Vrouw gearresteerd – probeerde Donald Trump te vergiftigen

0
401
Ricinus communis, Castor zaden © Unknown author (Public Domain)

Een vrouw is gearresteerd voor poging tot moord op de Amerikaanse president Donald Trump met behulp van ricine.

Vorige week werd ontdekt dat iemand een brief met het dodelijke gif ricine naar de Amerikaanse president Donald Trump had gestuurd.

Een vrouw is nu gearresteerd voor het versturen van het pakketje. Het gaat om een Canadese burger, volgens een bron in Reuters.

Het pakketje werd vorige week ontdekt tijdens een routinecontrole van het postkantoor in het Witte Huis en heeft de president nooit bereikt.

De vrouw werd gearresteerd toen ze op het punt stond de Verenigde Staten binnen te komen via een grensovergang in de staat New York, schrijft CNN.

Ten tijde van de arrestatie was de vrouw gewapend met een pistool.

Ricine is een van de gevaarlijkste stoffen ter wereld en is te vinden in de zaden van de plant die dezelfde naam draagt. De dodelijke dosis is slechts 0,2 mg/kg bij injectie of inhalatie, volgens Wikipedia. Ricine is twee keer zo dodelijk als het gif van een cobra slang.

Recentelijk, in 2018, werden verschillende pakketjes aangetroffen die verdacht werden van het bevatten van het betreffende gif die naar verschillende hooggeplaatste politici waren gestuurd, waaronder Trump.

Professor: Moreel recht om Trump-supporters te vermoorden

Felle reacties op CNN's uitnodiging van Thunberg als expert over het Coronavirus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here