De EU-Commissie en de machthebbers in Duitsland zeggen dat ze Russisch gas willen vervangen door vloeibaar gas, en dat ze daarvoor zelfs miljarden kostende terminals bouwen. Het probleem is dat het in te voeren gas op de wereldmarkt niet beschikbaar is.

De afgelopen maanden hebben westerse politici overal ter wereld naar gas gezocht. Kinderboekenschrijver Habeck, die zich momenteel mag uitleven als Duits minister van Economie, is op zijn knieën gegaan voor de heerser van Qatar, hoewel homoseksualiteit daar streng verboden is, maar dat deerde Habeck in dit geval niet. Het hielp niet, want Qatar eiste voorwaarden voor meer gasleveranties die zo slecht waren dat er geen deal werd bereikt, schrijft Thomas Röper.

Ondanks het Cum-Ex-schandaal vond kanselier Scholz tijd om naar Noorwegen te gaan en gas te vragen. Daar kreeg hij te horen dat Noorwegen al aan zijn limiet zat en niet meer kon leveren. Scholz vloog vervolgens naar Canada in het beroemde “gemaskerde vliegtuig”, om vervolgens te horen te krijgen dat Canada op korte termijn niet meer gas kan leveren, maar op lange termijn wel kan helpen – zij het op ongeveer dezelfde, onaanvaardbare voorwaarden als Qatar.

De Amerikaanse president Biden dreigde Saoedi-Arabië na zijn aantreden met harde maatregelen vanwege de moord op de journalist Khashoggi. Dat is inmiddels vergeten en de bejaarde Amerikaanse president heeft ook zijn knieval gemaakt voor de Saoedische heerser, om vervolgens lachend als antwoord te krijgen dat een uitbreiding van de olie- en gasleveranties niet aan de orde was.

Uschi von der Leyen zet vol in op vloeibaar gas uit de VS, want de VS belooft immers al jaren dat zij Europa van gas zullen voorzien als de Europeanen eindelijk Nord Stream 2 zouden verbieden en afscheid zouden nemen van het kwaadaardige Russische gas. Maar nu moest Uschi van de VS horen dat de VS niet meer gas kunnen leveren dan ze nu leveren. Zij hebben hun gas en olie momenteel zelf nodig. Eens te meer hebben de VS bewezen hoe betrouwbaar zij als partner voor de Europeanen zijn.

  Dag van de Afrekening: Tientallen raketten en drones raken elektriciteitscentrales in Oekraïne (Video's)

De Russische televisie besteedde op 15 september in het avondnieuws aandacht aan deze kwestie en ik heb de Russische televisiereportage over de hopeloze energiesituatie in de EU vertaald.

Begin van de vertaling:

De VS warmen Europa niet op

Europa hoeft niet te hopen op hulp van de VS bij de levering van olie en gas uit fracking deze winter. Dat meldt de Financial Times, die investeerders en industriëlen citeert. Het blijkt dat de productie- en exportcapaciteit van de VS al maximaal is. Vóór de pandemie produceerden ze 13 miljoen vaten olie per dag, nu nog maar 12 miljoen – niet genoeg voor henzelf.

De hoop van de Europeanen voor hun gasopslagfaciliteiten, die voor bijna 90 procent gevuld zijn, is bedrieglijk: volgens schattingen van Gazprom hebben de EU-landen 58 miljard kubieke meter in de opslagfaciliteiten gepompt, maar er is nog minstens 14 miljard kubieke meter nodig voor het koude seizoen. Bij de huidige prijzen van meer dan 2.500 dollar per duizend kubieke meter zijn dergelijke aankopen niet te verwachten. Volgens schattingen van de ECB zal de inflatie in de eurozone in 2022 en 2023 “onaanvaardbaar hoog” zijn.

Gewoonten op commando veranderen om geld te besparen is één ding, maar in Europa proberen ze het te verkopen onder het mom van “gezondheid”. Iedereen heeft gehoord dat niet wassen beter is voor de huid. Nu is het de beurt aan de temperatuur.

Anna Moskva, de Poolse minister van Milieu, spoorde de Polen aan te beseffen dat kou heel belangrijk is voor hun gezondheid: “We moeten veel leren – de lichten uitdoen, de kamer minder verwarmen. Dat doe ik al, ik verlaag de temperatuur in mijn huis. Het is nu 17 graden in de meeste van mijn kamers. Waar ik vaker ben, is het 19 graden. Daar kunt u aan wennen. Het is een gezonde temperatuur voor het organisme.”

Hoe en bij welke temperatuur de Europeanen willen slapen is het best bekend bij de fabrikanten van elektrische dekens in China, die van januari tot juli van dit jaar werden overspoeld met bestellingen. De vraag is met 100 procent gestegen ten opzichte van 2021. Voor elektrische kachels is dat 23 procent. Deze winter zal koud en hard zijn, zoals de Tweede Wereldoorlog, zei de Servische president. Er is gas in de opslag gepompt, maar er is slechts genoeg voor twee wintermaanden.

  Kissinger, Zelensky, Davos, en de Nieuwe Wereldorde

“Ik wil dat de mensen weten dat de komende maanden voor heel Europa de moeilijkste zullen zijn sinds het einde van de oorlog. Het wordt beslist een van de moeilijkste jaren voor Servië en zijn burgers sinds 1945”, weet Aleksander Vucic zeker.

Om te begrijpen hoe het zou zijn als alles plotseling zou mislukken, toont een Duitse krant de resultaten van een stresstest. Na twee uur zouden de brandweer en de bewakingsdiensten stoppen, na acht uur de verbinding met de hulpdiensten. Na 24 uur worden de rioolwaterzuiveringsinstallaties stilgelegd en begint het vee te sterven.

Maar er is ook geen plan B. Dit blijkt duidelijk uit de VS, die meer dan wie ook hebben aangedrongen op sancties en een olieprijsplafond hebben opgelegd. De ineenstorting van Europa speelt hen in de kaart, maar ze konden fysiek toch niet helpen. Zoals fracking-olie- en gasproducenten hebben gemeld, is de huidige productie de grens: “De VS kunnen hun productie niet drastisch verhogen. Wij kunnen evenveel leveren als nu. Er komt geen noodhulp, niet van de olie-industrie, niet van de gasindustrie.”

Als het zo slecht gaat, denkt natuurlijk niemand aan Oekraïne en wapens. Het is precies deze, vanuit Brussels oogpunt, “verkeerde” stemming die de hoge vertegenwoordiger van de EU, Josep Borrell, heeft opgemerkt. De verleiding is groot om Kiev niet langer te steunen, maar er mag geen sprake zijn van zwakte. Dit soort denken moet, zoals hij zei, worden bestreden.

Kanselier Scholz heeft al klappen gekregen Met zijn weigering om bepaalde wapens aan Oekraïne te leveren, heeft Scholz volgens “Die Welt” de VS woedend gemaakt: “Het geduld van de Amerikanen is op: de Duitse regering heeft zich lange tijd verscholen achter het verhaal dat zij op gelijke voet met de Verenigde Staten wapens levert. Washington maakt steeds duidelijker dat het de koers van Duitsland in Oekraïne niet langer wil tolereren. Voor de regering-Biden is het besluiteloze gedrag van Scholz niet alleen een verandering van stijl. In Washington wordt de loyaliteit van de Duitse kanselier aan Kiev in twijfel getrokken, en er worden duidelijke eisen gesteld aan Berlijn.”

Tegen de achtergrond van de onstabiele economische situatie in Europa gaan de regeringswisselingen door. De Zweedse premier Magdalena Andersson treedt vandaag af. Het nieuwe kabinet krijgt te maken met het koude weer en gas.

  Militairen ingezet in Moskou terwijl Wagner-chef wordt gezocht voor "gewapende muiterij"

In Italië worden over iets meer dan een week verkiezingen gehouden. Naast de traditionele peilingen over wie er zal winnen, werd onlangs aan de kiezers gevraagd wat hen zorgen baart. 90 procent van de inwoners van het land vreest het begin van de winter. Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio beweert het te weten. Hier is hij Dirty Dancing in een Napolitaanse trattoria, aangemoedigd door de steun van zijn supporters.

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De nieuwe regels van Rusland – “Het interesseert ons niet wat het Westen denkt”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelApocalyps later?
Volgend artikelWaarom kozen miljoenen voor Pharma boven vriendschappen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Ben benieuwd wat we binnekort voor onze Monopoli Euro en Dollars nog op de wereldmarkt kunnen kopen om die terminals te gaan bouwen.
  Het heeft een beetje geduurd maar met een paar vluchtelingenstromen (van gecreeerde oorlogen) en nu de door de US gepromote sancties is het dan eindelijk gelukt om Europa te gronde te richten, 1 done 2 to go (Rusland en China).
  Het lijkt er niet op dat er een verandering komt, de meeste regeringen hebben nog een paar jaar te gaan, of er dan nog wat te redden is….
  Maar zelfs als Nordstream 2 geopend zou worden en we op knieen naar het Kremlin kruipen, heel eerlijk was het niet de EU die Rusland “economisch kapot” wou maken, scherpere bewoordingen van Duistere Ministers even buiten beschouwing laten.
  Wat zou het interesse kunnen zijn van Rusland om ons te gaan beleveren, zodat we Kraus Maffai kunnen opstarten om een paar Leopards richting oosten te kunnen sturen?
  Slecht voor de normale EU burger maar vanuit oostelijk standpunt zou het een vorm van zelfmoord zijn om aardig te zijn.
  En de beloftes van het Westen van de afgelopen decenia….daarom zijn we nu daar waar we zijn.

 2. Ging het alleen maar om gas en electriciteit… er komt ook een tekort aan kunstmest, ammoniak, uranium en tarwe. Er zal geen tekort zijn aan geld, maar je kunt er niets mee kopen. MAAR we hebben wel die fantastische EU onder het bestuur van Ursula, Mark en Frans..

 3. De laatste beer afknallen en dan zijn er ook geen berenvellen meer te verdelen om het lekker warm te hebben in de vrieskou.
  Als ervaringsdeskundige die meerdere winters zonder gas en/of elektriciteit doorleefde lijkt het mij een luxepaardjesprobleem, kleinburgerlijke middenklassers die gewoon niet in staat zijn creatieve oplossingen te bedenken. Zoals die boer uit het artikel wiens vee al na 24 uur begint te sterven. Bij echte boeren zal dat niet waar zijn.
  Maar het luxeleventje is dan wel voorbij, het is allemaal veel werk. Geen nood, ook van werken krijg je warm!

 4. Beste Mensen

  De Westerse Laffaards zijn tot de tanden bewapend
  Vermoord alle Arabiërs net als alle Indianen met list en bedrog
  Dat is het enige wat wij kunnen en Europa kan weer met mensen bloed tussen de tanden pronken over macht en eer
  Hierdoor respect afdwingen
  Immer Wij Europeanen weten niks beters
  Dan moorden leed vermaak
  Zie Saddam Hoessein , Jasser Arrafat , Jumby , Jumblad , Ghadaffi en veelen meer
  Allen in scene gezet en vermoord
  De Duivel Regeert heel vaak in via Europa
  Neem de Recent overleden beulen vrouw uit Engeland
  Hoeveel leed de wereld niet heeft moeten verdragen onder haar toezicht de moeder van de tweeling gebroeders God en Duivel

  Dank U

 5. Is een nep probleem.
  Wij hebben Rusland bitter hard nodig; ook voor speciale metalen, zoals in de catalisator van een auto.

  De sancties zijn ingesteld–waarom? Rusland mocht grote groepen mensen waarop dagelijks moord aanslagen werden gepleegd niet verdedigen?
  Of Rutte moest met Zwabbertje een donkere kamer in?

  De simpelste goedkoopste en snelste oplossing: sancties opheffen, stoppen met USA stinkend rijk maken, excuses aanbieden aan Poetin, bereid zijn te betalen zoals Poetin dat wenst; dan is voor deze winter probleem opgelost.

  Dan voor de lange termijn: pijplijn leggen naar Iran.
  Dat zal USA niet leuk vinden— nou en?
  USA heeft sancties tegen de helft van de wereld, maar kan eigen land niet eens regeren. Zie BLM, Antifa, heilig verklaren van een zwaar criminele junk, verkiezings fraude, meer dan 20% arm, en meer dan 20% analfabeet.

  VoorUSA: iets met splinters, balken enogen…

 6. Fuck the USA. Laat ze hun eigen zooitje maar opknappen. Wanneer gaan we stoppen met te doen wat “Biden” (Obama et all.) zegt dat we moeten doen. Het zijn niets anders dan NAZI sympathisanten. Fuck the whole American administration.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in