Een uitgebrande Turkse Leopard in Syrië

De VS heeft onlangs veel te veel troepen naar het Midden-Oosten gestuurd om vreedzaam te kunnen zijn of om anderen af te schrikken.

Tegen wie wil het vechten? schrijft Bernhard.

Wapenvracht naar Israël, bommenwerpers in Jordanië, twee vliegdekschepen: VS zetten meer troepen in het Midden-Oosten inHaaretz

Vorige week hebben de Verenigde Staten het vliegdekschip Gerald R. Ford en zijn gevechtsgroep ingezet in het oostelijke Middellandse Zeegebied. De USS Ford heeft ongeveer 80 gevechtsvliegtuigen, vliegtuigen voor elektronische oorlogsvoering en inlichtingenvliegtuigen aan boord. Het wordt vergezeld door vijf geavanceerde geleide raketten-schepen, bewapend met Tomahawk kruisraketten die doelen in Iran kunnen raken. Volgens satellietbeelden bevindt de USS Ford zich ongeveer 180 kilometer ten zuidwesten van Cyprus. Rond de groep patrouilleren P-8 maritieme verkenningsvliegtuigen met anti-onderzeeër en anti-schip capaciteiten.

In het weekend werd een tweede aanvalsgroep onder leiding van de USS Dwight D. Eisenhower naar het oostelijke deel van de Middellandse Zee gestuurd, die later deze maand aankomt.

Elke aanvalsgroep bevat ook één of twee onderzeeërs. Naast verschillende ondersteunende vliegtuigen heeft elk vliegdekschip een “vleugel” van gevechtsvliegtuigen bestaande uit vier squadrons met elk 12 gevechtsvliegtuigen.

Er is meer …

Sinds de Hamas-aanval op 7 oktober heeft de VS een groot aantal straaljagers naar het Midden-Oosten gestuurd om “de defensieve houding van de VS te versterken”, zoals het U.S. Central Command het uitdrukte.

Een squadron van Amerikaanse F-15E Strike Eagle bommenwerpers met basis in Groot-Brittannië werd in het weekend ingezet op de Muwaffaq Salti luchtmachtbasis ten oosten van de Jordaanse hoofdstad Amman. Een ander squadron van A-10 aanvalsvliegtuigen werd daar ook ingezet.

Een indrukwekkende luchtbrug naar Israël moet aan deze lijst worden toegevoegd. Volgens online luchtvaarttraceerwebsites zijn er de afgelopen 10 dagen minstens 11 Amerikaanse C-17 zware transportvliegtuigen geland op de Israëlische luchthaven Ben Gurion en de Nevatim-basis van de Israëlische luchtmacht.

Naast gevechts- en transportvliegtuigen hebben twee Rivet Joint verkenningsvliegtuigen van de Amerikaanse en Britse luchtmacht de afgelopen dagen voor de kust van Israël gevlogen.

Elk squadron van de reguliere luchtmacht heeft 24 gevechtsvliegtuigen.

Dat is nog niet alles …

WSJ: Het Amerikaanse leger heeft ongeveer 2.000 troepen geselecteerd om zich voor te bereiden op een mogelijke inzet om Israël te ondersteunen bij missies zoals advies en medische ondersteuning. Het is niet de bedoeling dat ze in een gevechtsrol gaan dienen en er zijn geen infanteristen klaargezet om ingezet te worden.

De bovenstaande troepen zijn waarschijnlijk niet echt relevant, tenzij ze onder vuur komen te liggen en gedood worden. Maar de volgende zijn echte gevechtstroepen en niet alleen ondersteuning:

  De cruciale val - Het Pentagon is er zojuist in getrapt

Volgens meerdere Amerikaanse defensiefunctionarissen is de Bataan Amphibious-Ready Group, bestaande uit de USS Bataan (LHD-5) en USS Carter Hall (LSD-50) en ongeveer 2.500 mariniers van de 26th Marine Expeditionary Unit, nu onderweg naar de oostelijke Middellandse Zee vanuit de Arabische Zee, waar ze zich weer zal aansluiten bij de USS Mesa Verde (LPD-19) die haar “Mid-Deployment Repair Period” in Spanje vroegtijdig heeft beëindigd en al over de Middellandse Zee vaart.

Er zijn ook enkele duizenden Amerikaanse troepen in Irak en Syrië en op verschillende bases in Turkije en in verschillende Golflanden.

Ik ben het eens met Will Schryver:

Dus … een groot amfibisch aanvalsflottielje zal zich bij de twee vliegdekschepen voegen die zich in het oostelijk deel van de Middellandse Zee verzamelen. Velen geloven dat dit slechts “machtsvertoon” is. Ik vind die uitleg ontoereikend.

Dit is een oorlogsvloot. En Hamas is NIET het doelwit.

Hamas is niet het doelwit.

Op zondag wees president Joe Biden in een stroef 60 Minutes interview naar het noorden:

  Israël plant lange oorlog en verdrijving van mensen uit Gaza

Scott Pelley: Zou u op dit moment de Israëlische bezetting van Gaza steunen?

President Biden: Ik denk dat het een grote vergissing zou zijn. Kijk, wat er in Gaza is gebeurd, is volgens mij dat Hamas en de extreme elementen van Hamas niet het hele Palestijnse volk vertegenwoordigen. En ik denk dat… het een vergissing zou zijn als… Israël Gaza weer zou bezetten. We… gaan erheen, maar schakelen de extremisten uit, de Hezbollah in het noorden, maar Hamas in het zuiden. Is een noodzakelijke vereiste.

Scott Pelley: En u gelooft dat Israël [de tweestatenoplossing] zou nastreven na wat er is gebeurd…

President Biden: Niet nu. Niet nu. Niet nu, maar – maar ik denk dat Israël begrijpt dat een aanzienlijk deel van de Palestijnse bevolking de standpunten van Hamas en Hezbollah niet deelt. Hezbollah is een machtige islamitische militie in het noorden van Israël die bewapend en getraind wordt door Iran. Iran steunt ook Hamas.

Scott Pelley: Er wordt al op beperkte schaal gevochten aan de noordelijke Israëlische grens, en ik vraag me af wat uw boodschap is aan Hezbollah en zijn geldschieter Iran?

President Biden: Niet doen. Niet doen, niet doen, niet doen.

Scott Pelley: Kom niet over de grens? Deze oorlog niet laten escaleren?

President Biden: Dat klopt.

Als Hezbollah aangevallen zou worden, zou het met 100.000 raketten Israël vernietigen. Ik geloof daarom niet dat Hezbollah in Libanon het echte operationele doelwit is dat Biden in gedachten heeft.

Hezbollah kan niet worden afgeschrikt om Israël aan te vallen. Als het dat wil en moet, zal het dat onvermijdelijk doen, en met succes. Hezbollah heeft zijn troepen en wapens ofwel ondergronds ofwel binnen de bevolking van Beiroet en Zuid-Libanon verborgen. Hen bombarderen heeft geen zin. En dan is er nog het feit dat de laatste Amerikaanse interventie in Libanon op een beruchte manier eindigde met veel dode mariniers en een beschamende terugtrekking uit het land. Ik denk niet dat de VS die ervaring wil herhalen.

  Plotseling is RFK Jr. volledig akkoord met censuur - en geeft toe dat hij meevloog op Epstein's 'Lolita Express'

Iran, een ander potentieel doelwit, is te moeilijk om aan te vallen. Het kan effectief vergeldingsmaatregelen nemen over een groot gebied en enorme schade toebrengen aan elke Amerikaanse installatie in het Midden-Oosten. Het zou ook de olieprijzen kunnen opdrijven in een tijd waarin de regering Biden deze dringend probeert te verlagen.

Daarom denk ik dat het echte doel van deze opbouw is om Syrië eindelijk “regime change” te geven en de Russische troepen die daar zijn om de regering te steunen, eruit te schoppen.

Israëlische waarschuwing aan Hezbollah: IDF zal Damascus vernietigen, Syrische president Assad als doelwit nemen als Hezbollah zich bij oorlog aansluit; Amerikaanse oorlogsschepen zullen Israël steunen in oorlog. Bericht doorgegeven via Frankrijk (@ynetalerts)

Israël Radar @IsraelRadar_com – 9 okt
IDF instrueert Israëli’s om zich voor te bereiden op een verblijf van 3 dagen in schuilkelders/veilige kamers, zorg voor voedsel, water, apparaten die op batterijen werken voor het geval de stroom uitvalt. Dit is een duidelijke aanwijzing voor een op handen zijnde escalatie naar een grotere oorlog.

De recente Israëlische bombardementen op de luchthavens van Aleppo en Damascus, waarbij beide luchthavens werden uitgeschakeld, wijzen in deze richting.

De neoconservatieve gekken in het Witte Huis denken misschien dat ze nu een kans hebben om de aanwezigheid van Rusland in het Midden-Oosten uit te schakelen.

Zij zullen dit zien als wraak voor hun verlies in de oorlog in Oekraïne. Ze denken ook dat het hun geopolitieke nederlaag in Gaza zal voorkomen, of compenseren.

Rusland is daar ongetwijfeld op voorbereid. Toch is zijn contingent in Syrië te klein. Een gecombineerde aanval van alle Amerikaanse strijdkrachten in het gebied, meer dan 150 vliegtuigen, zou het zeker verslaan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Gazanen breken uit ’s werelds grootste concentratiekampVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKrachtige beelden uit de Gazastrook wakkeren woede van Arabieren en moslims aan
Volgend artikelIsraël “bombardeert Gaza’s Baptistenziekenhuis,” autoriteiten zeggen “300-500 doden” – IDF afgevaardigde nam krediet voor bomaanslag in nu verwijderde tweet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De Russen staan een vlaggenschip achter , 0-1
  Hopelijk niet de drang om daar 2-1 van te maken ,maar ja een paar Japanse vliegdek schepen naar de Davy zijn kelder bij Midway waren voor Japan het begin van het einde .
  Wie zal het zeggen hoe de wind gaat waaien…..

 2. Zal de ultieme venedering voor de Verenigde Staten worden waneer honderden kleine Iraanse snelboten de US carriers aanvallen en laten zinken, voordat er honderden kleine tactische kernwapens op de vooraf bepaalde Iraanse doelen worden afgeschoten, inlichtingen daar draait het om.

  • Voor zover ik zie heeft israel overal in de wereld een vinger in de pap! Tepco, het security bedrijf van Fukushima was Israëlisch, en nu mogen de gazaanse burgers alleen via het zuiden de sinai woestijn in, weer huis en haard verlaten, weggebombadeerd van huis, verschrikkelijk, hamas mogen ze met wortel en tak uitroeien maar niet heel gaza +2miljoen burgers!

 3. maar wat ze niet hebben zijn kinshals en etc,
  deze kunnen in 1 keer een vliegdekschip naar de bodem sturen, dus ze zijn gewaarschuwd.

 4. Een rechtstreekse aanval op de Russische basis in Syrië is ook een rechtstreekse aanval op Rusland zelf, tenminste zo verkopen de Amerikanen hun beleid over de hele wereld. Zelfs als er ook maar 1 Amerikaan voor het I.C.C in Den Haag zou moeten verschijnen zullen ze Den Haag plat bombarderen.
  Dus bij een dergelijke aanval in Syrië kan Rusland Amerika rechtstreeks aanvallen en de Russen hebben daar de middelen voor die men niet mag onderschatten.
  Niet vergeten ; de Amerikanen zitten onwettig in Syrië terwijl de Russen daar zijn op uitnodiging van Assad om zijn land te beschermen tegen het door de Amerikanen en israhel opgezette I.S. om daar regimewisseling door te voeren en Assad van het toneel te laten verdwijnen en er een Amerikaanse puppet voor in de plaats te zetten, net zoals ze in Venezuela ook probeerden en in zoveel andere landen.
  De Russen gaan dit dus niet toelaten dus WW3 is weer een stapje dichterbij door al die provocaties.

 5. Amerikaanse oorlogszuchtige senator bedreigt Iran

  Grahams woorden klinken als een “self-fulfilling prophecy”.

  Opnieuw lijken de voor-oorlogse sectoren van de Amerikaanse politiek een conflictsituatie met Amerikaanse betrokkenheid te willen aanwakkeren. Een prominente publieke figuur in de Amerikaanse Senaat heeft zeer ernstige bedreigingen aan het adres van Iran geuit en beloofd dat Washington “niet zal aarzelen” om actie te ondernemen tegen Teheran als het conflict in de regio blijft escaleren. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/10/us-warmonger/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in