Door de energiecrisis en de hoge inflatie kunnen de mensen in Groot-Brittannië zich steeds minder dagelijks voedsel veroorloven. Steeds meer van hen stappen nu over op goedkoper huisdiervoer. Zelfs voedsel dat al verlopen is, wordt steeds vaker op tafel gezet, bericht Report24.news.

De hoge kosten van levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk hebben ertoe geleid dat Britten in sommige steden huisdiervoeding eten. Britse media meldden dat mensen “dierenvoer eten” omdat ze zich geen echt voedsel meer kunnen veroorloven. Volgens het verslag zijn delen van Wales zo zwaar getroffen door armoede dat mensen gedwongen waren naar het laagste niveau te gaan om hun gezin te voeden.

Uit nieuwe volkstellingsgegevens blijkt dat zes van de meest achtergestelde gemeenschappen in Wales zich in de hoofdstad Cardiff bevinden. Vorige maand stegen de voedselprijzen opnieuw. Volgens het bericht waren de winkelprijzen voor levensmiddelen meer dan 12 procent hoger dan een jaar eerder. Bovendien zijn de energieprijzen sterk gestegen – vooral voor elektriciteit en aardgas. Maar het inkomen van de mensen kan dit niet bijhouden.

Volgens Mark Seed, een manager van een voedselbank in Cardiff, zijn de omstandigheden nu rampzalig. “Ik ben nog steeds geschokt door het feit dat er mensen zijn die dierenvoer eten,” zei hij tegen BBC Wales. “Er zijn mensen die hun eten proberen te verwarmen op een radiator of een kaars. Dit zijn schokkende verhalen die echt waar zijn.” Hij sprak over mensen die niet genoeg verdienen om zich de basisbehoeften en levensbehoeften te kunnen veroorloven waartoe iedereen toegang zou moeten hebben.

Nog maar een paar weken geleden wees een Brits mediabericht erop dat mensen in het Verenigd Koninkrijk ook steeds vaker verlopen voedsel eten. Het zijn namelijk juist de armste tien procent van de huishoudens die onevenredig zwaar worden getroffen door de sterk stijgende prijzen voor energie en voedsel, omdat zij daar een groter deel van hun inkomen aan uitgeven dan degenen met een beter inkomen.

  Duitse Leopard tanks zijn een zelfmoordeenheid geworden

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal Oekraïne het nieuwe Israël worden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOntworpen hongersnood: Duitse boeren moeten het gebruik van stikstofmeststoffen VERMINDEREN om aan de groene tirannen van de EU te voldoen
Volgend artikelDr. Roger Hodkinson: Ambtenaren die COVID vaccins, lockdowns pushten verdienen GEVANGENISSTRAF
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

  • soms wel, maar een blik vlees voor een paar euro ehh… pond is toch veel goedkoper, of meer voor dezelfde prijs.
   wij komen ook aan de beurt meis.
   de blinde schapen tenminste…
   laten we voor ze hopen dat er dan nog hondenvoer is.
   ik ken hongersnood niet uit ervaring, maar ben er mijn hele jeugd mee om m’n oren geslagen: “het moest maar eens oorlog worden, dan lust je het wel.”

   • Inderdaad. Wij gooien NOOIT voedsel weg! Gebruiken alles, kweken zelf, enz… Nee ik ben geen blind schaap maar wel heel zelfvoorzienend. Bijna niemand kan de basics echt aan…te verwende mensen. Groeten uit Bulgarije!

   • Als je honger hebt, ga je geen hondenvoer eten.
    Er zijn ander alternatieven.
    En nogmaals, dit verhaal is gewoon niet waar. En dan gedwongen nog wel.
    Het zoveelste angstverhaal.

  • Ben je bekend in die regio? dan zou je weten dat dit beslist geen onzin verhaal is. Mensen daar hebben het altijd al niet breed gehad, en zoals altijd zijn de zwakste in de samenleving het eerste slachtoffer. Goedkoop honden of kattenvoer is nog redelijk betaalbaarder en word soms niet eens opgewarmd, maar zo genuttigd. Maar dit is eigenlijk al een tijd aan de gang daar.

   • Wales is, door de teleurgang van de mijnindustrie vanaf de jaren ’80, een van de, zo niet dé, armste streken in het UK.
    Ook in grote Engelse streken komt zeer ernstige armoede voor, zoals wij die hier in Nederland niet kennen. Ga maar eens in Manchester. Middlesbrough of Sheffield-Intake kijken, dan vallen je de schellen van de ogen…
    De klassenmaatschappij is nog steeds een feit in het UK, en ze is er nog springlevend.

  • In GB zijn 3 dingen schaars. Mooie vrouwen, technisch fabrikaat van Britse bodem dat ook nog naar behoren functioneert en een fatsoenlijke maaltijd. Als je de Britten droge kattenbrokjes geeft, is dat culinair nog een verademing bij de weeë hap, die daar voor maaltijd moet doorgaan.

   En onder ons gezegd en gezwegen, als een paar miljoen Britten sneeft, wordt de wereld er alleen maar veiliger op; hun enige exportproduct van dit moment is agressie.

 1. Deze hele voedselstory is niets meer dan op de eerste plaats FEARPORN én een hele mooie gelegenheid om meer te verdienen voor de vreetschurenbranche alsmede de belastingdienst want die zijn het die zich HE LE MAAL doodlachen……..

  Is maar gewoon een heel simpel tel sommetje namelijk.

  Ongeveer 1 jaar geleden kwamen de theateridioten met het glansrijke idee dat ze ons, hun volk, van de ondergang wilden redden door het bier niet meer TE GOEDKOOP te laten verkopen om zodoende geen zuipfestijnen meer te hebben….

  Eerden was in een super altijd 2 voor 1 maar voor alcohol mocht dat niet meer en dus nu maximaal 25% korting op een kratje wat dus niets meer en niets minder is dan een ordinaire BELASTINGVERHOGING van de bandieten in den haag!!!

  Ook hebben ze ons eventjes uitgeprobeerd hoe het gepeupel reageerde op iets wat er niet was…..zoals papier om je reet mee af te vegen…..en voila….heel holland en ook duitsland in paniekmodus…..want poepgat vuil dat kan niet…..

  Ook constateerde ik zelf dat er gaten begonnen te ontstaan in de rekken met VOEDSEL echter wat ik nu zelf zie in de super waar ik ALTIJD kom en dus zodoende ook een goede kijk erop kan hebben is dat de vakkenvullers met volle bemanning elke dag containers aan het uitladen zijn en ze het vreten en zuipen verdomme nog aan toe niet eens meer in de rekken gestouwd krijgen dus van een zogenaamd voedsel tekort kun je met zekerheid NIET meer spreken.

  Ze blijven ons maar TESTEN en ja ook op sites zoals deze hier, daar kan niemand iets aan veranderen echter ik neem deze hele vreetschuur tekorten niet meer serieus en daarbij ook niet meer de zogenaamde gas en electra crisis….er is meer dan genoeg, de tankers lagen nog kort geleden voor de havens van Rotjeknor en Antwerpen en moesten liggen blijven waardoor de prijs van olie idioot genoeg ONDER nul euro lag daar ze niet konden lossen ivm volle opslagtanks……ook deze onzin is uitsluitend 1 groot feest voor de roverheid met hun stront belastingdienst die de mensen nog wat meer stropen……shame on you assholes!

  Ik heb meer dan genoeg te eten, meer dan genoeg warmte, meer dan genoeg te drinken….en zo niet dan….ja wat dan………ER IS MEER DAN GENOEG HIER……capiche…

  Laat je niet gek maken door fearporn.

  Dit is en blijft een ordinaire belastingverhoging om iedereen hier in dit inmiddels kutland van zijn laatste centjes te beroven……..bij mij gaat dit zeer zeker niet lukken en dat weet ik zeker….ik lach ze uit recht in hun smoelen….

  Maar we zijn er nog niet, eerst moet er worden opgeruimd en dat zal gaan gebeuren!

  Gladiator

  • En leg maar uit: in Frankrijk geen mosterd te krijgen door de crisis, maar paar km verderop in Nederland volop verkrijgbaar. Alsof er ineens geen eindeloos transport tussen de landjes meer zou zijn.
   Ze bedonderen ons.

   Psychologisch/chemische wereldoorlog!!!

    • @Carol,

     Kijk beste,

     Mensen dood maken door angst ……..tja, ook daar zou het nou eens goed voor zijn om groepen te vormen met gelijkgezinden…..en het beste is het in de directe woonomgeving…..

     Op de eerste plaats praat het wat gemakkelijker met grotendeels gelijkgezinden….
     Op de tweede plaats leert men van elkaar……
     Op de derde plaats kan men elkaar in no time helpen met van alles en nog wat en het hoeft niet eens IETS te zijn…..het kan ook kennis zijn…..

     En als de nood dan aan de man/vrouw komt staat men veel sterker dan alleen…….dit krijg ik er maar niet in gebeiteld…jammer….

     Van mij hoeft het niet maar…..nee laat ook maar!!

     Gladiator

 2. Beste Mensen

  Er was ooit een tijd dat echte Mensen door die Satanisten genaamd Britten gelijksgesteld aan Honden tot afval werden beschouwd
  Nu komt dus koekjes van eigen deeg
  Boontje komt om z’n loontje

  Dank U

  • Aanvulling

   In een Bruce Lee film komt het naar voren
   De Barbare Kannibalen
   Daar kan men ongeveer zien wat ermee word bedoeld
   Alhoewel alle Cadaver Lijken eters zijn Barbaren Kannibalen

   Dank U

 3. Toen mijn zoon klein was zag ik hem van het hondenvoer eten.
  Hij vond dat normaal,het rook lekker en wou weten hoe het smaakte en er zeker van zijn dat de hond goed te eten kreeg.

  Een vriendin kwam ‘s nachts een beetje dizzy thuis. ‘s Anderendaags verontschuldigde ze zich dat ze de stoverij opgegeten had. Ik zei dat het de hond zijn eten was, ze vond het niet erg, het smaakte lekker en ze heeft goed geslapen.

  Daarbij het hondenvoer is beter gecontroleerd dan sommige mensenvoer.
  Nutriciewaarden zijn netjes vermeld op de verpakking.

  • Mijn oom(inmiddels overleden) zag vroeger enkele Marokkaanse collega ’s Tom Poes kattenvoer tss hun boterham smeren. Ach ja, vlees is vlees zullen we maar zeggen.

 4. Beste Mensen

  Zie Flodder de Nederlandse film
  Daarin word ook hondenvoer gegeten

  Heel toevallig schoot net te binnen
  Is al een redelijk oude film met Nelly Frijda & Tatjana Šimić

  Dank U

 5. In New York zijn in sommige wijken honden en katten volledig verboden.
  Toch hebben de petshops een record verkoop aan blikken hondevoer…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in