Zondag, 11 september, 2022 2:04 PM EDT – In de afgelopen drie uur heeft Rusland een massaal spervuur van kruisraketten tegen Oekraïne gelanceerd (en gaat daarmee door). Voor het eerst raken zij elektrische centrales. In veel gebieden van Oekraïne worden nu blackouts gemeld, meldt Hal Turner.

Bronnen in het oorlogsgebied hebben video-opnamen gemaakt van Russische marineschepen, zowel oppervlakteschepen als onderzeeboten, die “Kalibr” kruisraketten in bijna alle richtingen lanceren!

Updates volgen binnen enkele minuten . . check back

VIDEOS

Hieronder ziet u de lanceringen vanaf marineschepen, die in VELE VERSCHILLENDE RICHTINGEN afgevuurd worden!

Vervolgens een video die enkele GEVOLGEN toont:

UPDATE 2:27 PM EDT – 

Elektriciteitscentrales getroffen, meerdere steden in het westen van Oekraïne hebben geen stroom meer.

Poltava, Sumy, Kremenchug en Kharkov verloren ook stroom

UPDATE 2:29 PM EDT —

Uit Oekraïense bronnen komen berichten dat naast de hierboven genoemde steden ook Dnepropetrovsk, EN HET VOLLEDIGR OBLAST VAN ZAPOROZJE getroffen zijn door totale elektrische black-outs.

Deze aanval op elektriciteitscentrales is een grote verandering ten opzichte van de manier waarop Rusland zich de voorbije 6+ maanden heeft gedragen.

(HT OPMERKING: Dit … dit hier . . gaat het Oekraïense volk tegen het regime in Kiev opzetten. Ik vermoed dat het dat snel zal doen).

UPDATE 2:33 PM EDT —

Er beginnen beelden binnen te komen van brandende elektriciteitscentrales. Hieronder, de Zmiev centrale die helemaal onderaan in brand staat, na geraakt te zijn door de Russische marine:

MEER:

Kharkiv Combined Heat-and-Power Plant (CHPP) No. 5 (Kharkiv CHPP-5), een van de krachtigste CHP-centrales in Oekraïne- gelegen bij het dorp Podvirky; werd ook geraakt .

Het getier en geraaskal op Vladimir Poetin: Hij hangt in de touwen

MEER:

Het stadsbestuur van Dergachev meldt raketaanvallen op kritieke infrastructuur.

Verwarming en stroom uit

UPDATE 14:38 PM EDT —

De hoogspanningstransmissielijnen zijn in de regio Sumy geëlimineerd – heeft het hoofd van de OVA Dmytro Zhyvitsky meegedeeld. Hij zegt dat “de marine van Rusland de Oekraïense infrastructuur aan het wegvagen is.”

(HT REMARK: Gedurende 6 maanden werd kritieke infrastructuur niet uitgewist, omroepsystemen werden niet stilgelegd. Zelfs grote vervoersknooppunten werden niet vernietigd. Het lijkt wel of de handschoenen uitgedaan zijn…)

14:45 PM EDT

De openbare watervoorziening in Charkov en in Dnepropetrovsk is nu OFFLINE. Geen stromend water.

UPDATE 3:00 PM EDT

Oekraïense inwoners wordt bevolen apparaten los te koppelen van het ELEKTRISCHE GRID, nu de inspanningen voor het ellimineren van de stroom beginnen, te midden van de worsteling van Oekraïne met de resterende reserves.

Elektriciteitscentrales gebombardeerd/geëxplodeerd/ in brand:

(Ik ben bezig te verifiëren wat wat is, want de beelden komen snel en heftig binnen)

Nog een:

En een DERDE:

En een vierde:

UPDATE 3:07 PM EDT

Elektrische treinen stoppen in heel Oekraïne omdat de stroom te midden van aanslagen op kritieke infrastructuur uitvalt.

Het waarschuwingssysteem van de Oekraïense luchtalarmkaart … WERKT NIET MEER

SATELLIETBEELD VAN DE STROOMUITVAL IN OEKRAÏNE

KAART VAN VERNIETIGDE ELEKTRICITEITSCENTRALES

Degenen gemarkeerd in kleur ROOD

Ik heb een **initieel** bericht ontvangen dat de elektriciteitscentrales die hieronder in ROOD zijn aangegeven, offline of vernietigd zijn:

BEVESTIGING: TREINEN ALLEMAAL GESTOPT

Onderstaande video uit een treintunnel in Oost-Oekraïne bevestigt dat de treindienst in Oekraïne nu OVER en UIT is:

UPDATE 6:01 PM EDT

De nederlaag van nazi-Duitsland... slechts een pauze voor het fascisme, zoals blijkt uit de proxy-oorlog van de NAVO in Oekraïne

Naast meerdere grote stroomonderbrekingen worden er ook grote wateronderbrekingen gemeld, door Oekraïne, In de regio’s Charkov, Kyiv, Kremenchug, Pavlograd, Poltava, Dnepropetrovsk & Sumy

UPDATE BRAND ENERGIECENTRALE – 6:05 PM EDT

In de UPDATE van 14.33 uur hierboven meldden wij dat Combined Heat and Power plant (CHPP) nummer 5 in Charkiv geraakt was door een kruisraket en in brand stond. Wij hebben nu videobeelden van diezelfde scène:

UPDATE 10:15 PM EDT

De stroomonderbrekingen hebben zich nu uitgebreid naar de buurlanden Moldavië ten zuidwesten van Oekraïne en naar … Polen in het noordwesten van Oekraïne. Grensovergangen aan de Poolse grens blijken geen elektriciteit te hebben.

Bovendien is de INTERNET CONNECTIVITEIT in heel Oekraïne gekelderd, zoals blijkt uit de onderstaande grafiek:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehadVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWeten wat we weten, weten wat we niet weten en het verschil weten
Volgend artikelMedische Crisis Verklaring
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

29 REACTIES

 1. Sterk staaltje van de macht van onze propaganda machine:
  Oekraïens leger boekt succes lezen we vandaag in het Nederlands Dagblad:
  Oekraïens leger rukt op bij Charkiv
  Kyiv – Moskou. Na een ongekend succesvolle week bij het front in het noordoosten heeft het Oekraïense leger de stad Koepjansk weer onder controle. Waarschijnlijk volgen het nabijgelegen Izjoem en Balaklia dus snel.

  • De “Russische Beer” is lang genoeg getart.
   Putin is een strateeg.
   Hij heeft meerdere vliegen in een klap gescoord, Ukraine krijgt hij op de knieën, en Europa is en wordt steeds verder armer, en hulpelozer en verder ontwricht.
   En amerika raakt zijn monopolie positie op de wereld financiële markt kwijt.
   Amerika zal met deze regering vol “afwijkende “ “mensen “ zichzelf vernietigen….

   Onze leiders doen net alsof hun neus bloed en dat het allemaal de schuld van Putin.

   (En dat is het misschien ook maar dat is wel Putin zijn strategie, er is nooit met deze man overlegd en gesproken ook niet in het begin toen hij pas president was en wel toenadering zocht bij het westen, onze leiders verachtten hem terwijl hij wel een enorm groot land bestuurd en uit de rotzooi heeft gehaald. En een Nucleaitre macht is.)

   Nee Putin verkondigd geen “ westerse waarden” met LHBTX enz Hij wil rust in zijn land.
   En geen door amerika geleid Ukraine aan zijn achterdeur.
   Putin heeft het met lede ogen aangezien hoe er al vanaf 2014 15.000 mensen, meest etnische Russen door het Ukrainse leger in de Donbas zijn gedood.
   Dat was de reden dat Putin ingreep. ‼️
   Zijn we dat al vergeten?
   Of zijn wij zo slecht “ voorgelicht” dat deze kennis niet is doorgedrongen.
   Maar DOOR DE REACTIE van URSELA van de Leyen en Timmerfransje op Rusland , de EU commissarissen die meer met het klimaat bezig zijn dan met de werkelijke problemen, gaat nu ook geheel Europa KAPOT❗️

   De Duitse auto / hele industrie zal zonder gas instorten, met grote armoede tot gevolg.
   De gas leveranties in heel Europa zullen stoppen, en zo zal de bevolking a.s. Winter Zonder brood en voedsel komen te zitten.
   Ook de verwarming zal niet functioneren.

   En dan Nederland, wij hebben nog een grote gasbel maar wij leveren volgens contract 90% van wat we oppompen aan het buitenland. ( zie Pieter Omtzicht)
   We zijn immers altijd het beste jongetje van de klas.
   Dus ook dat is niet voor ons beschikbaar.
   Gelukkig zijn de boeren nog volop aanwezig en zij produceren graag voor de bevolking. Bravo!!

   Wat dat betreft kon de timing om Europa te deformeren tot een klimaat neutraal wereld deel niet beter komen.
   Waartoe Ideologieën al niet toe instaat zijn.
   Nederland in de kou en zonder voedsel maar nog wel met boeren leveranties. ❗️

   Verder staat er nu ( misschien??? ) iets groots te gebeuren in het Midden Oosten.
   Iran ?? In het Duitse parlement wordt daar in raadselen over gesproken.
   Wil Rutte daarom voor prinsjesdag geen toezeggingen doen? Hij weet m.i.meer!

   Wat de “ elitaire wereld leiders “ niet gelukt is met de covid prik, zal nu waarschijnlijk door hun stomme beleid
   In Europa wel gaan lukken.
   Putin is een strateeg!!
   Terwijl het ingang gezette “mRNA ontvolkingsprogramma “ ook. “ gewoon “ ( rotwoord voor zoiets vreselijks ) zal doorgaan.

   Beste Albert als je het ND leest dan weet toch je wat je te wachten staat, het is heel boeiend om dit nu voor je ogen te zien gebeuren. Grt Anna

 2. Met dank aan Amerika, die de zoveelste oorlog begonnen is.
  Wat zei iemand ook alweer? ” f*ck het westen”.
  Het interesseert Amerika geen barst dat mensen dood gaan.

  • Die US dame zei, F*ck the EU aan de telefoon met iets over Ukraine.
   diezelfde dame liet scheten tijdens verhoor over die biolabs in Ukraine, ze hangt tijdens het praten dan iets opzij om der billen wat op te lichten en je hoort de scheet en ze praat gewoon door lol.

 3. …”(HT OPMERKING: Dit … dit hier . . gaat het Oekraïense volk tegen het regime in Kiev opzetten. Ik vermoed dat het dat snel zal doen).”

  Ik denk het niet. Als dat zo zou zijn, dan zouden de Russen dat wel eerder gedaan hebben. Ik denk eerder dat men de Russen nog meer gaat haten hierdoor.

  Hoe langer het duurt hoe slechter dit uitpakt voor de Russen.

    • Ik sta aan geen enkele kant. Ik zie het als een oorlog tussen een imperialistische dictatoriale agressor en een door Amerikaanse elite gesteund corrupt land vol extreem rechts.
     Daartussen wil ik niet kiezen.

     • Dictatoriale agressor? Omdat hij de mensen in Donetsk en Luhansk wil bevrijden van nazi’s en EU de afspraken schendt? Vertel, wat doet Poetin fout dan? Ik heb liever een Poetin aan het roer dan die psychopaten die wij hier in de regering hebben zitten.

     • @Dekzeil,
      Wat vond u van die acht jaren van bombarderende Oekraïnse defensie op het leefgebied van de Russisch sprekende meerderheid die van die overheid besloten in het parlement geen Russisch meer mochten praten en waarbij 14.000 doden zijn gevallen, hun burgerrechten werden hen afgenomen en zij hun overheid niet meer het gezag erkenden en dus rebelleerden net als de Nederlanders lan geleden deden tegen de Spaanse Koning met hun plackaat van Verlatinghe? Hoor graag van u, van mijn tekst en die feiten hoorde ik niks in de media trouwens, 14.000 doden zijn veel mensen, zou graag zien dat er vrede komt maar in denk en zie dat het Westen dat niet wenst omdat net als onder Nazi Duitsland ook nu weer het Westen de Russen compleet wilt vernietigen, misschien wilt u hierop reageren, ik probeer zelf ook onafhankelijk te denken maar zie wel patronen en net als het Russische volk HAAT ik Nazi’s en die zijn al heel lang vreselijk bezig geweest in de Donbassregio, o.a. sommigen getraind in de VS, tot wederhoor groet ik u vriendelijk .

   • Het is zeker niet nutteloos.
    De US moet nu nog meer money sturen om dit corrupte zootje aan de gang te houden.
    Dat wordt steeds moeilijker aan de Amerikaanse belastingbetaler uit te leggen.
    Zeker wanneer je de situatie in de US bekijkt. (slechte infrastructuur, inflatie, vastgoed, etc)
    Men heeft het daar ook zo langzamerhand door dat dit helemaal niet om de veiligheid van Europa of de US gaat, maar enkel een economisch doel is t.b.v. weinigen.

   • Dat had je gedacht, spoorwegen en vliegvelden zijn van essentieel belang tijdens een oorlog. Tijdens WOII werden spoorlijnen gebombardeerd met als doel aanvoerlijnen te stoppen. Dat weet iedereen.

 4. Luidt deze raket barrages tegen de power plants in heel Oekraïne nu de versnelde instorting van het Oekraïense leger in, na bijna 7 maanden met de fluwelenhandschoenen aan gevochten te hebben, doen de Oekraïense burgers die verhuigd waren over de successen van het Charkov offensief omslaan in woede of misschien gelatenheid over het succes van de Russische aanvallen.

  NPO Radio 1 liet vanmorgen meteen te vertellen dat de krachtcentrale alweer was hersteld van de opgelopen schade. Denk dat Nederland nummer 1 staat op de lijst van de Russen wegens anti propaganda, ik laat mij meeslepen in het feit dat de Nederlandse anti propagandisten zó lullig te werk gaan dat zelfs een Brugpieper de intentie hiervan doorziet, enfin een vaak gehoord cliché; waar een kleinland groots in kan zijn.

 5. Hoop dat de Russen nu flink doorpakken.
  Militaire transporten in de lucht al onderscheppen en neerhalen.
  Al vliegen ze boven België, Nederland of Duitsland.
  Die laffe schijnheilige proxy oorlog ben ik echt helemaal zat.
  Laat Amerika maar eigen soldaten invliegen om stoer tegen de Russen te komen knokken.
  Maar dat durven ze niet de lafbekken.

 6. Het lijkt er op dat de stroom uitval nodig was om de treinen te stoppen. Zodat ze de Russen meer tijd hebben om te regroeperen en om de massale transporten van tanks en troepen bij Pavlohrad te kunnen bombarderen.

 7. Dit is een ramp voor de NAVO om het oorlogsmaterieel te transporteren van Polen naar de frontlinie. De diesel locs waren al in de eerste maanden uitgeschakeld. Nu de winter voor de deur staat en Oekraïne nu al langzamerhand verandert in een grote modderpool, waar zelfs tanks in vast lopen. Dan is voor al het andere zware materieel het onmogelijk om het te transporten in deze tijd, als het niet meer per spoor kan. Door de lucht gaat ook niet vanwege het Russische lucht overwicht. De paniek zal nu alleen maar verder oplopen bij het Oekraïense tegen offensief, want er kunnen geen nieuwe voorraden meer aangevoerd worden in mankracht of materieel e.d. Nu er ook de communicatie via internet weg is, maakt dat nog een stukje erger. De jubelstemming in het westen zal nu wel snel omslaan in grote verslagenheid en dan slaat de blinde paniek van wanhoop toe. Dit soort shock therapie oorlogsvoering heeft de NAVO nog nooit ervaren, dat zij het lijdende voorwerp zijn.

  • Ik denk dat het westen niet eens begrijpt dat Rusland nog nooit zijn volle kracht heeft ingezet.
   Het westen zal hier schande van spreken en Rusland nog meer veroordelen.
   het was niet voor niets een “ speciale operatie” het kon en mocht geen oorlog genoemd worden, want dan kon Rusland Full in zetten en dat wilden ze niet. En dan kon een ander land Rusland de oorlog verklaren, dat kon nu niet…. Maar in de praktijk deden ze het wel. Dat is een directe agressie van het westen.
   De Russen , Ze wilden de tirannie van de “ nazi’s “ die hun eigen bevolking ( etnische Russen ) in het oosten van het land uitmoorden deze Nazi’s van Zalensky wilde Putin uitschakelen.,

   Of Putin het nu een oorlog gaat noemen❓Het zou kunnen…. We wachten dit af…
   Maar deze “ operatie “ was volgens het internationaal recht geheel volgens de regels.!
   Inclusief de aanklacht bij de Veiligheidsraad dat er 26 Biologische laboratoria gerund door de CIA zijn Gevonden in Ukraine

   Wordt het nu oorlog…. ja dat kan ; en dan kan Putin alle manschappen in zijn land mobiliseren en veel en meer groter materieel inzetten., dan wordt het w.s. ook een wereld oorlog want Amerika blaast zijn toontje al aardig mee.
   Dan komt ook de troefkaart “nucleair,” op tafel.
   Dan wordt het ook gevaarlijk voor Europa, want dan kan Putin al onze communicatie middelen uitschakelen.
   Nou en dan ben je al een heel eind opweg om de oorlog te winnen.
   Hoe noem je die bommen ook alweer MPA?? ( magnetische bommen op grote hoogte)
   Het is een gevaarlijke situatie.!
   Laten we hopen bidden dat het zover niet komt!!
   Maar met een stel heethoofden als leiders in Europa die ook nog een drie dubbele bodem hebben, ziet het er niet best uit voor ons werelddeel.

   ( ons vernietigen,(prik/doden) we zullen allemaal armer worden, geen voedsel geen warmte geen medische hulp, geen werk, geen mobiliteit /geen benzine meer, duizenden vluchtelingen op onze stoep,die hun deel gaan opeisen, met mogelijke onteigeningen, van particulieren bij niet betalen : je huis uit. de slogan van Schwab komt snel dichterbij. ❗️Let op zijn adviseur….. wat voor vreselijke dingen die uitbraakt…. Mr Harari. !Dat sujet gaat gelijk krijgen! Trouwens Putin was ook altijd bij de WEF vergaderingen aanwezig, Hij vult het “ iets “ anders in dan onze leiders.
   Hoe dit gaat aflopen op korte termijn?
   Beangstigend!!

 8. Wat zei ik een week of twee terug?

  Electriciteit uitschakelen, water voorziening en gas voorziening; uitgaande wegen van steden; knooppunten spoorlijnen, bruggen.

  Als de burgers zien dat ze aan het verliezen zijn, trappen ze mischien de grote Snuiver eruit…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in