Op 17 november 2022 heeft het Haagse Tribunaal uitspraak gedaan in de MH17-crashzaak, waarbij drie van de vier verdachten zijn veroordeeld. En als het proces al snel een parodie op justitie bleek te zijn, dan is het vonnis zelf delirant, zozeer zelfs dat de tekst zichzelf van zin tot zin tegenspreekt en laat zien dat de veroordeling van de verdachten meer te maken heeft met de politieke wil om een juridisch spektakel te houden dan met het bewijs in de zaak, schrijft Christelle Néant.

Tweeënhalf jaar na de start is het MH17-schandaalproces eindelijk afgesloten met een vonnis waarvan de uitkomst door weinigen werd betwijfeld, omdat het duidelijk was dat de schuldigen van tevoren waren aangewezen. En degenen die eraan twijfelen dat dit proces een aanfluiting van het recht was, verwijs ik naar mijn talrijke artikelen over de zaak MH17, waaruit blijkt dat het door de rechtbank geleverde “bewijs” elke serieuze rechter zou doen lachen.

Schaamteloos vervalste pixel salade als foto- en videobewijs, audio-opnames verstrekt door een van de mogelijke verdachten (Oekraïne) die niet serieus zijn geverifieerd en ook schaamteloos zijn vervalst (zie de documentaire hieronder “MH17 – Roep om gerechtigheid”), anonieme getuigen, een rapport zogenaamd gebaseerd op Amerikaanse satellietbeelden die de VS weigert te verstrekken, openlijk russofobe magistraten, een van hen is betrokken bij een gerechtelijk schandaal in Argentinië, de systematische weigering om de door Rusland aangeleverde elementen te analyseren en serieus te nemen, zoals het feit dat het serienummer van de Buk dat door het onderzoeksteam is blootgelegd aangeeft dat de raket aan het Oekraïense leger toebehoorde, of de levensgrote test van Almaz-Antey die aantoont dat de hypothese van de rechters geen steek hield.

Na een gesprek met een van de voormalige commandanten van de Volksmilitie die in 2014 in Snezhnoye was gestationeerd, blijkt bovendien dat de locatie van de BUK die de raket zou hebben afgevuurd die MH17 heeft neergeschoten, veel te dicht bij het door Oekraïne gecontroleerde gebied lag. Volgens het JIT en de Nederlandse rechters werd de BUK afgevuurd vanaf een veld bij Pervomaysky (rode stip op de kaart hieronder). Volgens de commandant bevond de laatste blokpost onder controle van de DPR Volksmilitie zich op die dag op het kruispunt bij Pervomaysky (donkerblauwe stip).

Klik voor groot

Daarachter lag de zone onder controle van het Oekraïense leger (gele zone met in roze de gecontroleerde plaatsen en belangrijke punten), dat de hoogte van Saur Mogila omsingelde en beschoot! De volksmilitie was er de dag voor de crash in geslaagd door te breken naar Stepanovka, dat zij onder controle had gekregen. Maar het Oekraïense leger was nog steeds aanwezig aan de rand van Stepanovka en vooral rond Saur Mogila. Dit werd bevestigd door Valentina, een inwoonster van het dorp in de buurt van het veld van waaruit de Buk zou zijn afgevuurd.

Maar er ligt minder dan 6 km tussen Saur Mogila en de plaats van waaruit de Buk zou zijn afgevuurd. Zes kilometer op vlak terrein! Dit betekent dat als een Buk-raket vanaf die locatie was afgevuurd toen het Oekraïense leger zich op slechts 6 kilometer afstand bevond, de Oekraïense soldaten het schot zouden hebben gezien en gehoord en het Buk-systeem zou zijn vernietigd! Zoals de geïnterviewde commandant mij opmerkte, als de volksmilitie een Buk-systeem had gehad, zouden ze het daar nooit hebben geïnstalleerd, binnen het bereik van de Oekraïense artillerie, in het open veld, in het midden van nergens, met slechts een paar soldaten bij de volgende blokpost om het apparaat te beschermen! Ze zouden het in Snezhnoye geïnstalleerd hebben, om de stad te beschermen! En zoals Valentina al aangaf, zijn er die dag geen raketten afgevuurd uit de richting van het veld dat door het onderzoeksteam was aangegeven. De enige raket die werd afgevuurd kwam uit de richting van Stepanovka, wat veel te ver weg was om MH17 te raken, en de baan ervan kwam niet overeen met waar het vliegtuig werd neergeschoten. Bovendien, zoals Valentina aangaf, verscholen de Oekraïense strijders zich achter burgervliegtuigen om niet te worden neergeschoten door de luchtafweer van de DPR.

  Oekraïense burgers in het buitenland worden via ambassades en consulaten bij het leger geregistreerd

Gezien al deze feiten en getuigenissen zijn er al veel vragen te stellen bij de manier waarop het officiële onderzoek is gevoerd. Maar waar het te gek wordt, is als je kijkt naar het vonnis van het MH17-proces.

Het delirium begint in het deel “Conflict” van het vonnis. Ik vertaal de hele tekst hier.

“Uit overvloedige aanwijzingen blijkt dat de DPR vanaf medio mei 2014 in feite aanwijzingen aannam van de Russische Federatie. De betrokkenheid van de Russische Federatie bij het conflict met Oekraïne leidde ertoe dat het conflict een internationaal conflict werd. In een internationaal conflict kan de inzet van wapens onder bepaalde omstandigheden worden toegestaan. Soldaten uit die landen kunnen zich dan beroepen op immuniteit (combatant immunity) en worden niet strafrechtelijk vervolgd. Aangezien de Russische Federatie en de beschuldigden een dergelijke Russische betrokkenheid echter tot op heden ontkennen, kunnen de DPR-strijders niet worden beschouwd als onderdeel van de Russische strijdkrachten. Daarom kunnen zij geen immuniteit van vervolging krijgen.”

Dit is al een slecht begin. Als de rechters van mening zijn dat het waar is dat Rusland in 2014 betrokken was bij het conflict in Oekraïne, en dat het dus een internationaal conflict was, dan maakt het niet uit wat de verdachten zeggen. Rechters moeten oordelen naar de feiten en niet naar wat mensen zeggen. Als een beklaagde feitelijk volwassen is en beweert minderjarig te zijn, gaat u hem dan beoordelen als minderjarige omdat hij weigert toe te geven dat hij volwassen is? Als een beklaagde beweert een mot in een trui te zijn, gaat u hem dan vrijstellen van berechting omdat hij beweert niet tot de menselijke soort te behoren? Door overal Russofobie in het vonnis te willen stoppen, door überhaupt Rusland in dit verhaal te willen betrekken, hebben de magistraten van het MH17-proces zichzelf in één paragraaf tegengesproken. En meer dan eens!

Dan komen we bij het gedeelte over opzet en voorbedachte rade, en hier wordt het pure kwade trouw en debilisering.

“De vraag waarom de bemanning van de Buk TELAR de Buk-raket op vlucht MH17 richtte, blijft onbeantwoord. Dit verandert niets aan het feit dat de Buk-raket opzettelijk werd afgevuurd en gericht op een vliegtuig. De bemanning lijkt te hebben gedacht dat de raket niet op een burger, maar op een militair vliegtuig werd afgevuurd. Zelfs in dat geval is er sprake van opzet en voorbedachte rade om dat vliegtuig neer te schieten en het leven van de inzittenden te ontnemen.”

Als we uitgaan van de hypothese van de Nederlandse magistraten, zou de bemanning van de Buk gedacht hebben op een militair vliegtuig te schieten, en volgens hen zou zelfs dat verwerpelijk zijn omdat de bedoeling zou zijn de mensen aan boord te doden. Behalve dat in een gewapend conflict een vijandelijk vliegtuig vol zit met soldaten en niet met burgers, en dat het er niet is om aardbeien en snoepjes te droppen, maar om op u te schieten en bommen te droppen om u te doden! Maar ieder mens heeft een fundamenteel recht op leven! Als iemand u of de mensen die u beschermt probeert te doden, hebt u het recht hem te doden, dat is de basis van zelfverdediging. Nu herinner ik u eraan dat de Oekraïense luchtmacht twee dagen voor de crash van MH17 opzettelijk het centrum van Snezhnoye heeft gebombardeerd, waarbij 12 burgers werden gedood! De volksmilitie had dus het recht op deze militaire vliegtuigen te schieten om de bevolking te beschermen.

  Oekraïense fronten: Russen rukken op in Kupiansk & Seversk - De Oekraïners hebben... 300 meter gewonnen in Zaporizhzhia

Ik sla het deel over waarin de magistraten uitleggen hoe cruciaal het was om de komst van de Buk te verzekeren en deze te escorteren of te laten beschermen, en dat degenen die deze rol vervulden dus medeverantwoordelijk zijn. Dit deel van het vonnis is er alleen om het zo zwaar veroordelen van ondergeschikten te rechtvaardigen, terwijl de onderzoekers niet konden vaststellen wie de bemanning was die aanwezig was in het Buk-systeem dat MH17 zou hebben neergeschoten! Acht jaar ultra-gemediatiseerd en Russofoob onderzoek voor het niet eens kunnen identificeren van degenen die op de knop zouden hebben gedrukt… Als resultaat zijn de rechters gereduceerd tot het veroordelen van mensen die zouden hebben geholpen om de Buk naar de Volksrepubliek Donetsk (DPR) te brengen.

En nu we het toch over veroordelingen hebben, hier bereiken we het toppunt van het belachelijke. Eerst de zaak van Igor Guirkine, alias Strelkov, die verantwoordelijk wordt geacht voor het gebeuren, ook al “is niet bewezen dat Girkin voorkennis had van de beschikbaarheid van de Buk TELAR die de crash van vlucht MH17 veroorzaakte”, maar aangezien hij de hoogste militaire officier was, “had hij de mogelijkheid om te beslissen of een Buk TELAR zou worden ingezet”. Pardon? U veroordeelt een man tot levenslange gevangenisstraf terwijl u niet eens kon bewijzen dat hij kennis had van het feit dat het beschuldigde Buk-systeem aanwezig zou zijn in de DPR? Hij wordt gewoon veroordeeld omdat hij mogelijk zou kunnen besluiten een dergelijk systeem in te zetten? Wat is dit voor onzin?

En wacht, dat is nog niet het ergste, ik heb de kers op de taart voor het laatst bewaard. De rechtvaardiging voor een levenslange gevangenisstraf.

“Het Hof kwalificeert de houding en het optreden van Kharchenko, Dubinskiy en Girkin, die slechts op afstand op de beschuldigingen hebben gereageerd, als respectloos en onnodig kwetsend voor de nabestaanden. Het veroorzaken van de crash van vlucht MH17 en de moorden op alle personen aan boord is zo’n ernstige beschuldiging, de gevolgen zijn zo verwoestend, en de houding van de beschuldigden is zo verwerpelijk, dat een beperkte gevangenisstraf niet volstaat. De drie verdachten worden allemaal veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.”

Dus in feite zijn de drie verdachten tot levenslang veroordeeld omdat zij weigerden deel te nemen aan uw parodie MH17 proces, en niet met geld smeten voor advocaten, die tweeënhalf jaar lang deze slechte imitatie van justitie hadden moeten bijwonen, waar het bewijs bestaat uit anonieme getuigen, gemanipuleerde geluidsbanden, foto’s en video’s, en satellietbeelden die nooit door een van de magistraten van de rechtbank zijn gezien, en met een vonnis dat al van tevoren bekend is!

  Wanneer imperia sterven

Bovendien is de enige die is vrijgesproken, Pulatov, ook de enige die Nederlandse advocaten heeft ingehuurd om zich te verdedigen. Maar advocaten betalen voor tweeënhalf jaar is duur. Vooral Nederlandse advocaten die gespecialiseerd zijn in dit soort processen. Je kunt iemand niet bij verstek tot levenslang veroordelen met zulk wankel bewijs, en zeer indirecte mogelijke betrokkenheid (ze hebben niet op de knop gedrukt), alleen omdat de persoon het zich mogelijk niet kon veroorloven om tweeënhalf jaar lang advocaten naar reguliere zittingen te sturen! En dat gezien de vooraf bepaalde aard van het vonnis, het natuurlijk uitgesloten was dat zij persoonlijk naar dit schijnproces zouden komen.

Ik herinner me dat Oekraïne in 2001 tijdens militaire oefeningen per ongeluk een Russisch vliegtuig boven de Zwarte Zee neerschoot, en dat Kiev tot het einde toe de verantwoordelijkheid ontkende (Oekraïne weigerde de luchtvaartmaatschappij te compenseren en weigert elke juridische erkenning van zijn schuld), ondanks het bewijs dat het vliegtuig was neergeschoten door een Oekraïense luchtverdedigingsraket. Functionarissen zijn ontslagen, maar niemand is strafrechtelijk veroordeeld voor de crash waarbij 78 mensen om het leven kwamen.

Op 2 maart 2022 schoot een Oekraïens luchtafweersysteem een Roemeense Mig-21 neer en vervolgens een Roemeense Mi-8 helikopter, die het door Oekraïne neergeschoten vliegtuig was komen ophalen! Vervolgens doodde Oekraïne op 15 november 2022 twee Poolse boeren met luchtdoelraketten. En ook hier ontkenden de Oekraïense autoriteiten tot het einde toe de verantwoordelijkheid, zelfs toen de VS zelf zeiden dat het een Oekraïense raket was!

De mogelijke schuld van Oekraïne aan de crash van MH17 werd door de onderzoekers veel te snel van tafel geveegd, gezien de rampzalige ongevallengeschiedenis van de Oekraïense luchtverdediging, en de niet-anonieme getuigenissen ter plaatse die een heel ander verhaal vertellen dan in het vonnis van 17 november. Bovendien hadden de rechters, alvorens de ondergeschikten te veroordelen omdat zij een Buk-systeem zouden hebben vergezeld, in plaats daarvan moeten kijken naar de overweldigende verantwoordelijkheid van Oekraïne voor het feit dat het luchtruim boven het conflictgebied nog steeds openstond voor burgervliegtuigen, terwijl verschillende Oekraïense vliegtuigen en helikopters in de dagen en weken voor het neerstorten van MH17 waren neergeschoten! Dit beschamende vonnis van het MH17-proces zal een onuitwisbare smet blijven op de Nederlandse justitie, die de families van de slachtoffers liever zondebokken aanbood dan de echte schuldigen te straffen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Brisante getuigenis onthult de betrokkenheid van Oekraïne bij de MH17-rampVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGroen parlementslid klaagt over “koude Bundestag”
Volgend artikelIn video 18+: Opnieuw bewijs van massa-executie van Russische krijgsgevangenen door Oekraïense nazi’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Vreemd: in NL mag je de nationaliteit van daders niet vermelden, als het moslims zijn.

  Kennelijk als Russen verdacht zijn wordt “russen”uitgeschreeuwd, en wat schreeuwend stilgezwegen wordt: het land dat het uitvoerde.

  dat is zo simpel: als een misdrijf wordt gepleegd: even kijken wie de GELEGENHEID had–naast wie er belang bij had

  De Oekraine gaf opdracht tot koers en hoogte verandering….een BUK in dat gebied neerzetten was kinderspel.

  Erna volge een paar dingen; Oekieland wilde alleen meewerken met internationaal onderzoek, als de uitkomsten als staatsgeheim werden behandeld….
  Oekieland kreeg veel geld en gunsten van EU…..
  —————————-
  Doel: de Russen–of de seperatisten in kwaad daglicht te stellen, om zo meer steun te krijgen voor boycot tegen Rusland.

  Alleen een dwaas gelooft wat de NL staat zegt.

 2. De MH370 en MH17 staan niet los van elkaar

  Door een reconstructie van gebeurtenissen, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hadden, lijkt er wel degelijk een verband te zijn tussen het verdwenen MH370-toestel en de MH17-crash. Er is met beide toestellen iets heel merkwaardigs aan de hand. Deze dossiers kunnen niet los van elkaar gezien worden.

  https://www.ellaster.nl/2019/07/16/de-mh370-en-mh17-staan-niet-los-van-elkaar/

  ================================================

  17 onthullende vragen over het MH17-dossier

  Voor de nabestaanden moet het MH-17-dossier gesloten worden. De conclusies van het JIT en de daaruit volgende rechtszaak, worden gepresenteerd als onweerlegbaar bewijs. Maar de Nederlandse regering kan alleen met een gefingeerd verhaal komen. Dat is de mening van onderzoekers die het MH17-dossier door en door kennen. In het JIT-onderzoek blijven veel vragen onbeantwoord.

  https://www.ellaster.nl/2019/07/09/17-onthullende-vragen-over-het-mh17-dossier/

  =================================================

  De overige 7 onthullende vragen over het MH17-dossier

  Het ‘sluitende bewijs’ van de aanslag op de MH17 met een Russische raket, bevat net zoveel gaten als de wrakstukken van het neergehaalde toestel. In het JIT-onderzoek is tal van informatie achtergehouden. Belangrijke getuigen zijn niet gehoord of opgespoord, en zogenaamd bewijs blijkt er niet te zijn, of gemanipuleerd.

  https://www.ellaster.nl/2019/07/11/de-overige-7-onthullende-vragen-over-het-mh17-dossier/

 3. WAT EEN SCHOFTEN ZIJN DIE RECHTERS TOCH EN ZO LAF DAT IS NL OP ZIJN BEST ,DE RECHTERS MOETEN NU DE VLUCHT NA DOEN VOOR BEWIJS TE VERGAREN

 4. Het hele verhaal van zowel MH17 als MH370 klopt van geen kant. De beelden die ik heb gezien, de verhalen die ik heb gelezen strookt totaal niet met het officiele verhaal.

  Waar kennen we dit van?

  De hoeveelheid false flags, hoaxen en complete misleidingen en bijbehorende propaganda komt me letterlijk mijn strot uit. Ik heb ze bijna allemaal wel onderzocht en van alle overduidelijke vragen die rijzen wordt nooit ingegaan door justitie of de media. En dat zijn dan experts. Experts in wegkijken en zwarte schapen schuiven bedoelen ze.

  In dit specifieke geval ontgaat mij voornamelijk met welk motief ze deze false flag moesten uitvoeren.

  Het herdenkingsmonument van MH17 (vlak bij Vijfhuizen) is vanuit de lucht duidelijk het oog van Horus. Toeval? De kunstenaar zegt van wel.

  Het onrecht dat keer op keer zege viert (voorlopig) dat doet het meeste pijn.

 5. Ik kan alleen maar tegen de kijkers hierop de site attenderen dat de Andere Krant een speciale editie dacht ik had over de MH17 dus wil je er meer over weten schaf die aan, Kees van der Pijl en Eric van de Beek weten er veel van en schrijven er daarover.

 6. citaat: “De vraag waarom de bemanning van de Buk TELAR de Buk-raket op vlucht MH17 richtte, blijft onbeantwoord. Dit verandert niets aan het feit dat de Buk-raket opzettelijk werd afgevuurd en gericht op een vliegtuig. De bemanning lijkt te hebben gedacht dat de raket niet op een burger, maar op een militair vliegtuig werd afgevuurd. Zelfs in dat geval is er sprake van opzet en voorbedachte rade om dat vliegtuig neer te schieten en het leven van de inzittenden te ontnemen.”

  Zou iemand zo een rechter-imbeciel kunnen uitleggen dat er oorlog is, waarin de ene partij vliegtuigen in de strijd inzet en de andere partij -primair uit zelfbescherming- een aantal van deze vliegtuigen uit de lucht probeert te schieten? Vergelijkbaar met….. ik roep maar wat…. wat het Nederlands leger in de meidagen van 1940 met Duitse vliegtuigen deed?

  Als deze -what’s in a name- rechter iets aan waarheidsvinding zou willen doen, komt toch ook de vraag bovendrijven hoe het in ‘s-hemelsnaam mogelijk was dat een particulier verkeersvliegtuig op dat moment nog boven oorlogsgebied kon vliegen. Waarom was dat gebied niet voor de burgerluchtvaart afgesloten, hoe kon de verkeersleiding dit vluchtplan goedkeuren.

 7. Dat hele onderzoek is zo frauduleus als wat vooral Bellingcat met hun ‘Wij van WC Eend’ bevindingen. Alles was er op gericht om Rusland de schuld te geven. Gevalletje van Barbertje moet hangen. Je vraagt je dan af of alle nabestaanden het ook allemaal voor zoete koek slikken.

 8. Op dit soort zaken krijg je altijd een heleboel gemierenneuk reacties in de reactie ruimte.

  Natuurlijk was het een parodie en had het niets met rechtspraak te maken.
  Typisch: russen werden veroordeeld, oekie mocht vrij gaan.

  Duidelijk werd het verantwoordelijke land NIET genoemd….
  ——————————
  Realiteit is altijd simpel.
  De vraag is: wie had de GELEGENHEID?
  RU? nee
  De seperatisten? nee.
  Alleen de oekies; die gaven 45 minuten voor neerhalen opdracht tot koerswijziging en om lagerte gaan vliegen; van 10 naar 6km.
  En precies over de door hun neergezette BUKS…..

  Een jaar na deze moordpartij (op initiatie van Rutte) kregen de oekies veel van de EU….

  Simpeltjes niet?

  • Spoedig zal RU de Oekraine overnemen, en de de-nazificering starten.
   Dat zullen duizenden verhoren worden en veel treinreisjes voor angdurige vakanties met de “Gulag Special”.

   Wie weet komt er dan wat uit over de MH17.
   RU zal niet vergeten zijn dat NL sancties zette en wapens stuurde; dus ze zullen info met plezier op
   internet zetten, zodat NL het kan zien.

   Gut dan moet Rutte rennen voor zijn leven…

 9. De VS hielp Zelesky in 2014 via een coup aan de macht. Paar maanden daarna werd MH 17 neergeschoten door een Oekraïnse racket. De VS heeft Oekraïne geholpen om alles in de richting van Rusland te wijzen terwijl Rusland zijn best heeft gedaan om tot een afspraak te komen. Na 30 jaar “praten” vond de VS tijd om via Oekraine Rusland aan te zetten tot de ingreep om de oostelijke republieken, na 8 jaar moorden van etnische Russische burgers(50÷duizend) door Oekraïnse AZOV militairen, te bevrijden. Bij de VS ging het alleen om de HEGEMONIE in de wereld die ze dreigden te verliezen. Dus MH 17 was een onderdeel van hun plan. Nederland was/is medeplichtig aan de moord op de Nederlandse burgers in de MH17. Alles na de moord werd in Nederland “verbloemd” met een media protocol van lege doodskisten in een rouwstoet. De lichamen werden nooit gevonden. De nabestaanden werden 8 jaar voor gek gehouden met rechtzaken die voor de show werden opgevoerd. De psychopaten in Den Haag dachten dat er van af waren,. Helaas, hun tijd komt nog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in