Het komende jaar zal Oekraïne 1,5 miljard euro per maand van de EU ontvangen voor basisbehoeften. Dit heeft EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag verklaard. De VS en financiële instellingen zullen nog eens miljarden aan hulp bijdragen.

Met het oog op de aanhoudende Russische oorlog is de Europese Unie van plan Oekraïne het komende jaar met in totaal 18 miljard euro te helpen. Om in de basisbehoeften te voorzien zegt Oekraïne ongeveer 3 tot 4 miljard euro per maand nodig te hebben, zei EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag na afloop van de EU-top in Brussel. Dit moet worden gefinancierd door de EU, de VS en financiële instellingen, bericht Exxpress.at.

EU heeft al 19 miljard euro ter beschikking gesteld

“Tijdens de vergadering van vandaag is gesproken over 1,5 miljard euro per maand aan financiële steun van de EU,” meldde von der Leyen. “Het is zeer belangrijk voor Oekraïne om een voorspelbare en stabiele inkomstenstroom te hebben,” vervolgde de voorzitter van de EU-commissie. De EU-ministers van Financiën moeten nu een mechanisme hiervoor uitwerken.

Sinds het begin van de oorlog heeft de EU in totaal 19 miljard euro ter beschikking gesteld, vervolgde von der Leyen. Tot dusver is slechts een deel van de beloofde macrofinanciële steun van in totaal negen miljard euro uitbetaald. In de conclusies van de top riepen de staatshoofden en regeringsleiders op om de resterende drie miljard euro snel beschikbaar te stellen.

EU-staten stemmen in met verdere sancties

De deelnemers aan de top herhaalden ook hun veroordeling van de recente Russische aanvallen op burgers en civiele infrastructuur. Er zijn volgens de EU steeds meer aanwijzingen dat Rusland oorlogsmisdaden begaat en deze moeten worden bestraft. De EU-staten waren bereid de EU-sancties tegen Rusland verder aan te scherpen.

  Hongaarse ultrarechtse partij wil deel van Oekraïne afpakken als Rusland conflict wint

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ursula von der Leyen: “Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPlotseling en onverwacht: Tragische sterfgevallen ook onder vaccinzeloten
Volgend artikelDe voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

 1. Ik zie haar liever in 18 stukken gereten worden op een scherpe klif ergens in davos ofzo…Pure evil die bitch rechtstreeks uit de lijnen der zwarte Adel.

 2. Waar haalt Europa dat geld? Wie geeft dat? Als er zoveel is, waarom is er dan nog zoveel armoede in Europa?
  Ze smijten maar met geld.

  • idd, met ons geld gestolen via de belastingen, geld genoeg en als ze te kort hebben verzinnen ze er een belasting soort bij, of verhogen ze weer ergens… het is een grote criminele organisatie, its all connected.

   • Het rare is dat ik twee keer zoveel terug krijg dan waar ik recht op heb. Van de belasting. Die weten helemaal niet meer waarmee ze bezig zijn zeker. Helemaal van het padje af. Dus nou moet ik dáár weer achteraan. Je wordt zo moe van die lui.
    Niemand lijkt nog wat te kunnen. Je ken wel merken datte we in de eindtijd zitten. De mensen zijne siek.

  • VAn ons. De Central Bank kan alles van onze rekeningen afhalen als ze dat willen. Maar geld wordt gewoon gecreeerd uit lucht, zonder dat er ook maar iets van waarde achter staat. De wapenhandel floreert. Alle oude wapens gedumpt, arriveert niet eens in Ukraine, maar kennelijk wel in Iran en wie weet waar nog meer. USA produceert steeds minder en heeft geen enkele slagkracht als China zou reageren op hun investering in Taiwan. Ik las vele jaren geleden al dat de USA klaar is. Niet bruikbaar meer voor een specifieke groep. Leeg geexploiteerd. Deagan website van 350 millioen inwoners naar 50 millioen, alhoewel dat laatste getal fluctueerde over de jaren en sinds de dood van de oprichter is die statistiek helemaal van de site verdwenen.

   • Geld zegt niks meer. Je kunt beter investeren in je huis, tuin, zaden, bemesting. Goed gereedschap.. een handgraanmolen! Word zelfvoorzienend!

  • Zoals Gertrude al zei , ze laten de drukpersen gewoon langer draaien.
   Iedereen weet dat het huidige op schuld gebaseerde fiatgeld systeem ten einde loopt.
   Kunnen ze eerder het CBDC systeem door onze strot duwen en ons helemaal tot totaal gecontroleerde slaafjes maken.
   Win-win voor de dikkoppen.

 3. Eerlijk gezegd dat al zogenaamde steun aan nazi Ukraine veelal voor de bühne is. De mensen worden geïndoctrineerd. Veel beloften worden niet gedaan .

  Beloven is iets in de politiek wat veel voorkomt.

  Ukraine zit in de shit door de aanpak van Russia.

  De Amerikaanse bevolking zit ver weg en weet soms niet eens waar Ukraine ligt.

  Vernietig die Amerikaanse imperialisme. Vernietigen is het enige woord. Irak heeft veel geleden onder de Amerikanen omdat de olie belangrijk was. De geschiedenis herhaalt zich. Europa wordt het nieuwe Irak. Economisch totaal naar de kloten. Hoe kan men zo stom zijn.

  • Ukraine zit in de shit door een machtsgreep en een door het westen, Israel, CIA georkestreerde revolutie en een oorlog tegen de ukrainse inwoners van Donbass gedurende de afgelopen 9 jaar, met talloze oorlogsmisdaden, talloze doden en vluchtelingen. Overal mijnen. Kijk docu Donbass van Anne Laure Bonnel. Putin kwam slechts zijn belofte van bescherming na, na vele jaren diplomatiek onderhandelen. Een militaire operatie. De Neonazis in Ukraine verzetten zich vooral tegen de joodse overheersing, het besef dat Ukraine geen Ukraine meer was en tradities steeds meer verdwenen. In onze wereld een bekend concept sinds ISrael stelde dat Israel alleen voor Joden was en daarmee een Apartheids staat werd. Netanyahu heeft toegezegd het Grote Israel plan te zullen verwezenlijken. Daar hoort Khazaria natuurlijk bij en Syrie, Egypte, Libanon, Libie, Irak etc. etc. Zelensky. Autonome Joodse staat als deel van het Grote Israel. Netanyahu had als plan om settlers van de West Bank deels te herhuisvesten in Crimea. Bewoners daar waren net op tijd. MSM nieuws. De West Bank wordt volgebouwd met huizen voor Israelische joden, die daar meer huis voor hun geld kunnen kopen. Voor Palestijnen is er nauwelijks grondgebied over en zeker niet voor een levensvatbare staat. Ruim 70 jaar concentratiekampen daar, mensen die niet mogen reizen etc. etc. Docus Miko Peled, zoon van de generaal, israelische jood. Docus Shlomo Sand Er was nooit een Joodse Diaspora. Prof. Ashraf Ezzat Er was nooit een Exodus uit Egypte. Tenminste niet uit het Egypte wat we nu kennen. Mogelijk Reed Sea verwarring met Rode Zee.

 4. In EU bestaat geen democratie. Waar is de referendum of wij deze oorlog ondersteunen, ik niet. Laat maar Amerika alleen was beter geweest. Tot de zombies verliezen alles dan worden zij pas wakker. Het is tijd om te protesteren en geen belasting te betalen naar de overheid!

  • Exact een Democratie. Ideaal van Plato betrof regeren door de Elite ipv Aristocratie, die tenminste nog voor hun feodale onderdanen zorg droegen en geen stemrecht voor vrouwen of slaven. Getrouwde vrouwen waren al door vorige heerser in huis opgesloten.

 5. In EU bestaat geen democratie. Waar is de referendum of wij deze oorlog ondersteunen, ik niet. Laat maar Amerika alleen was beter geweest. Tot de zombies verliezen alles dan worden zij pas wakker. Het is tijd om te protesteren en geen belasting te betalen naar de overheid!

 6. Beste mensen

  Denk Goed Na

  Als VS er zoveel uitgeeft
  Er tegenaan gooit
  Hoe kan het dan zijn dat de Dollar in waarde toeneemt ??

  De Zaagsels in het Cabeza die spelen parten
  De Wet van Kapitalisme is :
  List en bedrog
  De wil van de Overmacht is Wet
  Het recht van de verbeelding ,
  De sterkste te zijn
  De Wet van tyrannie
  Dus …….
  De Wetten van God en de Duivel
  Die de Kinderen Satans zijn

  Dank U

 7. Nederland gaat ongeveer 6% van die 1.500.000.000 euro betalen dat is ongeveer 90 miljoen per maand
  En dat voor het meest corrupte land in Europa met een naziregiem.
  Het KWAAD regeert

  • Verdiep je eens in die Neonazis in Ukraine. Begin met te leren dat Hitler hen kwam bevrijden van de joodse bolsjevieken na de Holodomor. Waarvan beeldmateriaal en ooggetuigen. Ze verzettten zich tegen de joodse overheersing in Ukraine net als gebeurde in de Weimarrepubliek en waarschijnlijk veel immigratie en macht, oa George Soros wil daar zijn keizerrijk stichten, door buitenlandse joden. Zij zijn geinfiltreerd door amerikanen en ws israeliers. De zgn revolutie georkestreerd door Israel en CIA waarvan destijds bewijzen voor hen die intensief googlenden voordat Google super censuur pleegde. MSM Netanyahu wilde in de Krim settlers van de West Bank herhuisvesten zonder de West Bank op te geven.

   • Dat Hitler hen kwam bevrijden is misschien wat kort door de bocht.
    Feit is wel dat veel Oekraïners blij waren dat hij het Communistentuig verdreef.
    Ook in de Baltische staten waren ze al met anti-joodse pogroms bezig voor de Nazi’s binnentrokken omdat het grootste deel van de bolsjewieken joods was.

 8. De Mainstream Media hebben bij dit allen een zeer kwalijke rol.
  Ze zijn het “eigendom” van de “macht”.
  Wat als wij een nederlandse versie van Putin of Orban zouden hebben ?

 9. De Mainstream Media hebben bij dit allen een zeer kwalijke rol.
  Ze zijn het “eigendom” van de “macht”.
  Wat als wij nu eens een nederlandse versie van Putin of Orban zouden hebben ?

  • Iemand die daar het dichtste bijkomt is ThierrY Baudet en je ziet hoe die aangepakt word
   De meeste politici hier kunnen of durven niet zelf na te denken behalve een heel klein en eng clubje.

   • Baudet is naar mijn weten de enigste is echt afwijkt van de 2e Kamerleden, Wilders weet ik niet, zij doen nog niet zijn microfoon uit maar ontnemen hem wel zijn mogelijkheid om te kunnen werken, een tijdje geleden was de wind in Nederland zeker in zijn richting aan het waaien en was hij niet van de buis te krijgen, vrijheid om te kunnen zeggen wat je denkt, ik weet wel beter, van Kooten en de Bie waar zijn jullie, de echte onafhankelijke geesten nog in de gewone media, ik zie en hoor ze niet, zucht!

  • Die wapens en uitrusting worden door het Westen geschonken en een groot deel meteen op de zwarte markt doorverkocht , waaronder pijnstillers en medicijnen voor hun eigen troepen.
   En onder andere onze ‘Slava Ukraina”Rutte steunt deze low-lifes.

 10. Zoals Victoria Nuland toendertijd zei “Fuck the EU” wordt het tijd voor ons om “Fuck Oekraïne” te zeggen.
  Laat de dikkoppen het maar uit uit hun eigen zak betalen als ze die cokesnuiver en z’n nazikliek willen steunen,

 11. Even iets anders. De diamanten export o.a. Naar Antwerpen heeft geen sancties.
  Was wel voorgesteld maar via de achterdeur onder het tapijt geschoven.
  Het is algemeen bekend dat Joden in Antwerpen de diamanten handel beheersen. Sancties tellen niet voor Joden. Hypocriet. Overige diamanten centra India en Zuid Afrika, welken de sancties niet erkend hebben. De Joden denken alleen maar aan geld Soros, en ga zo maar door.
  Rusland heeft goede uitstekende diamanten.

  • Dacht toch ook dat erin Antwerpen een grote groep Russische Maffia zijn intreden heeft gevonden in de diamantenwereld, Russen zitten ook niet op sancties te wachten denk ik.

   • Deze. Georgische maffia , welken met zwaar accent Russisch spreken , in Antwerpen heeft geen enkele invloed op deze sanctie maatregelen. Ik heb zelf een tijd in Antwerpen die diamanten handel goed gekend. Het zijn Georgische onderkruipers met hun goud winkeltjes die elkaar zwaar bevechten. De Joden beheersen de diamanten handel, met concurrentie uit India.Antwerpen kan niet zonder deze economische levensbron.
    Sancties tellen niet voor Joden. Belachelijk.hypocriet.

 12. Volgend jaar is er geen Oekraine zoals we die nu kennen. Dus waar gaat dat geld dan naar toe ? En wij de Nederlandse burger staat weer een belastingverhoging te wachten volgend jaar. En het overgrote deel van het volk slaapt verder.

 13. Alle EU landen moeten failliet.
  Build back…….

  Die 18 miljard verdwijnen in de zakken v.d. individuen in de top v.d. piramide.
  Degenen die de “n.o.w” willen.

  Europeanen moeten aan een punten systeem, zie het social credit system v. China.
  Kijk lees en huiver.

  Als de Europese bevolking niet flink tegenwerkt( gewoon niet meedoen), zijn we in 2030 alles wat we bezitten kwijt.

  De staatsschuld word opzettelijk opgevoerd, zodat de bevolking alles zelf moet betalen.

  Als ik me niet vergis is dat nu zo ongeveer 1miljoen per hoofd van de rasechte Nl-er.

  De klaplopers krijgen voor de uitvoering van dit plan ook nogeens door hun broodheren en dames hun loon uit belastinggelden.

  We betalen doormiddel v.d. belastingen onze eigen ondergang.

  Tegenwerken dus.

  Onze zuurverdiende centen worden veel te gemakkelijk uitgegeven.
  Andermans geld uitgeven is gemakkelijk.

 14. Logisch; die WEF hoer wil europa plunderen en bankroet maken.
  Denk ook even aan de 3,5 milliard per maand leasekosten voor USA schroot…

 15. Hoop dat ze komende nacht een hartaanval krijgt…

  Ik ben niet meer de lieve Pepper die ik 2 jaar geleden nog was.. ik schrik af en toe van mezelf..

 16. 18 miljard, toe maar.
  Is daar nog een Nederlands deel bij of dit keer niet ?
  Immers het demissionair kabinet van die demissionaire gladjanus heeft recent nog 2 miljard van Nederland overgemaakt richting Oekraine. Want het is ook onze oorlog en zo.
  En we stonden er bij en keken er naar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in