Foto: Social Media

Amerikaanse functionarissen maken zich zorgen dat Oekraïne niet genoeg vooruitgang boekt in zijn veelgeprezen tegenoffensief, zo meldde The Washington Post op 18 juli, onder vermelding van ongenoemde bronnen. Volgens de krant dringen de VS er bij Kiev op aan om een beslissende doorbraak te forceren, omdat de Oekraïense commandanten naar verluidt de grootschalige offensieve tactieken die westerse instructeurs hen hebben geleerd, nog moeten toepassen, schrijft Globalresearch.

Een Amerikaanse functionaris verklaarde op voorwaarde van anonimiteit aan de krant dat het Westen de Oekraïense strijdkrachten had getraind in geïntegreerde offensieve manoeuvres en hen had voorzien van ontmijningsapparatuur. De bron benadrukte dat het voor de troepen van Kiev van cruciaal belang was om deze vaardigheden toe te passen om snel door de Russische verdediging te breken.

Westerse functionarissen hebben naar verluidt kritiek geuit op de Oekraïense strijdkrachten omdat ze voor een uitputtingsgerichte aanpak kiezen door artillerie en raketten af te vuren op commando-, transport- en logistieke locaties in de achterhoede van Russische stellingen, in plaats van gebruik te maken van “gecombineerde wapens” in Westerse stijl, waarbij grootschalige aanvallen worden uitgevoerd met tanks, pantservoertuigen, infanterie, artillerie en de luchtmacht.

Analisten van het Institute for the Study of War legden uit dat Oekraïense commandanten voor meer discrete opmars kozen, waarbij groepen van 15 tot 50 soldaten betrokken waren om het militaire contingent te behouden.

“Russische defensieve operaties in het zuiden van Oekraïne volgen een patroon waarbij één echelon van Russische strijdkrachten aanvallende Oekraïense strijdkrachten vertraagt en degradeert totdat een tweede echelon een tegenaanval doet vanuit voorbereide defensieve posities om de Oekraïense opmars terug te draaien,” schreef het tijdschrift.

Het Mondiale Zuiden staat op

Op deze manier worden de Oekraïense strijdkrachten methodisch geneutraliseerd door het Russische leger, dat het slagveld in een vleesmolen heeft veranderd.

Deze situatie zal er niet beter op worden voor Oekraïne, zeker niet na de erkenning van het hoofd van de Amerikaanse gezamenlijke stafchefs dat Kiev een “lange,” “moeilijke” en “bloedige” strijd tegen de Russische troepen te wachten staat, ook al verkocht hij verder de illusie dat Oekraïne de oorlog nog steeds kan winnen en dat het offensief niet mislukt is.

“Het is verre van een mislukking… Ik denk dat het veel te vroeg is om dat soort uitspraken te doen,” zei de Amerikaanse generaal Mark Milley op 18 juli. “Ik denk dat er nog veel gevochten moet worden en ik blijf bij wat we eerder zeiden: Dit gaat lang duren. Het wordt zwaar. Het wordt bloederig.”

Hoewel hij Kiev opnieuw een illusie verkocht, moest hij met tegenzin toegeven dat het jaren en miljarden dollars zou duren voordat de Oekraïense luchtmacht gelijkwaardig zou zijn aan haar Russische concurrenten.

“Tien F-16’s kosten $2 miljard. De Russen hebben dus honderden vliegtuigen van de vierde en vijfde generatie. Als zij [de Oekraïners] gaan proberen om de Russen te evenaren, één tegen één of zelfs twee tegen één, dan heb je het over een groot aantal vliegtuigen,” zei Milley tijdens de persbriefing.

“Dat gaat jaren duren om de piloten te trainen, jaren om het onderhoud en de instandhouding te doen, jaren om die mate van financiële steun te genereren om dat te doen. Je hebt het over veel meer miljarden dollars dan er al gegenereerd zijn,” voegde hij eraan toe.

Hoofd van Tsjetsjenië: Zelensky, we hebben je gewaarschuwd dat Rusland nog niet echt begonnen is

Op deze manier spreekt hij zichzelf tegen, omdat hij gelooft dat Oekraïne de oorlog nog steeds kan winnen, ook al is dit onmogelijk zonder luchtoverwicht, iets waarvan hij erkent dat het jaren en veel meer middelen zal kosten dan het Westen al heeft toegezegd. Oekraïne en de Europese Unie hebben niet de jaren die nodig zijn, omdat hun economische crises alleen maar erger worden, terwijl de eerste kampt met grote problemen op het gebied van mankracht en arbeidskrachten.

Om dit probleem op te lossen, stelt Milley voor om in plaats van dure vliegtuigen aan Oekraïne te leveren, de nadruk te leggen op luchtverdediging en het aanpakken van een soort offensieve gecombineerde wapenmanoeuvres, d.w.z. artillerie en lange- en korteafstandsgeschut. Maar ook dit is problematisch, omdat alle luchtverdedigingssystemen die Oekraïne van het Westen krijgt vrijwel onmiddellijk door Russische aanvallen worden vernietigd.

Er wordt aan herinnerd dat luitenant-generaal Douglas Sims, operationeel directeur van de gezamenlijke staf van het Pentagon, op 13 juli zei: “De omstandigheden op dit moment voor het inzetten van de F-16’s… zijn waarschijnlijk niet ideaal”.

“De Russen beschikken nog steeds over enige luchtverdedigingscapaciteit. Ze hebben [lucht-lucht] capaciteit. Het aantal F-16’s dat geleverd zou worden, is misschien niet perfect voor wat er nu aan de hand is,” voegde hij eraan toe.

De opmerking van de driesterrengeneraal kwam in dezelfde week als de NAVO-top in Vilnius, Litouwen, waar een zogenaamde “gevechtscoalitie” van 11 Europese landen bijeenkwam om te bespreken of Kiev de gevechtsvliegtuigen van Amerikaanse makelij zou krijgen. Daar kondigde de door de VS gesteunde Europese coalitie haar plannen aan om in augustus te beginnen met het trainen van Oekraïense piloten om met F-16’s te vliegen, waarbij Nederlandse en Deense piloten de instructie zouden leiden, eerst in Denemarken en later in Roemenië.

Amerikaanse pers: De Verenigde Staten leveren afgeschreven wapens aan Oekraïne om kosten te besparen

Het langverwachte tegenoffensief van Oekraïne is een volslagen mislukking. Alle pogingen van het Oekraïense leger om door te breken zijn mislukt, met zware verliezen tot gevolg. Hoewel de situatie niet zal veranderen, sterker nog, alleen maar zal verslechteren voor Oekraïne, duwt Washington het regime in Kiev nog steeds in de richting van een verder conflict, dat alleen maar zal leiden tot de onnodige dood van nog eens duizenden Slaven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Westerse propaganda blijft de fabel promoten dat Rusland toast isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom moeten ze zo ongeveer alles ruïneren?
Volgend artikel“Wauw, ongelooflijk”: Schokkende cijfers over de oorlog in Oekraïne
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. amerika moet zelf maar eens komen met hun grote en laffe muil..ze kunnen blijkbaar alleen zelf nog iets in top-gun..Hollywood..stars & strips vlaggen in waanzinnige overvloed..degradeert Hitlers hakenkruis van toen als een kinderspel…Walgelijk..

 2. “dat alleen maar zal leiden tot de onnodige dood van nog eens duizenden Slaven”
  Dat zal wel een van de doelstellingen zijn.

 3. Kan het mis hebben (hoop ik) door de Speciale Militaire Operatie tegen Oekraïne die naar mijn mening veel eerder had moeten beginnen, Rusland zag de etnocide tegen de Russisch sprekende Oost-Oekraïniers toch gebeuren, maar goed dat Poetin het besluit nam samen met zijn militaire adviseurs om op 24 februari 2022 Oekraïne binnen te vallen, die smeerlappen van het machtige Kabbalistische, georganiseerde jodendom het judaïsme, het bankiers kartel (Rothschilds & Rockefellers) de illumatie enfin het hele satanistische zooitje mensenhaters hebben nu vrijspel om te doen met de Westerlijke wereld wat ze willen doen, riemen vast lichten gedoofd.

  *

  ‘Wat Schwab van plan is met ons is zo afgrijselijk dat het ons voorstellingsvermogen te boven gaat’

  Emeritus professor Philip Vermoortel leest in de boeken van WEF-oprichter Klaus Schwab wat hij zelf schrijft over wat hij van plan is en vertelt dat na.

  “Wat Schwab en zijn machtige volgelingen met ons van plan zijn, is zo afgrijselijk dat het ons voorstellings- en bevattingsvermogen te boven gaat,” concludeert Vermoortel na het lezen van de boeken.

  “Wat Hitler van plan was met joden en asocialen was eveneens zo onvoorstelbaar dat velen, zelfs wanneer ze op transport werden gezet in beestenwagons, nog steeds niet kónden geloven dat ze een wisse dood tegemoet reden,” aldus de emeritus professor.

  Kudde makke schapen
  “Net zo zijn er veel geïnjecteerden die niet kunnen en willen geloven dat Schwab op een dag zal realiseren wat hij in zijn boeken voorspelt. Ze willen zelfs niet zien dat die realisatie al volop aan de gang is onder het motto ‘You’ll own nothing and you’ll be happy’,” vervolgt hij.

  Uit zijn boek ‘Covid-19: The Great Reset’ blijkt dat hij het als een te nemen hindernis beschouwt om wereldwijd voldoende mensen te injecteren die een voldoende hoge mate van onderworpenheid vertonen.

  Dat zegt alles over de manier waarop hij op de mensheid neerkijkt als op een kudde makke schapen met hier en daar een zwart schaap dat tot zijn ergernis de kudde niet wil volgen, schrijft Vermoortel.

  https://www.ninefornews.nl/wat-schwab-van-plan-is-met-ons-is-zo-afgrijselijk-dat-het-ons-voorstellingsvermogen-te-boven-gaat/

 4. ze gaan gewoon door, elk projectiel afgevuurd, elk onderdeel elk voertuig afgeschreven = winst winst winst voor de aandeelhouders en wapenfabrikanten enz enz.

  want alles moet aangevuld worden en betere grotere reserves nu opgebouwd want oooooeee een echte tegenstander en angst aanpratende gaat er heel veel belastinggeld naar die industrie en tussenpersonen en aandeelhouders enz, met mooie praatjes en het volk niks in te brengen voeren ze die plannen gewoon door, niemand houd ze ‘legaal’ tegen, niemand! they are unstoppable legally that is. because they are the system, they created the system, they control the system.

  zolang dat systeem van hun heel blijft gaat er niks belangrijks veranderen wat ze niet willen!

  gelukkig blijft de andere mogelijkheid tegen dat soort het tegenover gestelde van legaal, altijd open, no rules there.

 5. Het is heel pervers. Bij de inval in ’40 stonden de Franse troepen per direct in Breda, kwamen de Amerikanen naar Normandië … de Russen boden dezelfde assistentie in Syrië. En nu? Nu blijven ze thuis en sturen enkel hun obsolete militaire rommel.

  • De Fransen in Breda, in mei ’40, toen ze al gekapituleerd waren? De Amis naar Normandië? Slechts nadat de Soviets het overgrootste deel van de Wehrmacht vermalen hadden.

   Wat heb jij gerookt?

 6. Hierschuist verschenen in de gazet: “lichaam van persoonlijke chef-kok Obama’s (45) gevonden in meer van Martha’s Vineyard”, Geen nood: die van Poetin is sinds een paar weken vrij ter beschikking!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in