Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gistermorgen een laatste waarschuwing gegeven aan de Verenigde Staten en de NAVO met betrekking tot Oekraïne: “Als de VS besluit langere-afstandsraketten aan Oekraïne te leveren, zullen zij de rode lijn overschrijden en een directe partij in het conflict worden.”

Tijdens een briefing op donderdag voegde Maria Zakharova, woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, eraan toe dat Rusland “zich het recht voorbehoudt zijn grondgebied te verdedigen”, bericht Aljazeera.com.

Washington heeft Oekraïne openlijk voorzien van geavanceerde GMLRS-raketten (Guided Multiple Launch Rocket System), die worden afgevuurd vanuit HIMARS-lanceerinrichtingen (High Mobility Artillery Rocket System) en die doelen tot op 80 km afstand kunnen raken.

“Als Washington besluit langere-afstandsraketten aan Kiev te leveren, dan overschrijdt het land een rode lijn en wordt het een directe partij in het conflict,” zei Zakharova.

Amerikaanse functionarissen zeggen dat Oekraïne heeft beloofd geen Amerikaanse raketten te gebruiken om Rusland zelf aan te vallen.

HIMARS-lanceerinrichtingen kunnen ook worden gebruikt om ATACMS tactische raketten met een groter bereik af te vuren, die een bereik tot 300 km kunnen hebben. Een hoge Oekraïense functionaris weigerde op 19 augustus te zeggen of Kiev nu over ATACMS beschikt.

Er is geen volledige openbare verklaring voor een aanval op 9 augustus op een Russische luchtmachtbasis in Saky, ongeveer 200 km van het dichtstbijzijnde door Oekraïne gecontroleerde gebied, op het Krimschiereiland, dat Moskou in 2014 heeft geannexeerd in een door de internationale gemeenschap niet erkende actie.

Oekraïne heeft grote hoeveelheden wapens gevraagd en gekregen van de VS en andere westerse bondgenoten om weerstand te bieden aan de Russische strijdkrachten die in februari naar Oekraïne werden gestuurd.

  (Video's) Russische opmars langs het front: Russen bezetten eiland in de Dnjepr - Doorbreken Oekraïense verdediging bij Ugledar & voltooien Marinka

Moskou zegt troepen te hebben gestuurd om te voorkomen dat Oekraïne wordt gebruikt als platform voor westerse agressie en om de Russischtalige burgers te verdedigen. Kiev en zijn westerse bondgenoten doen deze argumenten af als ongegronde voorwendsels voor een imperiale aanvalsoorlog.

Vorige maand kondigden de VS 3 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aan – het grootste Amerikaanse hulppakket voor Oekraïne sinds de invasie van Rusland. In totaal hebben zij ongeveer 10,6 miljard dollar aan veiligheidssteun voor Oekraïne toegezegd sinds het begin van de regering van de Amerikaanse president Joe Biden in januari 2021, aldus persbureau Reuters.

John Kirby, woordvoerder nationale veiligheid van het Witte Huis, zei woensdag tegen verslaggevers dat de regering Biden waarschijnlijk in de “komende dagen” een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne zal aankondigen.

Duitsland stuurt meer wapens

Ondertussen heeft Duitsland aangekondigd dat het Oekraïne meer gepantserde voertuigen en raketlanceersystemen zal leveren – met name twee Mars II meervoudige raketlanceersystemen, 200 raketten en 50 gepantserde “Dingo” troepenvoertuigen.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken zet kanselier Olaf Scholz onder druk om snel te beslissen of hij Oekraïne geavanceerde tanks zal leveren – waar Kiev herhaaldelijk om heeft gevraagd. Maar Berlijn heeft dat verzoek tot nu toe afgewezen.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba heeft de terughoudendheid van Duitsland om tanks te sturen scherp bekritiseerd door te zeggen dat er “geen enkel rationeel argument is waarom deze wapens niet kunnen worden geleverd.”

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy zei donderdag dat luchtverdedigingssystemen een prioriteit zijn voor zijn land nu de Oekraïense strijdkrachten een groot tegenoffensief voeren, en voegde eraan toe dat eerder door Duitsland en de VS beloofde luchtverdedigingssystemen nog niet in Oekraïne zijn aangekomen.

  Waarom het Globalistische Amerikaanse Imperium de Derde Wereldoorlog niet kan winnen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerika’s nazi-strijdersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelErnstige nieuwe ontwikkeling: China verklaart publiekelijk de Russische acties in Oekraïne bijstand te verlenen
Volgend artikelHet begrijpen van planning, bevelen en troepenbewegingen in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Hoe kan het toch dat miljarden mensen wereldwijd last hebben van een paar psychopaatjes in regeringen in EU en USA? Wie ruimt dat tuig even “op?

  • Een paar ??? Sorry, maar ik durf te beweren dat ALLE leidende figuren in de politiek, industrie an bankwezen wereldwijd ALLEN zonder uitname absolute psychopaten zijn.

   • Yup, denk dat we met 500.000 te maken hebben die sterke invloed uitoefenen, maar soros ouwe lul en soros zoon zijn van bij de hoogste uitschotgehaltes die mogen van mij met familie en al uitgeroeid worden, tesamen met de eigenaars van blackrock en vanguaard. Denk dat we dan het allergrootste gespuis wel gehad hebben en dan sterft de tak die zij voeden vanzelf uit.

 2. “Hulp” moet ook betaald worden. Oekraïne zal de aankomende 100 jaar waarschijnlijk niets meer te zeggen hebben over zichzelf en de bodem delfstoffen ALS ze winnen.
  Feitelijk is het een positie van vrijwillige slavernij waar Oekraïne in kruipt.
  Wijs….

  Veel mensen vonden het 10 jaar geleden schande dat Griekenland miljarden EU steun kreeg….maar die betalingen waren , buiten het oog van het publiek, om de rekening voor Leopard tanks aan Duitsland en vliegtuigen uit Frankrijk te betalen. Beide landen hebben dan ook gezorgd dat Griekenland de lening / gift met kwijtschelding kreeg…
  Onderaan de streep heeft de EU dus miljarden gegeven aan ene land met als dekking het kapitaal van de burgers. Dat maakt ons echte geld minder waard en dat noemen ze dan inflatie, maar het is pure diefstal.

  Inflatie is diefstal door de regering, het is het wijzigen van de overeenkomst die betalings middel heet.

  Over criminelen gesproken.

 3. Rare snuiters die Russen.
  Alsof ze de VS of Europa hun wil kunnen opleggen 🙂
  Dat mag zo werken in Rusland zelf, maar aan de andere kant van de muur werken die zaken net even anders.

  Rusland denkt dat het nog steeds ‘een wereldmacht’ is (dat is het al heel lang niet meer).
  Rusland is inmiddels verworden tot de billenvriend van China, Noord Korea & Pakistan, waarbij China duidelijk de boven liggende partij is. Respect voor de slimheid van de Chinezen.

    • Frontnieuws:
     Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

     • Wow, wat heb jij een blind geloof in westerse sprookjes. In de VS wordt het grootste deel van dit budget verkwanseld en gestolen. In de RF zijn het door de staat gecontroleerde bedrijven die de wapens fabriceren en zich aan de eisen in de contracten moeten houden. Kwaliteit, kwantiteit, leveringstijden, etc. Dit spul werkt zoals het moet en niet zoals het westerse materieel, veel geblaat (beloften), weinig wol.

      Denk eens aan 36 uur onderhoud nodig aan de F22 Raptor voor elk effectief vlieguur. In Syrië deden zowel de oudere Soviet periode vliegtuigen als de nieuwe Flankers vele sorties per dag zonder de minste problemen.

      Of zaken zoals het water voor de toiletten van het militair personeel in Irak wat zogenaamd uit de VS werd ingevlogen voor 5 dollars per gallon, maar wat gewoon uit de Eufraat gepompt werd. Alleen het MIC en mensen zoals Dick Cheney werden hier beter van. Dit is maar een enkel voorbeeld uit duizenden.

      Technologisch heeft zelfs de Soviet unie op meerdere gebieden al een technologische voorsprong gehad op het westen, iets wat zeker waar was, en is, wat raketten en missielen betreft. De luchtverdedigingssystemen van de Russische Federatie zijn nog altijd ongeëvenaard, zo ook de nieuwe kruismissielen en hypersonisch materiaal.

      Het westen heeft grote voorraad en productieproblemen, Rusland niet. Bijvoorbeeld de Javelin kan mogelijk na 2 of 3 jaar voorbereiding weer in productie genomen worden, en als dat een feit geworden is zal de productiecapaciteit van het eerste jaar voldoende zijn voor maximaal twee weken oorlog in de Oekraïne. Dit geld ook voor vele andere westerse munities. Voor deze producties is ook veel energie nodig, wat tot op heden voor het grootste deel door goedkoop Russisch gas betaalbaar mogelijk was, maar dat is nu niet langer het geval.

      Ergo, Rusland heeft deze proxy oorlog met het westen al lang al gewonnen, we zijn het ons alleen nog niet bewust. Het WEF en zijn handlangers beseffen het wel, zij zullen de naderende chaos gebruiken om hun plannen te verwezenlijken, waardoor wij westerlingen nog eerder slaven van de NWO zullen zijn.

      Innovatie? Tot nu toe niet veel waar we een oorlog mee kunnen winnen. Neen, innovatie komt vooral uit Rusland, voor hun eigen gebruik natuurlijk. Ga maar vast Russisch leren, het zal je van pas komen. 😉

    • Rusland neemt 50 RS-28 Sarmat raketten deze herfst in dienst en heeft de hoogste prioriteit boven het ontwikkelen/produceren van ander wapentuig momenteel. Dit verklaart ook waarom ze nu wapens inkopen in Noord-Korea.

     Deze hypersonische raket heeft 100 ton massa en kan als MIRV tien tot zestien kernkoppen dragen met een totale massa van 10 ton ook de hypersonische Avangard (kernwapen). De raket kan 40 megaton TNT-equivalent vervoeren, tweeduizend maal krachtiger dan de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.

     En dan nog het volgende over de S-400, luchtdoelraket:

     De S-400 overtreft het belangrijkste luchtdoelraketsysteem van de VS: de MIM-104 Patriot. De huidige versie, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1984, heeft een maximaal bereik van ongeveer 43 mijl, met een plafond van iets meer dan 79.000 voet. Het systeem ondersteunt ook maar één raket, vergeleken met de vier van de S-400.

     Ik geloof dus echt niet dat militair technologisch ligt Rusland 2 generaties achter op de VS…

  • Kunnen ze dus wel. Personelijk hadden ze van mij de ambassades plat mogen schieten van de landen die sancties oplegden; fluitje van een cent…..

 4. Ze trekken de burgers leeg.

  Als bv een land als Amerika zeg voor 10 miljard aan militaire producten stuurt, zal die zijn eigen producten weer moeten aanvullen in veel gevallen, in dit voorbeeld zeg die 10 miljard eruit, dan 10 miljard aanvullen met nieuwe producten, dat zou dan in dit voorbeeld 20 miljard hebben gekost voor de tax payers.

  hoe dan ook, ze lijken gewoon dom door te gaan, nu met een echte tegenstander kunnen ze zien hoe hun wapens van nut zijn or not… en zo wordt het 1 groot theater van oorlogje voeren, stuur je troep daar maar heen en laat het gepeupel het gebruiken, kunnen we het live testen tegen een echte tegenstander.

  triest, zo zo triest en legaal niks nul tegen te doen, al de poppetjes zijn zo geplaatst en zolang dat zo blijft en men zich niet uitspreekt en tegenwerkt (die poppetjes) zal er legaal niks tegen gedaan kunnen worden (zolang dat zo blijft)

  legaal…
  gelukkig blijft die andere optie altijd open staan, maar kan wel ten koste gaan van veel leed en of terreur tegen die burgers die durven op te staan om het kwaad te verdelgen en ’the enemy from within’ ‘kalt zu stellen’

 5. Het moet allemaal over onze rug. Ze zijn inderdd zoals duschesne aanhaalt al jaaaren bezig met geld wegsluizen en wapens opkopen over onze rug. Dit plan van de nieuwe wereld orde is al zolang in de maak. Er moet toch een manier zijn om ze te stoppen. Ik heb het idee dat onze gideon daar in de politiek de enige is die zijn nek uitsteekt voor ons. Da manneke word alle kanten op getennist door de rest van de politiek. Van de week weer door die wefh..oer (voorzitter) kamergesprek buiten gesprek gezet. Ik kan dat mens wel villen zo woedend word ik van haar gek.t naar gideon. Ik vind het een bijzonder knap manneke dat hij zijn mannetje staat en zo opgewassen is tegen deze wefsnollen. Da manneke verdiend in mijn ogen gouden medailles van moed omdat hij zich absoluut resoluut niet uit het veld laat slaan. Daar moeten we toch iets mee kunnen. Als die zieke politieke wefsnollen hem degraderen moeten we hem juist op handen dragen en meer lof en eer toe steken in hun ziende ogen,zodat zij blind worden van woede en jaloezie. Basta

 6. Alweer een “laatste waarschuwing”…. opvallend ook dat deze wending met de definitieve samenwerking met China gelijktijdig komt met het overstag gaan over de vax mandaten (Zie o.a. gebeurtenissen in Denemarken, NZeeland, VS aangaande de vax mandaten en het nieuws dat mouse models de ‘varianten’ bestrijden).

  Ik vertrouw het voor geen cent. Komt de uitrol van het digi-paspoort en de verplichte gifspuit er aan?

 7. Zolang er geld uit het niets gecreëerd wordt, kunnen ze deze tot de oneindigheid aan gemaakt worden. Alle materialen en mankracht die nodig zijn om daarvan wapens te maken en om deze wapens te verplaatsen naar de frontlinie. Kost voor de geldmakers eigenlijk niets. Maar berekenen daar wel 6% rente over. Dit zorgt ervoor dat de slavernij over de bevolkingen in stand gehouden kan worden. Want hoe meer fiatgeld aangemaakt wordt, hoe minder waard de resterende geld creatie waard wordt.
  De waarde van de dollar is al in 100 jaar gedevalueerd met meer dan 1000%.

  Zolang de doorsnee westerse burgers het niet beseffen, dat fiatgeld enkel een fictie is. Want als iets uit het niets kan ontstaan in grote hoeveel heden. Wat is de waarde daar dan van? Waar de burgers zelf daarvoor arbeid voor moeten leveren en/of sommige zelfs hun leven ervoor op het spel moeten te zetten, zoals soldaten dat doen in de frontlinie. Ik heb mij altijd al afgevraagd wat drijft het hen om deze haat tegen de andere, is het hun ego, hun illusie dat zij voor het goede strijden en daarmee zo zich zelf rechtvaardigen om de andere hun wil op te leggen doormiddel van grof geweld. Uit naam van een andere die hen beloont met het fiatgeld wat niets anders is dan een fictie. Wat is het eigenlijk.

  Deze strijd in Oekraïne dient eigenlijk een heel ander doel, dan de doorsnee burgers beseffen. Dit drijft juist alle grondstoffen bewust wereldwijd de hoogte in qua prijs. Wat door de mega fiatgeld creatie veroorzaakt wordt, wordt ons er niet bij verteld. Zo wordt ook alles kunstmatig schaars, omdat oorlogen altijd al alles vernietigen. Hierdoor devalueert de waarde van het fiatgeld in een record tempo. Op deze manier wordt elk land dat fiatgeld als het universele ruilmiddel gebruikt (dat is eigenlijk in elk land ter wereld), alsware iedereen onteigent van alles wat hij/zij heeft. Zodat uiteindelijk iedereen afhankelijk wordt van de staat. Tenminste dat is de bedoeling.

  Zodat de regeringen iedere burger zijn leven kan dicteren. Waar hij/zij mag wonen, eten, werken e.d. maar ook de burgers te dwingen om het vaccin om de 3 maanden te nemen en zo de onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan de staat af te dwingen wil je het overleven. Waar de angst kaart de hoofdrol in speelt. Maar als ze jouw niet bang/angstig en afhankelijk kunnen maken wordt de staat daar nerveus van.

  Want met die opgelegde verplichte vaccins kunnen ze jou lichaam extern controleren en manipuleren, met de smartmeters in je huis kunnen ze jou extern rantsoeneren, controleren en manipuleren, met het fiatgeld te digitaliseren kunnen ze jou uitgave extern controleren en manipuleren. Alles draait om zo iedereen 24/7/365 te kunnen controleren en te manipuleren en zo nodig bij te sturen. Je mens zijn is dan verleden tijd. Dan kun je nog wel look à like een mens zijn, maar onderhuids verwordt jij een cyborg die enkel bevelen kan opvolgen. Je versmelt dan alsware samen met een machine waar Klaus Schwab het telkens over heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in