Gisteren heeft Larry gesloopt wat in de VS doorgaat voor main stream “journalistiek”, door de volslagen BS te ontmaskeren die zij publiceren over Oekraïne en SMO, met name de NYT en de WaPo, schrijft Smoothiex12.

De Amerikaanse en Europese functionarissen vertrouwen op HOOP – hoop dat een tekort aan troepen en oud, versleten materieel de Russische opmars vertragen. Een verslaggever die het waard is had moeten vragen: “wat is het bewijs van het tekort aan troepen?” Rusland is geen totalitaire staat. Rusland heeft de media en de politieke partijen van de oppositie niet opgedoekt. Dat heeft Oekraïne wel gedaan. Dus waar zijn de sociale media die een opkomende vloed laten zien van ontevreden Russen die gedwongen worden het uniform aan te trekken en dan gedwongen worden aan de frontlinies te verschijnen zonder voldoende opleiding? Ik heb het niet gezien. U wel? Stuur door als u het hebt en alstublieft, geen beelden van videospelletjes. Dat telt niet.

Kent u het refrein: “Als mitsen en maren snoep en noten waren, zou het elke dag Kerstmis zijn.” Dat schijnt het standpunt te zijn van de niet met name genoemde Amerikaanse en Europese functionarissen die wanhopig hopen dat het miljoenenoffensief van Oekraïne tegen Kherson zal slagen. Alleen verschillende kleine probleempjes. Oekraïne heeft de grootste moeite om dat mythische miljoenenleger bij elkaar te schrapen. En als zij er al in slagen om zoveel kundige mensen bijeen te brengen, hoe zullen die dan een degelijke opleiding krijgen, terwijl Rusland de Oekraïense oefenbases blijft bestoken met raketten, raketten en granaten? – zie Frontnieuws De New York Times braakt voorverpakte Oekraïense praatjes uit.

Maar Bernhard van MoA heeft niet alleen Larry’s stuk gelezen, hij heeft, op typisch methodische Bernhard’s manier, het uitgebreid en van enkele aanvullende inzichten voorzien. Zoals Bernhard stelt:

Ik ga niet met Larry mee om de mythes te ontkrachten die die “journalisten” proberen te verspreiden. Deze mensen gaan niet het veld in om naar de feiten te kijken. Zij raadplegen geen frontlijnkaarten, geen statistieken van slachtoffers, geen structuur van de strijdkrachten en geen economische gegevens. Zij hebben geen ervaring in de kunst van het oorlogvoeren. Het zijn slechts stenografen, dikbetaalde, die aan de lippen van “ambtenaren” hangen en opschrijven wat de “bronnen” die hen uitnodigen willen dat ze vertellen.

Precies, en Bernhard somt die “bronnen” op en concludeert dan:

Het angstaanjagende van zulke stukken is dat “functionarissen” in Washington en Europa dergelijke dingen werkelijk lezen en erin gaan geloven. Zij consumeren de mythen die zij zelf produceren en handelen er vervolgens naar. Daarmee negeren zij de geschiedenis, de fundamentele feiten en het zeer reële leven van de mensen die het slachtoffer worden van hun oorlogen.

Precies! Iemand klaagde een paar jaar geleden dat Louis C.K., de komiek, zijn Russische “routine” deed, door te lachen om Rusland dat hij in de jaren 1990 bezocht had. In 2015-16 dacht hij nog steeds dat het hetzelfde Rusland was, hij heeft zelfs nooit de moeite genomen om Rusland in 2016 te bezoeken, en hij dacht nog steeds aan dat grimmige, door misdaad geteisterde miserabele oord dat hij in de jaren 1990 gezien had. Dit is het probleem voor de VS, inclusief het probleem dat de overgrote meerderheid van de besluitvormers in de VS burgers zijn met een humaniora-diploma, die nooit een dag in het uniform gediend hebben, en die enorme moeite hebben om zelfs maar de elementaire natuurkunde- en wiskunde-beginselen achter de moderne oorlogsvoering te doorgronden, en daardoor de neiging hebben om zich te verlaten op absoluut dezelfde onwetenden uit de Amerikaanse media, die er in hun werk van maken BS te verspreiden.

Jammer genoeg weten zelfs professionals, die beter zouden moeten weten, soms niet beter. Ik werd in de commentaren op mijn video’s bestookt met vragen als: maar Professor Postol zegt dat het Russische Early Warning System zuigt vergeleken met het Amerikaanse. Daarna herhaalt zelfs Douglas MacGregor dat, ondanks het feit dat hij kennelijk het voorbehoud van dezelfde Professor Postol gemist heeft, namelijk dat hij zijn mening baseerde op gegevens van eind jaren 1990-begin jaren 2000. Sindsdien is het al meer dan 20 jaar geleden. Weet u het nog? Ik moest een aparte post schrijven over deze afschuwelijke misvatting.

  Oekraïens "Neo-Nazi Zomerkamp" - Militaire opleiding voor jonge kinderen

Wat hier afschuwelijk is, is het feit dat velen nog steeds een fundamenteel verschil tussen de Russische en de Amerikaanse ABM-systemen niet begrijpen – het Russische ABM-systeem is in dit stadium al in staat om een nucleaire aanval op Rusland te verzachten, door systemen met een volwaardig intercontinentaal anti-ballistisch vermogen, zoals de S-500, S-550, A-235 Nudol, in het veld te brengen (nee, niet plannen, maar daadwerkelijk inzetten). Dat zijn capaciteiten die de VS gewoon niet hebben. Belangrijk is dat men een systeem van BMEWS-radar met nauwkeurigheidskenmerken zoals Voronezh nodig heeft om ABM-systemen niet alleen te kunnen detecteren, maar ook nauwkeurig te kunnen richten. Kijkt u maar eens naar de vergelijkende eigenschappen van de Russische en de Amerikaanse BMEWS radar. Vooral hun nauwkeurigheid bij het richten. Driemaal raden wie er betere kansen heeft op een hard-kill (kinetisch, d.w.z. fysiek inslaand in de kernkop) van de inkomende MIRV’s. Juist.

En dit is maar één voorbeeld uit zeer vele. Nu naar het nieuws van vandaag, dat me doet denken aan het nieuws uit 1944 en Patton’s (ja, ja, dit “oorlogsgenie”) Lotharingen Campagne.

Weinig van de Duitsers die Lotharingen verdedigden, konden als eersteklas troepen beschouwd worden. Het Derde Leger stuitte op hele bataljons bestaande uit doven, andere uit koks, en weer andere geheel bestaande uit soldaten met maagzweren. De G2 stelde ook een nieuwe reeks Duitse formaties vast, volksgrenadier-divisies genaamd. (Zie Figuur 1.) Deze inderhaast samengestelde divisies telden elk slechts 10.000 man en bezaten slechts zes geweerbataljons; in theorie zouden zij voorzien worden van extra artillerie en aanvalskanonnen om de kwantitatieve en kwalitatieve inferioriteit van hun infanterie te compenseren. Twee tot drie pantserdivisies stonden tegenover het Derde Leger in een mobiele reserverol, maar deze eenheden waren erin geslaagd om slechts 5 of 10 tanks per stuk uit de terugtocht door Frankrijk mee te nemen.

Welnu, krijgt u daar maar eens een beeld van volgens de briefing van vandaag van het Russische ministerie van Defensie. Zoals Konasjenkov gisteren verklaarde:

“Wegens zware verliezen neemt het Zelensky-regime maatregelen om het tekort aan personeel van de Oekraïense formaties in de gevechtszone in Donbass aan te vullen. Zo is besloten om eerder dan gepland gemobiliseerde burgers naar de frontlinie te sturen, die begonnen zijn met hun opleiding in het opleidingscentrum van de 72e gemechaniseerde brigade in de stad Belaya Tserkov, regio Kiev. Samen met hen worden ook de gewonden die in ziekenhuizen lagen gestuurd, zonder te wachten tot ze het volledige revalidatieproces na verwondingen voltooid hebben.”

U begrijpt het al. Zodra men 65-jarigen begint op te stellen, is dat alles wat men moet weten over de stand van zaken aan het front. Voor referenties zie weer de Lorraine Campagne van Patton. Ik zal het ook hebben over wat modern ISR-complex is, inclusief deze westerse en fanboys’ fetisj van UAV’s (Unmanned aerial vehicle) en hoe modern (ik benadruk nogmaals – modern) ISR-complex veel meer (veel-meer) is dan alleen maar UAV’s.

Rusland heeft gezegd dat het maandag laat een militaire satelliet in een baan om de aarde heeft gebracht. Op de beelden zou een Sojoez-raket te zien zijn die om 23.25 uur opstijgt van het Plesetsk State Test Cosmodrome in de regio Arkhangelsk in het noorden van Rusland. De Russische autoriteiten verklaarden dat het een militaire satelliet vervoerde, “Cosmos-2558” genaamd. – Newsweek

Ja, ja, kunt u zich voorstellen – die achterlijke Ruskies kunnen niet alleen satellieten lanceren, maar ze lanceren wanneer ze willen en hoe ze willen, om nog maar te zwijgen van het feit dat die satellieten tegenwoordig gebouwd zijn rond micro-elektronica van Russische makelij. Hier maken de Russen zich op om satellieten van het Sfera-program (Skif-serie) te gaan lanceren voor een snel internet voor Rusland. En natuurlijk zijn alle westerse onderdelen snel vervangen door die van Russische makelij (in het Russisch). Louis C.K. Ik roep u op, toegegeven dat het Westen het reizen naar Rusland tegenwoordig uiterst moeilijk heeft gemaakt, haal gewoon een visum en ga vandaag nog Rusland bezoeken en zie het verschil tussen de jaren 1990 en 2022 – u weet wel, zal goed zijn voor uw stand-up routine en uw OODA-lus (observe–orient–decide–act).

  De meeste Europeanen denken dat sancties Europa hebben geschaad en Amerika hebben geholpen

***

Het aforisme dat de Engelse dichter Thomas Gray 275 jaar geleden pende, is nog steeds actueel en resoneert: Niet meer; waar Onwetendheid een Zegen is,
is het Dwaasheid wijs te zijn, schrijft Larry Johnson.

De extatische vaalheid van de media is verbijsterend dom als het gaat om opinies over Rusland in het algemeen en Poetin in het bijzonder. Beschouw eerst deze koppen van de opiniepagina van de Washington Post

De wil van de Oekraïense vrijwilligers toont hoe wij zullen zegevieren over Rusland, door Iuliia Mendel

Zelfs vanuit de gevangenis zie ik het verzet tegen Poetins oorlog groeien, door Vladimir Kara-Murza

Poetin doet zijn best om de fascist Mussolini te overtreffen, door George Will

“Realisten” hebben het mis: Poetin, niet Zelensky, is degene die de oorlog kan beëindigen, door Michael McFaul

Merk op dat de Post ervoor zorgt dat er geen dissidente opinies verschijnen. Wanneer u een propaganda-operatie leidt, moet u ervoor zorgen dat verontrustende feiten die de partijlijn in twijfel trekken, geblokkeerd worden. George Will, die kennelijk geestelijk afglijdt in zijn ouderdom, ziet de ironie niet in van het feit dat hij Poetin een fascist noemt, terwijl hij – George Will – gretig de partijlijn propageert om zijn meesters in het bedrijfsleven en de regering tevreden te stellen. Onwetendheid is een zegen, George. Idem dito voor Iuliia, Vladmir en McFaul.

Maar het meest flagrante voorbeeld van ignorantie die als “nieuws” wordt gepresenteerd komt van Yvonne Lau, die in Fortune schrijft. Wist u dat Rusland op de klippen ligt en op weg is naar de vuilnisbak van de geschiedenis?

Er is geen weg uit de economische vergetelheid voor Rusland”: Nieuw rapport onthult hoe de exodus van bedrijven reeds tientallen jaren van groei na de Koude Oorlog heeft weggevaagd.

De Westerse sancties en de wijdverbreide uittocht van bedrijven uit Rusland sinds 24 februari hebben de Russische economie verwoest – en de toekomstperspectieven zien er nog somberder uit, volgens een nieuw rapport van onderzoekers en economen van Yale University onder leiding van Jeffrey Sonnenfeld, Yale School of Management professor en senior associate dean for leadership studies. Het is nu duidelijk geworden dat de “financiën van het Kremlin in veel en veel grotere moeilijkheden verkeren dan conventioneel wordt aangenomen” en dat de grootschalige “terugtrekking van het bedrijfsleven en de sancties de Russische economie catastrofaal aan het verlammen zijn,” schreven de onderzoekers.

Op 4 augustus hadden meer dan 1000 bedrijven, waaronder Amerikaanse bedrijven als Nike, IBM en Bain Consulting, hun activiteiten in Rusland beperkt. Hoewel sommige bedrijven zijn gebleven, vertegenwoordigt de massale uittocht van bedrijven 40% van het Russische BBP en maakt zij 30 jaar aan buitenlandse investeringen ongedaan, aldus het Yale-rapport.

De internationale terugtrekking gaat over in een grotere crisis voor het land: een ineenstorting van de buitenlandse invoer en investeringen.

Rusland is in een technologische crisis beland als gevolg van zijn isolement van de wereldeconomie. Het heeft moeite om aan kritische technologie en onderdelen te komen.

Oh mijn God. Hoe zal Rusland moeten leven zonder de NIKE’s die door slaven in China gemaakt worden en de wijsheid die door het oude adviesbureau van Mitt Romney, BAIN, uitgedeeld wordt. Ik zie Vladimir Poetin nu al voor me. Hij ligt opgekruld in een foetushouding onder zijn bed. Op blote voeten. Beroofd van zijn nieuwste paar Air Jordan’s. Nog angstaanjagender is dat hij nu beseft dat hij verstoken is van de parels van wijsheid van Mitt Romney. Hoe kunnen Poetin en Rusland overleven zonder die titaan van het kapitalisme in zijn hoek? De arme kleine Vladimir snikt ontroostbaar.

Goed, terug naar de werkelijkheid. De bewering dat 1000 plus bedrijven Rusland in de steek zouden hebben gelaten is een totaal verkeerde voorstelling van zaken ( ik geloof dat de wetenschappelijke term “bullshit” is). Het totale aantal dat in de studie van Yale wordt genoemd is 1382. Meer dan 400 bedrijven zijn nog steeds actief in Rusland. Nog eens 500 staan vermeld als bedrijven die “hun opties openhouden” om weer in Rusland te gaan werken. Slechts 311 bedrijven hebben een “clean break” gemaakt. Voor de rekenaars onder u, dat is een miezerige 23%.

  Riemen vast! We kunnen binnen een paar maanden in oorlog zijn met China

Het artikel van Yvonne Lau doet mij denken aan een wasmachine op super centrifuge. Zij komt met deze belachelijke “berichtgeving”:

De precaire economische positie van Rusland betekent dat het nog grotere uitdagingen op lange termijn te wachten staan.

Sancties zijn niet bedoeld om een onmiddellijke financiële crisis of economische ineenstorting te veroorzaken, maar zijn langetermijninstrumenten om de economie van een land te verzwakken en het tegelijkertijd van de wereldmarkten te isoleren, aldus het rapport. En dat is precies wat de sancties voor Rusland doen.

Het land verliest zijn rijkste en best opgeleide burgers terwijl zijn economie afbrokkelt. Volgens de meeste schattingen zijn sinds 24 februari minstens 500.000 Russen het land ontvlucht, waarvan de “overgrote meerderheid hoogopgeleide en hooggekwalificeerde werknemers zijn in concurrerende sectoren zoals de technologie,” aldus het rapport.

Laten wij het sanctiespel spelen. Noem mij één land in de laatste 80 jaar dat op de knieën is gebracht en dat, vanwege het economische trauma, van regering is veranderd? Eentje maar. Alstublieft!!! Oké, ik zal u tijd besparen. Het antwoord is GEEN. Vraag maar aan Iran, Noord-Korea, Cuba en Venezuela. Ja, Cuba is een wrak, maar het heeft niets anders voortgebracht dan sigaren, rum, bananen en casino’s.

Rusland heeft economisch gezien een aantal dingen die geen van die andere “gesanctioneerde” naties heeft. Rusland is onafhankelijk op het gebied van voedsel en brandstof. Het bouwt ook zijn eigen tractoren, auto’s, vliegtuigen, schepen en treinen. Had ik al gezegd dat de dominantie van Rusland op het gebied van kunstmest betekent dat buitenlandse boeren die gewassen willen verbouwen, wat roebels zullen moeten ophoesten als ze een geslaagde oogst willen?

Emily King begrijpt waarom de bekwaamheid van Yvonne Lau als journaliste in twijfel wordt getrokken:

Rusland is uitgestrekt met overvloedige natuurlijke hulpbronnen. Terwijl de olie de krantenkoppen haalt, levert de Russische mijnindustrie in stilte veel van de cruciale metalen waarvan de wereld afhankelijk is voor producten variërend van vliegtuigen tot kunstmest tot elektrische voertuigen en nog veel meer. . . .

De VS daarentegen zijn sterk afhankelijk van de invoer van de meest elementaire maar waardevolle mineralen voor hernieuwbare technologie, defensie en hi-tech. Volgens de USGS bedroeg in 2021 de invoer meer dan de helft van het verbruik van de VS voor 47 mineralen die geen brandstof zijn, en was de VS voor 100% netto afhankelijk van de invoer voor 17 daarvan.

Van de 35 mineralen of mineraalgroepen die als “kritieke mineralen” worden aangemerkt, was de VS voor 14 daarvan 100% netto afhankelijk van de invoer, en voor nog eens 15 kritieke mineraalproducten was de netto importafhankelijkheid groter dan 50%.

Op een gegeven moment zullen de idiote geleerden die voor westerse bladen als Fortune hun vonnissen schrijven, wakker worden en de industriële dampen van de Russische fabrieken en fabrieken ruiken. Wij zijn terug bij “projectie”. Onwetende, maar gelegitimeerde verslaggevers en geleerden spuwen onzin uit, die alleen maar een even goedgelovig, onwetend publiek zal bedriegen. Maar er is een remedie. Lees zelf. Stel vragen. Eis gegevens.

Intussen blijft de Onwetendheid een Zegen voor de massa in de media en de politieke machtshallen in Washington DC en Londen. Maar daar hangt een prijskaartje aan. Die prijs heet realiteit. Net zoals Bagdad Bob ontdekte dat zijn ontkenning dat er Amerikaanse tanks Bagdad binnenrolden, die oorlogsbeesten niet deed verdwijnen, zullen mensen als Yvonne Lau, Michael McFaul en George Will ontdekken dat de Russen geen domme, luie bende koelakken zijn, die buiten westen liggen in plassen met wodka doordrenkt braaksel. Rusland heeft een aantal cruciale industriële en landbouwtroeven in handen en weet hoe het die moet uitspelen.

Ik sluit af met een leuk weetje. Wist u dat Rusland tussen 1942 en 1945 meer tanks heeft geproduceerd dan de Verenigde Staten? Zoek het maar op.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De bubbel is nu aan het barsten: de resultaten van slecht karma worden verwezenlijkt, misschien al deze winter, zo niet eerderVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZware slag voor “Internationaal Legioen”: Russische luchtmacht elimineert tientallen huurlingen
Volgend artikelOorlog is de voortzetting van de politiek met andere middelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. In een paar woorden samen gevat WISHFUL THINKING. Het is normaal dat het Westen en natuurlijk Ukraine alleen maar de positieve versie gezien vanuit hun gezichtshoek verbreiden. Het wordt echter lacherlijk wanneer dit extreme vormen aanneemt. Klinkt een beetje zoals de Duitse endsieg slogan wanneer alles al lang werkelijk verloren was. De Ukraine zoals we die hebben gepropageert zal in zijn huidige vorm niet meer lang bestaan, en dat is ook goed zo.

  2. Het is opmerkelijk hoe de geschiedenis zich herhaald . Volgens de hitler propagande waren de russen verslagen in 45 terwijl zij op 50 km van berlijn stonden , en dienden tegengehouden te worden door bejaarden kinderen en zelfs andersvaliden zoals nu in de UK gebeurd. We hebben het laatste nog niet gezien van dat zogenaamde verslagen leger……

  3. De media zijn in hander van linksen; voornamelijk D66; wie, met een IQ van 50+ – verwacht enig sociaal, maatschappelijk, politiek, militair inzicht van de rukpoppen en wie gelooft die landverraders?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in