de schuld te geven

De VS heeft nu 900 militaire bases in het buitenland over de hele wereld, naast de 749 Amerikaanse binnenlandse militaire bases. De VS besteden nu ongeveer de helft van alle militaire kosten ter wereld. De exacte cijfers voor het Amerikaanse leger zijn: 1,447,7 biljoen dollar geautoriseerd voor dit jaar, en 1,510,3 biljoen dollar gevraagd voor volgend jaar. Voor het huidige jaar gebruikt de hoogste erkende eerlijke autoriteit op het gebied van Amerikaanse militaire uitgaven, Winslow T. Wheeler, de gerapporteerde geautoriseerde uitgaven van het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DOD) van 848,8 miljard dollar, maar in de meest recente verklaring van het Amerikaanse DOD daarover, gedateerd 14 maart 2023, is het “Totaal” voor “FY 2023 Enacted” (weergegeven op pagina 9) in werkelijkheid “851,8” of 3 miljard dollar meer. Het is de afgelopen maanden vele malen veranderd, maar wat het ook zal zijn, het zal door SIPRI en de andere door miljardairs gefinancierde denktanks worden aangehaald als zijnde inclusief alle Amerikaanse militaire uitgaven, wat zeker niet het geval is. “Alles” zou minstens $1.447,7 biljoen zijn. Die denktanks werken samen met de Amerikaanse regering om het mondiale publiek wijs te maken dat de militaire uitgaven van Amerika minder dan 40% van die van de wereld bedragen, terwijl dat in werkelijkheid meer dan 50% is. Op dit moment besteedt de Amerikaanse regering ongeveer 53% van alle door het Congres en de President goedgekeurde (of “discretionaire”) jaarlijkse uitgaven aan het leger, en slechts 47% aan alle andere doeleinden samen. En op dit moment geeft de Amerikaanse regering ook ongeveer de helft van alle militaire uitgaven in de wereld uit. Ongeveer 26% van de jaarlijkse Amerikaanse “defensie”-uitgaven (agressie) van ongeveer $1,5T gaat naar de betaling van de wapenfabrikanten.

Gebrek aan goede analyses draagt bij tot het verval van het "Westen"

Wat ligt er aan de basis van dit alles? Enorme, wereldverpletterende corruptie, helemaal aan de top van de Amerikaanse regering, en opgedrongen aan al haar buitenlandse “bondgenoten” of koloniën (vazalregimes), inclusief al hun mainstream “nieuws”-media (dit zijn tenslotte “democratieën”), zodat de geld-trechter van de massa’s naar de klassen in staat zal zijn om te blijven werken zoals het al sinds 1945 doet.

Dat is de enige mogelijke verklaring, die overeenkomt met alle gegevens. De gegevens zijn gewoon het resultaat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin dreigt de wereldheerschappij van de VS te “elimineren” – beschuldigt de VS en hun bondgenoten ervan een nieuw type “hybride oorlog” te ontketenenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe cultuuroorlog tegen denkende individuen door de enorme ideologisch gemotiveerde krankzinnigen
Volgend artikelV.S. Minister van Buitenlandse Zaken Blinken heeft echt zo weinig gevoel met de werkelijkheid
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  • Beste Loes,
   Tegen wie heb je het?
   Poetin heeft voor dat hij Oekraïne in 2021 binnen viel, zich gehouden aan het Mins akkoord,
   Oekraïne, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Amerika en de VN niet.
   Daarna heeft Poetin een akkoord aangeboden, maar door bovenstaande landen verworpen.
   Toen een akkoord onderleiding van Turkije, met Poetin en Zelensky, dit akkoord is in Kiev door Boris Johnson ter plaatste VERSCHEURD.
   Xi Jinping van Chine heeft met goed keuring van Poetin 12 vredesplannen neer gelegd, allemaal door het westen zonder inkijken afgewezen.
   Afrikaanse landen hebben Zelensky bezocht, zonder resultaat.
   Deze OORLOG Loes, gaat niet tussen Poetin en Zelensky, dit is een VUILE PROXY OOLOG, het VUILE WESTEN levert geld en wapens, MAAR GEBRUIKT HONDERDDUIZENDEN OEKRAÏNERS “VOOR “HUN” TE STRIJDEN”.
   Als je uit het Westen komt, Beste Loes, (en ik leef met je mee) moet je bij je eigen leiders zijn.

 1. Geallieerden ‘belangrijkste inspanning’ voor Oekraïne verschuift van het doneren van wapens naar het repareren ervan.
  Wil niet veel zeggen maar aan die YPR’tjes die ik gezien heb kan het 115 Herstel niet veel mer fixen.

 2. Als je zo een sukkel bent dat je voor de Biden clan, de Bush/Clinton clan enz gaat vechten ben je zo achterlijk dat je verdient te sneuvelen, maar ik heb zwaar compassie met de Oekraïners die gedwongen worden, ik heb maar een raad, zorg dat je van zelenski en zijn kompanen af komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in