Als deze deal doorgaat, is het zeker een recept voor escalatie van het conflict in Oekraïne. Niet alleen dat, maar als de wapendeal wordt afgerond, zal het conflict met Rusland zich vrijwel zeker uitbreiden tot over de grenzen van Oekraïne.

Een paar dagen geleden waarschuwde Rusland nog dat de levering van langere-afstandsraketten aan Kiev een rode lijn zou zijn voor Moskou. Dus als het Westen wapens met een groter bereik levert, is er geen weg terug.

Het cruciale wapen hier is de ATACMS, die kan worden afgevuurd vanaf een HIMARS-raketwerper. Oekraïne beschikt al over het HIMARS-systeem van de VS, maar heeft geen raketten met voldoende bereik om Rusland te bereiken.

Met een bereik van bijna 300 km zou de nieuwste ATACMS Rusland wel kunnen bereiken.

In de ogen van Moskou zou de levering van de nieuwste ATACMS-raketten aan Oekraïne neerkomen op een oorlogsverklaring.

Dus als deze deal doorgaat, zal de oorlog ongetwijfeld escaleren en zich uitbreiden tot buiten Oekraïne.

Zijn de oorlogsstokers in Washington en Londen gek genoeg om dit te laten gebeuren?

Helaas denken wij van wel. De elite maakt zich ernstig zorgen dat er te veel “nutteloze eters” zijn. De plandemie en de bijbehorende “vaccins” moesten dat aanpakken, maar ze werken niet zo goed als verwacht. Dus werd eind vorig jaar Plan B goedgekeurd.

Dit is een laatste redmiddel en zal een oorlog met Rusland en waarschijnlijk ook met China en Iran inhouden. Als deze wapenovereenkomst doorgaat, en wij denken dat dit het geval zal zijn, dan is de wereld op weg naar WO III.

  Zelensky en NAVO plannen om naoorlogs Oekraïne te veranderen in "een groot Israël"

Zerohedge.com:

VS, Oekraïne zijn in gesprek om gevechtsvliegtuigen en langere-afstandsraketten over te dragen.

De VS en haar bondgenoten zijn in gesprek over de vraag of ze Oekraïne in de toekomst meer geavanceerde wapens kunnen sturen, waaronder gevechtsvliegtuigen, hebben Amerikaanse defensiebronnen gemeld, aldus de Financial Times. Het tegenoffensief in Kharkiv heeft Oekraïense functionarissen blijkbaar aangemoedigd om meer druk uit te oefenen op Washington voor meer geavanceerde wapens met een groter bereik, nu kan worden aangetoond dat het terugdringen van de Russische troepen tot op zekere hoogte succesvol is verlopen.

Het idee is dat als de Oekraïense strijdkrachten kunnen bewijzen dat ze met de verdedigingssystemen die de VS tot nu toe hebben geleverd een aanzienlijk gebied hebben heroverd, ze uiteindelijk kunnen aantonen dat het hele oosten en zuiden binnen hun bereik ligt – en zelfs de mogelijkheid hebben om de Krim te bevrijden terwijl ze bezig zijn – als er wapens met een groter bereik en geavanceerdere wapens beschikbaar worden gesteld.

De Financial Times meldt deze week dat er tussen de VS en Oekraïne actieve besprekingen gaande zijn over Kievs wapenwensenlijst:

Een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris zei dat Washington en zijn bondgenoten de behoeften van Oekraïne op langere termijn bespreken, zoals luchtverdediging, en of het gepast zou zijn om Kiev op “middellange tot lange termijn” gevechtsvliegtuigen te geven. Tot nu toe hebben de VS en hun bondgenoten geweigerd dit te doen.

Maar interessant en veelzeggend is dat het rapport onmiddellijk volgt met de erkenning dat de Oekraïense leiders op dit moment misschien van nature geneigd zijn om de winst op het slagveld te overdrijven. Hier is meer van de FT als het Pentagon een “voorzichtig optimistische” beoordeling geeft van de aanhoudende tegenaanvallen van Oekraïne in het oosten en zuiden:

  Britse regering eist Derde Wereldoorlog

Oekraïense militaire functionarissen hebben de afgelopen dagen gezegd dat ze meer dan 3.000 vierkante kilometer terrein hebben ingenomen in wat de grootste militaire tegenslag voor Moskou is geworden sinds het land gedwongen werd zijn plannen om Kiev te veroveren te schrappen. Maar maandagavond laat heeft president Volodymyr Zelenskyy deze beweringen praktisch verdubbeld toen de Oekraïense troepen bleven oprukken.

Oekraïne vraagt bovendien al lange tijd om raketsystemen met een groter bereik. In een maandag verschenen rapport van de Wall Street Journal staat dat Kiev nu bij het Pentagon vraagt om het Tactical Missile System van het leger, of ATACMS, een oppervlakte-grondraketsysteem met een bereik van ongeveer 300 kilometer. Dit zou veel verder gaan dan het bereik van de raketten die tot nu toe in het conflict aan Oekraïne zijn overgedragen.

De regering-Biden heeft zich in de eerste maanden verzet tegen het zenden van raketten met een groter bereik, omdat zij vreesde dat dit de VS en Rusland in een rechtstreeks conflict zou kunnen brengen – aangezien munitie met een groter bereik betekent dat de Oekraïense troepen in staat zouden zijn op Russisch grondgebied toe te slaan. Dit is al gebeurd met de Krim, en zelfs recentelijk met bases in Rusland zelf bij de grens.

Maar nu bekijken Amerikaanse defensiefunctionarissen een nieuw strategievoorstel en wapenverzoek van Valeriy Zaluzhny, de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten. WSJ details van het document:

Zij stelden dat Rusland kruisraketten voor de lange afstand heeft die veel verder gaan dan de systemen in de Oekraïense inventaris. Er zou een keerpunt kunnen komen als de Oekraïners ook over langere-afstandssystemen zouden beschikken, zo stelden ze, waarbij ze specifiek de ATACMS noemden.

“De enige manier om de strategische situatie radicaal te veranderen is zonder twijfel dat de strijdkrachten van Oekraïne tijdens de campagne van 2023 verschillende opeenvolgende, en idealiter gelijktijdige tegenaanvallen uitvoeren,” schreven zij.

Momenteel hebben de HIMARS-systemen die al worden geleverd een maximaal bereik van 80 kilometer, en de Amerikaanse regering beweerde eerder dat Oekraïne “garanties” had gegeven dat ze niet zouden worden gebruikt om Russisch grondgebied te bestoken.

Ondertussen heeft het Witte Huis dinsdag aangekondigd dat de komende dagen waarschijnlijk een nieuw wapenpakket voor Oekraïne zal worden aangekondigd. Dit terwijl minister van Defensie Lloyd Austin heeft toegezegd dat de NAVO-bondgenoten bereid zijn de oorlog tegen Rusland “langdurig” te steunen.

  Rusland probeert Starlink te vernietigen - Musk

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is het moment van het grootste gevaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin zegt bondgenoten “geen haast” in Oekraïne, waarschuwt voor “ernstiger” actie in het verschiet
Volgend artikelHet resultaat van de confrontatie tussen de Russische BTR-82A en de Nederlandse YPR 765 in Oekraïne wordt getoond
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. “VS, Oekraïne praten over overdracht gevechtsvliegtuigen en langere-afstandsraketten”

  Dat kan maar een ding betekenen de Verenigde Staten willen echt ruzie met de Russische beer, mooier kan ik het niet maken.

  • Ben het wel een beetje zat nu, Amerika en shitzooi moeten zich helemaal uit Europa verwijderen en nooit never weer terug komen, zij zijn het monster! (niet de normale amerikaan natuurlijk, but you know who I meant)

   Voor mij part gooit Rusland straks (als de US United Satan, die lange afstand raketten sturen) Washington DC plat en geld/macht deel London City en nog wat strategische punten, het komt eraan, ze (Amerikanen/duivels en hun metgezellen WEF WHO UNHCR UN NATO) gaan maar door, its to big to fail for them.

   maja, waar houd het op, het gaat niet meer langzaam aan ala sinds WW2 toen die laffe Amerikanen (voorouders vanuit Europa naar Amerika en vele Nazi’s ook) zich zich weer voorgoed infiltreerden in Europa via allerlei overeenkomsten en wereld organisaties ala UN NATO UNHCR and so on, maar ook WEF en WHO vergis je daarin niet, anders hadden ze dat soort clubjes allang verboden als ze in de weg stonden. Het zijn ’tools’ om een doel te bereiken, maar alles is sinds zeg eind jaren 90 in een hogere versnelling gegaan en sinds 2020 nog een paar tandjes hoger, dit gaat niet stoppen, niet vanzelf, so Russia, please help us against their evil plans.

  • jep adriaan niet willen, maar nu doorpakken die Russische beer terug naar eigen grens kunnen ze zich gaan bezig houden in Tadjikistan.
   Dat de russen nu groot op de vlucht slaan is een goed teken!
   En ze laten alles liggen munitie etc gaat nu echt de goede kant op.
   Op geen enkel front maken ze nog vorderingen,wie had dat gedacht?
   Zelfs op Russische staats televisie komt kritiek op gang!
   Top .

  • Als Amerika zelf ook eens de gevolgen ondervinden, wat zij constant in andere landen doen. Zul je zien dat er dan grote paniek in het land uitbreekt, dat zij zelf ook kwetsbaar zijn. Het is altijd al ver van hun bed show geweest net als hier in de EU. En dan kakt de bevolking in en waant zich dan onaantastbaar. Dit zelfde maken we nu zelf mee, nu de energie, boodschappen e.d. in een rap tempo duurder worden. Dit zijn wij niet gewent dat oorlogen elders reactie geeft op onze economie.

 2. Waarom? Oekraine wint volgens de Telegraaf ook wel zonder extra.wapens. Deze extra wapens zijn niet nodig voor een land dat toch al.aan het winnen is. Extra verkopen…dat is het enige dat die psychopaten aan de overkant van de oceaan interesseert

 3. Waarom vuurt Rusland niet in één keer, bij verassing, 90% van zijn atoom spul op de USA?
  Dan zijn we daar eindelijk eens van af.
  Uit USA is nooit echt wat goeds gekomen, wel beschouwd.

 4. Straks gaat Georgië de door Rusland in 2008 geannexeerde provincies Ossetië en Ingoesjetië bevrijden. In China wordt openlijk gesproken over het heroveren van de door Rusland onder Tsaar Alexander II bezette delen van Mandsjoerije. Dat wordt opvallend genoeg ongemoeid gelaten door de Chinese censuur.
  Oekraïne zal tegelijkertijd graag Krim bombarderen.
  Zo zouden alle zuidelijke scheepvaartroutes voor Rusland gesloten worden. We zullen zien wat er van komt.

 5. Van de week was er een stuk geschreven door top-VS Rusland kenners over hun bewapening. De uitslag was betreurenswaardig. De VS en de NAVO maken geen enkele kans om over Oekraïne maar te zwijgen. Dit wordt de strenge koude winter voor Europa dat werd voorspeld.

 6. I denk dat USA die raketten gaat leveren.
  Ik denk dat RU dat als een oorlogsveklaring zal beschouwen.

  Nu zijn er twee mogelijkheden: de Oekies gebruiken die alleen in binnenland; dan gooit RU een paar grote steden plat; ze gaan ermee de grens over en schieten op doelen in de Krim en in Rusland.

  Weer twee mogelijkheden: RU gebruikt strategische atoom wapens in Oekieland, of RU gaat met strategische atoom wapens ook de grens over.

  Zou natuurlijk een demonstratie van macht zijn, als er een hypersonic raketje zou landen in Washington……

 7. Er zal zeker wat gebeuren. Q en de White Heads hebben dit al lang geleden aangegeven. De galactische Federatie zal de straling dan direct neutraliseren. Blijft alleen de drukgolf over. De galactische Federatie heeft dat neutraliseren al eerder gedaan met de kernraketten van de USA die in de silo’s stonden. Die les is de Ca bal schijnbaar al weer vergeten. Heb je zo als je elite bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in