De afgelopen week hebben geschokte Europeanen – vooral in het Verenigd Koninkrijk en Ierland – foto’s op internet gepost van schokkend hoge energierekeningen tegen de achtergrond van de aanhoudende (en verergerende) energiecrisis, bericht Tyler Durden.

Verscheidene van de berichten waren van kleine bedrijfseigenaars die nu helemaal verpletterd worden, en niet veel langer in bedrijf zullen kunnen blijven.

Eén zo’n eigenares is Geraldine Dolan, die het Poppyfields café in Athlone, Ierland bezit – en bijna 10.000 euro (10.021 US$) moest betalen voor iets meer dan twee maanden energiegebruik.

Zoals de Irish Times bericht:

“De kosten van de elektriciteit voor het Poppyfields café voor 73 dagen van begin juni tot eind augustus bedroegen €9.024,70, een stijging van 250 procent in slechts 12 maanden. Daar is de € 812,22 aan BTW niet bij inbegrepen, die haar totale rekening op € 9.836,92 bracht.”

“Hoe is dit in godsnaam mogelijk,” twitterde Dolan.

Ook Britse gepensioneerden gaan een “angstaanjagende” winter tegemoet, want bejaarde Britten staan op het punt om in oktober getroffen te worden door een verhoging van de energierekening met 80%.

Oudere Britten zullen volgend jaar een verhoging van hun staatspensioen met ongeveer 1.000 pond tegemoet kunnen zien dankzij de terugkeer van de triple lock, maar de crisis in de kosten van levensonderhoud zal hen nog steeds aanzienlijk armer maken.

Het prijsplafond voor energierekeningen zal in oktober echter met 80 procent stijgen tot 3.549 pond, en volgens Cornwall Insight wordt voorspeld dat het volgend jaar tot meer dan 6.600 pond zal stijgen.

Hogere energierekeningen doen gepensioneerden vaak aanzienlijk meer pijn dan de rest van de bevolking, omdat zij een groter deel van hun inkomen besteden aan de verwarming van hun huis. – Daily Mail

Volgens Caroline Abrahams, charitatieve directeur van Age UK, “‘Het is echt een beangstigend vooruitzicht en één waar de meesten zich niet op hadden kunnen voorbereiden, en ook nooit verwacht hadden op dit punt in hun leven mee geconfronteerd te worden,” voegt zij eraan toe “Ik denk dat veel ouderen volkomen verbijsterd zullen zijn dat het zover gekomen is en zich ook zwaar in de steek gelaten zullen voelen, en ik kan niet zeggen dat ik ze dat kwalijk neem.”

Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Twitter-onderzoeker “Crab Man” (@crabcrawler1), die diepgaande onderzoeken over de meest uiteenlopende onderwerpen samenstelt (en absoluut de moeite waard is om te volgen), heeft een lange draad van soortgelijke gevallen bijeengebracht – en die in de context van de huidige Europese energiecontext geplaatst. De situatie is op zijn zachtst gezegd nijpend.

Addendum (Hal Turner):

  BRICS-opkomst, dollardegradatie en multipolaire verandering - Het mondiale machtsevenwicht verschuift

Klein bedrijf in Ierland krijgt een elektriciteitsrekening van € 9836,92 voor één maand

De eigenaar van een klein koffiehuis in Westmeath, Ierland, heeft zijn elektriciteitsrekening voor één maand voor iedereen zichtbaar online gezet: € 9.836,92

Hij vraagt retorisch in zijn openbare posting “in Godsnaam, hoe is dit mogelijk?”

Wel, het is mogelijk omdat UW REGERING economische sancties heeft opgelegd aan Rusland, en weigert de aankoop van Russisch aardgas toe te staan.

Dat heeft er dus voor gezorgd dat de gas- en elektriciteitsbedrijven in UW land, ergens anders aardgas moesten gaan kopen.

Het probleem is dat al die andere plaatsen die het gas verkopen, het ook aan andere landen in de wereld verkopen, en met de nieuwe vraag om UW land te bevoorraden, zijn de wetten van vraag en aanbod in werking getreden, waardoor het voor UW land veel duurder is geworden om gas te krijgen.

De elektriciteitsbedrijven hebben gas nodig om stoom op te wekken, om de turbines te laten draaien die uw elektriciteit maken. Dus ZIJ moeten nu extreme prijzen betalen om dat gas te krijgen, en U moet nu extreme prijzen betalen voor elektriciteit.

Deze ellende is rechtstreeks – en uitsluitend – veroorzaakt door UW regering.

De mensen die U gekozen hebt, zijn de schuldigen. Persoonlijk!

Misschien moet deze ondernemer eens naar de kantoren van zijn gekozen ambtenaren gaan en hun zeggen dat ze zich niet langer met de zaken van Oekraïne moeten bemoeien, en de sancties tegen Rusland moeten opheffen?

Want als zij die sancties niet opheffen, zal UW elektriciteitsrekening blijven stijgen, totdat U geen zaken meer kunt doen.

  Mearsheimer: Oekraïne is "gedoemd te verliezen"

Is DAT wat u uw regering hebt verkozen om u aan te doen?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa kookt – Wacht maar tot wij bevriezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel15 video’s van mensen over de hele wereld die zomaar instorten (misschien wel dood neervallen)
Volgend artikelHet Westen negeert het Oekraïense gebruik van anti-personeel strooimijnen tegen burgers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De extreem hoge energie prijzen zijn het gevolg van de invloed vanuit het WEF. De mensen moeten eerst arm worden zodat de uitrol van de great reset kan beginnen en zo zal de reset door de vele schapen gezien🐑 worden als een redding terwijl als je nagaat wat het echt is..is het pure evil.
  Revolutie nu!!

 2. Frontnieuws: Reactie verwijderd.
  Oproepen tot geweld is illegaal en kan tot juridische vervolging leiden.
  Laatste waarschuwing. Ik weet dat je je achter VPN verbergt, maar dat zal me er niet van weerhouden om al je reacties dan maar handmatig te verwijderen. Beheers je of sodemieter op. Je zinloze tirades kunnen FN in problemen brengen.

  • En de angst om “in de problemen” te komen weerhoudt FN zoals al de anderen om nou eens echt aktie te ondernemen; sorry dat ik het zo hard zeg…(Dus deze reaktie is uiteraard niet tegen Durachuk)

  • Als deze gang van zaken zo doorgaat (prikdwang, sabotage door extreme energieprijzen, angstporno via media…) vraag ik me af hoelang het nog gaat duren voordat velen van ons zichzelf “handmatig gaan verwijderen” en daar zit het kabaal zeker op te wachten..

 3. Die rekening van dat café mag wel 100x hoger
  Tyfusnazi’s met hun vlaggetje.
  Zo zie je maar hie evil de sejte us, het proletariaat overziet het totaalplan niet.
  Zij hebben vast hun prilkes ook gehad, dus…..

 4. Voor mij?, heb ik gezegd dat iemand dat voor mij moest doen?;ik dacht dat we het over ONS ALLEN hadden,je verraadt jezelf en je mentaliteit.Nb deze site spreekt voor grote groepen mensen.Ik kan wel voor mijn voordeur roepen dat we aktie moeten ondernemen en zelfs papieren rondbrengen , maar zal nooit zo’n groot bereik hebben als FN via het internet, en DAT is het verschil..Maar basta, ik weet dat we op een gegeven moment wel allemaal uit noodzaak de straat op zullen gaan..

 5. Dan zullen alle deugmensen ook ineens wakker schrikken, dat ze de zogenaamde zielige Oekraïners blijven steunen met hun blauw/gele vlaggetjes en/of zelfs woonruimte aangeboden hebben aan deze mensen. De goedhartigheid verdampt dan eigenlijk direct, als alle kosten zichtbaar op de deurmat valt in de vorm van een torenhoge energie rekening. Want dan gaan ze nu er persoonlijk ook pijn voelen in de portemonnee. Zoals deze mevrouw in een keer wakker werd, dat steunbetuigingen een prijs hebben voor de consument. Nu het niet meer zoals vroeger dat het onzichtbaar in de gemeenschap op ging.

 6. Hier in Afdeling Nederland gaat het ook die kant op. Ook al zou je helemaal geen gas en stroom gebruiken of het erg zuinig aan doen, je moet het tóch “gewoon” betalen. Het is hier in Afdeling Ned. lang zo geweest dat er 1 keer per jaar het teveel betaalde aan de gebruiker terùg gestort wordt, maar of dàt zo zal blijven ?? Ik vermoed van niet, omdat dat niet past in het Afbraakbeleid van de zgn. “Overheden”.
  Elk denkbaar bestaand systeem staat op kláppen. En zoals bep. economen het nu noemen, the Everything Bubble, staat op klappen. Sommige zijn al geëxplodeerd en voor de andere bubbels is de naald al aardig in de buurt !
  Dus als je dan naar het fenomeen vd Tegemoetkoming Energiekosten kijkt, dan is ook dáarover krankzinnig veel over te zeggen. In ieder geval lost het niks op. Ook als het regime de burger niet 1 keer per jr, maar elke mnd een tegemoetkoming ( dat wóórd alleen al !) zou geven, lost het geen f*ck op. Het is allemaal uitstel van executie. Off grid gaan zóu eigenlijk het beste zijn, maar dat lukt de meeste mensen niet en áls het wel zou lukken, dan belaagt het regime je wel op tal van àndere manieren. Omdat hun Bovenbazen het liefste zien, dat regeringen het bestáán vd burger letterlijk weet te STOPPEN. Ontvolking staat immers zeer hoog op de agenda vd perverse globalistische mega-maffia.
  Enfin, de ploegbaas van het regime, hier in Afd. Ned. zal iig z’n beveiliging deze herfst en winter flink moeten upgraden

 7. Hoi FN redactie,

  Als ik een tip mag geven, kijk altijd goed naar plaatjes die in stukken staan (en zeker die op de main page staan). Als ”hoofd plaatje” een rekening in Euro in het Engels met als bonus geen vorige rekening/saldo en niets te vereffenen op het ”bewijs van extreme prijs”. Weet jij een land in EUropa waar een rekening in het Engels is maar het te betalen bedrag in EUro?

  Daarnaast staat er nog een plaatje in dit stuk (wederom van een factuur) in. Wederom in het Engels maar dit keer met CR als currency. Dat is in ieder geval geen Euroland bon en zegt niets over wat gekocht is.

  Tot slot zie ik eigenlijk iemand huilen over een huurboiler die 3.50 pond per maand kost.

  Ik ben echt benieuwd wat de redactie en medelezers van deze observatie vind.

 8. Gisteren een mail van mijn energie leverancier gekregen, 1 van de goedkopere.

  die gaat mijn al dubbele bedrag van 2019-2020 nog eens 3 x verhogen vanaf 1 oktober, het gaat dus nog veel duurder worden.

  dat is dus vanaf 2019-2020 periode gezien 6x hoger/meer betalen vanaf 1 oktober! oftewel 600%

  The Great Steal… ze stelen en komen er mee weg, bedrijven gaan failliet, mensen komen in de schulden en daarna afhankelijk van de staat… en die bedrijfjes worden opgekocht, hey das wat de Rockefellers met hun WEF WHO e.d. willen hm… wie de langste adem heeft (geld reserve) houd het het langste vol, vergeet ook niet dat mensen dan minder kunnen kopen! het grootste gros dus! en dus gaan nog meer bedrijven/horeca e.d. failliet.

  ready for the Great Reset if there does not come a Great Resist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in