Aaron J. Danielson (links), Michael Reinoehl (midden) en Erik Loomis (rechts)

Nadat een Trump-supporter in Portland in koelen bloede werd geëxecuteerd door een linkse activist, krijgt de dader nu steun van een professor in de geschiedenis, meldt Campus Reform.

In lijn met de naderende presidentsverkiezingen wordt de retoriek van links in de Verenigde Staten steeds grover. In de Amerikaanse mainstream media en zowel op social media als vanuit de academie worden nu vaak pure oproepen tot geweld tegen Donald Trump en mensen die met hem sympathiseren gehoord.

Antifa-activist Michael Reinoehl, 48 jaar, voegde daad bij woord toen hij Trump-aanhanger Aaron “Jay” Danielson op 29 augustus in een straat in Portland, Oregon executeerde.

Reinoehl zelf werd door de politie doodgeschoten toen hij een paar dagen later zijn wapen trok in verband met zijn arrestatie.

Binnen links in de Verenigde Staten hebben de gebeurtenissen gemengde reacties uitgelokt. Sommigen geloven dat Michael Reinoehl te ver ging toen hij Danielson koelbloedig vermoordde, terwijl anderen de 48-jarige moordenaar prijzen als een held en martelaar.

Na de moord werden in de mainstream media positieve invalshoeken van Reinoehl belicht terwijl hij voor de politie op de vlucht was , en schilderde de liberale pers het moordslachtoffer consequent af als een “rechtsextremist” omdat hij betrokken was bij de conservatieve en pro-Trump-groep Patriot Prayer.

Erik Loomis, professor geschiedenis aan de Universiteit van Rhode Island, geeft in een blogbericht zijn visie op de zaak. Hij legt uit dat hij “extreem tegen samenzweringstheorieën is”, maar toch vermoedt hij dat de politie “eenvoudigweg” Reinoehl heeft vermoord, aangezien de politie “volledig doordrongen is van fascisten”.

In het commentaargedeelte is er een persoon die reageert door te stellen dat Reinoehl in feite een moordenaar was. De professor antwoordt:

Loomis voegt eraan toe dat het weliswaar “een ander verhaal” is als je er puur “tactisch” naar kijkt.

“Maar hetzelfde kan gezegd worden van John Brown”, gaat hij verder, verwijzend naar de beroemde slavernij-tegenstander en terrorist die in 1859 werd geëxecuteerd.

Black Lives Matter zwarten gebruiken blanke mensen als menselijke schilden tegen de politie

Vorig artikelMoslims willen hun groeiende demografische macht gebruiken: Zweedse grondwet moet veranderen – bespotting van religie moet worden verboden
Volgend artikelGroot-Brittannië verlaat de mensenrechtenwetgeving om asielzoekers af te wijzen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Met andere woorden, alle Trump aanhangers zijn fascisten. Nou, er zitten anders ook een heleboel zwarte mensen bij die aanhangers. Moeten die dan ook allemaal dood en is dat dan geen racisme? Deze idioot van een zgn. professor moet voor altijd achter slot en grendel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in