Vrijheid? Israël lanceert traceersysteem “vrijheidsarmband” als alternatief voor quarantaine

3

Israël heeft een traceerbare Corona-armband onthuld als een alternatief voor een quarantaine van twee weken voor binnenkomende reizigers. Dit wekt bezorgdheid over de privacy terwijl een Hooggerechtshof de rol van de spionagedienst Shin Bet bij het traceren van contacten aan banden legt.

Een proefprogramma voor de traceer-armband ging maandag van start op de luchthaven Ben Gurion waar 100 apparaten werden uitgedeeld aan aankomende reizigers als een manier om een verblijf in een door het leger beheerd quarantainehotel te vermijden. In plaats daarvan zullen degenen die voor het armbandsysteem kiezen – dat de elektronische armband, een smartphone-app en een aan de muur bevestigd traceerapparaat omvat – vrij zijn om naar huis terug te keren om de quarantaineperiode van twee weken af te wachten.

Hoewel het apparaat de autoriteiten waarschuwt als deelnemers zich te ver van de aan de muur bevestigde tracker begeven, zegt Ordan Trabelsi, de CEO van SuperCom, het bedrijf achter de armband, dat het geen andere informatie verzamelt en benadrukt dat de technologie minimaal inbreuk maakt op de privacy.

“Niemand wordt gedwongen om het te doen, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn, geeft het hen een andere optie: meer flexibiliteit. We noemen het een ‘vrijheidsarmband’ omdat we niemand opsluiten, maar hen wel de kans geven om naar huis te gaan”, zei hij.

Het proefproject – waarvan Trabelsi al heeft gezegd dat het moet worden uitgebreid tot “duizenden eenheden” voor “gebruik op grote schaal” – kan nog meer ongerustheid veroorzaken, gezien het feit dat SuperCom in het verleden met een aantal regeringen over de hele wereld heeft samengewerkt om “toezicht op overtreders” te houden, waarbij het gebruik maakt van zijn traceertechnologie om gevangenen en gedetineerden in de gaten te houden. Het bedrijf tekende vorig jaar een contract met een overheidsagentschap in Wisconsin om dezelfde dienst aan te bieden, en verkoopt ook technologie die gebruikt wordt voor elektronische ID’s, biometrie van kiezers en cyberbeveiliging.

  Volledig gevaccineerd met Pfizer? Je hebt 6 tot 13 keer meer kans om Delta te krijgen dan iemand met natuurlijke immuniteit, zegt een studie

Terwijl de uitrol van de traceerarmbanden maandag van start ging, oordeelde het Hooggerechtshof van Israël dat de binnenlandse spionagedienst van het land, de Shin Bet, zijn Covid-19 inspanningen voor het traceren van contacten moet beteugelen, en noemde het toezicht “draconisch” en een bedreiging voor de Israëlische democratie. Hoewel de regering de Shin Bet sinds afgelopen maart heeft ingezet voor het traceren van contacten, heeft de rechtbank de praktijk herhaaldelijk aangevochten, en besliste uiteindelijk dat het agentschap alleen mag worden ingezet onder speciale omstandigheden, te beginnen op 14 maart.

“Vanaf die dag zal het gebruik van de Shin Bet beperkt worden tot gevallen waarin een bevestigde Coronaviruspatiënt niet meewerkt aan zijn epidemiologisch onderzoek, al dan niet opzettelijk, of geen verslag geeft van zijn ontmoetingen”, aldus de rechtbank.

De Israëlische autoriteiten hebben reeds een “vaccinpaspoort”-systeem ingevoerd, waardoor degenen die zijn ingeënt toegang krijgen tot bepaalde openbare ruimten die nog steeds gesloten zijn voor niet-ingeënte personen. Soortgelijke ideeën hebben elders al ingang gevonden, en de Europese Commissie zal de komende dagen voorstellen horen voor vaccinatiepaspoorten voor de hele EU. Ondertussen hebben een aantal landen, zoals Zuid-Korea en Thailand, traceerprogramma’s gelanceerd met behulp van apps en armbanden die doen denken aan het nieuwe initiatief in Israël.

Israël’s derde lockdown – een spektakel van mislukking

Vorig artikelDenemarken begint Syriërs te deporteren – eerste in Europa
Volgend artikelMainstream media zwijgen: opnieuw “verwarde” toespraak van VS-president Joe Biden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. De beste maatregelen zijn: geen maatregelen.
  Zie Zuid Dakota.

  Geen maskerplicht
  geen lockdown
  geen avondklok
  geen bedrijfs of school sluiting

  resultaat; net als een gewoon griepje: waait gewoon over.

  • Inderdaad hitleriaanse toestanden maar een nieuwe genocide op Joden door Joden…wie had dit ooit kunnen denken? Ik kan het nog altijd niet aannemen hoor pffftttt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in