Een nieuw stuk van een columnist van de New York Times (!) raakt de kern van de zaak. Het raakte me hard, omdat ook ik in de problemen ben gekomen door de elites iets te vertellen wat ze niet wilden horen.

David Brooks is een conservatieve columnist van de New York Times (wat betekent dat hij niet zo conservatief is). Hij is slim, maar hij neigt naar zelfvoldane windbuil. Hij is een man die de lezers niet vertelde dat hij geld aannam van een non-profit die hij promootte – nadat hij een boek had geschreven met de titel “The Road to Character”, schrijft Alex Berenson.

Hé, misschien nam hij de schilderachtige route.

Maar Brooks sloeg de spijker op zijn kop.

Heeft hij nu. In een column getiteld “Wat als wij hier de slechteriken zijn?” probeert Brooks het steeds duidelijker wordende feit uit te leggen dat de vervolgingen van Donald Trump hem alleen maar sterker maken.

Trump staat in de peilingen nu gelijk met Joe Biden, ook al is de economie veel sterker dan zes maanden geleden. De Verenigde Staten hebben een recessie vermeden (omdat we de inflatie niet echt hebben aangepakt en omdat waar anders bedrijven kunnen investeren? Europa, dat halverwege is met het slopen van zijn wegen om Greta Thunberg gelukkig te maken? China, waar u zoveel geld kunt verdienen als u wilt, zolang Xi Jinping het maar niet merkt?)

Presidentsverkiezingen zijn zogenaamd referenda over economische groei: Bent u vandaag beter af dan vier jaar geleden? Toch hebben noch de solide groei en het herstel van de aandelenmarkt, noch de aanklachten van Trump Biden geholpen – of Trump gekwetst, die nu vrijwel zeker de Republikeinse nominatie zal winnen.

De bizarre beslissing van Ron DeSantis om zich te richten op de homo-erotische nazi-stem in plaats van zijn succes om Florida open te houden, heeft Trump ook geholpen. Maar de kracht van Trump is duidelijk groter dan de problemen van DeSantis. Geen enkele andere Republikeinse kandidaat heeft ook een realistische kans. (In feite kan de causaliteit de andere kant op werken, omdat Trump DeSantis tot wanhopige en domme zetten drijft).

  Donald Trump onthult zijn standpunt over COVID in een nieuwe virale video (Nederlands transcript)

Dus wat is er aan de hand?

Brooks heeft een theorie, en het is een goede. Het komt zeker overeen met mijn ervaring sinds 2020.

Het artikel van Brooks is paywalled. Maar dit is de belangrijkste gedachte:

Ik vraag u om een standpunt in te nemen waarin wij anti-Trumpers niet de eeuwige goeden zijn. In feite zijn wij de slechteriken.

Dit verhaal begint in de jaren 1960, toen middelbare scholieren moesten vertrekken om in Vietnam te vechten, maar de kinderen van de opgeleide klasse college-vrijstelling kregen…

Het ideaal van “we zitten allemaal in hetzelfde schuitje” werd vervangen door de realiteit dat de hoogopgeleide klasse in een wereld hier boven leeft, en alle anderen in een wereld daar beneden gedwongen worden. Leden van onze klasse komen altijd in het openbaar op voor de gemarginaliseerden, maar op de een of andere manier bouwen we uiteindelijk altijd systemen die onszelf dienen.

BRON

Zo schrijft Brooks:

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom mensen in lager opgeleide klassen zouden concluderen dat ze economisch, politiek, cultureel en moreel aangevallen worden – en waarom ze zich rond Trump hebben geschaard als hun beste strijder tegen de opgeleide klasse. Trump begreep dat het niet de ondernemers zijn die de arbeiders het meest bedreigen; het is de professionele klasse.

Ja, ja, duizend keer ja.

Hier is wat ik zou willen toevoegen. Trump is niet de enige die zich dat realiseert.

Maar hij is zo onaangenaam, zo narcistisch en zo onverbeterlijk dat hij de elites tot verwarring drijft. Zoals ik in mei schreef, “zorgt Trump ervoor dat zijn tegenstanders overreageren en zo zichzelf blootgeven.”

Democraten en verslaggevers (ik weet het, de overlapping is ongeveer 100 procent) kunnen doen alsof ze geven om een eerlijke behandeling volgens de wet en in de journalistiek. Maar hoe kan iemand die de plea deal heeft gezien die Hunter Biden vorige week op het punt stond te krijgen, hen geloven? Op dit moment haten ze Trump zo erg dat ze er alles aan lijken te doen om te voorkomen dat hij zijn ambt weer kan opnemen.

  Smeken voor de Apocalypse: Biden provoceert Poetin om steden van de VS en de NAVO aan te vallen met nieuwe langeafstandswapens, waaronder mogelijk kernwapens of EMP-wapens

Ja, de elites geloven in de rechtsstaat. Volledig. Volledig.

Zolang ze maar winnen.

Hoe weet ik dat zo zeker?

Omdat ik hun toorn zelf heb gevoeld. Vooral in 2021.

De elites hadden vertrouwen in de Covid-vaccins en het proces dat tot hun noodmachtiging leidde. (Tenminste, dat hadden ze toen Biden eenmaal won.)

Ze begrepen het niet helemaal, maar ze geloofden erin. Gezien het belang van de Covid-vaccins, geloofden ze dat ze erop konden vertrouwen dat de farmaceutische bedrijven er de waarheid over zouden vertellen. Ze geloofden ook dat de Food & Drug Administration en de Centers for Disease Control de bedrijven goed zouden controleren.

En ze wilden NIEMAND het tegendeel horen beweren, zeker niet als die bezwaren gebaseerd waren op gegevens. (Ze vonden het niet erg om bizarre, samenzweerderige theorieën te horen, zoals die dat mRNA’s mensen magnetisch maken, omdat ze graag geloofden dat iedereen die vragen had wel gek moest zijn).

Niemand, behalve misschien Tucker Carlson, voelde hun woede over de prikken meer dan ik. En dat is geen toeval. Tucker en ik waren allebei klassenverraders en irriteerden hen daarom bijzonder.

Een tijdje waren ze tevreden met spot en sociale uitsluiting om mij het zwijgen op te leggen.

Maar toen die maatregelen faalden en het er in de zomer van 2021 op aankwam, maakten de media, de academische wereld en de linkse politieke elites duidelijk dat ze geen moer gaven om mijn recht op vrije meningsuiting volgens het Eerste Amendement.

Dat doen ze nog steeds niet. Ze hebben zelfs het zwart-wit bewijs dat ik heb geleverd van de censuurpogingen van het Witte Huis niet erkend.

Dus ja, ik kan Donald Trump niet uitstaan. (Ja, nog steeds.) Maar ik weet heel goed hoe hij en zijn aanhangers zich voelen. Zoals ik gisteren een vriend sms’te:

  Biden verliest samen met de NAVO zijn greep op de werkelijkheid

Er is echter één groot verschil tussen mij en Trump.

Op dit moment zouden de elites de mRNA’s liever vergeten. Iedereen weet dat de vaccins niet werkten. Ze hebben Covid niet tegengehouden, en ze hebben waarschijnlijk niet eens een significant verschil gemaakt in het verloop ervan. Het muteerde om overdraagbaarder en minder virulent te worden, zoals virussen dat doen, en iedereen kreeg het uiteindelijk toch.

Maar ze kunnen Donald Trump niet vergeten. Want hij zal niet verdwijnen.

Wat ze niet begrijpen is dat hun niet aflatende weigering om de kiezers zelf over het lot van Trump te laten beslissen, nu een terugslag uitlokt, een terugslag die alleen maar zal toenemen.

De details van wat Trump vorig jaar deed met een paar dozen in Mar-a-Lago of zelfs in het Witte Huis in januari 2021 doen er steeds minder toe.

Wat er toe doet, is de groeiende perceptie dat Trump wordt opgejaagd, niet ondanks het feit dat hij volgend jaar misschien wint, maar juist daarom.

Jack Smith kan net zo min beslissen wie er president wordt als Andy Slavitt beslist wie er over Covid-vaccins mag praten.

De elites zijn vergeten dat ze niet alle regels kunnen bepalen. De meeste misschien, maar niet alle. Zoals Brooks schreef: “De geschiedenis is een kerkhof van klassen die kaste privileges verkozen boven leiderschap. Dat is het lot waar onze klasse nu mee flirt.”

Of, om het populistischer te zeggen:

Fuck met de stier, krijg de horens.

Trump is de stier niet. De kiezers zijn de stier.

Trump is de horens.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BIDEN-CLAN DOSSIER

De muren sluiten zich rond Joe BidenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoor degenen die dit gaan lezen
Volgend artikel“Klimaatveranderings”-FANATEN zijn momenteel de GROOTSTE BEDREIGING voor de wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Ze hebben Trump in 2020 al aan de kant geschoven. Die hele covid scam viel ‘zo maar’ samen met de verkiezingen. Alle rechtszaken, alle ‘vertrouwelingen’, alle bewijzen van onregelmatigheden, verdwenen als een scheet in een netje.
  Trump maakt geen schijn van kans, de instituties en controle organen zijn bezet door corrupte deepstate soros/rockefeller adepten.
  De veranderingen moeten vanuit de mensen zelf komen. Maar die hebben (nog?) geen zin in heisa. Die rekening gaan ze uiteindelijk toch betalen.

 2. Beste Mensen

  Vergist U niet
  Wie liep met opgerolde hemd mouw tijdens de
  Co-jojo-Na Clojo-Na CoRoNa aanzet gevende tot zelfdoding ?
  Donald Trum is gewoon Bisson Bidon in een iets jongere verpakking kinder verkrachters belichaming
  Meer ook niet
  Dat de Schaapjesmensen hun hersenen niet zelf willen gebruiken
  Laat staan het durven te gebruiken
  Doe het alstublieft ?
  Weest niet bang
  Denk zelf

  Dank U

 3. Trump = Deepstate. Linker vleugel, rechter vleugel maar beide van dezelfde vogel. Politiek is er alleen om mensen het GEVOEL van democratie te geven.

 4. Heb alleen maar een goed gevoel voor de nwe Kennedy on the block, Biden of Trump ze kunnen me wat, maar ja ik ben dan ook geen Amerikaan!!!

  • We moeten iets nieuws bedenken, iets waarin geen centrale macht meer bestaat. We moeten allemaal onze eigen leiders worden, met als centraal doel vrede, liefde en samenwerking. We moeten elkaar gaan dienen ipv een overheid. Lokaal ipv centraal. Maar dat is nog te moeilijk voor velen… we moeten uit de matrix. En dat gaat binnenkort vanzelf gebeuren want de NWO gaat er gewoon komen en dan wordt duidelijk wie er een rechte rug houden en uit die groep gaat iets nieuws ontstaan. Maar de matrix gaat uit als je niet meedoet. De wakkeren moeten echt gaan beseffen dat we op onszelf worden teruggeworpen en dat we alle vrijheid en welvaart en zorg en ONDERwijs zullen verliezen. En dat lijkt iets vreselijks, maar we worden uit een satanisch systeem verwijderd, dat is reden voor een feest. We gaan samen iets nieuws maken, alleen weten we nog niet precies hoe… maar dat komt echt wel goed als we maar vertrouwen en samenwerken. Denk in mogelijkheden ipv onmogelijkheden en heb vertrouwen.

  • Het volk heeft een nieuwe held nodig, dus geven ze een nieuwe held…..Kennedy. Ook hij is lid van de kliek. Vergeet niet dat ze ook een groot deel van de alternatieve media bezitten, zo kunnen ze ook de mensen die denken dat ze wakker zijn controleren.

  • Erwin,
   Wat vond je van die Bannon die eens zijn raadgever was, heb je daar wel eens over gelezen, dat was gewoon een fucking nazi, hier word gesproken over ontvolking, hij wilde de boel helemaal met de grond gelijk maken om het dan daarna weer helemaal opnieuw te kunnen opbouwen, maar dan wel zoals de Amerikanen het wensen natuurlijk, zijn filmpjes over te vinden naar aanleiding van zijn boeken, niet vergeten hoor die Bannon, daarmee vergeleken zijn de KKK liberale jongens!!!
   Trump is dan niet van de elite, de nwe Kennedy natuurlijk ook wel maar Trump heeft door zijn vaders ondernemerschap een groot vermogen gekregen, ook wel een elite figuur daardoor denk ik.

  • Maar Trump stelde wel dat vaccins te allen tijde op vrijwillige basis waren. Daarnaast lagen die spuiten allang klaar natuurlijk. Daar hebben ze meer dan tien jaar aan gewerkt. Die Operation Warp Speed is één grote grap. want alles was allang voorbereid.

   • Wat aardig van Trump dat het op vrijwillige basis was… Die injecties hebben maar één doel: depopulatie en transhumanisme. En nog wel vrijwillig, maar als Trump president wordt dan zal hij zich ontpoppen als de antichrist. Alle hoge politici zijn vrijmetselaars en lid van één of meerdere Ur-superloges, dit geldt voor Trump en ook voor Putin en de rest.

 5. Het blijft kiezen tussen kwaden natuurlijk maar zowel Trump, Kennedy JR als Vivek Ramaswamy zijn de beste opties die Amerika heeft. Heel wat beter dan Ron Desantis want zowel hij als Mike Pence claimde dat ge gestolen verkiezingen van Joe Biden eerlijk waren verlopen. Je reinste kolder natuurlijk. Joe Biden voerde geen campagne sloot zich op zijn kelder en hij zou zogenaamd nog een stuk populairder dan zijn voorganger Obama zijn geweest? Hou toch op. Joe Biden kan rustig naar het strand gaan maar niemand schenkt enige aandacht op. Om kort te gaan – 81 millions votes my ass.

   • Fem,
    Is er 1 persoon waar U 100% achter kunt staan dan in de politiek?
    Ik zelf ken er geen, daarom ook ga ik nu niet meer een stem uitbrengen, niet voor de EU en niet voor ons polderlandje, had zelf nooit gedacht dat ik ooit zover zou komen want het stemmen is een recht, nu zie dat recht niet meer, niemand wens ik nog te steunen, die Kennedy is iemand waar ik wel nog iets bij heb, ach ik ga er niet over als Nederlander natuurlijk, maar denk je aan Biden of Trump dan zou de keuze als je mee wilt doen voor mij wel duidelijk zijn hoor!

    • Beste Mensen

     Een stem uitbrengen betekend
     Hetzelf in de Pinârie problemen brengen
     Dat doen alleen die Schaapjes die door de Negatieve entiteiten willen worden geterroriseerd begeleid en geleid
     Heb dit al Ruim 40 jaren terug ingezien

     Daarom
     Een mens hoort zijn haar zichtsveld te verruimen
     Niet vastplakken aan zo een laken uitdelers persoon die zichzelf maar al te graag als het kan met secondenlijm aan een stoel vast willen blijven plakken
     Men hoort nooit aan zulke wezens uitzienden als Mensen aan te plakken kleven
     Dat zorgt alleen maar voor Ego kwekerijen in die stoel plakkers en in persoon in kwestie zelf
     Beter gezegd die personen als Ruttte & Cornuiten
     Geef hun allen een schop onder de reet
     Geef hun echte boeren werk om te doen met hun handen
     &
     Laten wij domme Burgers nou maar achter die bureaus gaan zitten te likken aan nieuwe aangeschafte Pennen
     Dat betekend
     Alle door de criminelen gemaakte zogenaamde wetten welken alleen maar in het belang en voordeel uitpakken voor die stoel plakkers vervangen door Splinternieuwe voor iedereen geldende Wetten

     Dank U

 6. In ieder geval zit Washington DC vol met Deep State ratten en RINO”s zoals Bill Barr, Mike Pence, Nancy Pelosi, Mitch McConnell, Joe Biden, Paul Ryan, Mc Carthy die nog steeds niet alle J6 beelden niet wil vrijgeven, Maxine Waters, Sheila Jackson, Adam Schiff, John Kerry, etc etc. Het moeras gaat oneindig diep. De hoop is natuurlijk op tribunalen maar dat is meer wensdenken want elke institutie en drieletterinstantie (FBI, CIA, DoD, DOJ, RSI etc) is volkomen gecorrumpeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in