Franse NAVO-soldaten die op de militaire basis Cincu in Roemenië zijn gestationeerd, hebben tegenover een onderzoeksjournalist bitter geklaagd over de verschrikkelijke leefomstandigheden ter plaatse. Ze wonen in smerige geprefabriceerde huizen uit Mali die nauwelijks verwarmd worden, er zijn te weinig toiletten en het vuil stapelt zich op in het kamp. Zij “leven in een moeras samen met ratten en honden”. Volgens de geallieerde overeenkomst is Frankrijk verantwoordelijk voor de huisvesting en de noodzakelijke diensten zoals water, energie, afval, enz. Roemenië treedt op als gastland, bericht Wochenblick.at.

Omelet en soep

Justine Brabant legde de ellende bloot in het tijdschrift “Mediapart” en plaatste het, samen met foto’s, op Twitter.

De maaltijd bestaat volgens de verslagen van de soldaten uit een omelet, oud brood en soep met stukjes tomaat. “Ik heb honger, ik heb het koud, ik ben moe,” schreef een soldaat eind oktober aan zijn familie op WhatsApp. De schandalige omstandigheden gingen viraal en de Franse minister van Defensie, Sébastien Lecornu, bracht vorige week een bezoek aan zijn Roemeense ambtgenoot, Angel Tilvar. Brabant berichtte op Twitter dat alleen een paar geselecteerde militairen van de militaire basis erbij mochten zijn – “natuurlijk, want die zouden heel wat te vertellen hebben gehad,” schreef ze ironisch in een thread erover.

Generale staf: Ruwe omstandigheden “normaal”

Brabant stuurde een verzoek naar de Franse generale staf, het antwoord was onder andere: ruwe omstandigheden waren normaal aan het begin van een operatie. Tussen de regels door werd toegegeven dat er tijdelijke stroomonderbrekingen zouden zijn. Maar de situatie zou snel veranderen. De maaltijden worden verbeterd en er worden meer toiletten besteld.

Het Roemeense ministerie van Defensie (MApN) verklaarde dat, volgens de geallieerde procedures, “de verantwoordelijkheden voor de huisvesting, de voeding van de troepen en de levering van aanverwante diensten (watervoorziening, energie, afvalverwijdering, enz.) op de site van Cincu volledig door de Fransen zijn overgenomen”. Als gastland heeft Roemenië aan al zijn verplichtingen voldaan, aldus een persbericht.

  Zelensky wil de hele wereld verwoesten door het Westen in een kernoorlog met Rusland te trekken

Afschrikkingsmissie tegen Poetin

De “NATO Battle Group” werd op 28 februari gelanceerd naar aanleiding van het conflict tussen Rusland en Oekraïne om de oostflank van de NAVO te versterken. Frankrijk leidt de missie, die ook in rotatie zal zijn met troepen uit België en Nederland. Er zijn momenteel 350 soldaten in Roemenië, maar het totale aantal moet stijgen tot 700. In de komende weken zal de aanwezigheid worden uitgebreid met extra gepantserde infanterievoertuigen en Leclerc-tanks, meldt “Le Figaro”. De Battle Group is inmiddels omgevormd tot de “NATO Response Force”. Het hoofdkwartier is gevestigd in Cincu.

De linkse partij van Frankrijk maakt ophef

Nadat het schandaal door Brabant aan het licht was gebracht, riepen enkele Franse parlementsleden van de links-populistische en anti-EU-partij “La France Insoumise” (LFI, Ontembaar Frankrijk) de voorzitter van de parlementaire defensiecommissie op de zaak te onderzoeken. Er zijn ernstige problemen op het gebied van logistiek en ondersteuning, verklaarden zij in een persbericht, waarbij zij verwezen naar de karige maaltijden, tenten zonder verwarming, bedwantsen en de slechte staat van de toiletten.

Dit is des te opvallender omdat de soldaten daar al acht maanden gestationeerd zijn. Bovendien is hun missie geen “gevechtsmissie maar een afschrikkings- en verdedigingsmissie”. Daarom is het excuus van “veerkracht” niet geldig. En welk “afschrikwekkend signaal is het voor Rusland als onze soldaten verhongeren en bevriezen”, vragen ze. Ze dreigden ook de commissievoorzitter te vervolgen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De omvang van de NAVO-verwoesting in JoegoslaviëVolg Frontnieuws op Telegram

  De achterbakse narratieven van de NAVO verpletteren

Lees meer over:

Vorig artikel“Zwarte Harige Tong” nu nieuwste smoes voor COVID-19 vaccin geïnduceerde dood
Volgend artikelVideo: Rusland gaat door met de demilitarisering van Oekraïne – VS sturen decennia oude wapens naar Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ik heb geen medelijden met soldaten, welke malloot laat zich in een gecreëerde oorlog sturen en zijn leven op het spel zetten.
  Laat ons koningshuis maar voor in de strijd gaan, ze krijgen er bakken met geld voor, maar die vluchten wel weer de verraders.

  Oorlogen worden gecreëerd door de elite om hun zin te krijgen, of landen zoals usa om alle olie en alles van waarde uit het land te stelen.

  • @johannes,

   Beste,

   Kleine correctie moet ik hier toch even geven namelijk………

   Alle, maar dan ook echt ALLE oorlogen worden veroorzaakt door BANKIERS……all wars are bankers wars.

   Dit is meestal een gevolg van het feit dat men in een tijdsbestek van ongeveer 70 tot 90 jaar aan het eind zit van een GELDSYSTEEM………en indien u op de hoogte bent hoe een geldsysteem werkt weet u dat bankiers ten grondslag liggen aan alle oorlogen……ze worden letterlijk in scene gezet en de bedoeling is simpelweg om zoveel mogelijk SLACHT OFFERS te maken alsmede zoveel mogelijk schade te veroorzaken waar dan een volgende generatie bankiers weer heel goed van kan leven…..niets meer en niets minder!

   That’s the way it is and that’s the way it always was!!!!!!

   Gladiator

  • ben het volkomen met je eens onze ministers die het zo goed weten voooooooooorop want ze stonden te klappen voor zo,n snuiver wat een debielen hebben wij in de regering

 2. Kijk van dit nieuws vroeg in de ochtend krijg ik een smile op mijn gezicht. Nooit gedacht dat ik dat nog eens een keer zou zeggen over militairen van de NATO.

  De Russen lachen zich drie keer dubbel als ze dit aan de weet komen.

  Die NATO is gewoon de vechtersbaas voor de satanisten van deze wereld. Voeren uit wat de elite voorschrijft.

  • yep, de hoeren vh groot kapitaal..

   Dat vind ik overigens ook van ‘onze’ ZOGENAAMDE veteranen die uitgezondnen zijn naar bijv. Kosovo.. en Afghanistan.. Leg me ff in het kort uit wat ‘we’ daat te zoeken hadden anders dan het beschermen vd poppy oogsten voor heronine.. 🙁

   Nee, lekker laten rotten die bastaards

 3. Ik herinner met nog dat ik in de trein stond met mannen die zich aangemeld hadden voor de Afghanistan missie. Pochen over de bonus die ze kregen. Veiligheids personeel in Irak verdiende 30.000 dollar per maand en deelden dat als de oorlog daar afgelopen was ze ergens anders een conflict zouden moeten creeeren. Prive legertjes zijn big business. Kindsoldaten uit Sierra Leone, Uganda etc. vechten voor minimum loon. Werkloze isis, al quaeda soldaten werken ook voor een habbekrats. Om dus te stellen dat alle oorlogen Bankers wars zijn is te simpel. Kennelijk zijn de meeste mensen liever onwetend over hoe revoluties en oorlogen georkestreerd worden door duistere machthebbers die Lucifer hoog in het vaandel hebben. Hitler kreeg les van Aleister Crowley o.a.

 4. Oorlogen worden gestart door overheden. Elk land heeft een ministerie van Defensie. De overheid wordt gefinancierd via belastinggeld en leningen (obligaties). Banken financieren indirect oorlogen. Als de bank dat niet financiert, wordt de overheid boos.
  Oorlog is niets anders dan een extensie van de politieke handelen. Overheden starten oorlogen, en maken hun eigen bevolking gek, maar kunnen net zo goed een maand later, vrede sluiten met de tegenstander als dat politiek uitkomt. Oorlog is niet wat je denkt wat het is.

 5. Jaja de NAVO, de EU wil geen NAVO, ze willen niet aan de norm voldoen. NL soldaten moeten pang pang roepen en krijgen granaten mee waarbij ze zelf omkomen. Nu lees ik dat die soldaten het daar slechter hebben dan menig asielzoekers hier in NL. Wie gaat er eigenlijk vechten als het echt moet?

  De NAVO schrikt Rusland echt af, ze hebben al hun oude materieel gestuurd. Putin zit te bibberen terwijl Russische commando’s vanuit verwarmde centra met drones de boel kapot schieten. Stop nou maar met die NAVO. En elke keer die kop van Jens Stoltenberg, die man heeft nog niks nieuws verteld sinds 24 februari. Laat hem lekker op de kerstmarkt gaan staan met prullaria.

 6. Oplossing: simpel.

  Uit de Nato, uit EU, gulden terug, grenzen dicht en bewaakt, nep-vluchtelingen zonder werk eruit, met gezin, ons links kabinet vervolgen voor landverraad, ander politiek systeem, beslissen maandelijks via electronisch referendum, zaken kabinet,de Oranjes eruit, vervangen door een president, en links nooit meer aan de macht.

  Als parlement en kabinet even op non-actief worden gesteld, en bovenstande wordt doorgedrukt, kan dat binnen twee week gedaan zijn; dan krijgen we ons land weer terug.
  —————————————————
  Het mierenneuken door links of rechts lost niks op; een tumor moet eruit.

  • >>> een tumor moet eruit. <<<

   Inderdaad. Imo is het tumor jaren geleden al geindentificveerd: het zg. 'zaterdagvolkje'. Overal de boel verstieren en zichzelf daarna voordoen als slachtoffer..

 7. Wat de Fransen en amerikanen betreft: zij horen niet in Roemenie.
  Als ze daartoch willen zijn, moeten ze zichzelf redden; ze hebben de hele dag niks te doen….

 8. begint daar een oorlog mee , soldaten die nog te lui zijn om hun barak te onderhouden en hun wc te reinigen
  dat ze hun afval opbranden dan kunnen ze zich wat verwarmen.
  maar nee ze zijn te lui.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in